Adalet Bakanıının sözleri kulağımda; Ankara ile anlaşamayan yerel yöneticiler, istediklerini yapamazlar!
Biraz geriye gidelim ve Başbakana kulak verelim; Türkiyede başı açık olanların, istedikleri gibi yaşamak isteyenlerin de garantisi biziz, onların da garantisi AKP iktidarıdır...
Peki AKP ile dünya görüşü uymayanların garantisi kimdir!
Sevgili dostlar, düşünürseniz aslında; Ne kadar korkunç cümleler!
Peki adama sormazlar mı, sen kimsin de bana garanti oluyorsun! Yarın yargı, bir kez daha AKPyi kapatma davası açar ve hatta yargılama sonucu kapatırsa; başı açıkların garantisi sona mı ermiş olacak...Veya AKP ile anlaşan seçilmiş yerel yöneticiler havada mı kalacaklar!
Sevgili dostlar, fizikte çok sevdiğim bir cümle vardır; sürtünme ile enerji kaybeden bütün sistemler sönümlüdür . Bunun siyasi ve sosyolojik tercümesi; bütün iktidarlar geçicidir...
Buradan yola çıkarak, ömrü sınırlı olması gereken bir iktidarın, Türkiye Cumhuriyeti ayakta kaldığı sürece sınırsız olarak verilmesi gereken bir kefaleti nasıl üstlendiğini de ayrıca tartışalım!
Sonuç 1 : Bütün iktidarlar geçicidir... Hükümetler gider, Türkiye Cumhuriyeti yerinde kalır... Su akar, dere yatağını aşındırır ama dere yerinde durur...
Sonuç 2 : AKP iktidarı da, başka hiçbir iktidar da; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin rolünü üstlenip vatandaşlarına teminat olamaz.
Sonuç 3 : Vatandaşların her konuda teminatı Devletin Anayasal Düzeni ve Anayasanın vatandaşa verdiği haklardır. Yukarıda Başbakan tarafından söylenen ve buraya taşıdığım cümle çok ama çok sakıncalı olup, bana göre vatandaş değil kul olmayı hayat tarzı edinenlerin bakış açısından edilmiş bir cümledir... Ne demek başı açıkların teminatı da biziz ...
Son söz : Başı açıkların teminatı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Anayasal düzen ve Cumhuriyeti meydana getiren bütün dinamikler ile Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi verilen sistem bileşenleridir... Bir vatandaş olarak teminatım iktidarlara kalmışsa, vay benim, vay sizlerin, vay hepimizin haline... AKP bir siyasi partidir ve bütün siyasi dinamikler gibi ömrü sınırlıdır! Türkiye Cumhuriyeti ise ilelebet ayakta kalacaktır!!
Yiğit BULUT - Vatan