Atatürk'ü sevmez, Humeyni'yi sever

Genel & Güncel Konular

Atatürk'ü sevmez, Humeyni'yi sever

İletigönderen orhunefe » Sal Haz 10, 2008 17:15

Dün gece Teke Tek programında yaşadığım şoklar, giderek yaşlanan kalbime ağır gelmiş olacak ki, sabaha kadar uyuyamadım.

Maksadım üniversitede türban meselesini, üniversitede okuyan kızlarla konuşmak, tartışmaktı.

Konuklarımdan ikisi türbanlı, ikisi ise başı açık kızlardı.
Başı açıkların biri kendini liberal, diğeri ise Kemalist olarak tanımlıyordu.
Her dört kız da kendi görüşleriyle paralel derneklerde çalışıyorlardı.

Ve emin olun ki, şimdiye kadar yaptığım hiç bir Teke Tek programı beni bu kadar şok etmemişti.

1999'dan bu yana türban eylemcisi olan Nuray, inanç özgürlüğü kapsamında türbanla eğitim hakkını savunurken, bunun eğitimle sınırlı olmayacağını, kamuda çalışmak dahil her türlü hakkı kapsaması gerektiğini söyledi.
Bu alıştığımız bir durumdu.

Türbanlı aktivistlerin tamamı bu söyleme sıkı sıkıya sarılıyordu.

Yani AKP'nin Anayasa'da yaptığı ama iptal edilen değişiklik zaten onları kesmeyecekti. Bu biliniyordu.
Ancak Nuray konuyu bambaşka taleplere taşıdı.

Nuray'a "İnanç gereği diye yasama tarafından oluşturulmuş hukuku beğenmeme ve kendi inançlarınıza göre yargılanma talebinizin ortaya çıkmayacağını ve yarın öbür gün Müslümanların kadı mahkemesinde yargılanmasını istemeyeceğinizi kim garanti edebilir?"
diye sordum.

Çok samimi yanıt verdi.
"Kimse garanti edemez. Hatta isteriz de. Niye insan kendi inandığı hukukla yönetilmesin"
Şok olmuştum.

"Bu çok hukukluluk anlamına gelir. Bir demokraside böyle bir şey nasıl olacak?" diye sordum.
"Niye olmasın" dedi.

Daha sonra değir türbanlı kız Kevser'e bir soru yönelttim.

"İran'daki baskı rejiminin İslam'a örnek olamayacağını söylüyorsun ama facebook'daki sayfanda Humenyi resimleri varmış"
dedim.

"Evet var. Humeyni'yi çok severim" dedi
"İran'daki rejimi kuran o değil mi?" dedim.
"Onun kurduğu rejimi bozdular" dedi.
"Peki Humeyni'yi çok seviyorsun. Atatürk'ü de sever misin?" diye sordum.
"Asker olarak çok başarılıymış" dedi.
Askerlik vurgusu dikkatimi çekti.
Tam bir Milli Görüş çizgisiydi.

Sonra dönüp aynı soruyu diğer türbanlı konuğum Nuray'a yönelttim.
Humeyni'yi o da çok seviyordu.

"Peki Atatürk'ü seviyor musun?" diye ona da sordum.
Önce biraz şaşırdı. Ne diyeceğini bilemedi.

Sonra "Acaba düşündüğümü söylersem suç olur mu?" dedi ve yine büyük bir samimiyetle "Hayır Atatürk'ü hiç sevmem" dedi.
"Niye?" dedim.

"85 yıldır çektiğimiz çilelerin müsebbibi o da ondan" dedi.

"İyi de sevmediğin o adam Türkiye'yi İngiliz, Fransız, Yunan işgalinden kurtardı. Onun sayesinde bağımsız bir ulus olduk. O olmasa idi bugün burada yabancı bir ülkenin mandası altında olabilirdik. Sömürge olurduk" dedim.
Ama Nuray kararlıydı.

"Kurtuluş savaşını Atatürk değil, inançlı Müslümanlar başlattı. Maraş'ta bir kadının türbanına el uzatılmasıyla kurtuluş savaşı başladı. Atatürk'le ilgisi yok" dedi.

