Aydın Doğan Tasfiye Listesini Açıkladı

Genel & Güncel Konular

Aydın Doğan Tasfiye Listesini Açıkladı

İletigönderen G.Yıldız » Çrş Eyl 09, 2009 11:51

Hürriyet Emin Çölaşan'ı kovmanın yaraların kapatmaya başlanmışken yeni bomba patladı. Bekir Coşkun istifa etti. Peki, istifanın perde arkasında neler yaşandı? Ve asıl bomba: bizzat Aydın doğan'ın ifade ettiği tasfiye listesinde kimler var?

Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’un zorunlu izine ayrıldığını yazınca Bekir Coşkun Gazeteport sitesine açıklamak yapmak zorunda kaldı.

Coşkun yazımı şu sözleriyle doğruladı;

“Şimdi neden izne çıktım. Genel bir hava vardı, onun için izne çıktım. Benim hakkımda şimdi bir şey söylemek, yazmak yanıltıcı olur. Benim şimdi bir şey söylemem de yanıltıcı olur. Belirli bir şey yok. Şimdilik bu kadar konuşayım. ''

Bu satırlarda yer alan hiçbir bilgi bu güne kadar sizi yanıltmadı. Bekir Coşkun’un zorunlu izine çıkarıldığı kesin bilgiydi. Zaten Coşkun’un konuyla ilgili yanıtında da bu kesinlik net olarak ortaya çıkıyordu.

Ve bu yazının daha mürekkebi kurumadan Medyatava Bekir Coşkun’un istifa ettiğini duyurdu.

Peki, Bekir Coşkun’u istifaya götüren süreç nasıl gelişti? Perde arkasında neler yaşandı?

Öncelikle şunu bilmekte yarar var: Bekir Coşkun mizaç olarak Emin Çölaşan’la çok farklı.

Çölaşan ne kadar hakkını arayan, hırçın, dediğim dedik diyen bir yazarsa, Bekir Coşkun da tam tersi içine kapanık, sessiz ve kararsız bir gazeteci.

Hatta, asosyal bir yapısı var.

Bekir Coşkun’un bu yapısını iyi bilen Ertuğrul Özkök ve Aydın Doğan yaklaşık 1 senedir Bekir Coşkun’u sıkıştırıyordu.

Coşkun bazen bu sıkıştırmaları dikkate alsa bile, bu 1 yıllık zaman içerisinde genellikle bildiğini, inandığını yazdı.

Israrlı ikazlara rağmen bildiğini yazmaya devam eden Coşkun, 1 ay önce Aydın Doğan’ın yazlığına davet edildi.

Aydın Doğan’ın bazen fırça, bazen de, “Durumu görüyorsun ben bu işi uzatmam” sözleriyle en üst düzeyde ikaz edildi ve izine çıkarıldı.

Peki, Bekir Coşkun’un ruh hali nasıl, ne yapacaktı? Çünkü kelimenin tam anlamıyla çaresizdi.

Aydın Doğan’ın ikazlarını dinlese, kendisini seven okurlarını kaybedeceği gibi, şimdiye kadar kendince biriktirdiği imajını da sele teslim edecekti…

Tek bir alternatifi vardı; Habertürk

Habertürk açıkça hükümeti desteklemiyor ama muhalif de değil.

Aslında giderek oturan bir yapısı var Habertürk’ün. Umur Talu ile daha da güçlendiler ama; Coşkun şunu biliyor; Habertürk’de de yüksek volümlü muhalefet yapamaz ama başka çaresi de yoktu... O yüzden dümeni zorunlu olarak o yöne kırdı.

Ama asıl bomba şimdi geliyor…

Kulağıma gelen bilgilere göre Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan yakın çevresine, “Bana tasfiye listesi verdiler. Bekir’i, Melih’i, Mustafa’yı, Yılmaz’ı ve Yalçın’ı çıkarmamı istiyorlar. Nasıl direneceğim ben…” şeklinde konuşuyor.

Aydın Doğan akıllı bir patron.

Bu sözleri kamuoyu desteğini arttırmak için de söylemiş olabilir, gerçekten kendisine böyle bir tasfiye listesi de verilmiş olabilir…

Bunu şimdilik bilmek mümkün değil.

