Bahçeli AKP’ye katılır mı? / Bülent ESİNOĞLU

Bahçeli AKP’ye katılır mı? / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cmt Eki 06, 2012 9:01

Bahçeli AKP’ye katılır mı?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu gibi, Bahçeli de AKP’ye katılır mı?

Hayır katılmaz.

Eğer Bahçeli AKP içinde bir görevli olsa, şimdi yaptığı hizmetten daha iyi iktidara hizmet edemez. Etkin ve etkili olamaz.

Elinde tuttuğu bir kuvveti, en kritik anlarda, Amerika adına bu kadar güçlü kullanamaz.

Böylece, saf, temiz, milli ve milliyetçi unsurların havuzlanılmasında kullanılan mezhep milliyetçiliği, Amerikan hizmetine tahsis olunamaz.

Dolaylı yoldan, milli unsurlar etkisizleştirilemez.

On yıllık AKP iktidarı döneminde, Amerika’nın AKP’ye verdiği tüm görevlerde, Bahçeli, AKP’yi destekleyerek, kendisine verilen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir.

Bir Mart Irak Tezkeresi, Libya Tezkeresi, Gül Teskeresi, 4+4+4 Milli Eğitimin Gericileştirilmesi teskeresi, Suriye Teskeresi, Yeni Anayasa gibi kritik dönemeçler, hep Bahçelinin sihirli ellerinden geçmiştir.

Kanun ile teskere arasında elbet fark var. Ama teskere havasını en iyi Bahçeli biliyor.

Bahçeli şunu çok iyi biliyor. Kendine verilen görev gereğince, kritik zamanların dışında, iktidara söyleyebileceği her muhalif sözü söylüyor, sözde milliyetçilik yapıyor, sonra görev zamanı gelince, siyasi iktidarın yanında yer alıyor.

Diğer zamanlarda tabana selam, görev zamanında Amerika’ya selam.

Şöyle düşünebilirsiniz; böyle giderse, milli ve milliyetçi olanlar MHP’den uzaklaşır.

Parti dediğin nedir ki, on tane milli ve dinci parti Amerika’ya feda olsun. Bir tane daha kurulur.

Zaten kurulan partilerin birçoğunun Amerika adına iş yaptıktan sonra dağılması ve yeni sahte milliyetçi ve dinci partilerin sahne alması bundandır.

Amerikancılığın gerçek temsilcileri ortadayken, ben de Amerikancılık yaparsam, ben de çok oy alırım diye bir şey yok.

Aslı varken “yeni yetmesine” gerek kalmamaktadır.

Yürüyen olgu şudur: Türkiye’deki Amerikan karşıtlığı, her zaman çok yüksektir.

Bu duygu ve düşüncenin bir veya birkaç havuzda toplanarak etkisizleştirilmesi gerekmektedir.

Böylece gerçek milliyetçilerin etkisi kırılmış olmaktadır.

Bu durumu, fazla da önemsememek gerekir. Müslüman Kardeşler Kongresini yapan bir partiye, gene dinci bir başka partinin desteği olarak da bakmak gerek.

Amerikancının Amerikancıya yardımı bizim çenemizi yoruyor.

Bülent ESİNOĞLU, 5 Ekim 2012
bulentesinoglu@gmail.com
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Re: Bahçeli AKP’ye katılır mı? / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Eki 07, 2012 15:20

MHP'nin bahçesine tilki girmiş haberleri yok! Bahçeli Akapeye katılmaz, çünkü MHP'deyken daha iyi hizmet veriyor onlara.

Adam hem Akapenin politikalarına verip veriştiriyor, sonra gidip aynı politikalar için Akapeye destek veriyor. Nasıl bir ilkesizliktir anlaşılır şey değil.

2002'de erken seçim isteyip ülkeyi Akape zihniyetine teslim eden, 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'ün seçilmesinin önünü açan, her seçim öncesi Akapeye ip atıp seçimlerden sonra partisini ipe dolayan, 4+4+4 gerici küresel eğitim sisteminde Akapeye destek veren, en son olarak da Türkiye'yi bölgesel bir savaşın içine çekip Türkiye'yi hem ekonomik hem de siyaseten daha da batağa saplanmasına neden olacak tezkereye destek veren Bahçeli kimler adına çalışıyor çok merak ediyorum doğrusu. Bir de demezler mi bu tezkereyi savaş için değil caydırıcılık için alıyoruz diye inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Yahu demezler mi adama sen böyle dersen hangi ülke seni ciddiye alır. Akape zihniyetinin Türkiye'yi dış politikada küçük düşürecek ve çıkmaza sokacak politikalarına destek vermek hangi kafanın ürünüdür?

Bir kısım MHP'linin bu tezkereyi eleştirenlere yönelik söylediği "BDP ile aynı safta olmamak için evet dedik" sözleri ancak bir ahmağın söyleyebileceği sözlerdir. Ne yani bu bölücü parti, "Allah var" dese ateist mi olacaksınız? Bakın BDP'li bölücüler bu tür tezkerelere solcu (!) geçindikleri için hayır demek zorundalar (bu arada nasıl hayırsa sadece birkaç kişi hayır demiş). Aynı tutumu 2010 yılındaki anayasa referandumunda da sergilemişlerdi. Onlara göre evet/hayır Akape ya da Kemalistlerle aynı safta olmak demekti. Aslında ulus devletin dibine dinamit yerleştirilmesi için onlar da açık yüreklilikle evet demek isterlerdi ancak bu da referandumun kabulünü tehlikeye sokardı. Sadece referandum zamanı gidip %90'larda evet oylarıyla destek verdiler. Ey benim şaşkın, çok düşünmeyi zahmetli bulan milletim, sen doğruların peşinden mi gideceksin, yoksa bir yerlere bakarak mı kendini konumlandıracaksın? Bu anlayış seni tuzaklara düşürür, tuzaklar içinde debelenip durursun.

