AKP'lilerden Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

Genel & Güncel Konular

AKP'lilerden Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 02, 2010 16:51

Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

İl Kongresine katılmak üzere Van'a gelen CHP lideri Deniz Baykal'ın da içinde bulunduğu parti otobüsü, burada taşlı ve yumurtalı saldırıya uğradı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bugün partisinin il kongresi için geldiği Van'da, PKK yanlısı grubun taşlı ve yumurtalı saldırısına uğradı.

Özel uçakla saat 13.30'da Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Deniz Baykal, buradan parti otobüsüyle kongrenin yapıldığı kent merkezindeki Beyaz Saray Düğün Salonu'na hareket etti. Baykal'ın otobüsü polisin de güvenlik önlemi aldığı salon önüne geldiğinde, önceden hazırlık yapan PKK yanlısı 500 kişilik grup taş ve yumurta atmaya başladı.

`Kahrolsun CHP', `Deniz Baykal defol', `Ergenekon'un avukatı' sloganları atan gruba polis müdahalede yetersiz kaldı. Salondan çıkan bazı CHP'liler otobüsün etrafında güvenlik önlemi alırken, protestocular eylemlerini bir süre daha devam ettirdi.

Kongre salonu önüne sevk edilen takviye güvenlik güçleri, protestocuları dağıtarak, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

VATAN, 2 Nisan 2010

Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: PKK'lılardan Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

İletigönderen antalyalim » Cum Nis 02, 2010 17:17

Bu durumun tek sorumlusu CHPnin il ve ilce teskilatlarinin olayi basit görüp yan gelip yatmasidir.Bu teskilatlarin görevi bölge halkini bilgilendirmek ve onlara bilineni-ögretileni degil de gercekleri aktarmaktir.
AKPnin %47 sinde CHPnin payi büyüktür, bu tartisilmaz bir gercektir ve ben bunu CHP teskilatlarina bagliyorum.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Re: PKK'lılardan Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 02, 2010 18:50

antalyalım.Pes arkadaşım.Pes kardeşim!Bu sitede yıllardır tanıdığım arkadaşlarla dahi CHP ve Deniz Baykal'ın eleştirilmesi konusunda tartıştık,daha da tartışırız.Tamam...Ama be kardeşim,bu yazıyı yazdıktan sonra,gömndermeden önce şöyle bir kaç kez okuyup yazıdan emin olsaydın be kardeşim.Emin olup da yolladıysan bir kez daha pes!!!

PKK'lıllar Baykal'a saldırıda bulunmuş.Sen kalkmış BUNUN TEK SORUMLUSU CHP İL-İLÇE TEŞKİLATIDIR diyorsun.Saldıran PKK yahu!!!PKK'ya CHP il-ilçe teşkilatı ne anlatacak?Adamlar zaten emri Amerika'dan-İsrail'Den alıyor...Aynı PKK ve PKKlılar, Tayyip Erdoğan Van'da,Hakkari'de,Siirt'te,Diyarbakır'da,Urfa'da miting düzenlediğinde niye saldırmıyor?Sen ve senin gibi arkadaşlar bu sorunun cevabını düşünün.Bu kadar insafsız olmayın arkadaşım.Şu an AKP'ye,PKK'ya,ABD-AB-İsrail emperyalizminin yürüttüğü ERGENEKON-BALYOZ-ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI kampanyalarına en sert tepkiyi gösteren,mücadeleyi veren bir avuç kurum ve kuruluşun en başında geliyor CHP.

İçinde CHP'nin ve Baykal'ın geçtiği her haberin altına,hele de bizim gibi adamların bulunduğu böylesine seviyeli bir ortamda, bu şekilde yazılar yazılırsa;elin PKKlısı Baykal'ı taşlar da,linç de eder, vurur da.

İnsaf!!!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: AKP'lilerden Baykal'ın otobüsüne taşlı saldırı

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 23, 2010 11:53

Baykal: Van'daki saldırı AKP'nin işi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Van'da dün kendisine yapılan taşlı saldırıyla ilgili olarak AKP'yi suçladı. ''Saldırı Van'daki bir çetenin işi ve o çetenin bağlantıları iktidara kadar gidiyor'' diyen Baykal, AKP'nin sokak saldırılarından medet umduğunu iddia etti.

