Allah nedir, Tanrı nedir?

Re: Allah nedir, Tanrı nedir?

İletigönderen demokrat » Cmt Şub 13, 2010 5:50

maydonos yazdı:Anlasilmayan nokta su bence; Araplarin kutsal dinleri baska dilde yayinlanirsa kutsalliktan cikar. Olay burada gizli, biz Turkler ve dillimiz kim ki? Ne ki? Biz Araplarin kolesi, kadinlarimiz da cariyeleri olabiliriz. Anlayis bu. Halen bunu anlayamadi isek biz Turkler yaziklar olsun. Halen Araplarin din ve kulturlerinden etkilenip kirletilmeye devam ediyoruz. Titreyip kendimize gelelim. Beynimizi kullanalim. Yeter artik.

Ben bunu anlayamadım ! Yani müslüman olmak "kirlenmekmi" ? Yanlış anladıysam lütfen açıklayın. Eğer doğru anladıysam tekrar "temizlenmek" için sizin alternatiflerinizi duymak isterim.
Kullanıcı küçük betizi
demokrat
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen maydonos » Cmt Şub 13, 2010 8:38

Din kardesligine inanmiyorum, umit ederim anladin ne demek istedigimi. Dinler birer somuru aracidir. Bu araci ya kullanan olursun yada kullanilan. Ben ikiside olmak istemiyorum. Ozgurlugumu hicbir seye degismem. Kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen gerçeği arayan » Cmt Şub 13, 2010 11:49

maydonos yazdı:Din kardesligine inanmiyorum, umit ederim anladin ne demek istedigimi. Dinler birer somuru aracidir. Bu araci ya kullanan olursun yada kullanilan. Ben ikiside olmak istemiyorum. Ozgurlugumu hicbir seye degismem. Kolay gelsin.

Nasıl ideoloji veya dava kardeşliği olabiliyorsa din kardeşliği de olabilir, neden olmasın? Fakat bunlar fikir ve düşünce özgürlüğü olan demokratik bir ülkede ancak küçük topluluklar, dernek ve cemaatler oluşturabilirler, üst düzey kimlik olamazlar.

Bence de dini inanç laik bir ülkede milleti biribirine bağlayan temel bir değer sayılamaz. Çünkü laik bir ülkede herkes kendi dinini veya dinsizliğini seçmekte serbesttir. Eğer bir ülkede çoğunluk sünni müslümansa aynı inancı paylaşmayanlar ancak tahammül edilen ikinci sınıf vatandaş mı olacak? Aynı Türklerin Almanya’da olduğu gibi?

Ayrıca bilimsel eğitim düzeyi yükseldikçe kişisel kimlik tanımında dini inancın önemi kendiliğinden azalacaktır. Bu yüzden zaten siyasi islamcılar halkın cahil kalması, cahil kesimin çoğalması için ellerinden geleni yaparlar.

Dinin üst kimlik olarak kullanıldığı ülkelere bakıyorsunuz, çoğunda kendi dinini seçme özgürlüğü yok. Din değiştirmeye kalkmanın cezası ölüm. Zaten din değiştirmek serbest olsa, dine dayalı çok hukukluluk nasıl olabilir ki? Bir suç mu işleyeceksin, mahkemesi en hafif cezayı veren dine geçiverirsin.

Ulusalcılık ve ortak milli kültür (dil, sanat, tarih) bağlayıcı ortak bir değer olarak çok mantıklı çünkü bugünkü dünya şartlarında kimse milletini seçmekte özgür değil. Örneğin ben artık Türk olmak istemiyorum, Fransız olmak istiyorum deseniz de bir işe yaramaz, çünkü siyasi bir nedeni olmadıkça Fransa sizi vatandaşlığa kabul etmez.

