Al Capone

Al Capone

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eki 08, 2009 11:52

Al Capone

Herkes Al Kapon’u yazmış.

Oku oku, başım ağrıdı.

Bi de ben yazayım...

*

Filmi var onun.

Dı Antaçıbıls...

Türkçe meali:

The Dokunulmazlar.

*

Başrolde bi müfettiş, polis değil aslında, hazine müfettişi... Bu müfettiş, emniyet teşkilatı içinde kendi gizli örgütünü kuruyor, telefonları filan dinliyor, hâkimleri savcıları kafasına göre ayarlıyor ve neticede Al Kapon’un ensesine biniyor.

*

Kim o müfettiş biliyor musunuz?

Kevın Kostnır!

*

Hem vallahi, hem billahi.

*

Al Kapon rolündeki kim?

Rabırt deniro.

*

İftardaki arkadaş...

Ekip tamam yani.

*

Bunlar kafayı Hollywood’a taktı diyorum, inanmıyorsunuz... Bakın şimdi de, “Baba” filminin yönetmeni mafyacı uzmanı Fırançis fort kopola’yı çağırmışlar, Kültür Bakanlığı’nın davetlisi olarak...

Film çekecekmiş.

*

Sordum, soruşturdum.

Daltonlar’ı çekecekmiş.

Avarel’i oynasa oynasa o oynar diye birinin methini duymuş, görmek istemiş.

Yılmaz ÖZDİL - 8 Ekim 2009, Hürriyet
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Al Capone

İletigönderen bezgin » Pzt Eki 12, 2009 11:47

Al Capone!
Deniz Som-11 Ekim 2009

“ENTARİSİ ala benziyor” diye bir türkü vardır ya, Kemal Öncü, başka bir türküden söz ediyor ve “Yavuz hırsız ala benziyor” diyor:

“Başbakan ise türküyü ‘Aydın Doğan Al Capone’a benziyor’ diye söylemiş Wall Street Journal’daki söyleşide. Ve bu benzetmede bir hikmet arayıp da bulamayanların aklı şaşmaktaymış. Şaşar tabii! Al Capone bir suç örgütü lideri gangster, Aydın Doğan bir işadamı ve medya patronu. Al Capone yoksul bir aileden gelip bisiklet çalarak iş yaşamına(!) atılıyor, Aydın Doğan’ın ailesi ise bölgenin en köklü ailelerinden. Al Capone vergi kaçırmaktan hapse girmiş, Aydın Doğan ülkesinin vergi rekortmeni ve hakkındaki vergi kaçırma cezasının siyasal olduğu genel kanı.

Gerçi bir benzerlik var, var ama…

Örneğin; Al Capone yoksul bir aileden gelip ülkenin en zenginlerinden olmuş, yırtık pabuçla gezen Recep de öyle. Al Capone bir suç örgütünün lideri, Recep de Anayasa Mahkemesi’nce suçu sabit bir parti örgütünün lideri. Al Capone işlediği suçlardan ve bir cürüm örgütü oluşturmaktan ötürü bir türlü yakalanamamış, Recep de hakkındaki ‘sahtecilik, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’ suçundan dokunulmazlığı nedeniyle yargılanamıyor. Al Capone maddi gücü sayesinde siyasetçiler ve polis örgütü içindeki adamlarını kullanarak rakiplerini ortadan kaldırmış, Recep de muhaliflerini susturmak üzere gazetecileri, profesörleri, aydınları ucu açık bir dava ile derdest eden adamları, kamuoyu oluşturmada destek güç olarak yandaş medyada ve hatta Doğan Grubu içinde konuşlanmış köşe yazarları var. Bir benzerlik daha var ki, benzeyen kişiler değil yöntem. Al Capone’u işlediği suçlardan cezalandıramayacağını anlayan devlet onu yok etmek için vergi memurlarını görevlendirmiş, Aydın Doğan’ı iktidar olanaklarını kullanarak ve açıkça yaptığı ‘gazetelerini boykot edin’ çağrılarıyla sarssa da yıkamayacağını ve Doğan Medya Grubu’nu yandaşlarına peşkeş çekemeyeceğini gören Recep de vergi memurlarıyla aynı yöntemi denemekte. Ha, bir de bu yöntemi Al Capone’a uygulayan ABD, Recep’in ‘stratejik şey’i!

Evet, bir benzerlik var olmasına var da, Al Capone’a benzeyen Aydın Doğan değil gibime geliyor. Bilmem yanılıyor muyum?”

Recep ve sahte iyilik melekleri!

RECEP, halkın arasına girdiği zaman en küçük bir eleştiriye bile tahammül edemeyip sokaktaki insana “ananı da al git” diyor ama paranın büyük patronlarına da sokaktakilerin sesine kulak vermelerini nasihat ediyor. Çelişkinin böylesine daniskası üzerine Sıtkı Ergüney de şöyle diyor:

“Türkiye’nin Kemal Derviş tarafından tutsak edildiği ‘halk düşmanı’ IMF politikalarını yedi yıldır eksiksiz uygulamayı sürdüren Başbakan bu politikanın mağdurlarını kendisi dinlemeyip aynı politikanın mimarlarına dinletmek istiyor! Başbakan IMF’nin ve Dünya Bankası’nın emperyalist kapitalizmin soygun ve sömürü düzeninin sürdürülebilmesi için oluşturulmuş ‘sahte iyilik melekleri’ olduğunu bilmez mi? Bilir tabii ki! ABD’nin yönlendirdiği ekonomik ve siyasi politikaları uygulayan IMF ile Dünya Bankası’nın güdümüne giren hiçbir ulusal ekonomi güçlenmemiştir, güçlenemez. Ama siz sürekli olarak, ‘IMF istediklerimizi kabul etmezse anlaşmayız’ diyeceksiniz, buna karşın aylarca pazarlık yapmayı sürdüreceksiniz. Yılık toplantılarını Türkiye’de yapmalarını sağlayacaksınız. Ondan sonra da insanlarımızı bu duruma düşüren politikaları oluşturanların ‘sokağa kulak vermeleri’ni isteyerek toplumun moralini yükseltmeyi düşüneceksiniz. Siz bizi aptal mı sanıyorsunuz!”

Kimlik

Recep Nas: “Canım kardeşim, sen Kürtsün, etnik kimliğinle övün; emekçiymişsin, işsizmişsin unut bunları!

Kanka

Soner Önal: “Ergenekon savcı ve yargıçlarının polislerle iftarda buluşmasına niye şaşırıyorsunuz? Kankalar birlikte oruç açamaz mı!

Kriz

İlker Çamkır: “Recep’in talimatına rağmen teğet geçmeyen ve ülkeye üç yıl kaybettiren kriz, darbe girişiminden içeri alınmalıdır!”

Yağmur Deniz

Yargıya güven sarsıldı:

Çünkü adaletin gözleri fıldır fış!

Nazi Almanyası’nda papaz Martin Niemöller’in günlüğünden: “Önce sosyalistleri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü ben sosyalist değildim. Sonra sendikacıları topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudileri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü Yahudi değildim. Sonra beni almaya geldiler; benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

http://www.ilk-kursun.com/2009/10/al-capone-2/
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x