Baykal, partisinin Bartın İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Van'daki taşlı saldırının üzerinde durdu ve şunları söyledi:

''AKP işi sokağa döktü. Çok uzun yıllardan beri ilk kez CHP'nin bir genel başkanına bir taşlı saldırı oldu. BDP'li İl Başkanı 'Kesinlikle bunun sorumlusu biz değiliz' dediler. Bu durum utanç vericidir. Bu olaylar bu işi tertipleyen hiçbir partiye hayır getirmemişlerdir. Başbakan çıkar muhalefet partileri için 'Sivas'ın ötesine gidemez' derdi. Ben de bunu 'Başbakan bir tespit yapıyor' derdim. Ama benim düşündüğüm gibi tespit değil tehditmiş. Bu tablo acıklı bir tablo. İktidar sorumluluğu üstlenmeli ve özür dilemelidir. Siz hem hükümetseniz ve sokak saldırısından medet umuyorsanız koyverin yakasını gitsin. Kimse bizi yurdumuzun herhangi bir parçasına gitmekten alıkoyamaz. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin her yeri hepimizin huzur içinde gideceği yerler olacaktır.Biz de bu olaylardan ötürü kızgınlık içine girmeyeceğiz. Bu Van halkının işi değil, o halkın içinde gücünü iktidardan alan bir çetenin işidir.''

'HÜSEYİN ÇELİK'İN PROVOKASYONU'

Van'daki saldırıyla ilgili olarak bir şok iddia da CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'dan geldi. Susam, protesto ve saldırının, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in akrabalarının içinde bulunduğu bir grup tarafından düzenlenen provokasyon olduğunu öne sürdü.

Erdoğan ve AKP'nin bu gezilerden rahatsız olunca dün Van'da provokasyon düzenlendiğini kaydeden Mehmet Ali Susam, şöyle dedi:

“Büyük oranda AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın içinde bulunduğu bir ekip bu provokasyonun düzenleyicisi olmuştur. Ortalıkta polis gözükmemiştir. İktidar Partisi ve güvenlik güçleri ne yazık ki zaaf içinde olayı seyretmişlerdir. Üstelik olayın teşvik ve tahrikçileriyle protestonun düzenlenmesine yardımcı olmuşlardır. Van'da CHP Genel Başkanı Baykal'ın yaptığı çalışmanın güvenliğini sağlamayarak karakol polisleriyle ve AKP militanlarıyla provokasyon tezgahlanmıştır. Bu durum demokrasi adına büyük ayıptır.” dedi.

CHP'li Susam, gazetecilerin AKP Genel Başkan Yardımcısı derken kimi kastetdiği sorusu üzerine, “Hüseyin Çelik. Grubun içinde onun akrabaları var” yanıtını verdi.

'POLİS MÜDAHALE ETMEDİ'

CHP il binasında basın toplantısı yapan CHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Savcı Sayan, yaptıkları araştırmada elde ettikleri bilgileri açıkladı.

Deniz Baykal'ın Van Havaalanı'nda coşkuyla karşılandığını, parti otobüsüyle yapılan kent turu sırasında konvoyda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Savcı Sayan, “Fakat her nedense kongre salonunun bulunduğu cadde üzerinde daha önce organize edilmiş olduğu bariz bir şekilde görünen bir grup, genel başkanımızın içinde bulunduğu otobüse taş ve yumurta fırlatmıştır” dedi.

Savcı Sayan, CHP liderinin kongre salonuna geleceği güzergahta toplanan 200 kişilik grubu polisin gördüğünü ancak dağıtmadığını ve gerekli önlemi almadığını söyledi. Sayan, “Aynı şekilde genel başkanımız konuşmasını tamamladıktan sonrada salondan çıkıp havaalanına gitmek isterken bu grup, polislerin bulunduğu yerden tekrar ikinci saldırıyı gerçekleştirmişledir. Anakara’dan 10 bin Tekel işçisini havuzlara atan biber gazı ve tazyikli su sıkan polis Van’da 200 kişilik grup dağıtamamıştır” dedi.

