AKP İktidarı, Kimi Ayaklar Altına Alıyor? / Arslan BULUT

AKP İktidarı, Kimi Ayaklar Altına Alıyor? / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Şub 19, 2013 0:16

AKP İktidarı, Kimi Ayaklar Altına Alıyor?

Tayyip Erdoğan’ın, “Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız” sözleri büyük tepkilere yol açtı ama Türkiye’yi Türk devleti olmaktan çıkarmak isteyen güçlerin propagandası için kurulan medyada, bugüne kadar kendisini milliyetçi diye ortaya koyan birisi, sanki Başbakan “birleştirici sözler” söylemiş gibi yorum yaptı. Hatta aynı kişi, Atatürk’ün cumhuriyeti kurarken belirlediği “Türk ulusu”nun yapay olduğunu ama “Türkiye milleti”nin 12-13’üncü yüzyıldan beri var olduğunu iddia edebildi. Yani millet adının yerine ülke adını kullandı! Gazetelerde ise Anadolu’nun Türk vatanı olduğunu ispat eden tarih verileriyle dalga geçenler var..

***
Konu ile ilgili “Ülkeyi yönetenler, tarihi, özellikle yakın tarihi bilmek zorundadır” başlıklı geniş bir makale yazan tarih profesörü Mehmet Saray ise Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na gönderdiği mektuptan bahsediyor.

Prof. Dr. Saray, mektupta diyor ki;

“Birinci Dünya Harbi’ni bitiren Mondros Mütarekesi imzalandığı günlerde Mustafa Kemal Paşa, Suriye ve Irak Cephesini müdafaa eden Yıldırım Orduları Grup Komutanlığı yapıyordu.
Yanında kolordu komutanı olarak vazife gören sınıf arkadaşı Ali Fuat Paşa’ya şu sözleri söyler: ’Ali Fuat, bu devletin çöküşünü, Anadolu’da Türk milletine dayalı milli bir devlet kurmak suretiyle önleyebiliriz. Onun için halkımızı buralardan göç ettirip Anadolu’da toplayalım ve mücadelemize öyle devam edelim.’
Milli Mücadeleyi veren, sivil-asker, herkes tarafından benimsenen bu fikirle, yani Türk milletine dayalı bir milli devletin kuruluşu için mücadele verilmiştir. Kuruluş fikri ile birlikte, bu mücadeleyi veren insanların çoğunluğunu Türk milletinin teşkil etmesi dolayısıyla bu devlete Türk Devleti denmiştir.
Balkanlarda, Kafkaslarda ve Orta Doğu’da, düşman saldırısından büyük acılar çeken ve çoğunluğu Türk olan Müslüman kardeşlerimiz, Anadolu’daki Türk kardeşlerine sığınmışlardı. Bu kardeşlerimizin de katkılarıyla verilen mücadelede düşmanlarımız yenilmiş ve zafer kazanılmıştı.Yokluk içinde kazanılan zaferden sonra kurulan bu devlete hiç kimse niçin ’Türk Devleti’deniyor diye itiraz etmemiştir. Çünkü itiraz edecek bir sebep yoktu.”


***
Prof. Dr. Saray, mektubun tam metnini verdikten sonra soruyor:

• “Yeni bir devlet kurulurken yeni bir anayasa yapılır. Dünyanın her tarafında olduğu gibi, Atatürk ve arkadaşları da böyle yapmıştır. Sizler, yeni bir rejim, yeni bir devlet mi kuruyorsunuz? Bunun için mi yeni bir anayasaya ihtiyacınız var?
• Yoksa 2003 yılında Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Arie Oostlander’in raporunda belirttiği ’Atatürk ideolojisinin Türkiye’nin AB üyeliği hedefine uymadığını’belirten sözlerinden dolayı mı Anayasadan Türk ve Atatürk adlarını çıkarmak istiyorsunuz?
• İktidar partisini yönetenlerin bitmeyen başkanlık hırsını tatmin etmek ve terör örgütünün seçtirdiği sözde milletvekillerinin kabul edilemez isteklerini gerçekleştirmek için ortaya koyacağınız anayasayı, ülke nüfusunun yüzde seksenini oluşturan ve ‘ben Türküm’diyen insanların kabul edeceğini mi zannediyorsunuz?
• Türk adını nasıl inkar edebilirsiniz? Siz hiç Fransa’da Fransız yok Fransalı var, Almanya’da Alman yok Almanyalı var, İngiltere’de İngiliz yok İngiltereli var dendiğini duydunuz mu? O ülkelerin insanları ve devlet adamları hiç böyle bir şey düşünebilirler mi? Dünyayı, lütfen kendimize güldürmeyelim.”

