Adalet Bakanı'nın Tarihe Geçen İtirafı! / Arslan BULUT

Adalet Bakanı'nın Tarihe Geçen İtirafı! / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Mar 28, 2013 11:39

Adalet Bakanı'nın Tarihe Geçen İtirafı!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularına cevap verirken PKK’nın silahlı unsurlarının çekilmesi konusunda herhangi bir yasal düzenlemeye gerek olmadığını ileri sürerek, “Bir savcı çıkıp ’Siz niye Türkiye’ye barışı getirmeye çalışıyorsunuz?’ diye hesap mı soracak. Bu suçsa, ben bu suçu işliyorum” dedi.

Yine BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın çekilme konusunda savcıların dava açabileceğini söyleyerek, yasal güvence istemesine karşı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da “Ne demek? Bir çılgın savcı çıkacak da... Çıksa böyle bir çılgınlığın esamisi olabilir mi yani?” sözleriyle garanti verdi!

Kimse, kimseye “Niçin barışı getiriyorsun?” filan diye sormuyor.. Bir defa, adalet mekanizmasının başında ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyesi olan bir şahsın ve başka bir bakanın, görevlerini yerine getirmesinler diye savcıları baskı altına alması veya tehdit etmesi apayrı bir suçtur. Bunun dışında bir terör örgütü ile aleni işbirliği yapmak, Türkiye’nin Anayasası üzerinde terör örgütü elebaşıları ile pazarlık yapmak, onların taleplerini Meclis’te yasa haline getirmek ise daha ağır suçlardır..

Yeniçağ muhabirlerinin konuyla ilgili bilgisine başvurduğu CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, “Hukuk devletinde savcıların çoktan dava açması gerekiyordu. Şu anda savcılar görevlerini ihmal ediyorlar. Bakın şimdi askerlere, dışarı çıkan gruplara müdahale edilmemesi şeklinde bir emir veriliyor. Bu emri vermek kadar bu emre uymak da suçtur” dedi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da “İmralı canisi anayasayı silah zoruyla değiştirmekten, çete kurmaktan ceza aldı. Şimdi AKP bu çetebaşıyla el ele vermiş başkanlık sistemini getirerek Türkiye’yi bölmenin hesabı içinde. Balyoz ve Ümraniye davasında yargılanan paşalardan hangisi suç işlemiş? Hangisi adam öldürdü? Erdoğan’a lazım olacak şekliyle Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan bir operasyon var. Suçtur” diye konuştu.

Geçen gün bir yazımda “Bu tür emirlerden sadece verenler değil, yerine getirenler de sorumludur. Çünkü emirler hukuka aykırıdır. Hukuka aykırı emir, Cumhurbaşkanı’ndan da gelse, Başbakan’dan da gelse, mahkemeden de gelse yerine getirilmez! Türkiye’de bir sürek avı gibi sürdürülen siyasi davalardaki tutuklamaların tamamı hukuka aykırıdır” ifadesini kullanmıştım.

Okurumuz, Eray Yolal, “Türk Ceza Yasası’nın 24/3 maddesine göre konusu suç teşkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Aksi takdirde yerine getiren ile emri veren sorumlu olur. Ancak hukuka aykırı olarak verilen emir yerine getirilir. Sorumluluk emre verene aittir. Emri yerine getirenin sorumluluğu yoktur” diye yasal hükmü hatırlattı. Evet ama, Balyoz davasında, bazı sanıklar hiç haberleri bile yokken seminer listesine adları yazılmış diye ağır cezaya mahkum edildi. Yasa hükümleri, kitapta yazıldığı gibi uygulansa mesele yok.

Zaten hükümet edenler, sadece hukuka aykırı emir vermiyor, doğrudan konusu suç teşkil eden emirler veriyor. Elbette benim de kastettiğim, konusu suç teşkil eden eylemlerdir. Suçu işleyenlerin, o suçu işledikten sonra çıkaracakları yasanın da hukuk açısından bir değeri yoktur. Çünkü suçlular kendilerini korumak için yasa çıkarıyorsa, orada artık, hukukun genel ilkelerine bakılır..