'ARAŞTIRMA YAPTIK, AKP TEZGAHI'

Kongrenin ardından olayı araştırmak için Van'da kaldığını belirten Savcı Sayan, taşlı ve yumurtalı saldırıyı AKP'nin tezgahladığını ortaya çıkardıklarını ileri sürdü. Savcı Sayan şöyle dedi:

“Bu yapılanların AKP tezgahı olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. AKP burada ‘Benden başka kimse siyaset yapmasın, buralara benden başka kimse gelmesin, ben buradaki insanların açlığından, fakirliğinden, yoksulluğundan, faydalanarak zaten oyları alıyorum. Dolaysıyla başka parti girmesin ben de rahat bir şekilde hareket edeyim’ mantığıyla bu saldırıyı organize etmiştir. AKP sokağa inmiştir. Yumurtaları vatandaşın eline AKP'liler vermiştir. Bunu ispatlıyoruz.”

'SALDIRAN GRUPTA ÇELİK'İN AKRABASI VAR'

Sayan, taşlı- yumurtalı saldırıyı yapanların AKP'li olduklarını söyledi. Bunlar arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik'in kayınbiraderi Aslan Yılmaz'ın da ileri süren Savcı Sayan, şöyle dedi:

“Şimdi il binamızda isim vererek bunlar zikrediyorum. Aslan Yılmaz adındaki vatandaş, AKP’li midir değil midir? Bu vatandaşın kız kadeşiyle Hüseyin Çelik’in kardeşi evli midir değil midir? Bunu internet sitelerindeki görüntülerde apaçık görebilirsiniz. Orada pankart taşıyanların apaçık bir şekilde AKP’li olduklarını göreceksiniz. AKP sokağa inmiştir. Bir daha biz Van’a geldiğimizde AKP'liler bize molotof kokteyleriyle saldırırlarsa hiç şaşmayın.”

'BDP'LİLER BENİ ARADI'

Savcı Sayan, Baykal'ın kongre salonuna gelişinde ve gidişindeki saldırıların ardından Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya ve onun yanında bulunan BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş’in kendisini ardığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olaydan sonra BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya beni bizzat arayarak CHP otobüsüne taş atan grubun kendileri ile alakalarının olmadığını söylemiştir. Hem Belediye Başkanı hem de İl Başkanı'nın kendi beyanlarıdır. Bize geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşlardır. Böyle olaylarla hiçbir alakalarının olmadığını apaçık ortaya koymuşlardır. Van Belediye Başkanı açıklaması açık bir şekilde gösteriyor ki BDP’ilerin bu oayla uzaktan ya da yakından bir alakası yoktur. Olay bizzat AKP’liler ve Hüseyin Çelik’in yakınları tarafından organize edilmiştir. Siyasetin her sahnesinde kirli oyunlar sergileyen AKP, Van’da kirli oyunlar sergilemekten geri kalmamıştır. Bu son olaylarda açık ve net bir şekilde gösteriyor ki, AKP bölgede siyaset yapacak ikinci bir parti yada siyasi güç istememektedir.”

'SALDIRININ ŞAHSIMLA, AKRABALARIMLA VE PARTİMLE İLGİSİ YOK'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, “Baykal'ın Van'da yaşanan müessif olaylarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve şahsını hedef alan, gerçeklerle ilgisi olmayan itham, iftira ve beyanatlarda” bulunduğunu kaydetti.

Çelik'in açıklaması şöyle:

“Sayın Baykal'ın Van'a gitmiş olmasından duyduğum memnuniyeti, yasal bir faaliyet için Van'a giden herkesi hemşehrilerimin kucaklaması gerektiğini, Van'a ve Van'ın misafirperverliğine bunun yakışacağını söyledim. Öyle anlaşılıyor ki nezaketten ve bu kullandığım nazik dilden kendisi bir şey anlamamış olmalı ki meseleyi bizimle ilişkilendirmeye devam etmekte.

Şunu açık bir dille ifade ediyorum ki, bu olayların şahsımla, akrabalarımla ve partimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Basına yansıyan görüntülerden ve polis kayıtlarında da bu anlaşılabilir. Sayın Baykal, şayet iddialarını ispat etmezse kendisini kamuoyu nezdinden müfteri ilan edeceğim ve attığı bu iftiradan dolayı kendisine dava açacağım.

