Atatürk'ü sevmez, Humeyni'yi sever

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Haz 11, 2008 12:25

Ram,Ceymis Bond'a gerek yok.Hani şu Ali Kemal şerefsizinin torunu Londra belediye başkanı olmuş ya.Onun oğlu,yeğeni bir şeyi vardır illa ki,onunla baş göz edelim hatunu.Adamlarda ki cesarete bakın arkadaşlar.Bazıları bunun eğitimle alakası olduğunu söylüyor.Hiç ilgisi olmadığının ispatı.Adamların kanıyla benim-bizim kanımız arasında bir fark var.Burası kesin.Açık açık İngiliz himayesini ATATÜRK'e tercih ettiğini söyleyebilecek kadar şuursuz ve aynı oranda cesaretli.Kadına bakın yahu!
Bu zihniyette insanlar ile bu zamana kadar bir arada yaşayabilmemizin sebebi biraz bizlerin onların böyle olduğunu görmezden gelmemiz,görmek istemememiz;biraz da onların takiyyeciliğidir.Ama bu saatten sonra;kılıçlar bu kadar çekilip,mızraklar bu kadar sivriltildikten sonra bir arada huzur içinde yaşamamıza ne yazık ki imkan göremiyorum.Ve yine ne yazık ki bir şekilde birilerinin bu uç noktalara ayrılmışlığı iç savaşa dönüştüreceğine her geçen gün biraz daha inanıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen İlteriş » Çrş Haz 11, 2008 14:43

Ingiliz Muhipler Cemiyeti tekrar kurulmali, yazik! Bu insanciklar orgutsuz, daginik kalmamali. Bakin AmeriKanin Partisi de kapatiliyor, Bu arkadaslarin yabanci-sever hissiyatlarina bir care bulunmali. Ingilizlere ihtiyaclari varsa bu hasretleri giderilmeli! Derhal sinirdisi edilmeliler!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen tuba » Çrş Haz 11, 2008 16:50

Atatürk'ü sevmem ama Hümeyni'yi severim...
İran olmaz ama Kanada'ya giderim...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen arsipel » Çrş Haz 11, 2008 17:49

genç kızlara saygı bile duymuyorum. Küstah açıklamalarını dinlerken kan beynime sıçradı. Açık açık İngilizler eğer işgal etseydi mutlu olur, özgürlüğü doya doya yaşardım diyor. Zihniyete bak.... İngilizler hakim olsaymış memlekete özgürlüklerimiz geniş olacaktı diyor. İran'ı seviyor, Humeyniyi seviyor ama kendisini bağımsızlığa kavuşturan Mustafa Kemal'imizi sevmiyor. Sevmesini de beklemiyorum zaten . Ecnebilere bu kadar hayran genç kızlarımıza Allah bir an önce akıl fikir versin . Versin ki namuslarını özgürlükler adına Coniler kullanacak....

Allah bir an önce bu çocukları yanlış düşüncelerden kurtarsın...

NE mutlu Türküm diyene....
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 11, 2008 19:11

tuba, su "türban, özgürlük, türban, özgürlük" diye diye bithap düsen bacilardan birisi de Suudi Arabistan, Iran gibi türbanin, kara carsafin, pecenin "özgürce" yasandigi ülkelere gitseler disimi kiracagim :kahve: Gayrimüslim ülkeleri tercih ederler. Nedense..... :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen shadow39 » Çrş Haz 11, 2008 20:12

Kizimizin bir marifeti daha

Kanal 1'de Fatih Altaylı'nın sunduğu 'Teke tek' programında yaptığı açıklamalar ile gündeme oturan iki öğrenciden Nuray Canan Bezirgan'a kamuoyu yabancı değil.

Nuray Canan Bezirgan, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tibbi Dökümantasyon Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken başörtülü sınava girmek isteyince 6 ay ceza aldı. Cezası ertelenince Kanada'ya iltica etti ve 7 yıl orada yaşadı.

7 yıl aradan sonra Türkiye'ye dönme kararı ise şöyle açıklıyor: Oğlum kardeşleri, arkadaşları ve bizimle iletişim kurarken İngilizce'yi tercih etmeye başladı. Müslüman nüfusun az olması da diğer bir etken oldu. Kanada vatandaşlarıyla bu bağlamda ortak paydamız az olduğundan Türkiye'yi özlüyordum. Hem çocuklarımın kültürel erozyona uğramalarının önüne geçmek hem de kendi kökümüz Türkiye'de olduğu için dönme kararı aldım."

