123 bin şirket gizliden mi kapandı! / Murat MURATOĞLU

123 bin şirket gizliden mi kapandı! / Murat MURATOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt May 13, 2017 12:55

123 bin şirket gizliden mi kapandı!

Hep bir acayiplik, hep bir alavere dalavere… Ne var ki sayılar ufaktan oynanmaya müsait olsa da belirli bir süre sonra iş çığrından çıkıyor.

Bu sefer ki kahramanımız Gümrük ve Ticaret Bakanlığı… Güzide bakanlığımız bize aylık olarak şu kadar yeni şirket kuruldu, sadece bu kadarcık kapandı açıklaması yapar. Biz de “Vay arkadaş insanlar girişimci, kriz falan dinlemiyor, elini taşın altına koyuyor be” diye seviniriz.

İstatistikler bize Türkiye'de yeni kurulan şirketlerin yüzde 75'inin üç sene içinde kapandığını söylüyor. Oysa Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın verileri kapananların, açılanların yanında küsurat kadar olduğunu söylüyor. Peki, doğru mu söylüyor?

Bakın; Açıklamaya göre 2017 yılına başladığımızda 787 bin 945 limited şirketimiz, 122 bin 156 anonim şirketimiz var. İyi güzel…

Aylar geçiyor, her ay kurulan şirket sayısı hızla artıyor. Kapanan şirketlerin sayısı üzerinde durmaya değmez!

Ocak-nisan döneminde kurulan limited şirket sayısı 19.802… Yememiş içmemiş, şirket kurmuşuz. Garibim kapananların sayısı ise 1.596 tanecikmiş.

Ocak-nisan döneminde kurulan anonim şirket sayısı 4116… Yatmışız, kalkmışız şirket kurmuşuz. Yine garibim kapananların sayısı sadece 278 tanecik.

Al abaküsü eline, hesapla… Ne çıkıyor? Yılbaşında olan şirket sayısının üzerine açılanları ekler, kapananları çıkartırsak, bizim 806 bin 151 limited, 125 bin 994 anonim şirketimizin olması gerekiyor.

Bültene bakıyoruz, yine açılan sayısı fazla, kapanan sayısı şuncacık. Şirket sayısı kaç? 698 bin 162 limited, 110 bin 957 anonim şirketimiz var! O zaman nerede bu 123 bin 26 şirket?

Güzel kardeşim hadi 26 şirket hata yapsanız anlarım ama yanında 123 bin şirket daha kayıp! Kim aldı bu şirketleri? Nereye sakladı? Ne oldu bunlara?

Yoksa her ay şu kadar şirket açıldı, bu kadarcık şirket kapandı diye bizi mi yiyordunuz?

Neyse ki bültenin altına “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na hiçbir kusur veya sorumluluk yüklenemez” açıklamasını düşmüşler.

O kadarcık kusur kadı kızında da olur diyeceğim ama kadı kızı bildiğin gudubetmiş. Bir anda 123 bin şirketin kaybolması kusur mudur? Kim sayıyor bu şirketleri? Şaşı mı bu her şirketi çift görüp, sayıyor… Kusur ve sorumluluğu kabul etmeyecekseniz neden bülten hazırlıyorsunuz?

Biz de bu verileri okuyup ekonomiyi anlamaya çalışıyoruz. Ülkede bari bu düzgün olsun… Deveye boynun neden eğri diye sorsak emin olun bize; “Sen kendine bak” der!

Murat MURATOĞLU, 13 Mayıs 2017
sozcumuratoglu@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x