19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

Genel & Güncel Konular

19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş May 19, 2010 12:03

19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Türkiye'de törenlerle kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yakmasının 91. yıldönümü bugün tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.

-ANKARA-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında Ankara'da ilk tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kuvvet komutanları, milletvekilleri ile diğer askeri ve mülki erkan katıldı.

Törene katılanlar, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atatürk,
Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlattığınız bu anlamlı günde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretlerini sürdürmenin ve gösterdiğiniz hedeflere ilerlemenin huzur ve gururuyla karşınızdayız.

Türkiye Cumhuriyeti, bulunduğu coğrafyada bir istikrar ve güç sembolü olarak gelişimini sürdürmekte, 'yurtta sulh cihanda sulh' direktifiniz doğrultusunda dünya barışına değerli katkılarda bulunmaktadır.

Varlığımızın ve yarınlarımızın teminatı Türk gençliğini yüksek ideallerimizi gerçekleştirebilecek eğitim ve donanımla yetiştiriyoruz.

Gençlerimize armağanınız olan milli bayramımızda sizi saygıyla, minnet ve şükranla anıyoruz.
Ruhunuz şad olsun.''


Bu arada Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen'in Aslanlı Yol boyunca sohbet ettikleri, Öymen'in mozoleden Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile sohbet ettiği görüldü.

Devlet töreninin ardından askerler ve öğrenciler de mozolenin önünden saygı geçişinde bulundu.

19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramının 19 Mayıs stadyumundaki kutlamalar protokolün yerini almasıyla başladı.

Kutlamalara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Meclis Başkan Vekili Nevzat Akdil, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Gürden ve bazı bakanlar katıldı. Tören de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olmaması ise dikkat çekti.
Tören İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Tören de, gençlerin günün anlam ve önemini içeren konuşmalarının ardından gençler adına bir şiir ve Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu. Daha sonra stadyumu dolduran gençler hep bir ağızdan gençliğin Ata'ya cevabını okudular.
Tören sırasında Polis Koleji öğrencileri tarafından çeşitli sosyal mesajlar veren afişler açıldı.
Atletlerin günler öncesinden Samsun’dan getirdiği bayrak ve Selanik’ten getirdiği toprak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunuldu. Tören Jandarmanın bando gösterisi, paraşüt gösterileriyle, izci grubunun gösterisi, halk oyunları ve öğrencilerin gösterileriyle devam edecek.


-İSTANBUL-

İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törene, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu. Daha sonra törene katılanlar, İnönü Stadyumu'ndaki kutlama programına geçti. İnönü Stadyumu'nda ise coşkuyla sürdürülen 19 Mayıs kutlamalarına farklı okullardan yüzlerce öğrenci katıldı. Geçit töreninin ardından öğrenciler halk oyunları, jimnastik ve modern dans gösterilerini sergiledi.


-İZMİR-

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da başlayıp, İzmir'de büyük zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin her koşulda bağımsız kalacağını ve bunu da sonsuza kadar sürdüreceğini bütün dünyaya gösterdiğini belirterek, ''Bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü bu anlamlı gün, sadece milletimiz için değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihteki yerini almıştır'' dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'na çelenkler konuldu. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa yöneticileri anıta çelenk bıraktı. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal'ın da katıldığı törende muharip gaziler de hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.


En büyük coşku

-SAMSUN-


Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nu simgeleyen iskeleden törenle karaya çıkarıldı.

Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi.

Buradaki törende Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinin temsilcileri çelenk sundu.

Anıta çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra törenlere Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nu simgeleyen ve zamanın Tütün İskelesi olarak bilinen yere inşa edilen iskelede devam edildi.

Büyük Önder ile Samsun'a gelen 18 silah arkadaşının heykellerinin de yer aldığı alandaki törende, bir deniz subayı ve iki deniz eri ile ikisi izci kıyafetli öğrenciler tarafından taşınan bayrak, iskeleden alındı. Bu sırada top atışları yapıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın 1919'un 91. yılında Atatürk'ün 91. yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda Anadolu'ya ilk adımı attığı yerde bulunduklarını ifade etti.

