ABD askerinin başına çuval geçiren TGB'lilere 16 yıl hapis isteniyor!

Genel & Güncel Konular

ABD askerinin başına çuval geçiren TGB'lilere 16 yıl hapis isteniyor!

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 01, 2012 23:14

ABD askerinin başına çuval geçiren TGB'lilere 16 yıl hapis isteniyor!

Geçen ekim ayında Bodrum’a gelen savaş gemisinden inen ABD’li askerin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği üyeleri hakkında 16 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz yargılanacak TGB’liler, Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin intikamını aldıklarını söylemişlerdi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Ekim 2011’de ABD savaş gemisinden inen askerlerden birinin başına çuval geçirilmesi olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan kişiler hakkında 16 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çoğu öğrenci olan 8 sanığın avukatlarından Ahmet Aksüt, Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmanın 8 Mayıs’ta görüleceğini ve eylemcilerin TCK’nın 109 ve 125’inci maddeleri uyarınca hürriyeti tahdit ve hakaret suçlarından yargılanacağını belirtti.

"YANKİ'NİN BAŞINA YAKIŞTI"

Dava açılmasını protesto eden Bodrum Yurttaş İnisiyatifi’nin sözcüsü Ayhan Karahan, Barlar Sokağı’nda açıklama yaparak şunları söyledi: “8 yurtsever genç için açılan dava Deniz Gezmiş’lerin idamıyla aynı tarihlere denk geliyor. Bu ülkede ABD ve emperyalizm karşıtlığı korkulu bir meşgale haline getirilmeye çalışılıyor. Ama bu mümkün değil. ABD askerinin başına çuval geçirilince ne olmuş? Haysiyeti ve şerefi zedelenmiş. Peki Amerikan askerleri tarafından anneleri, kız kardeşleri tecavüze uğrayan Ortadoğu’daki çocukların haysiyetleri ve şerefleri ne olacak? Hiç kimse ABD askerlerinin başına geçirilen çuvalı çıkarmaya çalışmasın. O çuval Yankee’nin başına yakışıyor. O çuvalı asla kimsenin çıkarmasına izin vermeyeceğiz”

Bodrum’a gelen ABD savaş Gemisi USS Ramage’ın askerleri 20 Ekim 2011’de gemiden inmiş ve Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde gezerken protesto edilmişti. Protestocular ABD’li askerlerden Jesus Salazar Munoz’un kafasına çuval geçirmişti. Protestodan sonra yakalanan eylemciler TGB yöneticileri Utku Reyhan, Safa Parlak, Beyhan Korkman, Mustafa Özek, üyeler Özgür Bursalı, Hidayet Dakmaz, Cemil Gözel, Umut Alparslan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İDAM BEKLİYORDUK

Davanın sanıklarından Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Başkanı Safa Parlak, açılan davanın kendilerini bundan sonraki eylemlerle ilgili olarak yıldıramayacağını söyledi. Parlak, “Bodrum’da Amerikan askerlerinin başına geçirilen çuval, daha önce Amerikan askerleri tarafından kurulan bir komplo sonucu bizim askerimizin başına Süleymaniye’de geçirilen çuvalın karşıtıdır. Ordumuza, askerlerimize yapılan hakarete devlet karşılık veremediği için TGB gençliği karşılık vermiştir. Atatürk gençliği olarak bu tür eylemlerimizi sürdüreceğimiz gibi, açılan davalarda da bu düşünce ve görüşlerimizi savunacağız. 10-16 yıl arası hapis cezası ile yargılandığımızı öğrendik. Oysa bizi idamla yargılarlar diye düşünmüştük” dedi.

Askerhaber, 1 Mart 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: ABD askerinin başına çuval geçiren TGB'lilere 16 yıl hapis isteniyor!

İletigönderen Halaskar » Prş Mar 15, 2012 14:56

ABD uşağı partinin yargısından başka ne beklenirki!
Kullanıcı küçük betizi
Halaskar
Üye
Üye
 
İletiler: 51
Kayıt: Çrş Ara 14, 2011 14:29


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x