'Başbakan, Yüce Divan'da hesap verecek'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 28, 2009 22:54

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Ergenekon savcılarını ve hükümeti ağır bir dille eleştirdi.

BURSA'da Kitap Fuarı'na katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, `Ergenekon' soruşturmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olmaktan çıkartıldığını ileri sürdü. Ergenekon savcıları için `suç işliyorlar' diyen Vural Savaş, "Adalet Bakanları bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda Başbakan başta olmak üzere hükümetin belli başlı bakanları Yüce Divan'da hesap verecekler" dedi.

Bursa Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya gelen Vural Savaş, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kitap okumanın önemine değinen Savaş, Türk toplumunun az okuduğu için hem kültürel, hem de siyasi bilinçlenme açısından zayıf kaldığını kaydetti.

"YÜCE DİVAN'DA HESAP VERECEKLER"

`Ergenekon' soruşturması ile ilgili açıklamada bulunan Vural Savaş, şunları böyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti, Ergenekon soruşturması ile bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldı. Yani yasalarımızın yasakladığı ne varsa, bu soruşturma dolayısıyla yapılıyor. Savcılar suç işliyor. Adalet Bakanı bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda hükümetin belli başlı bakanları, başta Başbakan olmak üzere bu konuda Yüce Divan'da hesap verecek. Çünkü hiçbir ülkede kanunları bu kadar Anayasa'yı hiçe sayarak bir soruşturma, kovuşturma yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili yeni bir de kitap yazdım. `Yüce Divan Dosyası' adında."

"TÜRKİYE İYİ YÖNETİLSEYDİ"

Türkiye'nin çok önemli avantajlara sahip olduğunu ifade eden Vural Savaş, "Halkın seçtikleri en iyisi olsa Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa'yı çoktan geçmiş olması lazımdı. Çünkü böyle bir ülke dünyada yok. Turizme de, madenciliğe de, tarıma da, balıkçılığa da elverişli bir ülke. Aklınıza ne gelirse elverişli. Böyle bir ülkede insanların açlık, yoksulluk çekmesi ancak kötü yönetim ile mümkün" dedi.

Ülkenin bırakın 70- 80 yılı, sadece 7 - 8 yıl doğru dürüst idare edilse dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girebileceğini vurgulayan Vural Savaş, "Nitekim Atatürk zamanında da Demirel'in belli yönetimde bulunduğu zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti devlet yatırımlarını planlı programlı yaparak, komşularımız ile iyi geçinerek, münasebetlerimizi onlar ile geliştirerek, dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girebilmiştir" diye konuştu.

"GELECEĞİMİZİ PARLAK GÖRMÜYORUM"

Türkiye'nin özellikle 1980'li yıllardan itibaren farklı bir süreç yaşamaya başladığını söyleyen Savaş, şöyle dedi:

"1980'li yıllardan itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman kalkınmasını istemeyen ülkeler ile işbirliği yaparak, kalkınabileceğimize inanıyoruz. IMF politikaları ile kalkınabileceğimize inanıyoruz. Elimizde cumhuriyetimizin bütün birikimleriyle yaptığımız yatırımları yabancı yatırımcılara satarak, toprak satarak kalkınabileceğimize inanıyoruz. Bunlara inanan insanların da seçtiği insanlar ancak bu şekilde ülkeyi yönetebilirler. Ben geleceğimizi bu bakımdan pek parlak görmüyorum. Çünkü seçmesini bilmeyen uluslar, kalkınmamızı sağlayacak projeler üretmeyen kişileri seçen uluslar, dış güdüm kabul ederek politika yapan kişilerin yönettiği uluslardan kalkınabilen, ayakta kalan hiçbir ülke olmamıştır."

VATAN
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 01, 2009 14:53

Aytunc ALTINDAL'a göre Yüce Divan dahi cok hafif bunlar icin, Ümit KOCASAKAL ise zamani geldiginde Yüce Divan'in cook mesai yapacagini söyledi biraz önce. :)

Ve canli yayinda tüm Türkiye'ye sunulacak o yargilama, TRT'nin 1-100'e kadar tüm kanallarinda!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 01, 2009 15:07

Türk-Kan yazdı:Aytunc ALTINDAL'a göre Yüce Divan dahi cok hafif bunlar icin, Ümit KOCASAKAL ise zamani geldiginde Yüce Divan'in cook mesai yapacagini söyledi biraz önce. :)

Türkan abla sanırım "Ruhat Mengi ile Her Açıdan" programından bahsediyorsun. O programı biraz izleyebildim. Yaşar Nuri'de vardı. Umarım kaydetmişsindir. :;:

Türk-Kan yazdı:Ve canli yayinda tüm Türkiye'ye sunulacak o yargilama, TRT'nin 1-100'e kadar tüm kanallarinda!

Ve ben de çayımı, kahvemi alıp büyük bir zevkle izleyeceğim. :twisted:
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen maydonos » Pzr Mar 01, 2009 15:28

en kisa zaman hamdolsun :!:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 01, 2009 15:32

zafercem yazdı:
Türk-Kan yazdı:Aytunc ALTINDAL'a göre Yüce Divan dahi cok hafif bunlar icin, Ümit KOCASAKAL ise zamani geldiginde Yüce Divan'in cook mesai yapacagini söyledi biraz önce. :)

Türkan abla sanırım "Ruhat Mengi ile Her Açıdan" programından bahsediyorsun. O programı biraz izleyebildim. Yaşar Nuri'de vardı. Umarım kaydetmişsindir. :;:

Kaydetmez olur muyum, cok zevkli bir izlence oldu :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen mukanorkan » Pzr Mar 01, 2009 16:32

Tabi kaçmazlar ise
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen yigitler » Pzr Mar 01, 2009 21:12

En kisa zamanda bu olur insallah. Tayyip ve cetesi Turkiye'ye zarar vermekten baska birsey bilmiyor.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x