AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK

AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 02, 2012 14:36

AKP Ülkemiz İçin Şans!

Sanki Kurtuluş Savaşı öncesindeyiz, ülkemiz düşman işgali altında ve sadece kendi saltanatının çıkarlarına odaklanmış işbirlikçi Vahdettin iktidarı işbaşında. İstanbul’dan ve Anadolu’nun çeşitli vilayetlerinden Ankara’ya toplu gidişler her türlü gayri ahlaki ve faşizan yollarla engellenmekte. Bir şekilde Ankara’ya ulaşanlar ise şehir girişlerinde zaptiyeler tarafından enterne edilmekte. Ayrıca Ankara içinde metro ve otobüs gibi ulaşım araçları halkın Ulus’ta toplanmasını engellemek için bu yöne doğru iptal edilmiş durumda.

Bunlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde yaşanan kepazeliklerden sadece küçük bir bölümüydü. Halbuki halkın isteği çok basit ve anlaşılırdı; 29 Ekim saat 11’de 1. Meclis önünde toplanmak Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşamak ve oradan Anıtkabir’e yürüyerek Ata’sının huzurunda saygı duruşunda bulunmak ve kutlamaları sonlandırmaktı.

Bundan daha kutsal ve bundan daha asil bir duygu ile organize edilen bir bayram kutlaması olabilir mi? Fakat Erdoğan ve liderliğindeki AKP hükümeti başından itibaren bu kutlamalara karşı düşmanlık içindeydi.

Bende sade bir Türk yurttaşı olarak Cumhuriyetimizin 89’uncu yılını idrak edeceğimiz bu kutlamanın içinde yer almak istedim. Bir gece önce İstanbul’dan yola çıktım. İnebolu yolunun tutulduğunu öğrendiğimden Ankara’ya Bolu üzerinden tek başına intikal ettim. Gün ağarırken Ankara’ya girdim ve ilk hedefim Ulus Meydanı idi.

Düşmanlık yapacağını hissediyorum

Evden ayrılırken eşim içinde taze limon suyu olan bir göz damlalığı ile 6 tüp göz serumu verdi yanıma almam için. Önce almak istemedim ama bilirsiniz kadınların 6’ıncı duyuları kuvvetli olur, bana "basından takip ediyorum bunların düşmanlık yapacağını hissediyorum" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren Ulus’ta halkın büyük bir coşku ile nasıl toplandığını, alanın kitlesel tansiyonunu ve duygularını yakından müşahede edebilme imkanını elde ettim. İnsanlarla yakından temas ettim ve sohbet ettim. Alanda neler olduğunun ayrıntılarına girmeyeceğim çünkü bunlar basında yeterince yazıldı ve çizildi. Ama şunu söyleyebilirim 89 yıllık Cumhuriyet tarihimiz bu kadar geniş halk katılımı ile bu kadar coşkulu bir kutlamaya inanın tanık olmamıştır. Ulus’ta olamayanlar için ifade etmek isterim keşke bu kutlamayı yaşamış olsaydınız!

"Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği" olarak adlandırılan bu organizasyonunun arkasında herhangi bir siyasi partinin örgütsel desteği yoktu. Bu birlikteliğin ve kutlamanın arkasında TGB, ADD, Birleşik Kamusen ve 40’ı aşkın demokratik kitle örgütü vardı. Erdoğan’ın "Bunlar illegal örgütler" suçlaması doğru değildi. Bu örgütlerin hepsi iliklerine ve hücrelerine kadar yasaldı ve yurtseverdi. Ellerinde sadece Türk Bayrakları, Atatürk’ün resimleri ve mensup oldukları demokratik kitle örgütlerinin flamaları vardı.