Sayın Başbakanımız, Sayın Baykal'ın Sivas'tan öteye gidemediğini ifade ederken, fiziki bir gidememeden ziyade, buralara gitmeye yüzü yoktur anlamında ifadede bulunmuştur. Sayın Başbakanımızın, Sayın Baykal'ın ve ülkemizin tüm siyasi parti liderlerinin ülkenin her köşesine gitmesinden ancak memnuniyet duyar.

Sayın Başbakan evet sadece bir tespitte bulunmaktadır ve Sayın Baykal'ın Sivas ötesinde aldığı oy da bunun en önemli kanıtıdır. Bir siyasi parti liderinin yaşadığı talihsiz bir olaydan sonra Sayın Başbakan'ın sözlerini 'tehdit' olarak değerlendirmesi ve bunu Sayın Başbakanı, AKP'yi ve benimde içinde bulunduğum bazı parti mensuplarını karalamanın bir aracı haline getirmesi tam da bir Baykal klasiğidir.”

Hürriyet, 3 Nisan 2010
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 23, 2010 12:01

Baykal'a saldıranlar AKP'li

CHP Genel Başkanı Baykal, yumurta atanların isimlerini saydı, resimlerini gösterdi.

CHP lideri Deniz Baykal, hafta sonu Van’da kendisine ve partililere karşı yumurtalı saldırıda bulunan ve pankartlar ile protesto gösterisi yapan kişilerin fotoğrafları ile video CD’lerinin elinde olduğunu açıkladı.

Baykal, yumurtalı saldırıyı yapanlarla ilgili şunları söyledi:

"Olayı merkez ilçe yönetim kurulu üyesi, il başkan yardımcısı, gençlik kolları başkan yardımcısı. Nüfus kayıtları eldeki kişiler bunlar.

Bunları basın toplantısında size sunacaklar. Arkadaşlarımız bunların AKP Genel Başkan Yardımcısı ile akrabalık bağlantılarını size ispat edeceklerdir. Ne diyorduk biz. Bu olay organize. AKP’liler yaptı diyorduk.

Başbakan çıkıp esiyor 'Açtırma kutuyu' diye. Ne biliyorsan söyle. Haber ajansının iddiası 'Göstericilere para verildi' diyor."

EMNİYETİN TELKİNLERİNİ KABUL ETMİŞ OLSAYDIK...

"Başbakan diyor ki 'Bana da yapıyorlar'. Ama sana CHP’liler yapmıyor. Buradaki olay farklı. Oradaki saldırıları yapanların Van halkıyla ilgisi yoktur. Van halkı böyle bir davranışın parçası olmamıştır" sözleriyle Erdoğan'a cevap veren Baykal, "Van sokaklarından caddelerinden geçtik bir kişiden bile tepki gelmedi. Tam tersine Van halkına yakışan nazik bir ortam içinde kongre salonuna gittik. Orada karşılaştığımız manzara bir avuç insanın örgütlediği bir manzaradır.

Birileri koli koli yumurta almışlar onları atıyorlar. Nereye atıyorlar otobüse atıyorlar. Eğer Van Emniyeti’nin telkinlerini kabul etmiş olsaydık otobüs caddede duracak 100 metrelik mesafeyi yürüyerek geçecektik ve bu saldırı bize olacaktı."

TERTİBİ AKP’LİLER YAPTI

Baykal kendilerine saldıranların AKP Van İl Başkan yardımcısı, İl Gençlik Kollarının üç Başkan yardımcısı, bir Gençlik kolları üyesi, bir merkez ilçe yöneticisi olduğunu da belirtti ve kürsüden bazı fotoğraflar gösterdi. Baykal, "Bu tertibi kim yaptı. Bu konuda hepimiz belli tespitler yaptık ve bu tespitleri ifade ettik. Bu tespitler açıkça bize bu saldırının Van’daki AKP’liler tarafından organize edildiğini çok açık bir şekilde göstermiştir. Oradaki parti, yöneticisi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bugün elimizde bu saldırıyı düzenleyenlerin fotoğrafları kimlikler. Çok net bir şekilde tespit edilmiş şekilde elimizdedir. Bunlardan birisi AKP’nin il başkan yardımcısıdır. Bir diğeri gençlik kolları başkan yardımcısıdır. Elde film çekimleri fotoğraf çekimleri var.

