Ahsen Unakıtan'ın Rabbi 'Cleveland' demiş

Genel & Güncel Konular

Ahsen Unakıtan'ın Rabbi 'Cleveland' demiş

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 05, 2009 18:02

'Rabbim bana Cleveland dedi'

Ahsen Unakıtan duasını anlattı: "Açtım ellerimi Rabbime sordum içimde Cleveland yazdı."

Amerika’da by-pass ameliyatı olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye’ye dönüşünde çiçekler ve bando eşle karşılandı. Unakıtan “Ben ameliyat olurken, telefonla arayanlardan Allah razı olsun, herkese çok teşekkür ediyorum. Sağlık durumum iyi bir hafta sonra işe başlarım” dedi.

ABD'nin Cleveland kentindeki Cleveland Kliniği’nde 16 Şubat Pazartesi günü başarılı bir by-pass ameliyatı geçiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün THY’nin tarifeli uçağıyla Newyork’tan İstanbul’a geldi. Unakıtan Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Vali Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Eskişehirli hemşerileri ve sevenleri tarafından çiçekler ve bando karşılandı.

Torunu Taha, Ömer ve eşi Ahsen hanımla birlikte kameralar karşısına çıkan Unakıtan, “ ABD’deki ameliyatım başarılı geçti. Sonradan yapılan kontrollerde de bir olumsuzluk çıkmadı ve taburcu oldum. Orada bulunduğum süre içinde bana telefon eden, çiçek gönderen, bana ulaşamasa da dualarını esirgemeyen dostlarıma sevenlerime teşekkür ediyorum”dedi.

Asıl sıkıntıyı eşim ve çocuklarım çekti

Kendisini takip etmek için hastaneye kadar gelen yayın yapan medya kuruluşlarına da teşekkür eden Unakıtan, “Allah kimseyi oralara muhtaç etmesin, böyle sıkıntılılar çektirmesin, ama Allah o doktorların eksikliğini de göstermesin. Ameliyat sırasında ben sıkıntı çekmedim. Narkozla uyuttular, ameliyatı yaptılar ben hiçbir şey görmedim. Uyanınca da doktorlar ‘Kalbinizdeki 5 damarı değiştirdik’ dediler. Asıl sıkıntıyı eşim ve çocuklarım çekti. Ama Allah’a şükür bağlık durumum şu anda iyi. Her gün daha da iyiye gideceğine inanıyorum. Çözüm bekleyen çok sayıda konu var. Bir hafta sonra işe başlarım” diye konuştu. Unakıtan oğlunun One Minute sözünü tescil ettirdiği yönündeki soru üzerine de “Zannetmiyorum yok öyle bir şey” dedi.

Kriz dünyanın meselesi

Bakan Unakıtan, “Sizin sağlığınız düzeldi ama, Türk ekonomisi de ağır hasta. Ekonomiyi nasıl sağlığına kavuşturacaksınız” şeklindeki bir soru üzerine, “Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisi bunların hepsi birbirine sıkı sıkıya bağlı. Amerika’da dünyanın en büyük şirketi çöktü, devlet on destek sözü verdi iflastan kurtulmaya çalışıyorlar. ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’da da işsizlik var. Hepsi resesyona girmiş durumda. Amerika’da 27 banka batmış. Çok şükür bizde böyle bir şey yok. Amerikan hazinesi bu bankalara dayanıklılık testi yapıyor. Ne kadar dayanabileceklerini ölçüyor. Dünya ekonomisinin tamamı hasta. Buna by-pass yapmamız da mümkün değil. Dünya ekonomisi düzelmeden Türkiye’de de ekonomik krizin bitmesi mümkün değildir. Ama biz hükümet olarak gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açtım ellerimi dedim ki..

Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, eşinin ameliyat olması gerektiğini öğrenince bunu hiç kabul edemediğini belirterek Bakan Unakıtan’ın kendisine “Ama bakan dedi ki Ahsen, ben artık millete maloldum artık sadece sana ait değilim” dediğini söyledi. Ameliyat yerinin kendi içinden geçtiğini belirten Ahsen Unakıtan “Açtım ellerimi dedim ki ya rabbi, bu nerede olursa iyi olur. Ben şu anda hiçbir şey düşünemiyorum.Sen bana doğru ve hayırlı yolu göster ve beni oraya yönelt diye dua ettim. Bakana ki benim içime Amerika da Cleveland yazıyor ,önce rabbime sonra oraya gidersek dedim ve peki dedi yolculuk böyle başladı” dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen receylan » Prş Mar 05, 2009 18:19

ben de açtım ellerimi...kapadım gozlerimi...rabbim bana da birşeyler söyledi...amma...haydi demeyeyim...suç olur şimdi...
Kullanıcı küçük betizi
receylan
Üye
Üye

İletiler: 398

İletigönderen maydonos » Prş Mar 05, 2009 18:20

:kikirik: muhis bir IQ bu ne ya.Bayan unu iyi akitmis. buyuk mucize yaratmis bayan peygamber:kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen kut » Prş Mar 05, 2009 18:31

Allah diyorum!
Şaka gibi yarabbim...
Kullanıcı küçük betizi
kut
Üye
Üye

İletiler: 45

İletigönderen İrade-i Milliye » Prş Mar 05, 2009 19:03

Siyasetin magazin haberleri bunlar. Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Sonuçta dindar bir bakan var, sen de o koskoca bakanın eşisin. Ermiş bunlar. Ahsen Hanım biraz daha dua ederek, krizin ne zaman geçeceğini de öğreniverseydi. İçimize hiç yoktan biraz olsun su serperdi.

