Akl-ı Kemal (3. Cilt) - (Atatürk'ün Akıllı Projeleri) / Sinan MEYDAN

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Akl-ı Kemal (3. Cilt) - (Atatürk'ün Akıllı Projeleri) / Sinan MEYDAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eki 08, 2012 23:51

SİNAN MEYDAN - AKL-I KEMAL (3. CİLT)

O NASIL YAPTI, ÖTEKİLER NASIL YIKTI?
“Devrim ve Karşı Devrim”


Sayfa: 400
ISBN: 9789751032676
Boyut: 14 x 22 cm
Kağıt: 2. Hamur
Baskı Tarihi: Ekim 2012

Dünyaya parmak ısırtan Cumhuriyet mucizesi akıllı projelerin, akıllı projeler ise AKL-I KEMAL’in (Atatürk’ün aklının) bir ürünüdür.

AKL-I KEMAL’in 3. cildinde Atatürk’ün şu akılı projelerine yer verilmiştir:

1. KEMALİST EKONOMİ MODELİ (KEM):
Atatürk’ün yokluk ve yoksulluk içinde Kurtuluş Savaşı’nı nasıl kazandığı? Kağnı kolları, kağnı komutanları, kadın kağnı sürücülerinin bilinmeyen öyküsü, uçan kağnının ve paradaki sabanın sırrı… Tekalif-i Milliye Emirleri ve Türk insanının büyük fedakarlığı. İmalat-ı Harbiye gerçeği. Osmanlı’nın emperyalizme teslim olup çöküşünün kısa tarihi. Atatürk’ün emperyalizmin pençesinde, borç batağında yoksul, yıkık ve savaş yorgunu bir ülkeden kendi kaynaklarıyla ayakta duran, borçsuz ve tam bağımsız bir ülke yaratmasının öyküsü.. Kemalist Ekonomi Modeli’nin ortaya çıkışı ve uygulanması. Dünyaya örnek olan Kemalist Ekonomi Modeli’nin ayrıntıları. Halkçı ve demokratik bir ekonomik sistem… Belgeler, rakamlar ve istatistiklerle Cumhuriyet’in ekonomi mucizesi… Kemalist Ekonomi Modeli’nin kimler tarafından nasıl yok edildiğine yönelik bilinmeyen gerçekler: ABD istekleri, ABD raporları ve ikili anlaşmalar…

2. SOSYAL FABRİKA PROJESİ: Atatürk’ün fabrikalara verdiği önem. Atatürk’ün fabrikaları. Atatürk döneminde kurulan fabrikaların tam listesi. Belgelerle ve fotoğraflarla Atatürk’ün Sosyal Fabrika Projesi’nin ayrıntıları. Atatürk’ün Kalkınma Planları ve devletçi ağır sanayi hamlesi… Atatürk’ün Sosyal Fabrika Projesi’nin yok edilişi: Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın bugünkü içler acısı durumunun belge fotoğrafları. Kapısına kilit vurulan, yıkılan, yok pahasına satılan fabrikalar….

3. DEMİRAĞ (DEMİRYOLU) PROJESİ: Osmanlı Devleti’nin sömürülmesinde ve yıkılmasında Osmanlı’nın yanlış demiryolu politikasının büyük bir etkiye sahip olduğu: Yabancı şirketlere geniş ayrıcalıklar tanıyan demiryolu imtiyaz sözleşmeleriyle İngiltere, Fransa ve özellikle Almanya’nın 19 ve 20. yüzyıllarda Osmanlı’yı adeta iliklerine kadar sömürdüğüne yönelik belgeler. Atatürk’ün anti emperyalist ve mili demiryolu politikası. Atatürk döneminde Türkiye’nin demirağlarla örüldüğü gerçeği. Atatürk’ün, kendisinden sonraki bütün Cumhuriyet hükümetlerinin yaptığının üç katından fazla demiryolu yaptığı. Atatürk’ten sonra Türkiye’nin “Demirağ Projesi” nden vaz geçip “Karayolu Projesi”ne yönelmesinin nedenleri: Bu konudaki ABD raporları, ABD istekleri, ABD yardımları ve ikili anlaşmalar…

Atatürk, akıllı projelerini geliştirirken tarihi tecrübelerden, Tanzimat’tan beri devam eden kırılgan ve kararsız Osmanlı modernleşmesinden, 15. yüzyılda başlayan Avrupa aydınlanmasından, Türk-İslam tarihinin aydınlık sayfalarından, okuduğu 5000’e yakın kitaptan ve Allah vergisi dehasından yararlanmıştır.

“Ben bu konuları daha gençliğimden beri düşünen bir insanım. Eğer size, bu konuları yeni düşünmeye başladığımı söylersem inanmayınız.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

“O nasıl yaptı, ötekiler nasıl yıktı?” sorusunun eksiksiz yanıtını AKL-I KEMAL’in 3. cildinde bulacaksınız.

AKL-I KEMAL 3. CİLT VE 3 CİLT BİR ARADA KUTULU ÖZEL SET EKİM'DE TÜM KİTAPÇILARDA...
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x