Anadolu 15 bin yıllık Türk yurdu

Anadolu 15 bin yıllık Türk yurdu

İletigönderen Ram » Pzt Oca 21, 2008 22:36

Tarcan, Türklerin Anadolu’ya bin değil 15 bin yıl önce geldiğini belgeleriyle ortaya koydu.

Türkler 15 bin yıldır Anadolu’da

Anadolu’dan ve Anayasa’dan silinmeye çalışılan Türk kimliği ve Türk kavramının tartışıldığı Ceviz Kabuğu’nda Haluk Tarcan ve İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir önemli açıklamalar yaptılar. Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk’te canlı olarak yayınlanan Ceviz Kabuğu programında tarihe ışık tutan bilgiler açıklandı.

Araştırmacı-yazar Halk Bilimci Haluk Tarcan’ın Kazım Mirşan’ın belgelerine dayanarak yaptığı açıklamaya göre;

* Türkler 15 bin yıldır Anadolu’da

* Pontus’lulardan bin 300 yıl önce Karadeniz’de Türkler vardı

* 1071 tarihi, Türklerin Anadolu’ya ilk değil, son geliş tarihidir

* İlk tarihçi Heredot değil, Türk komutandır

* Yazıyı Türkler buldu, ilk alfabe Latin alfabesi değil

* İstanbul Bizans’la başlamadı, binlerce yıl önce Türkler kurdu

* Roma ve Pekin’i biz kurduk

* Okulu ve üniversiteyi ilk Türkler kurdu.

* Türkler, Batıya demokrasiyi, seçimi götürdüler.


Araştırmacı yazar Tarcan, Türklerin Anadolu’daki varlığının aslında 15 bin yıla dayandığını ve Türklerin Anadolu’ya giriş tarihi olarak bilinen “1071” yılının Avrupalıların dayatması olduğunu söyledi. Programda İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir de önemli açıklamalar yaptı. Haluk Tarcan’ın yaptığı açıklamalar ve gösterdiği belgelere göre Dünya tarihi Türklerle başlıyor ve Türk kültürü tüm dünya kültürlerinin temelini oluşturuyor. Buna göre; yazıyı Sümerlerden, hukuku Romalılardan binlerce yıl önce kullanıyorduk.

‘Kürt’ Öztürkçedir

Haluk Tarcan Amerikalıların Van’ın Muratlı Kasabası’nda yaptıkları gen araştırmasını gündeme getirdi. “Amerikalılar Van’da insanlardan DNA örneği alıp bir araştırma yaptı. Amaçları Etrüsklerin Türk olmadığını dolayısıyla da Kürtlerin de Türk olmadığını ispatlamaktı. Sonuçta yüzde 97 uyum bulundu ve bu şekilde Kürtlerin de Türk kökeninden geldiği ortaya çıktı. Ayrıca, Kürt ’yönetim müsaadesi’ anlamına gelen Öztürkçe bir sözcüktür” dedi. “Batı bile Türklerin büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğunu biliyor” diye konuşan Tarcan, Orta Asya insanı M.Ö. 80 binlerde insanüstü bir varlığın olduğunu kabul etmiştir. Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Varlık yokluk meseleleri üzerine düşünmeye başlamışlar. Bu şekilde felsefenin temellerini atmışlardır. Bizim süper entelektüellerimiz buna nasıl karşı çıkacak? diye sordu.

İlk tarihçi Bilge Atung

Tarcan’ın açıklamalarına göre, dünyanın ilk tarihçisi Bilge Atung Ukuk adlı bir Öntürk kumandanıdır. Tarcan, “Heredot’tan 87 yıl önceki M.Ö. 572-535 yılları arasında yaşamış olan ordu kumandanı ilk tarihçidir. Bizim ön atamızdır” dedi. Programda Alevilerin Öntürk kültürünü günümüze taşıyıp taşımadığı sorusu da soruldu. Tarcan, Alevi mezarlarında bulunan Öntürkçe damgaların bu tezi güçlendirdiğini ifade etti. Mısır hiyerogliflerinin doğru okunduğunu düşünmüyorum diyen Tarcan hiyerogliflerin okunan kısmında Öntürklerin varlığının görüldüğünü belirtti. Tarcan, arkeolojik eserlerin değerlendirilmesinde gördüğü yanlış uygulamayı da örnekleriyle anlattı.

