AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın PKK ve Öcalan ilgili açıklamaları dikkat çekti.

AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan "Kürt sorununu çözmek isteyen hiç kimse DTP, PKK ve Öcalan'ı görmezden gelemez" dedi.
İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Nelson Mandela'ya benzetilmesi ile ilgili tartışma yaşanırken, yerel seçim öncesi AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın PKK ve Öcalan ilgili açıklamaları dikkat çekti.
Diyarbakır'da yayın yapan Can TV'nin program konuğu olan AKP'li Arslan, Nevruz etkinliklerinde Başbakan Erdoğan aleyhine slogan atan grubu engelleyen DEP eski milletvekili Leyla Zana'ya teşekkür ederek, "Kendisine buradan saygılarımı sunuyorum. Nevruz'u bu şekilde kutlamakla toplumumuzun geleceği için çok büyük bir adım atmış bulunuyoruz. Bugün bazı endişelerim olmasaydı ben de nevruz bayramını DTP'li dostlarımla ve Diyarbakırlı hemşerilerimle meydanlarda onlarla birlikte kutlamayı çok arzu ediyordum. İnşallah gelecek yıllar bunu hep birlikte yaşarız' dedi
"PKK ve Öcalan görmezlikten gelinemez"
AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, 2 saat süren canlı yayın programında şunları söyledi :
"Kürt sorununu çözmek isteyen hiç kimse DTP'yi PKK'yı ve Abdullah Öcalan'ı görmezden gelemez ve yok sayamaz. Realiteleri hiç kimse gözardı etmesin. Aksi halde hiçbir sorun çözülemez. Bugüne kadar da çözülememiştir. Hiçbir tarafın her dediği olamaz. Çünkü çözüm ararken her iki tarafında özveride bulunması ve birer adım geri atması gerekiyor. Uzlaşma böyle bir şeydir. Anlaşma ancak her iki tarafında özveride bulunduğu ortamlarda ortaya çıkar."
"TRT6'nın yayına başladığı 1 Ocak 2009 tarihi inkarın resmen sona erdiği gündür" diyen AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan "30 yıldır yaşanan gerginliğe, çatışmaya neden olan bir kimlik inkarından kaynaklanıyordu. Kürt kimliği inkar ediliyordu. Kürtçe diye bir dil yok deniyordu. Bunu seslendirenler kanun dışı uygulamalara maruz kalıyordu. Devlet yanlış uygulamaların sonucu terörü şiddeti azaltma yerine çoğaldığını fark etti. Maalesef geçen bu kadar zaman içinde büyük bedeller ödenmesine sebep oldu. Bunun sorumluları tarihe hesap verecekler kamuoyu vicdanına hesap vereceklerdir. Ben şahsen affetmiyorum. Çünkü hepimiz bir bedel ödedik hepimizin ailesi zarar gördü. Şimdi gelinen nokta geçte olsa iyi bir nokta keşke bu gelinen noktaya bundan 20 yıl evvel gelinseydi. Eğer özgürlükler bugün olduğu gibi o günde kullanılabilseydi herkes kabul eder ki bu kadar kayıp olmazdı" diye konuştu.
Haber: Haberturk
Kaynak