Başta Ankara olmak üzere tüm ülke çapında çok geniş kapsamlı olarak kutlanan bu Cumhuriyet kutlamalarının esas mimarı ve düzenleyici kimdir? Diye sorarsanız cevabım hiç kuşkusuz halk olur. Halk Cumhuriyet’e, kuruluş felsefesine, değerlerine, kazanımlarına ve Atatürk’e sahip çıkmak için sel olup akmış ve meydanları doldurmuştur. Bu insanlar AKP’nin kumanyayla, yollukla ve avanta ile özendirilmiş bindirilmiş kıtaları da değildi. Tüm engellemelere, eziyetlere ve sınırlı ekonomik imkanlara rağmen ceplerinden ödedikleri paralarla Ankara’ya gelmişlerdi.

Kutlamalar sırasında ne yazık ki istenmeyen şeylerde oldu. Bunun sorumlusu Erdoğan ve AKP hükümetiydi. 1. Meclis’in önüne barikat kurmanın, halkın üzerine gaz atmanın ve tazyikli su sıkmanın anlamı açıktı; kışkırtmak ve olay çıkmasını sağlamaktı. Hele hele kalabalığın yönetildiği ve konuşma kürsünün bulunduğu otobüse niçin gaz atıldı ve tazyikli su sıkıldı? Yönetenler zıvanadan çıksın ve itidallerini kaybetsin diye mi? Aferin TGB Başkanı İlker Yücel’e! Genç yaşına rağmen sorumlu davrandı olayların büyümesini yerinde müdahalelerle engelledi. Bu arada bizim limon suyu ve serumlar bayağı işe yaradı.

Kendisine koruma var halka yok

29 Ekim’den önce "provokasyon olacak istihbaratımız var" diyen Erdoğan ve AKP hükümeti Ulus Meydanı ve yaklaşma yollarında toplanan 2 milyonu aşkın insanın güvenliği için hiçbir önlem almamıştı. Alanda bulunan kolluk kuvvetlerine verilen görev barikat kurmak ve halkın 1. Meclis önüne gelmesini engellemekti. Kendisini binlerce polise korutan Erdoğan, kutlamalara katılan 2 milyonu aşkın halkın korunması için tedbir almamıştı. Çatılar boştu, yaklaşma istikametleri güvenlik açısından kontrol altında değildi, alana girerken silah ve patlayıcı madde araması yapılmamıştı.

15 Şubat 2003’te Irak istilası öncesinde yaklaşık 2 milyon insanın katılımı ile Londra’da yapılan ve İngiltere tarihinin en büyük savaş karşıtı yürüyüşünde ve Hyde Park’ta yapılan mitingde bulundum. İngiltere Başbakanı Tony Blair, ABD Başkanı George W. Bush ve NATO hedef almasına rağmen hem de en kötü şekilde İngiliz Polisi’nin yürüyüşün ve mitingin barış ve güvenlik için de yapılmasına nasıl katkı sağladığını yerinde gördüm. Hatta göstericiler arasında provokasyon amaçlı yasadışı örgütler olmasına karşın.

Halkın Ulus’ta 1. Meclis önünde yapılan kutlamalara için gösterdiği teveccühe karşı gösterilen düşmanlığı gördükten sonra kesin olarak söyleyebilirim AKP İngiltere’de 15 Şubat 2003’de iktidarda olsaydı, halkın üzerine ateş açtırırdı!

Sevgili okurlar gerçekten AKP ülkemiz için bir şans. Yıllardır törenlere katılırım halkın ilgisi genelde az olurdu. AKP yönetiminde Cumhuriyet’in değerlerinin nasıl tahrip olduğunu gördükçe ve kazanımlarımızı bir bir kaybettikçe Cumhuriyetimizin kıymetini daha iyi anlıyor, sahip çıkma enerjisini ve yürekliliğini her geçen gün daha çok gösteriyoruz.

AKP ülkemiz için bir aşı gibidir. Bu aşının bize zerk ettiği mikrop ve bakteriler Cumhuriyetimizin geleceği için bağışıklığımız olacaktır.

Teşekkürler AKP! 10 Kasım’da Tandoğan’da olacağım ve Ata’nın huzuruna yürüyeceğim.

Ne Mutlu Türküm Diyene

Türker ERTÜRK, 2 Kasım 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Türker ERTÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x