BDP 'Bu olayı yanlış buluyoruz ve kınıyoruz' dedi. Çok açıkça görüyoruz ki bu olay karşısında hem oraya katılanların kimlikleri hem oraya katılanların bize tepki gösteriken sarf ettikleri sözler gösteriyor ki bu tümüyle AKP organizasyonudur" diye konuştu.

“VAN’DA KENDİNE GÖRE BİR HUKUK VAR”

"Tümünün olaylar sırasındaki fotoğrafları kimlikleri elimizde… AKP Genel Başkan yardımcısı ile akrabalık bağları da saptandı. Tüm bu belgeleri ve fotoğrafları daha genişi biçimde açıklayacağız’’ diyen Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki var mı bir gelişme? Yok çünkü Van’da kendine göre bir hukuk var. Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde gördüğümüz olay var. Orada bir çete var. Hukuk dinlemiyor.

Daha önce Diyarbakır’da da buna benzer bir olay başımıza gelmişti. Orada protesto yapanlar organize olmayan bir şekilde tepki gösterdiler. Biz de şikayetçi olmadık. Demokraside olur böyle dedik. Buna rağmen savcılık harekete geçti ve mahkum etti.

Burada olay belli. Başbakan 'Çok üzüldüm gereken yapılacaktır' diyemiyor. Bize masal anlatıyor. Sen masalı bırak fotoğrafların gereğini yap.

Bu Van olayı bir iktidar partisi tarafından ana muhalefet partisine yönelik düzenlenmiş uzun bir süreden buyana ortaya çıkmış bir sokak hareketidir."

“BAŞBAKAN TESPİT DEĞİL, TEHDİT EDİYOR”

Deniz Baykal, "Uzun zamandır bir iktidar partisi muhalefet partisini böyle bir tepki gösterme aczi içine düşmemiştir.

Bu olay sebebiyle Van halkına karşı hiçbir kırgınlık duymadım aksine tam bir tezat gördüm. Bu olayın Van’la hiçbir ilgisi yoktur.

Oradaki üç beş çapulcu Van halkını temsil edemez" dedi.

Gerçek Gündem, 6 Nisan 2010

Baykal: Bana tuzak kurdular

Baykal "Van'da emniyet yetkilileri sokağın başında otobüsten inmemi istediler" dedi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Fikret Bila'nın köşe yazısından;

Baykal: Peki ya polisi dinleseydim?

Sosyal demokratların yakından tanıdığı, SHP’de ve CHP’de uzun yıllar dış ilişkiler danışmanlığı yapan sevgili Şule Bucak, pazar günü, geleneksel hale getirdiği akşam yemeğinde CHP lideri Deniz Baykal’ı evinde ağırladı. Şule’nin konukları arasında Müjde Ar, Ercan Karakaş ve aralarında benim de bulunduğum çok az sayıda gazeteci dostları vardı.

Yemeğe geçmeden önce Baykal’a Van’daki protesto olayını konuştuk. CHP lideri, Van’da yumurtalı protesto eyleminin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in organizasyonu olduğundan emin konuştu. Baykal, Van’daki olayın bir tuzak olduğunu ve hatta bazı emniyet görevlilerinin de dahlinin bulunduğu yönünde kuşku taşıdığını belirtti. Baykal, olayı şöyle anlattı:

‘Beni yürüteceklerdi’

“Van’a ulaştık. Her şey çok güzel ve çok normaldi. Sokaklarda vatandaşların ilgisiyle karşılaştım. Yol boyunca otobüsten onları selamladım. Kongreyi yapacağımız salonun hıncahınç dolu olduğu bilgisi geldi. Biz otobüsle kongre salonunun bulunduğu yere doğru ilerliyoruz. Bu arada arkadaşlar, emniyet yetkililerinin kongre salonunun bulunduğu sokağın başında otobüsten inmemi istediklerini ilettiler. Hem benim koruma müdürüm hem de Yılmaz Ateş’e iletmişler bu taleplerini. Demişler ki, ‘Kongre salonunun bulunduğu sokak çok dar.