1071 tarihi Batı’nın icadı

Haluk Tarcan, Anadolu’ya M.Ö. 13 bin yılında geldiğimizin bölgede bulunan mağara yazılarıyla ortaya çıktığını söyledi. Tarcan “atalarımız 13 bin yılında geldiğine göre demek ki buzullar nedeniyle göç ettiler. 1071 tarihi Batı tarafından Anadolu’daki Türk varlığını yok etmek için icat edilmiştir. En son geliş tarihimizi ilk geliş gibi göstermişlerdir” dedi. “Anadolu’ya göçebe değil göçmen olarak geldik. Geldiğimizde yazıya ve bir kültüre zaten sahiptik” diyen Araştırmacı-Yazar Tarcan, Türklerin Anadolu’ya ve oradan da Avrupa’ya yaydığı kültürünü şu şekilde anlattı: “Sümerler yazıyı 5 bin yılında buldu biz 12 binlerde yazı elemanı içeren figürlere sahiptik. İlk okul ve üniversite bu nedenle Öntürklerde görüldü. Anadolu’ya ışık getirdik. Türkler, Batıya demokrasiyi, seçimi götürdüler.

Pontus çarpıtması

Tarcan, Pontus Rumlarının Trabzon’a M.Ö 700-800 yıllarında yerleştiğini ancak Türklerin M.Ö. 2000 de orada olduğunu söyledi. Araştırmacı Tarcan, bu bölgede yapılan araştırmalarda bu gerçek bilinmeden değerlendirme yapıldığı için bulunan eserlerin Türk kültürüne göre değil Hıristiyan kültürüne göre yorumlandığını ifade etti. Haluk Tarcan, “İstanbul, Konstantin’in değil Türklerin şehridir; Pekin ve Moskova’yı da Türkler kurdu” dedi.

Yeni silah uyum yasası

Avukat Nevzat Erdemir de, Anadolu’dan ve Anasaya’dan silinmeye çalışılan Türk adı ve değerleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye bir rejim değişikliğine doğru gidiyor. Batı Türklere karşı önyargılı. Atatürk, ’tarihi yazmak yapmak kadar önemlidir. Yazan yapana sadık kalmalıdır’der. Topla tüfekle Türkleri geçemeyen Avrupa, silah değiştirdi. Şimdi silah AB uyum yasaları. Bu süreci 3. tanzminat olarak değerlendirebiliriz. Egemenlik dış güce devredildi”.
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Oca 22, 2008 0:02

Ram, tesekkürler mirim, cok önemli bilgiler. Programi indiriyorum, büyük bir ilgi ile izleyecegim :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen erenus » Sal Oca 22, 2008 0:33

Ram, tesekkürler ...indirdim izliyorum. 8)


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Oca 22, 2008 10:32

“atalarımız 13 bin yılında geldiğine göre demek ki buzullar nedeniyle göç ettiler. 1071 tarihi Batı tarafından Anadolu’daki Türk varlığını yok etmek için icat edilmiştir. En son geliş tarihimizi ilk geliş gibi göstermişlerdir”


Gurur verici olaylar..

Ama bize yıllardır ders kitapları dahil ''Türklerin anayurdu Orta Asya'dır.Anadolu'ya geliş tarihi 1071'dir dediler..

Bu bilgilerin doğruluğuna inanmak zor değil.Ama yinede tereddüt ediyo insan..

güzel bilgiler

paylaşım için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Re: Anadolu 15 bin yıllık Türk yurdu

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eki 12, 2012 16:56

Denizli Bozkurt’ta tarihi değiştirecek Göktürk izi

İslamiyet'ten önce mi geldiler?

Denizli’de Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Başkanı Ümit Şıracı ve arkadaşlarının, Bozkurt İlçesi’ne bağlı İnceler Beldesi’nde yaptıkları keşfin, tarih kitaplarını değiştireceği iddia edildi. Üzerinde Göktürk alfabesiyle yazılan yazıların bulunduğu kayanın, Türkler’in Batı Anadolu’ya İslamiyet’ten önce geldiklerini ortaya koyduğu ileri sürüldü.