Bezirgan, 2.5 saat içinde kabul edildiği Kanada vatandaşlığını neden kabul ettiğine dair soruya ise şöyle cevap veriyor: "Yasak beni kaçırtmadı. Amacım, bu mücadeleyi yurt dışına taşımaktı. Kaçacak kadar korkak olsaydım zaten Türkiye'de bu kadar kendimi öne atmazdım.
2.5 saatte sonuçlandı. Normalde bir baska mahkeme için bu bir öngörüsmeydi aslında. Ama artık bu sonuç da bir emsal oldu. Onlara, "Türkiye'de inanç özgürlügü gasp edilen bizleriz. İnancini yasamanın bedeli bunlar olmamalı" dedim. Aynı şeyleri üç yıl boyunca girdigim tüm mahkemelerde de söylemistim ama fayda vermemisti. Hakim "Haklısınız" dedi,.."

profesonelhaber
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Ram » Çrş Haz 11, 2008 21:45

Kanada'yı benden sorun. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 12, 2008 0:15

Eğer ATATÜRK ve arkadaşları başarılı olmasaydı bu aklı fikri şeyinde olan adamların kızları-karıları bol bol İngiliz taciz ve tecavüzüne uğrayacaktı.Meşhur BRAVE HEART-Cesur Yürek filminde bile İngiliz soysuzunun DEREBEYLİK HAKKI'ndan bahsediliyor-ki araştırın doğrudur-.Yani gelin ile ilk cinsel ilişkiye o bölgedeki İngiliz Derebeyi giriyordu.Bu aklını bilmem ne yaptıklarım tarih bilmez ya da bilir de bilmezden gelir ama be kardeşim!!!Bizi de mi sizin gibi sanıyorsunuz?Biz tarih biliriz.O kendini Suudi Arabistan Kralı'nın babasına düzdüren homoseksüel Lovrıns'ı da biliriz,taht ve saltanatın devamı için ülkesini İngiliz komutana teslim eden atanız padişahı da biliriz,sizin soysuz olmanız yolunda çok çaba sarfeden Ağlakzade Hocayı,onun ağası Nursi'yi ve hepsinin ağababası Şeyh Sait'i de biliriz.Ulan Atamıza dil uzatacak kadar cesaretlendiyseniz sözün bittiği yerdeyiz.Elinizden geleni ardınıza koymayın.Yaptığınız tüm şerefsizliklerin cezasını TÜRK GENÇLİĞİ size verecek!Beni bu kadar çileden çıkaran sizin gibi vatan hainlerine yazıklar olsun!Ülkenizi 2.5 saatte gözden çıkaran vicdanınıza yazıklar olsun.Sizi savunan ve mağdur olduğunuzu iddia edenlere yazıklar olsun.

Netice olarak ALLAH BELANIZI VERSİN!!!!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Prş Haz 12, 2008 10:28

Çetin Taş yazdı:Eğer ATATÜRK ve arkadaşları başarılı olmasaydı bu aklı fikri şeyinde olan adamların kızları-karıları bol bol İngiliz taciz ve tecavüzüne uğrayacaktı.

Çetin abi kafaları nerelerine çalışıyorsa artık! bunu basmıyor şerefsizlerin. TV'de izlerken şok oldum ya adeta elimde olsa var ya.. Fatih Altaylı'nın yerinde olsam öldürürdüm onları orda.

Eğitim sistemimizin güzel meyvelerini de böylece alıyoruz!..