***
Prof. Dr. Saray’ın ifadelerinden anlaşıldığı ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın da belirttiği gibi “AKP iktidarının ayaklar altına aldığı, doğrudan Türk milletidir. Türk milli onuru, Türk istikbal ve istiklalidir.”

Arslan BULUT, 19 Şubat 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: AKP İktidarı, Kimi Ayaklar Altına Alıyor? / Arslan BULUT

İletigönderen Deli Haydar » Sal Şub 19, 2013 1:17

Şehit Gazi Mustafa Kemal Atatürk yazdı:Efendiler, İngiliz tarihçilerinden Wells, iki yıl önce (1925) yayımlanan bir tarih yazdı. Eserinin son sayfaları "Dünya Tarihinin Gelecekteki Evresi" başlığı altında bir takım yorumu içerir. Bu yorumlarda hedef alınan konu, “un gouvernement federal mondial”, yani küresel bir birleşik hükümettir. Wells bu bölümde, küresel bir birleşik hükümetin nasıl kurulabileceğini ve böyle bir devletin temel bazı ayırıcı hatları hakkındaki düşüncelerini ileri sürüyor ve adaletin ve tek bir kanunun saltanatı altında küremiz nasıl bir halde bulunacaktı; bunu hayalinde canlandırıyor.

Wells, “bütün hakimiyetler, tek bir hakimiyet içinde eritilmez, milliyetlerin üstünde bir güç çıkmazsa dünya mahvolacaktır” diyor ve “gerçek devlet, çağdaş yaşam koşullarının bir zorunluluk haline getirdiği dünya hükümeti birliğinden başka bir şey olamaz”, “muhakkaktır ki insanlar, kendi buluşları altında ezilmek istemezlerse er veya geç birleşmek zorunda olacaklardır” yorumunda bulunuyor.

İnsanlığın dayanışması hakkındaki büyük hülyanın sonunda gerçeğe dönüşebilmesi için ne yapmak ve neyin önüne geçmek gerektiği kesin olarak bilinmediği” ve “saldırgan bir dış siyaset geleneğine sahip olan devletlerin, küresel bir devletler birliğince güçlükle temsil olunabileceği” de ortaya konuyor. Wells’in “Avrupa ve Asya’nın felaketleri ve ortak gereksinimleri, belki dünyanın bu iki kısmındaki kavimlerin bir dereceye kadar birleşmesine yardımcı olacaktır”, “olabilir ki, bir sıra kısmi birleşme, küresel bir birliğin oluşmasına öncülük eder” yorumlarını da kaydedeyim.

Efendiler, bütün insanlığın, deneyim, bilgi ve düşünüşte yükselmesi ve olgunlaşması; Hıristiyanlıktan, Müslümanlıktan, Budizmden vazgeçilirek, basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılacak hale konulmuş evrensel saf ve lekesiz bir dinin kurulması ve insanların şimdiye kadar kavgalar, pislik, kaba arzu ve iştahlar arasında bir sefalethanede yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün vücutları ve zekaları zehirleyen çürütücü tohumlarına üstün gelmeye karar vermesi gibi koşulların oluşumunu gerekli kıldığı bir küresel birleşik hükümet hayalinin tatlı olduğunu inkar edecek değiliz...

"Yeni Dünya"nın "Eski Hamamcı Yeni Düzen Hayali"ne tatlı tatlı dalanların...
Ecnebinin vatfiz suyu ile abdest alıp da Vatikan hostellerinde istihareye yatanların...
Müşriklerle kolkola, önüne dikilen Gazi'ye bin tekme sallayanların...
Kubura süpürülmemek için kelimelere takla attıranların amacı...

Türk'ü menkürtleştirip, "Firavun'un Sahte İsraili"ne köle yapmakmış.

Biji Asalak Agopyan! Biji Woodrow Wilson! Biji İsrail!
Görüntü var ama ses yok: Ses gelmiyor İsrafil!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x