"Atatürk bu savaşı organize etmeseydi, Maraş'ta veya başka bir yerdeki bu gibi tepkiler ezilip yok edilirdi" dedim.
Ona da yanıtı vardı.

"Belki de daha iyi olurdu. Belki yabancı manda altında inançlarımız daha iyi yaşayabilirdik. Daha özgür olabilirdik"
dedi.
Değerli okurlar.

İşte Türkiye Cumhuriyeti'nin karşı karşıya olduğu durum bu.
İstenen bu.
Bugün söylenmese de talep edilecek olan bu.
Anayasa Mahkemesi kararına karşı gösterilen tepkinin nedeni bu.
Türkiye Cumhuriyeti'nden alınmak istenen rövanş bu.
Bunun kılıfı özgürlük.
Bunun kılıfı demokrasi.
Bunun kılıfı liberalizm.
Yerse.
Yemezse zorla.
Öyle diyorlar.

NOT: Programda liberal görüşlerini ütopik bir dünyada dile getiren konuğum, program sonunda türbanlı kızlarımızın telefonlarından yağan tebrikleri kabul ederken çok mutlu görünüyordu.

NOT2: Bu programdan sonra Türkiye'yi bekleyen gelecekten gerçekten çok korkmaya başladım. Başbakan'a kur yapan Hülya Avşar'ın bu programı izlemiş olmasını çok isterdim.

http://www.fatihaltayli.com.tr/content. ... nt_id=3680

Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen tuba » Sal Haz 10, 2008 17:26

Allah belasını versin bu zihniyetin....bağımsızlığın anlamını bilmeyenler sözüm ona özgürlükten konuşuyor....hiçbirine de layık değil bu şuursuzlar...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen orhunefe » Sal Haz 10, 2008 17:28

Türbanlı İngiliz hayranı çıktı

Türban eylemcisi öğrenciden Teke Tek'te inanılmaz açıklamalar!

http://www.gercekgundem.com/?p=136962
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Ram » Sal Haz 10, 2008 17:46

Haspaların görüntüsü eklenmiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Sal Haz 10, 2008 17:48

Fatih Altaylı(?) bu zekadan, düşünmekten yoksun insanları bilerek programına çıkarmış. ( Bu da aslında işin başka bir boyutu...(?) )

Adam(?) soruyor: "Humeyni'yi seviyor musun?"
Cevap: "Seviyorum, saygı duyuyorum"
Tekrar bir soru: "Nesini seviyorsun?"
Cevap: "Seviyorum, saygı duyuyorum"

Bir insan, bir insanı neden sevip sevmediğini bilmiyorsa zırvalamaktan başka elinden birşey gelmez. Düşünemeyen insanın papağandan farkı yoktur. Ki biryerde söyleyeceğini karıştırıyor, Fatih A.(?) düzeltiyor... Papağana da birkaç cümle öğret, hep aynı şeyleri söyler...

Bu ülkede bu tip düşüncede olan insanlara bağımsızlık da fazla demokrasi de fazla... Arabistanlı Lawrens'ı da seviyor olabilirler... Tutturmuşlar bir Atatürkçülük, bir İslamcılık...

Bu ülkede sağcılar diye nitelendirilen kesim dinimize, solcular diye nitelendirilen kesim de Atatürk'e sahip çıktığı veya sahip çıkması istendiği için bu vatan böyle hâle geldi... Bu da bu isteklere uyan, o yönde yol kateden insanların birnevi karakterini, vatana olan bağlılığının derecesini gösterir...

Yanlışı, hatayı bile bile aynı şeyleri uygulayan kesimler var... Devam de edeceklerdir kayıtsız...

Şunu da unutmamak gerekir...