Aydın Doğan’ın, “Benden tasfiye etmemi istiyorlar” dediği yazarlar şunlar; Bekir Coşkun, Melih Aşık, Mustafa Mutlu, Yılmaz Özdil ve Yalçın Bayer

Talat Atilla
Baskı geldi diye bunu da vereyim, şunu da vereyim dersen o zaman bu oyunu kaybedersin. Maksatları bana kuvvetli bir tokat atmaktır. Biz hürriyet mücadelesinde görevli insanlarız. Bu görevi bizden kimse alamaz; mevkide olalım veya olmayalım. Dava bırakılmaz, bayrak yere düşürülmez.
Kullanıcı küçük betizi
G.Yıldız
Üye
Üye

İletiler: 12

Re: Aydın Doğan Tasfiye Listesini Açıkladı

İletigönderen Mete01 » Çrş Eyl 09, 2009 12:04

Dürüst ve korkusuz yazarlarin birer birer cekilmelerini saglayan düzeni kiniyorum. Bu olaylarin arkasindakileri aslinda Türk halki biliyor. Ancak hicbirsey yapamiyor. Kurumlara sizmis gücler muhalafete tahammül edemiyor. Bu sekildede demokrasiden bahseden, Demokrasi kelimesini dilinden düsürmeyenlerin ne kadar demokratik oldugunu görüyoruz.

Saygilar
Kullanıcı küçük betizi
Mete01
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen yigitler » Prş Eyl 10, 2009 18:24

Yaziklar olsun sana Aydin Dogan! Kos koca bir medya patronusununz, elinizde bir cok TV kanali ve gazete var, niye bunlardan korkuyorsunuz? Benim elimde bu kadar TV kanali ve gazete olsa bunlarin tum pisliklerini halka hic cekinmeden anlatirdim, ve yolsuzluklarini ortaya cikarirdim, ve de sonuna kadar onlarla ugrasirdim. Ama sen bir korkak ciktin. Uzan gurubunu (ben de onlari hazetmezdim ya) hukumet batirinca zil takip oynadin, AKP rakiplerini (Cukurova, Ciner vs) tehdit ettiginde de ses cikartmadin, ama sira sana gelince isyan ediyorsun! Kendi akibetini kendin hazirladin! Simdi de sana hukumetten tasfiye liste geliyor. Ben senin yerinde olsam, o listeyi parcalayip cop atardim ya da Tayyip'e parcalanmis haliyle geri gonderirdim. AKP kim oluyor ki yazar kadronu secsin? Gazete onlarin degil. Hele simdi de Bekir Coskun, Melih Asik, Mustafa Mutlu, Yimaz Ozdil ve Yalcin Bayer gibi duzgun, durust yazarlari kovmasini istiyorlar. Asil o gazetecilerdir senin gazetelerini ayakta tutan, en iyi yazarlariniz bu isimlerdir, Hasan Cemal, Cengiz Candar, Can Dundar, Oray Calislar, Ahmet Hakan, Akif Beki, Ismet Berkan ve Ertugrul Ozkok gibileri degil. Kimse okumuyor bu liboslarin yazilarini, adam akilli bir sey yazmirlar bu zatlar zaten. Yalakalik ne kazandiriyor bu medya patronlarina acaba? Cevap versinler.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen bezgin » Prş Eyl 10, 2009 21:37

Özkök'ün bugünkü yazisini cok merak ettim, okudum. Hala duruma ayamamis, zulasiz kalmis sarapcilar gibi aman dileniyor. Oysa bugüne kadar anlamis olmaliydi, "Dinsizin hakkindan, imansiz gelir"mis. Yalaya yalaya bitiremediginiz bu tarikatci seytanlar size neden acisin? Onlar icin hepiniz her zaman kafirdiniz.

Dogan Medya'ya tavsiyem: Öleceksen de onurunla öl be adam!
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Ram » Prş Eyl 10, 2009 21:55

Onursuzun onuru olmaz. BuNDesliga yardım eder, merak etmeyin.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eyl 10, 2009 22:02

Aydın Doğan'ı korkutup bıktıracaklar ve medyasını Ülker'e sattıracaklar!