Bu arada bir şey dikkatimi çekti, Akape muhalifi bazı kesimlerden MHP'nin bu kararına yönelik cılız sesler dışında pek eleştiri yok. Bana bir hayli ilginç geldi de.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen İstiklâl » Pzt Eki 08, 2012 1:57

Bence MHP' nin kimi durumda AKP Severliği, kimi durumda AKP tutarsızlığı sırf Bahçeli'yle sınırlı değil. Şöyle ki;

Bir MHP'li vekil:
Terör ile mücadele yerine terörist ile müzakereyi başlatanlar hangi yüzle şehit cenazelerine katılabiliyor doğrusu anlamakta zorlanıyorum.

Aynı vekil bu söyleminden bir hafta sonra çocuğunun düğününe yukarıda eleştirdiği yüzleri şahit olarak çağırıyor. :roll: (Gerçi bunun düzeni aylar öncesinden bellidir ancak yine de...)

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski bakanlardan Necmettin Cevheri, işadamı İnan Kıraç, işadamı Zeynel Abidin Erdem şahitlik yaptı.

Bu nasıl bir düğün ki MHP'den çok AKP temsilcisi var, ilgili kişinin geçmişte AKP'de büyük rol oynadığını düşünürsek normaldir ancak yine de...

---

Bir de tezkere görüşmelerine saatler kalasıncaya kadar kayıtsız şartsız Savaşa Hayır diyen, Suriye ile olası savaşın esasen BOP'a hizmet olduğunu uzun uzun yazılarla stratejilerle ortaya koyan MHPli vekiller, bir anda söylem değiştirmeye başlamış, işin içine ama'lar fakat'lar yerleştirmeye başlamıştır. Örneğin;

Bu ikisinin arasında dağlar kadar fark var:

Önce:

Yahu madem memlekette bu kadar savaş meraklısı AKP'li var, PKK her gün askerlerimizi şehit ederken KANDİL'e neden girmiyoruz? #savaşahayır

Türkiye'yi bu duruma düşürenler utanmalı, bu ihanetlerinin bedeli ödetilmeli. Bu bizim savaşımız değil, #savaşahayır

BOP çıkarları için savaş tamtamları çalanlara yarın cephe emri gelse hangi bahaneler üretcekler O anki yüzlerini merak ediyorum #savaşahayır

Hemen bir iki saat sonra:

Suriye topçu ateşine, İsrail'in 9 vatandaşımızı öldürmesine cevaba evet, BOP adına savaş şakşakçılığı yapıp Çil yavrusu gibi kaçanlara hayır

Bize top atana top atılmalı, uçağımızı düşürenin uçağı düşürülmeli. Kimse bir daha buna cesaret edememeli. Ama BOP için #savaşahayır denmeli

Ne İsrail'in yaptığı yanına kar kalmalı, Ne ABD'nin çuvalı ne de Suriye'nin saldırıları! İsrail'in BOP'u için #savaşahayır da diyebilmeli...

Ne acıdır ki kanımız yerde kalmasın diye destek verilen tezkere ayrıca sınırsız olarak BOP için savaş, BOP için asker gönderme gibi herşeyi içine alıyor.

MHP'nin gerekçe olarak "milli menfaatlerimiz" dediği nedir, ben anlayamadım, ABD'nin yaptığı gibi ülkemizi Bölgesel/Küresel Güç yapmak için önümüze gelenin malına ülkesine zenginliğine konmak mı?

Bir de başka bir söylem var, tezkerenin Suriye'ye karşı değil de Suriye'nin düşmesiyle oluşan/oluşacak boşluğa PKK yanlısı kesimlerin gelmemesi dolayısıyla BOP'un oluşumuna fırsat vermemek için önceden önlemler alınması şeklinde yorumlanması gerektiği gibi. Hatta belli kesimler sırf bu ikinci olasılık için tezkereye/savaşa karşılar...

Kimin neyi ne amaçla yaptığı hiç belli değil açıkçası. :(
Kullanıcı küçük betizi
İstiklâl
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Hüseyin Kızılyar » Pzt Eki 08, 2012 9:53

Böyle devam ederlerse, MHP ve CHP'nin içinden yeni oluşumların çıkması kaçınılmaz olacak.
Kullanıcı küçük betizi
Hüseyin Kızılyar
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen İstiklâl » Pzt Eki 08, 2012 10:52

Hüseyin Kızılyar yazdı:Böyle devam ederlerse, MHP ve CHP'nin içinden yeni oluşumların çıkması kaçınılmaz olacak.

Sanmıyorum, hiçbiri koltuğunu bırakıp da kendini riske atmak istemez, hepsi olmuş emir kulu, yerleri sabit tuzları kuru.
Ne de olsa onları doğrudan doğruya halk değil mensubu oldukları partileri oraya getirdi, sorumlulukları bize değil onlara. :!:
Kullanıcı küçük betizi
İstiklâl
Üye
Üye

İletiler: 10

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x