Atatürk'ü sevmez, Humeyni'yi sever

Genel & Güncel Konular

İletigönderen mustafat » Pzr Eyl 14, 2008 20:44

tuba yazdı:
bu türbanlılar fazla yüz buldukları için sokakta bile küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşır oldular . üzerinde lüks giysiler, makyajlı suratlar, tafralar afralar, akılsızlar.

Emesiz1979, aslında ne demek istediğini anlıyorum ama yine de bir noktayı düzelteyim müsaadenle. Bütün başı kapalı bayanları "türbanlılar" diye karşı safta göremeyiz ve onlara hor bakamayız. Ne başı bağlı bayanlar biliyorum senden benden daha da Atatürkçü! Fakat toplumdaki bu önyargılar yüzünden başı açık, modern giyimli insanlar tarafından sokak ortasında, restoranda, ya da bir mağazada hor görülüp, küçük düşürülmeye çalışılan Atatürkçü ve bu vatana kanının son damlasına kadar bağlı -ama kalbi kırık- insanları da biliyorum. Dahası, her başı bağlı bayan Atatürk düşmanı olmadığı gibi, her başı açık bayan da Atatürkçü ve vatansever değil! Demek istediğim "mandacılar" sadece 'türbanlılar' arasında değil maalesef!

Tamam, ön yargili olmayalim, ama söyle bir analiz yapalim: Bir kadin neden türban giyer? üç seçenek olabilir:

1) Aile ve çevre baskisi (çikar hesaplari da dahil)
2) ideolojik nedenler: Bayan siyasi islamci olabilir
3) Sartlanma: küçüklügünden beri yakin çevresinde baska türlüsünü gösmemistir

1. ve 3. durumda kadinin kafa yapisi hakkinda gerçekten fazla fikir yürütemeyiz. Fakat böyle bir kadin da farkli bir ortama girdiginde türban konusunda fazla israr etmez zaten; dün takar, ama yarin takmaz. Bu tamamen kadinin keyfine, zevkine ve içinde bulundugu ortama baglidir.

2. durumdaki bayan için ise türban adeta bir inatlasma, bir kimlik, bir onur meselesidir. Onun için türbansizlar "ötekilerdir", bu benim kisisel tecrübem, baska türlüsünü görmedim. ötekilere de ötekiler gibi davranir. Dürüstlük, dogruluk, dayanisma vs. gibi bütün ahlaki degerler kendinden olanlar için geçerlidir (kabilecilik anlayisi); ötekilere ne yapilsa mübahtir.

Ben bu 2. gruptaki türbanlilarin "inanç özgürlügü" söylemlerinin samimiyetine inanmiyorum. Onlar inanç özgürlügü derken aslinda sadece kendi inanç özgürlüklerini, kendi müslümanlik yorumlarini kastediyorlar. Fakli inanan ve düsünenlerin baski görüp ezilmesi onlari hiç rahatsiz etmiyor, çünkü onlar ötekilere dahil.

"inanç özgürlügü" söylemlerinde samimi olsalardi, aile ve çevre baskisiyla zorla türbanalti edilen kizlarin basi açik dolasabilme özgürlügünü savunmalari gerekirdi. Siz hiç böyle bir sey gördünüz duydunuz mu?

inanç özgürlügü söylemlerinin samimiyetine inansak zaten türbanla bir derdimiz kalmaz.

Söyle düsünün: Bir gün cumhurbaskani A. Gül'ün esi sokakta basi açik gelse ve kocasina "ben artik türbanla dolasmak istemiyorum" dese sizce Gül ne der? "Tabi karicigim, istedigin gibi dolasmakta özgürsün" mü diyecek? Hiç zannetmiyorum. Daha 15 yasinda lise ögrencisiyken evlenir evlenmez esinin kafasina türbani geçirtmis. Bunun anlami sudur: "yerini bileceksin"

Türbani siyasi amaçlarla kullanan Gül'ü bir kenara birakin. Türbanin yaygin oldugu muhafazar tutucu çevreden ortalama bir kocayi düsünün. Esinin türbansiz dolasmasina izin verir mi?

inanç özgürlügü, özgür irade vs. bunlar palavra. Bunlarin palavra oldugunu en iyi siyasi islamcilar bilir.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen kaye » Pzr Eyl 14, 2008 23:57