Sizin otobüs o sokağa giremez, sokağa dönüş yapması çok zor olur. Sokağın başında Sayın Baykal’ı indirmeniz ve salona kadar yürümeniz daha doğru olur’. Fakat arkadaşlar bu öneriyi kabul etmemişler. Nitekim sokağın başına geldiğimizde otobüs şoförü sokağa rahatça dönebileceğini söyledi. Arkadaşlar da salonun kapısına kadar otobüsle gitmemizin daha doğru olacağını söylediler.

Ancak sokağı dönünce gördük ki, protestocular oraya yerleştirilmiş. Koli, koli yumurta alınıp yanlarına konulmuş. Organizasyon çok açık. Nitekim otobüse doğru yumurta atmaya başladılar.

Sonradan anladım ki, eğer biz, emniyetin önerisine uyup sokağın başında insek ve yürüsek; yumurtalar üzerimize atılacak! Anladım ki, tam bir tuzak hazırlanmış.”

‘Tek tek saptayacağız’

Baykal, protesto girişiminin BDP’yle ilgisinin olmadığını da vurguladı. BDP Van İl Başkanı’nın ve diğer yetkililerinin anında açıklama yaparak olayla ilgilerinin olmadığını kamuoyuna duyurduklarını belirtti ve şöyle devam etti:

“BDP yetkilileri hemen açıklama yaptılar. Hatta PKK’ya yakın bir uluslararası haber ajansı da haber geçti. Olayın PKK’yla ilgisi olmadığını açıkladı. Protestocuların Hüseyin Çelik’in kontrolünde insanlar olduğu, o insanları tanıyanlar tarafından bana da iletildi. Şimdi o anda çekilen görüntüleri arkadaşlar büyüterek inceliyorlar. Kimin kim olduğu açıkça ortaya çıkacak.”

Baykal, Diyarbakır’da domates atılması olayını anımsatarak, şu karşılaştırmayı yaptı:

“Bana Diyarbakır’da da domates atmışlardı. Ama o kendiliğinden olan bir olaydı. Nitekim Diyarbakır emniyeti ve savcılığı hemen olaya el koydu. Bana yazı yazdılar. Şikâyetçi olup olmadığımı sordular. Ben, gerek yok karşılığını verdim. Ona rağmen soruşturmayı yürüttüler ve bu eylemi yapanlar ceza aldılar. Diyarbakır’ın tutumuna bakın, Van’ın tutumuna bakın. Ben ana muhalefet lideriyim, bir ilde partimin kongresine gidiyorum. Gerekli önlemleri almak iktidarın görevi, sorumluluğu. Ama o ne yapıyor; bana yumurtalı protesto organize ediyor.”

‘Gidemiyorlar derken...’

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Sivas’ın ötesine gidemiyorlar” sözlerinin ne anlama geldiğinin Van’da anlaşıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Başbakan sürekli ‘Sivas’ın ötesine gidemiyorlar’ diyordu. Aslında ‘Sivas’tan öteye gelmeyin’ demek istiyormuş. ‘Gelirseniz, böyle yaparız’ demek istemişler.

Van'daki saldırının perde arkası

Ancak en yaygın olan söylenti bu saldırının bir AKP projesi olduğu yolundaydı!

TERÖR VE TOPLUM / MEHMET FARAÇ
CUMHURİYET GAZETESİ

Güneydoğu’dan İki Manzara: Baykal’a Saldırının Perde Arkası!..

Bizi önceki hafta Siirt’e götüren özel uçak geçen cuma günü ise CHP lideri Deniz Baykal’la birlikte Van’a taşıdı... Hani şu dincilerin bir Cumhuriyet üniversitesini yıkıp yerine Said Nursi’nin “Medresetü’z Zehra” rüyasını canlandırmaya çalıştığı Van...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın’ın işte bu karanlık hesap uğruna kurban edildiği kent!..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve kardeşiyle ilgili çok ama çok ilginç hikâyelerin anlatıldığı serhat şehri!..

Malatya, Elazığ, Siirt gezileriyle, “Fırat’ın ötesine gidemiyorlar” teranesini darmadağın eden Baykal, Van’a başbakan gibi onlarca korumayla değil, başı dik bir yurttaş gibi girdi...