Üstelik, bu suçlara, Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar, A’dan Z’ye her kademede iştirak söz konusudur. Evet Yüce Divan üyelerini de kendileri atamıştır ama olağanüstü dönemlerde kimsenin gözyaşına bakılmaz!

Arslan BULUT, 28 Mart 2013
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr

"Bu Suçsa Ben İşliyorum"

PKK’nın sınır dışına çıkması için yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirten Bakan Ergin “Bir savcı çıkıp hesap mı soracak? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı süreci ve PKK’lıların çekilmesine yönelik takvim konusunda bilgi verdi. Ergin, “Eylemsizlik ve yurt dışına çıkışın yaz bitmeden tamamlanması gerekiyor” dedi. NTV’de konuyla ilgili soruları cevaplayan Ergin, “Şimdi eylemsizlikle beraber çekilme, yurt dışına çıkma süreci işleyecek. Onu takip edeceğiz.” dedi. PKK’nın silahlı unsurlarının çekilmesi konusunda herhangi bir yasal düzenlemeye gerek olmadığına işaret eden Ergin, şöyle devam etti: “Geldikleri yöntemler neyse o yöntemle ülkeyi terkedecekler. Yurt dışına çıkışlar kesinlikle yaz bitmeden olmalı. Bir savcı çıkıp, ‘Siz niye Türkiye’ye barış getirmeye çalışıyorsunuz?’diye hesap mı soracaktır. Ya da akan kanın, akan gözyaşının dindirilmesi için ‘Niçin gayret ediyorsunuz?’ diye mi soracaktır. Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada.”

Bakan Ergin, sürece katkı sunmayanların gölge etmemelerini istedi: “MHP’nin buradaki kavga için gösterdiği cesareti barış için de göstermesini temenni ediyorum. Bir terör örgütünün eylemleri sonlandırması ihtimali kimi niye rahatsız ediyor. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Şimdi 2013’deyiz. Artık 1999’ların Türkiye’si yok. Mesafe katettik. Kansız, gözyaşı olmadan sorunu bitirmek için çalışıyoruz. Çok canlar yandı, çok kanlar aktı. Her insanın yüreğine ateş düşüren bir süreç yaşadık. Büyük resmi görelim.”

MHP'nin Üslubu

Siyaset kurumunun meseleye olması gibi yaklaşmadığını anlatan Ergin, şunları söyledi: “MHP’nin tarzı ortada, hiç yorum bile yapmaya gerek yok. İnsanları sokağa, şiddete, ölmeye ve öldürmeye davet eden bir üslup siyasetin üslubu olamaz. Kavgadaki cesareti barış için kullanmak daha erdemli bir harekettir. CHP’de ise Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında (Bizim geçmişte şu kadar önerimiz var, şu kadar rapor yapmıştık) deyip yıllar önceki raporlardan tutumlarından bahsediyor. İyi de Sayın Kılıçdaroğlu bugün ne söylüyorsunuz bu sürece dönük olarak? Ana muhalefet partisinin ne söylediği önemli. CHP, silahlı unsurların yurt dışına çıkmasına evet diyor mu, demiyor mu?”

Ev Hapsi

Ergin Barzani’nin İmralı sürecinde nasıl bir rol aldığı sorusunu işe şöyle cevapladı: “Kuzey Irak bu sorunun çözümünde önemli bir merkez. Mahmur Kampı’nın işleyişi de bu sorunun bir parçası. Farklı çözümler getirmek zorundayız. Mahmur Kampı’nın kapatılması son aşamada değerlendirilir.”

Ergin’e Öcalan’a ev hapsi iddiası da soruldu. Adalet Bakanı Ergin: “Öcalan terör örgütü kurucusu yöneticisi olarak yargılandı ve mahkum oldu. Öcalan’ın ev hapsi iddilarına tebessüm edip geçiyorum” dedi.

YENİÇAĞ, 28 Mart 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x