Günün birinde kendi milletini seçmek serbest olursa millet kavramının da bir üst kimlik olarak bir değeri kalmayabilir. Hatta bugün Türkiye’ye bu serbestlik verilse eminim halkın önemli bir bölümü iş ve aş bulabilmek için vatandaşlık değiştirir. Ekonomik durumumuzu biraz düzeltebilsek tabi ki iş değişir. Sağcı olsun solcu olsun vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun vatansever olduğuna inanıyorum. Türkiye’yi felakete sürükleyen yanlış tercihler sadece bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bugünkü medyaya bakıldığında bu da vatandaşın suçu değil.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen demokrat » Cmt Şub 13, 2010 13:28

Dinde zorlama yoktur. Herkes hangi dine mensup olacağını yada dinsiz ve Allahsız olacağına kendisi karar verir. Zaten bu başka türlü olsaydı namaza zorlanan abtestsiz namaz kılardı veya müslümanım der ama Allaha ve Peygamberine inanmazdı.

Fakat hiç kimse diğerinin inancını veya dinsizliği hakkında aşağılayıcı bir biçimde ifadeler kullanmaya hakkı yoktur. Ben şahsen insanların eğitim düzeyi arttıkça dinsizleştiğine inanmıyorum. Eğer bu böyle olsaydı Einstein'ın dindar kişiliğini nasıl izah edebilirdik.

Eğitim düzeyi arttıkça dinsizleşen kişiler önceden dinlerini masal gibi anlatımlardan yarım olarak öğrenmiş kişiler olduğuna inanıyorum. Ne demişler; yarım hoca insanı dininden edermiş (devamında; yarım doktor hayatından, yarım avukat malından, yarım politikacı da bunların her birinden)

Dini inanç çok kuvvetli bir güçtür. Bu güçün tabii ki birleştirici bir etkisi vardır. Avrupa Birliği bile bütünleşmek için bu güçü kullanıyor. Burada bir zamanlar sürekli dillerde olan "hristiyan kulübü" tartışmalarını hatırlatırım. Bu ifadeyi ilk kullanan Mesut Yılmaz dı. Birde Avrupa daki siyasi partilerin isimlerine bir bakın. Çoğu hristiyan sözcüğüyle başlar.

Fransız ihtilalinden sonra gücünü kaybeden fransız kilisesini aslında ateist olan Napolen Bonaparte tekrar ayağa kaldırmıştır. Ona Allaha inanmadığı halde neden bunu yaptığı sorulunca, Allah başka din başka demiştir.

Rusya da komünizm devrinde tüm dini faaliyetler yasaktı. Rejim değişiminden sonra Rusya da kilise 75 yılını esaret altında geçirmesine rağmen, hemen toparlandı ve eski gücüne kavuştu. Bütün laik ülkelerde olduğu gibi, orada kilise devletten maddi destek almadığı için, bu tamamen dindar halkın maddi ve manevi desteği ile oldu.

1. Dünya Savaşında İngilizlerin her savaşa ön saflarda öne sürdüğü Hintli Askerler (o zaman Pakistan ve Hindistan İngiliz sömürgesiydiler ve henüz ayrılmamışlardı) müslüman bir devlete karşı savaşmak istememişlerdi. Bu sebepten dolayı İngilizler Yeni Zelandalı anzakları savaştırdılar. Ayrıca Hindistan halkı kurtuluş savaşında müslüman Türk Ordusuna yardım için aralarında altın topladı. Bu altının bir kısmı kurtuluş savaşından sonra İş Bankasının kuruluş sermayesinin hatırı sayılır bir payını oluşturdu.

Bunun gibi birçok misaller vardır. Bu sebepten dolayı dini inancın hiç küçümsenecek bir tarafı yoktur. Bilakis, ben herkesin bir inancı olduğuna inanıyorum. Allah inancı olanlarda bu din oluyor. Olmayanlarda ideoloji. Ateizim de bana göre bir inanış şekli.
Kullanıcı küçük betizi
demokrat
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen balabanpasa » Cmt Şub 13, 2010 14:24

Allah ibranice el-ilah tek tanrı kelimesinden gelir ibranice kökenlidir.