Yumurta ve taş yağmuru il kongresinin yapıldığı meydana girerken başladı... Pusuya yatmış cengâverler polisin ihmalinden yararlanarak saldırdılar! Hazırlıklı oldukları ellerindeki faşizane pankartlardan da belliydi! Yani yoldan geçen sıradan bir yurttaşın demokratik tepkisi değildi bu!..

Kongre süresince öfke dolu sloganlar hiç dinmedi! Kalabalık giderek arttı. Onların faşistlikle suçladığı Baykal o anda Kürtçeyle ilgili yasağa yıllar önce nasıl direndiğini ve Kürt yurttaşların hakları için 1989’daki ünlü Güneydoğu Raporu’nu nasıl hazırladıklarını gururla anlatıyordu... “Herkesin kimliği onurudur” diyordu...

Baykal Van’daki salonda takıyye yapmadı, partisinin Güneydoğu politikasını yüreklice anlattı ve bölgedeki çıkmazın CHP iktidarıyla yok olacağına ısrarla dikkat çekti...

Salondan çıktığımızda Baykal’ın yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Algan Hacaloğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mehmet Sevigen de vardı

Meydandaki kalabalık on katına çıkmıştı. Beş yüzden fazla insan yüzlerine yansımış korkunç bir öfkeyle bu kez CHP otobüsünü taş yağmuruna tuttular...

Peki kim düzenledi bu saldırıyı?..

Kentin BDP’li belediye başkanı saldırıyla ilgilerinin olmadığını söylese de, Öcalan’ın Urfa’da kutlanacak doğum gününe gitmeye hazırlanan 6 otobüs dolusu PKK ve BDP yanlısının o gün kentte toplandığı saptandı!..

PKK yanlısı bir ajansın, “Saldırganları bir AKP milletvekili yönlendirdi. Kişi başına 150 TL dağıtıldı” şeklindeki haberini kimse yalanlamadı!

Yerel bir gazetecinin, “Saldırıda dinciler de vardı” şeklindeki tepkisi ise çok düşündürücüydü!..

Ancak en yaygın olan söylenti bu saldırının bir AKP projesi olduğu yolundaydı! Konuksever Vanlılar, AKP Gençlik Kolları üyelerini parmakla gösterip fail işareti yaptılar!

Baykal bu yüzden saldırının ardında eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yakınlarının bulunduğuna ısrarla vurgu yaptı. Kimi kaynaklar da, Van Belediyesi’ni BDP’ye kaptıran AKP’lilerin son dönemde iyice saldırganlaştığına dikkat çektiler!

Deniz Baykal’ın “AKP’lilerin sokağa çıkması çöküşün işaretidir! Artık bu bölgeye daha fazla geleceğiz” şeklindeki sözleri de şiddet yorgunu Güneydoğu’ya büyük umut verdi.

AKP’liler de BDP’liler de, Baykal’ın Güneydoğu’ya gitmesinden, bölge insanını kucaklamasından rahatsız oluyorlar! İstiyorlar ki, meydan etnik bölücülükle dinsel gericiliğe kalsın. Saldırının nedeni işte budur!

Başbakan’ın Rizeli hemşerisi ve eski danışmanı olan bir valinin yönettiği 300 bin nüfuslu bu güzel kentte, işgüzarların sayısı ise beş yüzü geçmedi!.. Yani sonunda Baykal kazandı...

Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 23, 2010 12:09

CHP'den AKP'ye videolu yanıt

Baykal’ın Van’da uğradığı yumurtalı ve taşlı saldırıyla ilgili CHP’den videolu yanıt geldi.

CHP lideri Deniz Baykal’ın Van’da uğradığı yumurtalı ve taşlı saldırıyla ilgili CHP’den videolu yanıt geldi.

Parti genel merkezinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve CHP MYK üyesi Savcı Sayan basın toplantısı düzenledi.

Sayan, video görüntülerini tek tek ileri ve geri oynattırarak, Van'daki olaylara karışan, AK Partilileri ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in akrabasını ortaya çıkardı.

SAVCI SAYAN: HÜSEYİN ÇELİK’İN DÜNÜRÜ GÖRÜNTÜLERDE

CHP MYK üyesi Savcı Sayan, Van'daki saldırının görüntülerinde AKP Van İl Başkan Yardımcısı, Hüseyin Çelik'in dünürü Arslan Yılmaz, Ak Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Taha Çoban ve Selami Taşdemir'in olduğunu söyledi.