Çetin Taş yazdı:Netice olarak ALLAH BELANIZI VERSİN!!!!
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen AlpereN » Cum Haz 13, 2008 21:21

türbanın yasaklanması yetmez,imam hatiplerinde kapanması gerekir,zaten Laik ülkemizde Atatürkçü,Cumhuriyete bağlı gençlik yetiştirilmek istenirken bide imam hatipleern açılması ile bu kavramlara zıt bir gençlik yetişiyor,imam hatiplilerinde kapanması gerekir hemde acil olduğunu düşünüyorum...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen zfrtxt » Cum Haz 13, 2008 23:50

cehaletleri boylarini asmis bu insan musveddelerinin. maras savunmasi :

28 Kasım 1919 Cuma günü Maraş'ın kara sabahıdır. Yatağından kalkan Maraş'lılar, asırlardan beri Kale burcunda dalgalanan Şanlı Bayraklarını göremezler. Bu olay şehri infiale sürükler. Savcı - Avukat Mehmet Ali Kısakürek derhal kaleme sarılarak "Alem-i İslam'a Hitap" beyannamesini yazarak şehrin muhtelif yerlerine dağıttırır. Halkı Bayrağın indirilmesine tepki göstermeye davet eder. Bir Milletinin İstiklaline son verilmesi anlamına gelen Bayrağının indirilmesi karşısında Maraş'lılar sesiz kalmazlar ve Cuma namazı vakti Ulu Cami’de halk toplanır. Ezan Okunduktan sonra, Cami'de toplanan halk "Bayraksız Namaz kılınmaz" diye bağırır. O esnada Cami İmamı "Aziz Cemaat, Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan bir Millet Hürriyet'ini kaybetmiş sayılır. Hürriyet olmayan bir yerde Cuma namazı kılmak caiz değildir" diyerek dağıtılan beyannamenin doğuru olduğunu tasdik eder. Bunun üzerine Maraş’lılar topluca Kaleye hücum ederek, indirilen Bayrağı yeniden Kale burçlarına diker ve Cuma namazı orada eda edilir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mara%C5%9F_Savunmas%C4%B1

arkadaslar soylicek soz yok bu durumdan ancak utanc duyulur. cehalet almis yurumus kime ne diyelim , bu develeri ancak arap colleri paklar ama begenseler ingiliz mandasi olmak daha hos oluyormus . salin cayira otlansinlar.
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

hakkaten cesarete bak,

İletigönderen emesiz1979 » Cmt Haz 14, 2008 10:15

bu türbanlılar fazla yüz buldukları için sokakta bile küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşır oldular . üzerinde lüks giysiler, makyajlı suratlar, tafralar afralar, akılsızlar.

bu kadar aptallık mı olur. namaz kılarken arkasında ingiliz askeri duracak , hristiyan ingilizler ona camiyi açık tutacak, ezan okutturacak 5 vakit ,ingilizler imam yetiştirmek için para sağlayacak, bir de imama devlet olarak ingilizler maaş bağlatacak, peh peh peh aklını peynir ekmekle yemiş. ampul kafa
“Halkın her dediği demokrasinin gerekleri olarak kabul edilirse bu bir çoğunluk diktatörlüğü yaratabilir. Demokrasinin sınırlarını halk belirlemez, demokrasinin temel ilkeleri belirler.”
Prof. DR. AHMET TANER KIŞLALI
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye

İletiler: 70

İletigönderen tuba » Pzr Haz 15, 2008 17:09

bu türbanlılar fazla yüz buldukları için sokakta bile küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşır oldular . üzerinde lüks giysiler, makyajlı suratlar, tafralar afralar, akılsızlar.

Emesiz1979, aslında ne demek istediğini anlıyorum ama yine de bir noktayı düzelteyim müsaadenle. Bütün başı kapalı bayanları "türbanlılar" diye karşı safta göremeyiz ve onlara hor bakamayız. Ne başı bağlı bayanlar biliyorum senden benden daha da Atatürkçü! Fakat toplumdaki bu önyargılar yüzünden başı açık, modern giyimli insanlar tarafından sokak ortasında, restoranda, ya da bir mağazada hor görülüp, küçük düşürülmeye çalışılan Atatürkçü ve bu vatana kanının son damlasına kadar bağlı -ama kalbi kırık- insanları da biliyorum. Dahası, her başı bağlı bayan Atatürk düşmanı olmadığı gibi, her başı açık bayan da Atatürkçü ve vatansever değil! Demek istediğim "mandacılar" sadece 'türbanlılar' arasında değil maalesef!
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen emesiz1979 » Pzt Haz 16, 2008 9:16

haklısın tuba hanım, eksik bir yorum yazmış olabilirim. bir bayanın hümeyniyi seviyor Atatürkü sevmiyor olması tepemi attırdı. bunun akılla mantıkla alakası olamaz. Kendine güveni olan , ne istediğini bilen bir bayan (başı kapalı ya da açık) hümeyniyi sevemez. Hele bir de Türk olup ta Atatürk'ü sevmeyen bir bayan anca aptal olabilir ya da güdümlü konuşuyordur. . başı açık olup ta güdümlü konuşanlardan örnek nazlı ılıcak gibiler de var.
Kullanıcı küçük betizi
emesiz1979
Üye
Üye