Tanrı kelimesi ise Türkçe olduğunu ve ne anlama geldiğini herkes bilemkte.

Ha Allah demişsin ha tanrı. Yüce mevla anlamaıyacakmı bizim ne dediğimizi niyetimiz belli olduktan sonra.

Birde karahalılarda Türkçeleştirilen kuran-ı kerimde Allah kelimesinin tanrı(tengri) olarak Türkçeleştirilip o şekilde kullanıldığını bilen kaç kişi var acaba aramızda.
Kullanıcı küçük betizi
balabanpasa
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen AlpTigin » Cmt Şub 13, 2010 15:17

Mü’minûn Sûresi

14 - Sonra bu az suyu “alaka”1 haline getirdik. Alakayı da “mudga” 2yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!
Kaynak

Demek ki başka yaratıcı da var, oysa Tanrı tek!
Kullanıcı küçük betizi
AlpTigin
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen Osman_Pasa » Cmt Şub 13, 2010 17:50

maydonos yazdı:Anlasilmayan nokta su bence; Araplarin kutsal dinleri baska dilde yayinlanirsa kutsalliktan cikar. Olay burada gizli, biz Turkler ve dillimiz kim ki? Ne ki? Biz Araplarin kolesi, kadinlarimiz da cariyeleri olabiliriz. Anlayis bu. Halen bunu anlayamadi isek biz Turkler yaziklar olsun. Halen Araplarin din ve kulturlerinden etkilenip kirletilmeye devam ediyoruz. Titreyip kendimize gelelim. Beynimizi kullanalim. Yeter artik.

Islamiyet araplarin dini degildir , ne araplar ne baskalari islamiyeti kirletemez .
Inanirsiniz inanmazsiniz bilemem ama Bu Onder Sav agzi beni rahatsiz ediyor

Turkler asla araplarin kolesi olmadi , bazi arap gelenekleri dinini geregi diye dayatilsada
asla , Araplarin Turkleri yonettigi bir donem olmamistir .

Turkler musluman olmadan once yaratıcı bir zata inanıyorlardı belki kendilerine gore değişik tanrıları vardi ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardıbu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldi ki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karsiligidir .
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen gerçeği arayan » Cmt Şub 13, 2010 21:58

demokrat yazdı:Dinde zorlama yoktur. Herkes hangi dine mensup olacağını yada dinsiz ve Allahsız olacağına kendisi karar verir. Zaten bu başka türlü olsaydı namaza zorlanan abtestsiz namaz kılardı veya müslümanım der ama Allaha ve Peygamberine inanmazdı.

Fakat hiç kimse diğerinin inancını veya dinsizliği hakkında aşağılayıcı bir biçimde ifadeler kullanmaya hakkı yoktur. Ben şahsen insanların eğitim düzeyi arttıkça dinsizleştiğine inanmıyorum. Eğer bu böyle olsaydı Einstein'ın dindar kişiliğini nasıl izah edebilirdik.

Eğitim düzeyi arttıkça dinsizleşen kişiler önceden dinlerini masal gibi anlatımlardan yarım olarak öğrenmiş kişiler olduğuna inanıyorum. Ne demişler; yarım hoca insanı dininden edermiş (devamında; yarım doktor hayatından, yarım avukat malından, yarım politikacı da bunların her birinden)

Dini inanç çok kuvvetli bir güçtür. Bu güçün tabii ki birleştirici bir etkisi vardır. Avrupa Birliği bile bütünleşmek için bu güçü kullanıyor. Burada bir zamanlar sürekli dillerde olan "hristiyan kulübü" tartışmalarını hatırlatırım. Bu ifadeyi ilk kullanan Mesut Yılmaz dı. Birde Avrupa daki siyasi partilerin isimlerine bir bakın. Çoğu hristiyan sözcüğüyle başlar.

