ABD Konsolosu ‘açılım’a yardım için tura çıktı!..
Ajan açılım turunda
ABD’nin yeni Adana Başkonsolosu Daria Darnell, ’Bölgedeki kentleri tanımak’ amacıyla çıktığı Doğu ve Güneydoğu turunda Kürt açılımına övgüler yağdırdı: Bekleyip göreceğiz, ama bence iyimser bir adım.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine yaptığı fitne turlarıyla tanınan Eric Green’den boşalan koltuğa oturan ABD’nin Adana Konsolosu Daria Darnell de benzer icraatlara imza atmaya başladı. Sözde Adana bölgesinde bulunan kentleri tanımak amacıyla yaptığı geziler çerçevesinde Malatya’ya giden Darnell, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’la görüşen Darnell, kentin turizm ve sanayi alanındaki potansiyeli konusunda bilgiler aldı, Malatya’nın tarihi zenginliği bakımından önemli bir kent olduğunu vurguladı.
10 ayda Türkçe öğrenmiş
Konuşmasını Türkçe yapan Darnell, Türkçeyi Türkiye’ye gelmeden önce 10 ay Washington’da öğrendiğini ifade etti. Darnell, bir gazetecinin “demokratik açılım” konusunda değerlendirmesini sorması üzerine şöyle konuştu: “Öyle görünüyor ki Türkiye’de kişiler çok iyimser. Hükümetin bu konuda nasıl olacağını göreceğiz. Yani bekleyip göreceğiz, ama iyimser bir adım bence.”
Daria Darnell, Malatya’dan önce de Şanlıurfa’yı ziyaret etmişti. Burada Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin’i makamında ziyaret eden Darnell, yine açılım konusunda mesajlar vermişti.
YENİÇAĞ