İletiler: 70

bizler ve ötekiler

İletigönderen mustafat » Pzr Eyl 14, 2008 19:58

Ben küçük yaslardan benzer söylemlerle beyinleri yikandigi için ayni kaliptan çikmis gibi düsünen siyasi islamcilari, veya kendine muhafazakar diyen kesimleri ancak son aylarda biraz anlamaya basladim.

Ne anladigimi dilim döndügümce anlatayim:

Kabilecilik insanin en köklü içgüdülerinden biridir. Yani ayni kabile içinde sevgi, saygi, dayanisma vesaire, farkli kabilelere karsi da düsmanlik... Adaletli olma, öldürmeme, çalmama, komsuna iyi davranma gibi etik degerler sadece ayni kabile içinde geçerlidir; yabanci kabilelere karsi ise bu etik degerler geçerli degildir; kendi kabilenizin çikarlari için her türlü davranis mübahtir.

Kabilelerin sinirlari farkli kimliklerle tanimlanabilir; bazen bu bir asiret olur, bazen bir millet, bazen de ümmet...

Aslinda kabileciligi o kadar kaniksamisiz ki bazen farkina bile varmiyoruz. örnegin ülkelerin dis politikalarina bakin. Kendi içinde demokratik hukuk devleti olan ABD gibi ülkeler, disarida silah zoruyla katliam, hirsizlik, yagma dahil en vahsi islere girisebiliyorlar, biz de bunu zalimce de olsa adeta normal kabul ediyoruz. Uluslarasi real politika böyledir diyoruz. Bu cinayetlerin tasarimcilarinin da uluslararasi konferanslarda büyük bir sayginlik havasi içinde kravat ceketle boy göstermelerini de olagan sayiyoruz.

Aslinda tipik bir kabilecilik uygulamasi, bizler ve ötekiler anlayisinin bir sonucu. içeride demokrasi, hukuk, etik vs., disarida her sey mübah anlayisi.

Biz ulus bilinci olanlar için islamcilarin yaptiklari vatana ihanet gibi geliyor; çünkü biz vatani ulusla tanimliyoruz. Sanki islamcilarda da ulus bilinci varmis gibi düsünüp, bazen AB ve ABD'yle isbirligi içinde Türkiye devleti aleyhinde bir takim islere giristiklerinde bile bile vatana ihanet ettiklerini düsünüyoruz. Halbuki adamlarda ulus bilinci yok ki! Onlar vatani ulusla degil, ümmetle tanimliyorlar; dolayisiyla Türkiye'nin askerine ve milli politikalarina aykiri isler yaparken kendilerini vatana ihanet etmis gibi hissetmiyorlar. Biz nasil cografik sinirlarimiz ve üniterlik konularinda hassas isek, onlar da türban, helal gida ve baldir bacak konularinda hassaslar. Kars Ardagan Rus'a, Diyarbakir Kürdistan'a gitmis o kadar önemli degil; yeter ki o karisinin basina türbani özgürce geçirsin, helal gida ve haremlik selamlik toplantilarindan eksik kalmasin, tarikat reisine özgürce kul köle olsun. Kendi deyimiyle, müslümanligini özgürce yasasin. öyle ya, özgürce yasayamadiktan sonra vatani korumussun ne anlami var?

Tipik bir siyasi islamci için kendilerinden olmayanlar, ister Türk olsun, ister ABDli, ötekiler sinifindandir. Hatta bazen Türk olup da onlardan olmamak onlarin gözünde bir ABDli olmaktan bile beter olabilir: ABDli sadece bir yabancidir; yabanci iste, dini farkli kültürü farkli, ne yapsa yeridir. Fakat bizim gibi onlardan olmayan, ayni müslümanlik anlayisini paylasmadigimiz için onlarin gözünde "dinini inkar eden Türkler" ise hain ve kafir. Kendi gibi düsünmeyen insanlara düsman veya kafir gözüyle bakma zaten tutucu dinci kültürün özünde vardir. (halbuki sormak gerekir, müslümanlik onlarin tekelinde midir? onlarin anlayisi müslümanlik da benim ki degil mi?)