Fransız ihtilalinden sonra gücünü kaybeden fransız kilisesini aslında ateist olan Napolen Bonaparte tekrar ayağa kaldırmıştır. Ona Allaha inanmadığı halde neden bunu yaptığı sorulunca, Allah başka din başka demiştir.

Rusya da komünizm devrinde tüm dini faaliyetler yasaktı. Rejim değişiminden sonra Rusya da kilise 75 yılını esaret altında geçirmesine rağmen, hemen toparlandı ve eski gücüne kavuştu. Bütün laik ülkelerde olduğu gibi, orada kilise devletten maddi destek almadığı için, bu tamamen dindar halkın maddi ve manevi desteği ile oldu.

1. Dünya Savaşında İngilizlerin her savaşa ön saflarda öne sürdüğü Hintli Askerler (o zaman Pakistan ve Hindistan İngiliz sömürgesiydiler ve henüz ayrılmamışlardı) müslüman bir devlete karşı savaşmak istememişlerdi. Bu sebepten dolayı İngilizler Yeni Zelandalı anzakları savaştırdılar. Ayrıca Hindistan halkı kurtuluş savaşında müslüman Türk Ordusuna yardım için aralarında altın topladı. Bu altının bir kısmı kurtuluş savaşından sonra İş Bankasının kuruluş sermayesinin hatırı sayılır bir payını oluşturdu.

Bunun gibi birçok misaller vardır. Bu sebepten dolayı dini inancın hiç küçümsenecek bir tarafı yoktur. Bilakis, ben herkesin bir inancı olduğuna inanıyorum. Allah inancı olanlarda bu din oluyor. Olmayanlarda ideoloji. Ateizim de bana göre bir inanış şekli.

Dinde zorlama yoktur derken herhalde olmaması gerekir demek istediniz. Ancak pratikte ne yazık ki böyle olmuyor, sosyal din sosyal baskıları beraberinde getiriyor. Müslüman mahallesinde ben ateistim demek, veya dini dogmaları sorgulamak yürek ister, herkesin harcı değildir. Herkesin harcı olmadığı için de çoğunluk inanmadığı şeylere dahi inanmış gözükür. Bunu bazen kavgadan beladan kaçmak, bazen kırmamak, bazen de ayıp olmasın diye hepimiz yaparız.

Einstein klasik anlamda dindar birisi değildir. Amerikanın sağcı evanjelistleri özellikle antievrimcilik propagandalarında Einstein’in da dindar olduğunu hep dile getirmişlerdir. Buna tepki gösteren Einstein, olaylara doğrudan müdahale eden, insanları dinleyip gözeten kişisel bir tanrıya kesinlikle inanmadığını defalarca açıklamıştır. Isterseniz bir bakın: http://einsteinandreligion.com/personal.html Einstein’ın dindarlığı ancak sosyal dinlerin kalıplarına sığmayan bir tür panteizmle açıklanabilir. Onun tanrısını anlamanın tek bir yolu vardır: Bilim.

Bilimsel eğitim düzeyinin ilerlemesiyle dini inançların etkilerini yitirmesi hem bilgi düzeyi, hem de eleştirel düşünceyle ilgili bir şey. En basiti, evrim teorisini ele alın. Eğitim düzeyi yükseldikçe türlerin değişimini evrim teorisiyle açıklayanların oranı yükselir, buna karşılık dini yaratılış destanına inananların oranı düşer. Bunu ABD ve Avrupa‘da yapılan bütün kamu oyu araştırmaları göstermiştir. Türkiye'de de durum bence ayni. Benzer ilişkiler orta çağdaki dünya merkezli evren, güneş merkezli evren tartışmalarında da yaşanmıştır.

Dini inançların tabi ki birleştirici bir yönü vardır. Ama aynı derecede de ötekileştirici ve bölücü yönleri vardır. Tarih din ve mezhep savaşlarıyla doludur. Eğer bir halkın din harici milliyetçilik gibi birleştirici sağlam bir üst kimliği yoksa sonu Irak gibi olur. Birileri gelir, halkı mezheplere böler, sonra da kan gövdeyi götürür.