‘İKTİDAR MUHALEFETE PUSU KURDU’

CHP MYK üyesi Sayan’ın videolu yanıtının ardından sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş bir açıklama yaptı.

Bu olayların Türk siyasi tarihinde artık çok gerilerde kaldığını, en son 50 yıl önce görüldüğünü belirten Ateş, ‘AKP kan kaybettikçe bir takım yapay gündemlerle gündemi değiştirmeye çalışıyor’ dedi.

AKP’ni suçüstü yakayı ele verdiğini söyleyen Ateş, ‘50 yıl sonra yeniden iktidar partisinin ana muhalefete yönelik böyle bir organize eyleme girmesi pusulu bir tuzaktır’ diyerek sözlerini tamamladı.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Deniz Baykal, dün partisinin grup toplantısında Van’daki yumurtalı ve taşlı saldırıyı AK Partililerin organize ettiğini söylemişti.

Konuşması sırasında saldırıyı gerçekleştirenlerin fotoğraflarını gösteren Baykal, arkadaşlarımız yarın bu kişilerin kimliklerini ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile akrabalık ilişkilerini ispatlayacak demişti.

CHP lideri Baykal’ın açıklamaları üzerine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bu iddialara yanıt vererek, ‘Baykal, 70’ini devirdi ama hala iftiradan vazgeçmiyor’ yanıtını vermiş ve avukatlarına verdiği talimatla 1 TL’lik tazminat davası açacağını açıklamıştı.

Gerçek Gündem, 7 Nisan 2010
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 23, 2010 12:13

Baykal'a saldırıda skandal!

Müfettişler, Van Emniyeti’nin olaydan sonra sahte görev listesi hazırladığını açığa çıkardı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van gezisinde düzenlenen yumurtalı saldırı olayını araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri çarpıcı bilgilere ulaştı.

2 Nisan’da Van’a giden Baykal ve CHP heyeti, il kongresinin yapıldığı düğün salonuna otobüsle gelirken yumurtalı ve taşlı saldırıya uğramıştı.

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre; müfettişler, Van Emniyeti’nin olaydan sonra sahte görev listesi hazırladığını açığa çıkardı. Müfettişler, gezi öncesi 38 polisi görevlendiren Van Emniyet Müdürlüğü’nün saldırıdan 3 gün sonra 160 kişilik ikinci bir liste hazırladığını ve buna ilk listenin hazırlandığı tarihi attığını saptadı.

CHP heyetinin gezisi öncesi alınan güvenlik önlemleri ile görevlendirilen personelin listesine ilişkin emniyet kayıtlarını inceleyen müfettişler bu aşamada, görevlendirmeler konusunda iki liste olduğunu fark etti.

Görev listesinin hazırlandığı birimdeki bilgisayarda inceleme yapan müfettişler, ziyaret öncesi Van Emniyeti’nce bir emniyet müdür yardımcısının başkanlığında 38 polisin yer aldığı görev listesinin hazırlandığını saptadı.

Müfettişler, gezinin olayla sonuçlanmasının ardından, Van Emniyeti’nin bir liste daha hazırladığını, bu listeye de, gezi öncesi hazırlanmış gibi tarih attığını tespit etti. Eski tarih atılan listenin olaydan 3 gün sonra hazırlandığı, bu listede bir emniyet müdür yardımcısının başkanlığında yaklaşık 160 polisin Baykal’ın gezisinde görevlendirilmiş gösterildiği saptandı.

Müdürün imzası var

Eski tarih atılan 2. görev listesinde Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert’in imzasının da bulunduğu anlaşıldı. Müfettişler yaptıkları görüşmelerde, Baykal’ın “yolun dar olması ve otobüsün kongrenin yapıldığı salonun bulunduğu sokağa giremeyeceği belirtilerek, yürümemiz tavsiye edildi” iddiasının da doğru olduğunu belirleyerek, bu konuda tutanak düzenledi.

Hafta sonunda Ankara’ya dönen müfettişler, araştırma raporu doğrultusunda, başta Mert olmak üzere sorumluluğu bulunan polislerle ilgili soruşturma başlatacak.

Gerçek Gündem, 23 Nisan 2010
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x