Doğan Grubuna verilen vergi cezası 3.5 milyar dolar civarı paraya tekabül ediyor ki bu meblağ dünya ölçeğinde bile çok çok büyük bir servettir ve IMF bile pek çok ülkeye bu miktarlarda krediler vererek ekonomik programlar uyguluyor.
Tamam ceza kesinleşmiş değil, konunun yargıya gitmesi gibi boyutları var olmasına var da bu ceza bağlamında Doğan’ın imajının vurgun yiyeceği ve hacizlerle yüzyüze geleceği kesin gibidir.
Görüldüğü gibi hadise aleni bir operasyondur ve Aydın Doğan’ın açıktan tasfiyesini amaç edinmiştir.
Evet proje nettir.
1934 doğumlu yani yaşlılık sınırında olan Aydın Doğan’ı bu şekilde korkutup sindirmek ve bunun devamında da bıktırarak medya’dan çekilmesini sağlamaktır.
Bu bağlamda Ankara’nın öbür yakasında spekülasyon kazanları kaynamaya başladı bile!
Buna göre aracılar devreye girip Aydın Doğan’a “Sıfırlanmadan medya sektöründen çık ve kurtul” teklifini götürecekler.
Başka bir anlatımla Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ü Akın İpek’e devretmesi misali iflas ya da batış olmaksızın alternatif bir yol önerecekler.
Diyeceksiniz ki peki ya açılan vergi kaçakçılığı davaları?
Medyayı alacak ya da aldıracak olanlar bu davaları da peşinen üstlenmiş olacaklar.
Peki koca Doğan’ı kim mi alabilir?
Öyle ya kriz ortamında bu sefer devletin bankasından kredi de kolay değil!
Bu konuda yapılan spekülasyon şudur:
Bunun için Ülker Grubu ikna edilmeye çalışılıyor.
Dahası, ona tıpkı Sabah’da olduğu gibi dış sermaye desteği sözü de veriliyor.
İddialı bir fantezi mi dediniz?
Emin olun değil!
Bazıları hâlâ farkında değil.
AKP gemileri yaktı ilerliyor.
Amacı devleti topyekün ele geçirmektir.
Aldıkları mesafe ise ortada!
Dokunulamaz denilen TSK’yı iki yılda ne hale getirdiler görmüyor musunuz?
Cumhuriyet’in kutsallarını bir bir yere seriyorlar!
Cumhuriyet burjuvazisinin sembolü olan Koç Gurubunun patronu Rahmi Bey’e ne yaptılar görmediniz mi?
Siz hâlâ Rahmi Koç’un 75 yaşından sonra keşif adına dünya turuna çıktığına mı inanıyorsunuz?
Rahmi Bey holdingini kurtarmak için kendini istemeyenleri ödüllendirerek işten elini çekti ve kendini turlara verdi. Oğulları da AKP paralelinde araziye uyuyor.
Aynı şekilde yine Cumhuriyet ideolojisinin medya’daki amirali Aydın Doğan da yine hesaplaşma ve fetih adına hedef alındı ve yere serilmeye çalışılıyor.
Bu şekilde son kaleler çökertilecek ve parti devleti modeli fiilen resmiyete dönüşecektir.
Gelelim tekrar Aydın Doğan’ın cezalarına ve neler yapabileceğine?
Muhtemeldir ki Doğan başlangıçta Bekir Çoşkun benzeri birkaç kelle daha verip AKP’nin yaptığı bütün açılımlara demokrasi ve AB ambalajı ile destek yayınları yapıp vaziyeti kurtarmaya çalışacak ama zor, artık bu dikiş tutmaz zira macun tüpten çıktı yani taraflar arasında acaip bir güven bunalımı var .Dolayısı ile o iklimde ne barış ne de mutabakat olur. Ayrıca tanıdığım Tayyip Erdoğan da hasmını asla yaralı bırakmaz.
Son bir not: Bekir Çoşkun’un ayrılığını çok önceden haber veren Turktime’da Sevgili Talat Atila da yazdı, Doğan Gurubunda bundan böyle gözler artık şu isimler üzerindedir ve okurları ile kamuoyu Bekir Çoşkun’dan sonra onları artık tıpkı namusları misali sahiplenmek durumundadır. Sahiplenmezseler yuhlar olsun onlara. Peki kimler midir o isimler? Uğur Dündar, Sedat Ergin, Melih Aşık, Yılmaz Özdil, Güngör Mengi, Necati Doğru, Ruhat Mengi, Yalçın Bayer ve Mustafa Mutlu...