Sosyal din de bir ideolojidir, çünkü sadece bir tanrı inancıyla değil, kendi içinde tutarlı bir inanç, etik, dünya görüşü ve bir takım doğa ve tarih bilgilerini içeren koca bir paket program olarak gelir. Dini olsun olmasın bütün ideolojilerin temelini tartışmasız kabul edilen bir takım dogmalar oluşturur.

Özgür ve eleştirel düşünen insanlar, ne sosyal dinlerin ne de katı ideolojilerin dar kalıplarına sığamazlar. Eğer dillerini tutamazlarsa zaten bu tür ideolojik cemaatlerden aforoz edilirler. Çünkü dini dogmaları sorgulamaya kalkarsanız dinsizlikle, ideolojik dogmaları sorgulamaya kalkarsanız hainlikle suçlanırsınız. İdeolojik cemaatlere örnek olarak fetos, naziler, fanatik komünistler ve faşist milliyetçiler, masonlar ve vahşi kapitalistler verilebilir.

Bazen Türkiye’de dindar olmayanların halktan kopacaği ileri sürülüyor. Ben aynı fikirde değilim. Halk müziği dinlemek, halk şairlerini ve yazarlarını tanımak, Anadolu insanını sevmek için dindar olmaya gerek yoktur. Batı özentiliği ve kompleksi içinde kendi kültürüne sırt dönmek tamamen ayrı bir konu. İnanç ise bir vicdan meselesidir. Ben şahsen bir şeye inansam iyi olur, veya bak herkes inanıyor benim de inanmak gerekir diye inanamam. Aklıma yatarsa inanırım, yatmazsa inanmam. Bu benim elimde değil ki.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen Urunguj » Cmt Şub 13, 2010 23:38

balabanpasa yazdı:Allah ibranice el-ilah tek tanrı kelimesinden gelir ibranice kökenlidir.

Tanrı kelimesi ise Türkçe olduğunu ve ne anlama geldiğini herkes bilemkte.

Ha Allah demişsin ha tanrı. Yüce mevla anlamaıyacakmı bizim ne dediğimizi niyetimiz belli olduktan sonra.

Birde karahalılarda Türkçeleştirilen kuran-ı kerimde Allah kelimesinin tanrı(tengri) olarak Türkçeleştirilip o şekilde kullanıldığını bilen kaç kişi var acaba aramızda.

Tamamen katılıyorum.

Tanrı kelimesi, yüzyıllar önce de müslüman Anadolu'da kullanılıyordu. Ama Yunus Emre'nin de kullandığı bu sözcüğü bugünlerde kullanırsanız, ateist damgasını yemeniz an meselesidir.

Tanrım demeyeceksin, El-İlahım yani Allah'ım diyeceksin ille de!

Ben bunu reddediyorum bir müslüman olarak!

balabanpasa, yazındaki imla hataları göz tırmalıyor !
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen maydonos » Pzr Şub 14, 2010 3:27

Tanriya inaniyorum evet ama ben de Araplarin "Allah'ina" inanmak va onlar gibi yasamak istemiyorum ben Turkum Turk kalmak istiyorum. Onlarin somurgeci din ve kulturlerini kabul etmiyorum. Bu bir Turk icin en dogal istektir.

Islamiyet Araplarin dinidir. Biz Turklere eziyet edilerek kabul ettirilmis bir dindir. Yayilmaci ve somuru temeline dayanir.

Osman_pasa yazmis; "Turkler asla araplarin kolesi olmadi , bazi arap gelenekleri dinini geregi diye dayatilsada
asla , Araplarin Turkleri yonettigi bir donem olmamistir."