Samsun'un, kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda ilk adımın atıldığı bir kent olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, bunun onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde dünyada eşine az rastlanır bir mücadele sonrası zafere ulaştığını anlatan Vali Güzeloğlu, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere ülkenin bağımsızlığı uğuruna can verenleri rahmet ve şükranla andıklarını, gazilere de mutluluk dilediğini belirtti.

Daha sonra deniz subayı tarafından kara subayına teslim edilen bayrak, top atışları ve siren eşliğinde göndere çekilmek üzere kutlama törenlerinin yapılacağı 19 Mayıs Stadı'na götürüldü.

Törende çeşitli gösteriler ve halk oyunlarının yanı sıra bando tarafından marşlar da çalındı.

Törenlere Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, belde belediye başkanları, çeşitli kuruluşların temsilcileri, gaziler ve aralarında çeşitli illerden gelenlerin de bulunduğu öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


Gerçek Gündem, 19 Mayıs 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: 19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

İletigönderen Ram » Çrş May 19, 2010 14:08

19 Mayıs'ı zorunlaştıran yıkım ortamını yeniden oluşturmaktaki paylarıyla övünüyor, bunu kutluyor olmalılar.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Re: 19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

İletigönderen maydonos » Çrş May 19, 2010 14:50

Gercektende buyuk celiski yasiyorlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayraminda kose bucak kacanlar, nasil olmusta 19 Mayista tam teskilat katilmislar :kikirik:

Saniyorlar ki milliyetcilik oku elimize gecti kilictarogluna sallariz. :kikirik:

Umulmadik tas bas yararmis.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

Re: 19 Mayıs törenlerle kutlanıyor

İletigönderen Başkomutan » Çrş May 19, 2010 14:50



Samsun'un başı da sonu da İzmir'dir...
Arkadaşlar gözlerimin önüne...


ÇİY DAMLAMIŞ ÇİÇEKLER

Şimdi bir haber duruyor önümde,

İzmirli yazar Yaşar Aksoy’la görüşme

İzmir tarihini anlatıyor..

Kurtuluş Savaşı’nda İzmir’e ilk giren

Süvari Alayı’nda genç bir subay olan

Teğmen Ali Rıza Akıncı’nın

Öyküsünü anlatıyor.

*

Kurtuluş Savaşı’mızın son saatleri.

Kuvayı Milliye, İzmir’e giriyor..

Fahrettin Altay Paşa komutasındaki

Süvari Kolordusu’nun ilk öncü birliği

Konak Meydanı’na gelir..

Hükümet Konağı’ndaki Yunan Bayrağı

İndirilip, yerine Türk Bayrağı çekilir.


Halk büyük bir coşkuyla, Süvari Birliği

Komutan ve askerleri ile kucaklaşır

*

9 Eylül sabahı..

Güzelyalı’da bir genç kız

Babası tarafından sabah erken uyandırılır

Baba kızına der ki:

"Bu sabah süvarilerimiz şehre girecek

Git bahçemizden çiçek topla,

Konak’ta bayrağı direğe çeken

ilk askere bu çiçekleri ver!.."

Meliha, çiy yağmış tazecik çiçekler toplar

Koşarak Konak Meydanı’na gelir.

Bayrak çoktan çekilmiştir.

Halk askerlerle kucaklaşmaktadır..

Meliha, o askerin hangisi olduğunu sorar

Genç bir teğmeni gösterirler..

Meliha çiçekleri teğmene verir,

Göz göze gelirler. Genç teğmen sorar:

"Senin adın ne, kimlerdensin?"

Meliha adını söyler,

Güzelyalı’daki evlerini tarif eder.

*

Bir hafta sonra

Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Paşa

Yanında zabitlerle Meliha’nın evine gelir

Kızı babasından isterler..

Kime mi?..

Kızın çiy damlamış çiçekleri verdiği teğmene

*

Ben, Teğmen Ali Rıza oluyorum sevgilim..

Sen, o çiy damlamış çiçekleri veren genç kızsın

Göz göze geliyoruz

Ateş basıyor yüzümüzü..


Saim Gözek

O yüzden hepimizin bu güzel günü kutlu olsun.
Saygılar...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x