Şuna bakana bakın. Sadece eşine değil, millete malolmuş.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 19:34

Yahu arkadaslar, Ahsen hanimin kendisinden dinledim az evvel. Müthis yahu :kikirik: Ne Rab'mis ya Rabbim, Amerika, Cleveland demis :kikirik:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 06, 2009 19:42

Ulan bu adamlara inanırsak Allah bile Amerikalı heee!!!

Neyse,her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğu(evet evet biliyorum,buradaki BAŞARI tartışılır)sözünün son kanıtı olan hanımefendi TAKIM ÇALIŞMASI'nın nasıl bir şey olduğunu,olması gerektiğini de bize gösteriyor.

Aaaa,Allah'ım!!!Kalbime ne yazdı biliyor musunuz :?: :!: :twisted: 8)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 06, 2009 19:53

Çetin Taş yazdı:Ulan bu adamlara inanırsak Allah bile Amerikalı heee!!!

Neyse,her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğu(evet evet biliyorum,buradaki BAŞARI tartışılır)sözünün son kanıtı olan hanımefendi TAKIM ÇALIŞMASI'nın nasıl bir şey olduğunu,olması gerektiğini de bize gösteriyor.

Yani hanımefendi başarılı bir tuluatçı diyorsun. :twisted:
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Çetin Taş » Cum Mar 06, 2009 19:58

« Çetin Taş » yazmış:Ulan bu adamlara inanırsak Allah bile Amerikalı heee!!!

Yani hanımefendi başarılı bir tuluatçı diyorsun.

Tam üstüne bastın!Ben bunları karı-koca bir kenti ziyaretlerinde izledim,yurtdışından birisi altyazılı olarak izlese televizyon filmi sanırdı eminim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen İlteriş » Cum Mar 06, 2009 20:08

Ahsen Hanim gencliginde solcuymus, burada esler arasinda karsilikli bir etkilesim var. Memlekete ekonomik zararlarini bir yana birakirsak, Kemal Unakitanin asiri dinci bir beyaninin olmadigini goruruz, birbirlerini ortada biryerlere cekmisler. Yazik kadincagiz da esinden birazcik abdperestlik ogrenmis iste:-)
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 27, 2009 22:00

Rabbim 'Siyami Ersek' dedi!

Rasim Öztekin hastaneye teşekkür ederken Unakıtan'ın sözlerine gönderme yaptı.

“Kalbimin hasta olduğunu öğrenince pijamamı, terliklerimi bir valize doldurup taksi çağırdım. Şoföre ‘Doğru Cleveland’a çek’ dedim. Şoför, ‘Buyur abi?’ dedi. ‘Yok bişiy, rüyamın etkisindeyim, tartıştık, beni ikna etti. Sen boşver Cleveland’ı, ben seni dünyanın sayılı hastanelerinden birine gönderiyorum oğlum, dedi. Sen doğru Siyami Ersek’e çek!’ dedim. Şoför hiçbir şey anlamadı. Ama tam acilin girişinde fren yaptı ve ben indim. Kafamı kaldırdım, kocaman yazıyordu. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi. İyi ki de bu ismin kanatları altına sığınmışım...”

Yılların tiyatrocusu Rasim Öztekin, 18 Ocak’ta yatıp geçen çarşamba çıktığı hastanesine dün bir gazete ilanıyla böyle teşekkür etti. Geçirdiği zatürree, Öztekin’in var olan kalp sorununu nüksettirmiş, doktorlar da onun deyişiyle ‘kalbini toparlamıştı’. Sağlığına kavuşan oyuncu, “Rasim Öztekin’e uygun şekilde teşekkür etmek istedim” diyor.

Geçen ay Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ın “Yarabbi nerede olursa iyi olur, bana doğru yolu göster diye dua ettim.İçime Amerika’daki Cleveland Kliniği diye yazdı” sözlerini hatırlatan Cleveland esprisini soruyoruz.

Öztekin, “Artık sünnet öneminde olan bu operasyonları oralarda yaptırmaya, hele bu kriz ortamında, gerek olmadığını düşünüyorum. Gündemi yaratan sayın bakanın eşi ama sırf onlar değil, başka insanlar da var” diyor.

Kaynak

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Cmt Mar 28, 2009 0:23

Rabbime sordum:

- Tatile nereye gideyim?
- İçime doğdu: Falkland Adaları..

- Akşam yemeğinde ne yiyeyim?
- İçime doğdu: Müceddere, Macar Gulaşı, Beşamel Soslu Portakallı Ördek..

- Yemeğin yanında ne içeyim?
- İçime doğdu: Shipetsi, Mistral veya Pekpostalcı Special..

- Kahvaltıda ne tercih edeyim?
- İçime doğdu: Glisemik indeksi düşük karbonhidratlar, antioksidan-flavonoid-karotenoid destekleri..

- "Ateşi Aşkınla Cânâ" şarkısı hangi makamdır?
- İçime doğdu: Acemaşîrân..

- Görecelik Kuramı ilk kez hangi yılda ortaya atıldı?
- 1905

- Einstein’ın 8 yaşındayken babasına sorduğu soru nedir?
- İçime doğdu: "Okula gitmek neden gerekli baba"..

- Maddenin Sakınımı Yasası hangi fizikçinindir?
- İçime doğdu: A. L. Lavoisier

- Ben Hur kaç dalda oscar aldı?
- İçime doğdu: 11

- Cos(37) kaçtır?
- İçime doğdu: 0.765414052

Ne o, inanmadınız mı?
Cleveland'a inanıyorsunuz da bana mı inanmıyorsunuz?!? :twisted: :evil: :agresif:

.
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x