ALİ Misin Sen?

Genel & Güncel Konular

ALİ Misin Sen?

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Cmt Nis 16, 2011 17:44

ALİ MİSİN SEN ?

1988 yılı sonu idi. Tunceli’de görevli ağabeyime uğramıș Ankara’ya dönmekte idim. Tunceliler tașımacılık firmasından bir otobüs akșam beș-altı gibi hareket etti. Munzur suyu kenarında yol alırken; kasetçelarda bir türkü;

“Ali Ali Ali, Ali misin sen?
Ali sevilmez mi deli misin sen?”

Kovancılar’dan Elazığa girdik; Ali Ali Ali, Ali misin sen? Gülüșkür köprsünden Malatya’ya; Ali sevilmez mi deli misin sen? Gürün, Darende, Pazarören’de çay molası; Ali Ali Ali, Ali misin sen? Kayseri, Kırșehir; Ali Sevilmez mi deli misin sen?

Ankara’da indim taksi söförüne sordum: Ali Ali Ali, Ali misin sen?

Yanıt gecikmedi: Ali sevilmez mi deli misin sen?

Türkiye seçime gidiyor diyorlar ya; seçim-meçim yok özünde. Recep Șaban Ramazan türküsü var. Akșam Recep Bey, gece Șaban Efendi, sabah itler çalıyı dolanırken Ramazan hazretleri.

Kendisi yetmezmiș gibi çocukları da televizyoncuların dilinde. Mailen ‘devlet’ olmuș mübarekler. Kızına ‘taciz’ değil de ‘satașma’ mı ne olmuș, ‘Kültür Bakanı’ devrede; Ali sevilmez mi deli misin sen? Yemeleri, içmeleri, yürümeleri, gezme ve konușmaları bir garip. Ali gibi değil de; Alikıran bașkesen gibiler. Cumhuriyet dedikleri de ‘Büyükanıt’ın Cumhurbașkanı’nın önadında kalmıș gibi. Demokrasileri demokrasi değil, hukukları hukuk değil. Ya da kendilerine göre; Fetullahî...

Șimdi seçim olacak ya, sonuçları belli; üçyüz milletvekili bize yetmez diyorlar. Oniki yıl daha kalacaklarmıș da 2023’de çocuklarına bırakacaklarmıș ülkeyi. Ya bunlar deli ya da ben?

Oniki ay bile fazla; oniki hafta içinde pıllarını pırtlarını toplayıp köșelerine çekilmez iseler Türkiye halkını toptan deli ederler bunlar. Türkü ile uyutmanın da bir sınırı olmalı değil mi ama?

Yüzelli televizyon, elli gazete, bilmem ne kadar imam ‘Ali sevilmez mi?’ diye sabah-akșam gözününüzün içine baka baka türkü söyler ise; siz de ‘Deli misin sen?’ diye yanıtlıyor olabilirsiniz. İmam dedim de aklıma geldi; bu televizyonlarda gördüğünüz konușmacılar ile gazetelerde yazanlar da birer kasetçalar imamdırlar. Çoğu İmam Hatip çıkıșlı. Geriye kalanı da ‘İmam ağabey’in denetimindeler. Birgün Türkiye’de yönetim değișirse tümü ‘İș ve İșçi Bulma Kurumu’na kayıt yaptıracaklardır. İșsizlik parası alacaklar ama ne konușup ne de yazacaklardır. Konușup yazmalarına da gerek yok aslında. Hiçbirinden bu ülkeye ‘zerre kadar yarar’ gelmez. Bunların 2023’te de yazıp konușabileceklerini tasarlayamıyorum bile...

Bunlar Oniki Eylül çocuklarıdır, rengarenk. Ve engerek gibiler. Çatal dillerinde ‘Ali sevilmez mi deli misin sen?’. Dișleri insanımızın beynine geçmiș, her gün zehir akıtmaktalar. Oniki Haziran’da uyansa bari halkımız. Çıldırmak için yeni ‘projelere’ gerek yok, çıldırabilecekler hergün çıldırıyorlar zaten.

Bașta ben...

Habip Hamza Erdem
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1680

Re: ALİ MİSİN SEN ?

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Nis 17, 2011 22:29

Habip Hamza Erdem yazdı:Bunlar Oniki Eylül çocuklarıdır, rengarenk. Ve engerek gibiler. Çatal dillerinde ‘Ali sevilmez mi deli misin sen?’. Dișleri insanımızın beynine geçmiș, her gün zehir akıtmaktalar. Oniki Haziran’da uyansa bari halkımız. Çıldırmak için yeni ‘projelere’ gerek yok, çıldırabilecekler hergün çıldırıyorlar zaten.
Bașta ben...
Habip Hamza Erdem

Bunlar Engerekon Terör Örgütü sevgili Habip Hamza Erdem kardeşim...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Re: ALİ MİSİN SEN ?

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Nis 18, 2011 1:21

"Ali sevilmez mi deli misin sen?", "Ali misin sen"

Siz bu deyişin (türkü değil) anlamını biliyor musunuz? Bu deyişle Tayyip'in yalanlarını, palavralarını, ihanetlerinı hangi ortak paydada buluşturdunuz? Başka bir söz mü bulamadınız? Beyefendi kullandığınız sözlerin nereye gidebileceğini göremiyor musunuz? Alevilerden rahatsızlığınız mı var?

Ayrıca, Recep Șaban Ramazan da ne demek?

Ali'den girmiş Tayyip'ten çıkmışsınız. Ne diyeyim size bilmem ki!
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x