Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Almanyadaki Deniz Feneri Derneği'nin, Türkiyede aynı adı taşıyan derneğe yardımda bulunduğunu açıkladı. Konyada yardım yapılan bir başka derneğin başkanı ise, AKPli ve Kanal 7 yöneticisi çıktı.
Almanyada milyonlarca euroluk vurgun yapan Deniz Feneri e. V Derneği ile Türkiyede aynı adı taşıyan dernek arasındaki bağlantı olduğu ortaya çıktı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Almanyadaki derneğin Türkiyedeki derneğe yardımda bulunduğunu açıkladı.
Deniz Feneri yolsuzluğunu yakından takip eden CHPli Atilla Kart, bir soru önergesi ile, Deniz Feneri e.Vnin Türkiyede yardım yaptığı derneklerin açıklanmasını istedi. Karta ilk cevap Mehmet Ali Şahinin Adalet Bakanlığı döneminde geldi. Şahin, Almanyadaki Deniz Fenerinin, Türkiyede 9 derneğe yardımda bulunduğunu belirtti amcak bu derneklerin isimlerini açıklamadı.
SEHVEN HATA, GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU
Sadullah Erginin bakanlık koltuğuna oturmasıyla yeniden önerge veren Kart, 9 derneğin isimlerini istedi. Erginin yazılı cevabı ise, Almanyada mahkum olan dernek ile Türkiyedeki dernek arasındaki bağı ortaya çıkardı.
Almanyada kurulu bulunan Deniz Feneri e.V isimli derneğin Türkiyede yardımda bulunduğu dernek sayısının sehven dokuz olarak bildirildiği; kayıtların tetkikinden 3 dernek ve 1 federasyona yardımda bulunulduğunun anlaşılmıştır diyen Bakan Ergin, bu dernekleri Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sofular Alaaddin Camii ve Çevre Koruma Derneği, Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu ve İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi olarak açıkladı.
AKP VE KANAL 7 İLE İLİŞKİ
Yardım edilen dernekler arasında yer alan, Deniz Feneri Derneğinin dışında İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi ilginç bir bağlantıyı da ortaya koydu. Çumra Belediye Başkanlığı da yapan ve son seçimde AKPden yeniden aday olan Nasır Ersöz, derneğin yönetiminde yer aldı. 14 yıl Niğde ve Konyada imamlık yapan Ersöz, Kanal 7 TVnin bölge koordinatörlüğünü yaptı. Son seçimde ise başkanlığı MHPli adaya kaptırdı.
KAMU YARARINA ÇALIŞAN FEDERASYON
Deniz Feneri e.Vnin yardımda bulunduğu Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım eden Dernekler Federasyou ise, Başbakan Erdoğan ile Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksunun da kurucuları arasında bulunduğu Birlik Vakfı içinde yer alıyor. Bu federasyon Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsü kazandı. Halen federasyona bağlı olarak hizmet veren Saadet Narin Din Öğretimine Yardım Vakfı ise Ankara Gençlik Caddesindeki 4 dükkanının gelirini İmam-Hatip liselerinden seçilen öğrencilere burs olarak veriyor.
HÜKÜMET DELİLLERİ KARARTIYOR
Bakan Ergine yardım yapılan dernek sayısı neden daha önce 9 olarak bildirilmiş daha sonra 4 olarak düzelmiştir? MASAKın çalışmaları soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Savcılığına iletilmiş midir, yoksa MASAK göstermelik bir inceleme mi yapmaktadır? sorularını yönelten Atilla Kart, Mevcut anayasal sistemin zafiyet ve çelişkileri istismar edilerek kamu kaynakları talan edilmektedir. Sistemi çökerten, içini boşaltan ve sistemden öç alan bu süreçler yaşanırken, Türkiyeyi yönetemeyen, Türkiyede Fetret dönemini yaratan, Türkiyeyi diktaya ve kutuplaşmaya götüren bu siyasi iktidar diğer taraftan da Türkiyeyi müstemleke bir ülke haline getirme görevini üstlenmiş durumdadır. diye konuştu.
"MASAK'A DA MÜDAHALE EDİLİYOR"
Kart bir soru üzerine, dernek sayısının önce 9 daha sonra 4 olarak bildirilmesinin kuşkuların ne kadar yerinde olduğunu gösterdiğini ifade ederek Hükümet delilleri karartmaktadır. Karartabildiğini karartıyor, karartamadığını bırakıyor. Mehmet Ali Şahinin bakanlığı döneminde MASAKın analiz ve inceleme yaptığı belirtiliyor. Sadullah Ergin yapılan çalışmaların inceleme aşamasına geldiğini söylüyor, nasıl bir çalışma ciddiyetiyse mesafe alınamıyor, 8 aydır bu inceleme ve çalışmalar sürüyor. Hükümet İçişleri Bakanlığının kayıtlarına da MASAKa da müdahale ediyor. diye konuştu.
Gerçek Gündem