DOSEV üyelerinin geçtiğimiz günlerde Bozkurt İlçesi’nin İnceler Beldesi’ndeki bir doğa gezisi sırasında gördükleri kaya, inanılmaz bir tarihi gizemi ortaya çıkardı. Bir mağarada kayanın üzerinde ilginç ve çok eski işaretler gören DOSEV üyeleri, fotoğraflarını çekti. Fotoğrafları inceleyen tarih araştırmacısı Kürşad Baytok, işaretlerin Göktürk alfabesiyle yazıldığını ve Göktürkler’e ait olduğunu iddia etti.

İşaretlerin çevirisini yapan araştırmacı Baytok, ’Üç Enenmiş At Aldı’ cümlesinin kayada yer aldığını ve 8’inci Yüzyıl’a ait olabileceğini ileri sürdü. Eserin korunması ve kayda alınması gerektiğini belirten araştırmacı Kürşad Baytok, "Ortaya çıkan bu önemli eser, kesinleştiği takdirde Türkler’in Batı Anadolu’ya İslamiyet’ten önce geldiklerinin kanıtı olacak. Tarih yeniden yazılabilir. Türkler’in Anadolu’ya gelişi kitaplarda 1071 Malazgirt Savaşı olarak yazıyor. Ancak bulunan eserler, bunun daha eski olduğunu gösteriyor" dedi.

Kayanın üzerindeki alfabenin 10’uncu Yüzyıl’da kullanımının bırakıldığını belirten Baytok, "Bu da Göktürkler tarafından kullanılan alfabelerde yer alan şekillerin 8’inci Yüzyıl’da kullanılmış olma ihtimalini ortaya çıkarıyor. Bu da Türkler’in bu tarihlerde Anadolu’da özellikle de Batı Anadolu’da bulunduğu anlamına geliyor" diye konuştu.

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, kayanın korunması gerektiğini belirterek, "Doğa gezisi sırasında işaretler ilgimizi çekti. Fotoğraflarını çekip incelettik. Biz de çok şaşırdık. Bölgede böyle bir eserin korunması gerekiyor. Gerekli yerlere bildirdik" dedi.

VATAN, 12 Ekim 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Anadolu 15 bin yıllık Türk yurdu

İletigönderen II. Anadolu Ihtilali » Cum Eki 12, 2012 23:31

Sayin Ram, Bati'nin ilimi bilimi tarihi herseyi yalan ve de kasitli olarak yaratilan yalanlar ve dolanlar uzerine kurulu. Ornek vermek gerekirse, bir kac yildir DNA'nin buyuk bolumunun islevi olmadigini iddia ettile akademiyesler, biranda DNA'nin her bir parcasinin bir gorevi oldugu iddia edilmeye baslandi. Yukselen dogu ile birlikte bir cok bilimsel bilgi de degisecek. Eger insanlarin Orta Asya'da aslanlardan turedigi ve oradan butun dunyaya yayildigi ortaya cikarsa sasirmayin, kuslarin baliklardan turedigi ortaya cikarsa sasirmayin. Lutfen Bati'dan duydugunuz tek bir kelimeye bile inanmadan aratirmalarinizi yapiniz, sifirdan baslayiniz, Ataturk'un izinden gidip Turklugun de gerek tarihini ve derinligini ortaya cikariniz. Turklu, irk, kultur taninmasi gereken ogelerdir, bunu bilmek kimseyi irkci yapmaz, irklari tanimamak ve asagilamak irkciliktir, bu da Batinin ozelligidir. Millet, kultur, irk bizleri biraraya getirir, bize guc bagimsizlik ve ozgurluk verir. Evcillestimek icin hayvanlari caprazlarlar. Oz irk her zaman degerlidir, gucludur, varolmasi gereken ozelliklere sahiptir. Aslan gibi bir milletir Turk milleti. Bunun degeri bilinmelidir. En onemli gucumuz damarlarimizdaki asil kandan gelmektedir.
Kullanıcı küçük betizi
II. Anadolu Ihtilali
Üye
Üye
 
İletiler: 188
Kayıt: Pzt Haz 04, 2012 21:42


Şu dizine dön: Ön-Türkler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x