Her şey aklıma gelirdi de Aydın Doğanı bu köşede savunacağımı düşünemezdim...
Neden?..
Çünkü Doğan Grubu gazetelerine yerleşmiş -çoğu da bizim günahımız olan- dönekler bugün bile Cumhuriyete ve bana saldırmak için fırsatı kaçırmıyorlar...
Ama, bunların hiçbir önemi yok...
Aydın Doğan üstelik ülkenin en büyük medya patronu...
Böyle bir kişi savunulur mu?..
Yanıt:
Eğer İslamcı-Faşist bir iktidarın hedef tahtasına dönüştürülmüşse savunulur...
*
Çoktan beri bu ülkede Hanyayı Konyayı bilenler beklenti içindeydiler...
Herkesin kulağı kirişteydi...
- Vuracak..
- Vuruyor..
- Vurdu..
Nasıl vurdu?
Doğan Grubuna 826 milyon çapında bir vergi cezası bindirildi...
Rekor kırıldı..
Peki, bu iş bitti mi?..
Asıl bundan sonra başlıyor...
*
Faşizm ya da özel deyişiyle Nazizm Almanyaya nasıl geldi?..
1928de Hitlerin Mecliste (Reichstag) 12 temsilcisi var...
1930da 107..
1932de 196..
1933te 288..
Tabandan tavana tırmanarak kuruldu Hitlerin rejimi...
O dönemde yayın dünyası, gazeteler, sinema, radyo (TV yoktu) ele geçirildi, kadınlar ve gençler Alman faşizminin kurulmasında etkin rol oynadılar...
Tarih Baba kimi zaman oyununu aşağıdan yukarıya oynuyor...
*
Türkiyede İslamcı faşizm tabandan tavana, görüntüde demokratik, gerçekte dinci Nazizm içeriğiyle kuruluyor...
Türbancılığın başı çekmesi raslantı değil...
Bizde Ilımlı İslam Devleti markasının emperyalizm tarafından icat edilmesi Türkiyede oynanan oyunun uluslararası içeriğini de vurguluyor...
*
Bir işadamı her şeyden önce işinin sorumluluğunu düşünür; şirketleri, kurumları, özel bürokrasisi, işçileri, alacakları, borçları vardır... Medyaya girdiği zaman da gazeteciliğin gereklerini eninde sonunda yerine getirmek zorundadır...
Devletle çatışmak, iktidarla itişmek, hükümetle ters düşmek aklı başında işadamının lügatinde yoktur...
Ne var ki bu kez iş değişik...
Laik işadamı iktidarla ne kadar uzlaşmaya çalışsa da nafile...
Faşizm vaktiyle Avrupada kendi gücünü yaratan sermayeyi oluşturmuştu; bugün Türkiyede İslamcı faşizm de kendi sermayesini gerçekleştirmek zorunda...
Medya sermayesinde de uzlaşma yok...
Sabah Grubu tepeden inme bir operasyonla Turgay Cinerin elinden alındı...
Akşam Grubunun patronu Mehmet Karamehmetin ifadesi Ergenekon savcısı tarafından alındı...
Aydın Doğan doğrudan doğruya dinci iktidarın karşısına alındı...
*
AKP, dinci faşizmi adım adım hayata geçirmekte kararlı görünüyor...
Aydın Doğana trilyonluk vergi cezası bu yolda bir bilinçli medya operasyonudur...
Eskiden bu köşede işçi haklarını savunan ben, işçi kavramının yerini cemaat müridi aldıkça, dinci faşizme ters düşen laik medya patronlarını da savunmak zorunda kaldım...
Allahım, Atatürk Türkiyesi için bu ne düşüştür!..
İlhan SELÇUK - CUMHURİYET