Ben de eskiden üzülerek bakıyordum bu kafası, saçı, kulağı hatta gözleri, elleri, alnı kapalı insanlara..
Ben de önceden üzülüyordum ihlastan, yimpaştan, kombasandan kazıklananlara..
Artık değil üzülme, en ufak bir acımam dahi yok.. Çünkü zamanla gördüm ki, hepsinde de aynı zihniyet. Erkeği, kadını hepsi.
Atatürk'ü sorun onlara, severmisin deyin, bu nuray bilmemnesi kadar cesur olamayanlar şu sözü ederler: İyi bir askerdi ya da asker Mustafa Kemal'i severim. Ama istisnasız hepsi de bir kin taşırlar, bunu dün açığa çıkartmıyorlardı, bugün de belki hepsi açığa çıkartamıyor ama yarın koro halinde başlayacaklar yırtınmaya.
Dini, yüce İslam'ı, sadece saç kılından ibaret zanneden bu şahıslar, cihat yolunda ölmeyi, memleket uğrunda kafirle savaşırken ölmek değil de ekmeğini yedikleri, ırzlarını koruyan cumhuriyete, devlete saldırı zannederler, bu saldırı için de kafirden destek beklerler. Bu tek hücreli bile diyemeyeceğim insan müsveddeleri 3-5 zevceli hayatı yani toplu seks rahatlığını ancak altına girdikleri örtü vasıtasıyla yaşayabileceklerini düşündüklerinden olsa gerek (İngiliz mandasını isteyen, sünnetsiz ingiliz erkeklerini de istiyordur, aynı zihniyet poligamiyi de savunuyordur) bugün habire aydınlığa karşı savaş halindedirler. Sevmezler aydınlığı böcek sürüleri (Nihat Genç tabiridir :) ), vampirler, kurtlar, çakallar..
Ha sadece kendi yaşamları böyle olsun istemezler, hem yaptıklarını meşru göstermek hem de bakıp bakıp diğer insanlara ve yaşamlarına gıpta etmemek için herkesi aynı fanusa sokmak isterler..
Aslında burada suç kimde biliyor musunuz! Vatanını, devletini seven gerçek milliyetçi-Atatürkçü-dindar insanlarda.. Bu insanlar eşsiz ve engin hoşgörüye sahiptirler, yardımseverdirler, fevkalade acıma duyguları yüksektir. O yüzden yıllar boyu bu nurayvari yaratıklara ses çıkartmamış, ses çıkartmak şöyle dursun, onlara hep yardımda, telkinde bulunmuş, elinden hiç bir şey gelmiyorduysa da, onlar için dua etmiştir.. Göz yummuştur sözün kısası bu yaratıkların üremelerine, yaptıklarına, bilmeyerek..
Ama bir de onlara bakın:
-İlk fırsatta bunun intikamını sizden alacağız!!!
-Keşke İngiliz mandası olaydık!!
-Pis dinsizler, faşistler!
-Yaşasın 2. cumhuriyet!
-Kahrolsun laik düzen de savunucuları da!! vs vs vs vs..
Sözlerini sarfetmekteler her fırsatta..
Bu saatten sonra; kazıklanan, karanlıklar içerisinde yaşayan bu tarz insanlara üzülmüyorum artık (umarım bu sözümde samimiyimdir!!!). Artık maalesef saflar da belli olmuştur.. Bir tarafta karanlık, öbür tarafta aydınlık.
Doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyelim, insanlara aydınlığı sevdirmeye çalışalım, en az namussuzlar kadar biz de sesimizi çıkaralım ki, yoksa ileride konuşma hakkımız bile olmayacak bu gidişle. Zira bu emperyalist ülke hayranlarının, gayri müslim yalakalarının, kelime-i şehadet getiren beni-seni-bizi değil de elin gavurunu tercih edenlerin sayıları her geçen gün gitgide artmakta..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eyl 17, 2008 11:57

Doğru bildiğimizi söylemekten çekinmeyelim, insanlara aydınlığı sevdirmeye çalışalım, en az namussuzlar kadar biz de sesimizi çıkaralım ki, yoksa ileride konuşma hakkımız bile olmayacak bu gidişle. Zira bu emperyalist ülke hayranlarının, gayri müslim yalakalarının, kelime-i şehadet getiren beni-seni-bizi değil de elin gavurunu tercih edenlerin sayıları her geçen gün gitgide artmakta..

:alkis:

Aynen Kaye kardeş.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen orhunefe » Pzt May 18, 2009 0:21

Bu mandacı Humeyni sever hatunun ilham verdiği bir skeç. Çok sağlam.

Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x