Bunu suna benzetebiliriz: Istanbul'un Fatih gibi artik türbansiz rahatça dolasilamayacak tutucu bir mahallesini düsünün. Evli Türk bir kadinin türbansiz dolasmasi ayiplanir. Ama Amerikan veya Fransiz bir kadindan türban takmasi beklenmez.

Iste Türkiye'deki siyasi islamcilar da, kendileri gibi düsünmeyen Türkleri ötekiler olarak görüyorlar. Onlarin gözünde ABD'lilerden daha iyi degiliz. Dolayisiyla bize karsi ne yapsalar mübahtir; buna düzmece Ergenekon sorusturmalariyla yaka paça evden alinip, ortada bir iddianame olmadan hapsedilmek de dahil.

Fakat çok hukukluluktan söz eden bu Humeyni hayrani bayana sorulacak bir sorum var:

Hukuk çesitlerini neden laik, müslüman veya hristiyan diye klasik toptanci parçalara ayiriyorsunuz?

örnegin ben kendine has bireysel inançlari olan bir müslüman olamaz miyim? Mecbur muyum koyun gibi sürüye katilip cemaatin diger üyeleri neye inaniyorsa aynen ona inanmaya? Müslüman oldugum halde benim sürüden bagimsiz kendi özgür aklim olamaz mi?

örnegin ben türban gibi bir sekle tapmayi, dürüstlük dogruluk akilcilik gibi ana erdemlere odaklanmak dururken bir bez parçasini bu kadar ön plana çikarmayi saçma, hatta islamin esaslarina da aykiri bulurum. Bence bu islami ucuz bir sekilcilige döküp felsefi içerigini bosaltmaktir. Ayni büst ve heykel Atatürkçülügü gibi.

Yani sonuçta, benim sürüye uymayan kendime has bir müslümanlik anlayisim varsa, bana hangi hukuki uygulayacaksin?

Adi sani duyulmamis farkli dinlere ve bireysel inançlara mensup vatandaslara hangi hukuku uygulayacaksin? örnegin adamin teki "benim dini inancim geregi her yil bakire bir genç köpek kesmem gerekiyor" derse ne diyeceksin? Veya bir baskasi "ben dini inancim geregi dünyanin düz olduguna inanirim. Bu inancimi rencide eden seyleri ders kitaplarindan kaldirin" derse?

Diyelim ki ben okulda eroin çekerken yakalandim. Kurnazlik edip "dini inançlarim geregi tanriya yaklasabilmek için uyusturucu aliyorum" dersem nolacak? Benim yalan söyledigimi, gerçek dini inancimin ne oldugunu nasil test edeceksin?

Yoksa bu tür hukuki saçmaliklarin ortaya çikmamasi için herkesi inançlari konusunda sürüye uymaya baskiyla mecbur mu edeceksin? Bence is dönüp dolasip bu noktaya variyor. Siyasi islamcilar "inanç özgürlügü" derken aslinda sadece kendi inançlarina özgürlügü kastediyorlar. Diger inançlarin özgürlügü konusunda aslinda samimi degiller. Bunu kendi cemaatleri içinde farkli inançlari yasatmamalarindan da anlayabiliriz. Hadi bakalim, kolaysa bir Naksi cemaati içinde evli bir bayan türban takmasin. Zaten kocasi izin vermez, verirse de cemaatten aforoz edilir.

çok demokrat bir izlenim veren bu "inanç özgürlügü" terimi simdilik sadece hedefe götüren bir araç olarak kullaniliyor. Hedefe varildiktan, yani rejim degistirilip gerekli yasal ve sosyal baskilar kurulduktan sonra zaten farkli inanç diye bir sorun kalmiyor. Ayni Iran veya S. Arabistanda oldugu gibi. Iran ve S. Arabistanda din degistirmenin cezasi ölümdür! Al sana inanç özgürlügü...
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x