75 Milyonun Bayramı Mı? / Ali İhsan GÜRCİHAN

75 Milyonun Bayramı Mı? / Ali İhsan GÜRCİHAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eki 15, 2013 16:48

75 Milyonun Bayramı Mı?

Yarın Bayram.

Hayırlı, kutlu ve mübarek olsun.

İnanç dünyamızda insani değerler açısından özel bir yeri olan böyle kutsal günler, umarım hak ve adaleti tesis etmekle sorumlu yetkililere bazı gerçekleri hatırlatır. Eğer gerçekten inanç sahibi iseler ve de kul hakkı nedir biliyorlarsa...

Göstermelik ziyaret ve davranışlarla, bayramlık sözler, birlik beraberlik ve kardeşlik çağrıları ile pembe tablolar çizmeye çalışan yetkililer; 75 milyonu kucaklıyoruz diye ezbere konuşurken bu Ülke’de her geçen gün sayısı artan ve sizin 75 milyonunuzla artık hiçbir ilgisi olamayan acılı insanları ve ailelerini de düşünebiliyor musunuz?

Sizlerin sadece lafta kalan 75 milyonunuzun ne yazık ki önemli bir kısmının ağız tadı ile bayram yapamadığını biliyor musunuz?

Bu Ülkede hak ve hukuk ihlali diz boyu.

Yanlış politikalar ve yönetim kurbanı insanlar ortalıkta sahipsiz.

Cilvegözü, Reyhanlı felaketlerini; düşürülen, kaçırılan pilotlar gibi unutturduğunuz benzeri birçok konuyu bir kenarı bırakıp sadece en son iki örneği vereceğim.

Cuma akşamı CNN’de Rıdvan AKAR’ın proğramında ağlayan anaları ve babaları gördünüz mü ve niçin diye merak ettiniz mi acaba?

Bazı geçler Suriye’ye giderek Cihat inancı ile Suriye Muhalifleri’nin en acımasız örgütü El Nusra’ya katılmışlar.

Uzun süredir bilinen bir durumdu ama ağlayan anaları ve çocuklarını Suriye’de arayan çaresiz babaları izleyince daha bir üzücü oluyor.

Çoğunluğu Adıyaman, Kahramanmaraş, İstanbul, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinden giden sayıları binlerle ifade edilen bu gençleri gitmeden önce yurt içinde birilerinin organize ederek şartlandırdıklarını ve de eğittiklerini bizzat anaları, babaları ifade ediyor.

Anlamak mümkün değil.

Daha düne kadar Ergenekon ve Balyoz davaları ile ilgili özellikle Askerler’in tüm konuşmalarını ve toplantılarını tespit eden cihazlar artık çalışmaz mı oldu da, Terörle Mücadele uzmanı başarılı görevliler nerelerde kaldı da ülkemizde yürütülen bu örgütlenme faaliyetlerini tespit edemiyorsunuz.

Gündemdeki diğer önemli bir konu ise; daha üç gün önce Balyoz denen ve sizlerin ifadesi ile de Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük hesaplaşma davalarından biri ile ilgili Yargıtay kararları açıklandı.

Bu Ülkeye yıllarca ve de sıkıntılı günlerde hizmet etmiş birçok Asker’in ve ailelerin vicdanlarımızı sızlatan nasıl bir siyasi ve hukuki tablo ile karşı karşıya bırakıldığını çaresizlik içerisinde izledik.

Savcısı olarak başlattığınız özel senaryolu bu davalarla hak ve hukuk ihlallerine kimlerin neden olduğunu hiç mi hatırlamıyorsunuz ?

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer yetkililere sormak lazım;

Böyle bir Türkiye’de hangi bayramı ve kimlerin bayramını kutluyorsunuz?

Sayıları binlerle ifade edilen ve uygulanan politikalar sonucu sözüm ona cihat için Suriye’ye savaşmaya giden gençlerin çaresiz ailelerinin bayramını mı?

Yoksa; sizlerin ifadesi ile Cumhuriyetle hesaplaşma adına birçoğu haksız ve mesnetsiz bir şekilde 15-20 yıl ceza alan Asker eşlerinin,çocuklarının, torunlarının bayramını mı?

Kısaca ve açıkçası; tüm bu yanlış ve haksız uygulamalardan sonra Bayram da bile olsa 75 milyon ifadesini kullanırken artık çok iyi düşünme zamanı gelmiştir.

Tüm üzücü durumlara rağmen;

Düşüncede,sözde ve uygulamada hak, hukuk ve adaletin gerçekleşmesi yolunda özü, sözü bir inanç sahibi tüm insanlarımızın Kurban Bayramının kutlu ve hayırlı olması dileği ile.

Ali İhsan GÜRCİHAN, 14 Ekim 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Açık İstihbarat

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x