NASIL YANİ...
PKK bilecek, Türk halkı bilmeyecek!
Neymiş efendim AKP, TBMM’de Kürt açılımı bağlamında gizli oturum yapmayı düşünüyormuş.. Ne imiş efendim bu oturumda konuşulacaklar o kadar önemli ve devlet sırrı ki ahalinin bunları bilmemesi gerekiyormuş! İyi de bu önemli sırlar çok değil konuşulduktan birkaç dakika sonra oturuma katılan PKK’lı pardon DTP’li vekililer tarafından telefonlarla hemen Kandil’e bildirilecek. Durum kesin olarak bu ise sorarım size AKP yoksa Türk halkını Kandil’de bulunan PKK eşkıyasından daha mı tehlikeli buluyor ya da görüyor? Evet soruyorum PKK’lıların bilmesinde ve öğrenmesinde sakınca olmayan şeyleri Türk Milleti öğrense nasıl bir sakınca doğar?. Valla bu fotoğraftan benim okuduğum şudur: AKP bu mes’elede PKK’lılarla kol koladır ve Türk halkını bilgisiz bırakarak ve ona karatma uygulayarak hakikatı gizlemeye çalışıyor.

VESİLE OLDU...
Ülkü devinin oğlu Çağrı Bey!
Önceki gün İstanbul’dan bir telefon aldım. Telefon eden bir babaydı ve ondan önemlisi gerçek bir ülkü deviydi. 1970’li yıllarda Türk milliyetçiliği davasına büyük hizmetleri olan doktor Nail Erhan Bey, o müthiş çelebiliği ve beyefendiliği ile espri ile karışık olarak şu sözü etti; “Demek ki Çağrı’yı gerektiği gibi iyi yetiştirememişim” dedi. Kastettiği DP GİK üyesi olan ve adı genç yaşta DP liderliğine yakıştırılan oğlu Prof. Çağrı Erhan’la alakalı olarak yazdığım eleştirel yazı idi.. Laf aramızda bendeniz Çağrı’nın Nail Ağabeyimizin oğlu olduğunu bilmiyordum. İtiraf edeyim; Çağrı Erhan’ın Komando Mustafa gibi Ülkü Devleri ile Ankara’ya yaptıkları o tarihsel 9 Işık yürüyüşünün mimarlarından birinin yani Nail Ağabeyimizin oğlu olduğunu bilseydim o yazıyı yazmazdım. Nasıl olur demeyin, o da benim duygusal tarafım... Ama her şerde bir hayır varmış.. Bu vesileyle Çağrı ile tanıştık, telefonda konuştuk ve beraber iftar açmaya karar verdik.

BİRLİK GEREK...
Şener ve Pamukoğlu tam gaz!
Önce bir hakkı teslim edelim, Abdüllatif Şener parti örgütünü her ne kadar yaygınlaştıramadı ise de tek başına büyük işler yapıyor. Son günlerde TV’lerde yaptığı açıklamalar emin olun büyük etki yaratıyor ve adeta tek başına ordu gibi bir imaj oluşturuyor. Sayın Şener’in söyledikleri yankı buluyor çünkü, adamın imajı düzgün yani şaibesi yok ve üstelik iyi bir uzman. Özellikle ekonomi ile ilgili değerlendirmeleri alaka görüyor.. Keza PKK ile mücadelenin kahramanlarından Osman Pamukoğlu Paşa da çeşitli toplantı ve iftarlarda adeta eller üstünde. Sevenleri bize sürekli mailler gönderiyor. Bizim bu iki isme ve siyasi hareketlerine yaklaşımımız milli oldukları için olumludur lakin biz ayrılık AKP’ye yarar tezinden hareketle ısrarla birliği savunuyoruz. Biz bütün bu ırmaklar bir yerde toplansın istiyoruz...

Sabahattin ÖNKİBAR - 10 Eylül 2009, YENİÇAĞ
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen bezgin » Prş Eyl 10, 2009 22:45

Ram yazdı:Onursuzun onuru olmaz. BuNDesliga yardım eder, merak etmeyin.

Geberirken hic olmazsa Allah korkusu düser akillarina diye ummak istiyorum. Cünkü BuNDesliga heyecansiz geciyor bu yil, kendi iclerinde sorunlari var, yanlis transferler büyük takimlari zor duruma soktu.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen yigitler » Prş Eyl 10, 2009 22:49

Kendi dusen aglamaz! Yalakalik yapmasaydi Aydin efendi. Ve tum medya patronlara bir nasihat, gulme komsuna gelir basina! Emin Colasan'i niye susturdunuz? Ertugrul Ozkok'u kovsaniz daha iyi ederdiniz, onun yazdigi yazilari ikinci sinftaki bir cocuk bile yazar. Ama dilerim iktidar degistigi zaman yeni hukumet Zaman'a, Yeni Safak'a, Vakit'e, Star ve Sabah gazetesine ve tum yandas medyaya da ayni iskenceyi yaparlar, gorsunler dunyanin kac bucak oldugunu.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x