Sana hic katilmiyorum. Turkleri su an dahi Araplar yonetiyor. Daha 3 yil once senin cumhurbaskanin ve rte'nin Kral Aptusun etegini optu.

Ayrica Onder Sav kimse tanimiyorum. Dolayisi ile fikirlerinide bilmiyorum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr Şub 14, 2010 3:39

maydonos yazdı:Tanriya inaniyorum evet ama bende Araplarin "Allah'ina" inanmak va onlar gibi yasamak istemiyorum ben Turkum Turk kalmak istiyorum. Onlarin somurgeci din ve kulturlerini kabul etmiyorum. Bu bir Turk icin en dogal istektir. Ayrica Onder Sav kimse tanimiyorum. Dolayisi ile fikirlerinide bilmiyorum.

Sizin inancinizi yargilamak bana dusmez. Ama sizde 1.5 milyarin inandigi bir dine, Benim inandigim dine somurgeci derseniz ; herseyden once haddinizi asmis olursunuz ..
Islamiyetin sadece Araplardan ibaret oldugunu dusunmek ise abesle istigal etmektir ..
Siz Turk olarak kalin , ama lutfen Turklerin en yogun ilgi gosterdigi dine karsi biraz daha hassas yaklasin ...

Not : Onder Sav Baykal'in CHP deki kankasidir Hani % rezaleti sonrasi CHP binasinda yorum yapan zat !!!
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletigönderen sair » Pzr Şub 14, 2010 3:48

Beyler bu tartisma o kadar yuzeyselki , yeter artik kapatin sunu yaa..yazarin biri tanri turkcedir demis ..oysa islamda tanrida denilir lutfen bu sorunun cevabi olarak Turan Dursun un Allah adli cok ince kitabini aliniz .. gereken yaniti alacaksiniz
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen maydonos » Pzr Şub 14, 2010 3:55

Osman_pasa; sende 500 milyon insanin kullandigi Turk diline hakaret edemezsin ve asagilayamazsin.

Evet uzucu ama nasil gercek yuzunu gosterip; ayni rte edebiyati yapiyorsun yani cocgunluk edebiyati. Bu senin inancinin somurgeci ve yayilmaci olmadigini gostermez.

Araplarin dini derken zaten tum Islamiyet dinlerinden yani dort "kutsal" dinden bahsediyorum. Digerlerini ayirmiyorum. bence hepsinin temeli ayni. emperyalist ve somurgeci.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr Şub 14, 2010 4:12

maydonos yazdı:Osman_pasa; sende 500 milyon insanin kullandigi Turk diline hakaret edemezsin ve asagilayamazsin.

Evet uzucu ama nasil gercek yuzunu gosterip; ayni rte edebiyati yapiyorsun yani cocgunluk edebiyati. Bu senin inancinin somurgeci ve yayilmaci olmadigini gostermez.

Araplarin dini derken zaten tum Islamiyet dinlerinden yani dort "kutsal" dinden bahsediyorum. Digerlerini ayirmiyorum. bence hepsinin temeli ayni. emperyalist ve somurgeci.

Sorunlu musun? kardesim , ben Turk diline nerede hakaret ettim . Iftira atiyorsun
Ben sana islama somurgeci arap dini deme diyorum sen nereden cikariyorsun ...
Dinlerin amaci yayilmaci olmalaridir da , emperyalistlik ile somurgecilik sacmaligini
nereden uydurdun anlamiyorum ...
500.000 mlyon turkun 490.000 milyonu senin emperyalist dedigin dine inaniyor , Bari dine saygin yok milletine saygin olsun ..
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 14, 2010 4:55

Yorumlarınızda dikkatli olun! Biz kimsenin inancını sorgulamayız. Yanlış bilgileri de tartışırız. Ama hiç kimse İslamiyet'i aşağılamaya kalkmasın! Kendini Türk diye tanımlayan, önce Türkçesini düzeltsin. Tartışma gereksiz uzarsa başlığı kilitlemek zorunda kalacağım!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x