Yalnızca ahmaklar hatalarında ısrar eder.
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen malatyalı » Sal Haz 10, 2008 17:50

bu sefer durum daha vahim çünkü arkalarında abd ve türkiyedeki medyanın yüzde seksenini oluşturan satılık medya var.
hangi istiklal vardırki ecnebilerin nasihatlari ecnebilerin planları üzerine yükselebilsin!!!
Kullanıcı küçük betizi
malatyalı
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen AlpereN » Sal Haz 10, 2008 19:09

bu millet yok olmayı hak ediyor,nankör bir milletiz,bunun gibi milyonlarca yoksa Türkiyede bende neyim,bugün ıraktan,filistinden ibret almayan geri zekalı aptallar Mustafa Kemalin değerinden ne anlarlar.Humeyniyi seviyosan git irana,kul ol,köle ol,adi pislikler :evil: :evil:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen maydonos » Sal Haz 10, 2008 19:28

bu gazetecilik mi?neden bu milletvekillerinin ictigi yemini alip bir milletvekilini karsilarina alip sorgulamiyorlarda bu ecinlilerle program yapiyorlar.varsa bir arkadasta mumkunse yayinlasin su yeminide okuyalim tekrar...ne dersiniz belki buradan bir gazeteci okurda boyle bir program yapar....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen shadow39 » Sal Haz 10, 2008 19:51

uza humeyninin yanina sillik
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Türk-Kan » Sal Haz 10, 2008 20:52

"Belki de daha iyi olurdu. Belki yabancı manda altında inançlarımız daha iyi yaşayabilirdik. Daha özgür olabilirdik"

Onca akilli insan anlamadiniz mi bu kizimizin derdini? :roll:

Belki de daha iyi olurdu. Ben yine anamdan dogmus olurdum, babamin kim oldugunun pekte o kadar önemi yok. Daha özgür olurdum, simdi ise baski altindayim. Ya da Iran gibi tüm özgürlüklerin yasandigi bir ülkede en azindan "muta" ile isi kurtarirdim, diyor.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Efe » Sal Haz 10, 2008 22:43

Bütün söylediği zırvalar bir yana, İngiliz himayesine girmek istemesi bir yana. Bu İngilizler demek ki bu sayede sömürge imparatorluğu haline geldiler, baksanıza şemsiyesi altına girmek için sırada bekleyenler var, ne de olsa güneş hiç batmıyor.
Size bol güneşli günler hanımlar.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1507

İletigönderen Tsigalko » Çrş Haz 11, 2008 0:48

Efe'nin belirttiği gibi herşeyi geçtim İngiliz kontrolü altında daha rahat ibadetimizi eder, özgürlüğümüze kimse karışmazdı.Bu lafı söyleyenin aklından şaşarım doğrusu, Neyzen Teyfik'in dörtlüklerinde belirttiği gibi;

Esir iken mümkünmüdür ibadet.
Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk’e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilmezdin şerefsiz…
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Ram » Çrş Haz 11, 2008 0:55

Türk-Kan, kızımızı Ceymıs Bond ile everelim derim, en azından çocukları mutlu-özgür olur, zûlme uğramaz. Resim
Tanrı Kraliçe'yi korusun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Haz 11, 2008 2:16

Ram, su bizim bildigimiz MI6'li Bond'u diyorsun :Türk-Kan: Yakisir aslinda mirim... Zaten Ingiliz Prensesi Diana'nin Müslüman bir erkekten cocuk dogurmasını engellemek icin MI6 tarafindan öldürüldügü iddialari da hurafeden ibaret. Elisabeth gecenlerde Kur'an bile dinlemisti degil mi..?

Yahu, cok icime oturdu benim... Ben bu kizin tüm masraflarini üstleniyorum. Isgali ve isgalin getirdigi özgürlügü tatmasi adina kendisine Irak gezisi hediye ediyorum. Coniler özgürlügü yasatirlar artik kizimiza. Bana özel mesaj veya eposta yolu ile ulasabilir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen |Cansu| » Çrş Haz 11, 2008 12:15

Çok talihsiz bir açıklama :roll: Hem aşırı derecede islamı istediği gibi yaşamak istiyor hemde kendi dininden olmayanların himayesi altında olmayı bile kabul ediyor.Allah akıl fikir versin :| İrandaki kadınların özgür olduğunu düşünüyor burdan bakınca kadınların tek özgürlükleri kapalı olmaları ama onuda eminim hepsi isteyerek yapmıyor :roll:

Mehmet çok güzel açıklama :wink:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x