"Bay Berktay ve Bay Kahraman'a..." / Arslan BULUT

"Bay Berktay ve Bay Kahraman'a..." / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 26, 2018 11:41

"Bay Berktay ve Bay Kahraman'a..."

Bugün Ermenistan ordusunun 1992'de yaptığı Hocalı katliamının yıldönümü... O gün, katliamı yapan Ermenistan birliklerinin başında, bugünkü Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan vardı!

Hocalı'da 63'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'i yaşlı 613 sivil insan öldürülmüştü. Sarkisyan, İngiliz araştırmacı Thomas de Wall'a "Biz bunu ibret olsun diye yaptık." demişti.

Vahşetin tanığı Ermeni gazeteci Daud Kheriyan, "Haç'ın Hatırı için" adlı kitabında gözlemlerini şöyle anlatmıştı.

"Ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı'nın bir kilometre batısında bir yere 2 Mart günü, 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda, 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı, yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hâlâ yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi."

* * *

Hollanda parlamentosu, "Ermeni soykırımı"nı tanıma kararı aldı. Bu arada Almanya ve ABD'de, uydurma belgelerle Ermeni soykırımının Hitler'e Yahudi soykırımı için cesaret verdiği propaganda ediliyor. Türkiye'de de Prof. Dr. Halil Berktay, "1915 Ermeni faciası ondokuzuncu yüzyılın vahşi milliyetçilikleri ile 1940'ların Yahudi Soykırımı arasında önemli bir halkadır. Bu anlamda bir 'proto soykırım' olarak görülebilir." dedi.

Şimdi AKP iktidarı, Hollanda kararının yok hükmünde olduğunu söylüyor ama Halil Berktay'ı bu karardan birkaç gün önce TBMM tören salonunda kabul eden de TBMM Başkanı İsmail Kahraman oldu!

* * *

Hayatının son 30 yılını, tehcir ve sonrasında meydana gelen olayları araştırmaya ayıran Şükrü Server Aya, bu kabulü yadırgadığını belirterek ilgililere bir açık mektup yazdı.

Aya, mektupta özetle şöyle dedi:

"Bay Berktay'ın Soros'un Açık Toplum Enstitüsü destekli TESEV'inde ve Sabancı Üniversitesi'nde, soykırım edebiyatı sayesinde tahta oturtulduğunu biliyoruz. Şimdi de Bay Kahraman tarafından ağırlanıyor!

Oysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan iken Münih'teki Avrupa Güvenlik Konferansı'nda Ermeni Dışişleri Bakanı dahil herkesi yüzlerine karşı haşlamış, soykırım iddialarının uydurma belgelere dayandığını, Türk arşivlerinin bütün araştırmacılara açık olduğunu, Ermenistan'ın da kendi arşiv belgelerini ortaya koyması halinde gerçeğin anlaşılacağını söylemiştir. Bu meydan okumaya cevap verilememiştir.

* * *

Bay Kahraman ve Bay Berktay'ın, yurt dışındaki, Türkiyeli dürüst Ermenilerin sitesinde yayınlanan İngilizce ve Türkçe iki kitabım ile yaklaşık 500 makalemden haberleri var mı? Bunları okumazlar ama yine bu sitede yayınlanan Tayyip Erdoğan'ın Münih konuşmasını dinleseler bari!

Gerçi Erdoğan'ın konuşmasından sonra da 2009'daki protokol yapıldı, arkasından Sarkisyan ile futbol topu diplomasisi geldi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Başkan Wilson adına büyük ödül verildi. Bay Davutoğlu, bir papazın oğlu olan Başkan Wilson'un Türklüğün ve Müslümanlığın en büyük düşmanlarından biri olduğunu bilmiyor muydu?

Acaba Bay Kahraman da 2001 yılında TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin Prof. Dr. Türkkaya Ataöv'ün editörlüğünde hazırlattığı ve 5000 adet basılan 'The Armenians in the Ottoman Period' kitabını ve içindeki saygın bilim adamlarının makalelerini bilmiyor mu?

Bay Kahraman, 17 yıldır Meclis'te bekleyen bu kitabı neden ilgililere ve Türkçeye de çevirterek, TBMM üyelerine dağıtmıyor da Halil Berktay'ı ağırlıyor?

Ve bu veriler neden yandaş gazete ve TV ekranlarında yayınlanmıyor?

Hollanda Parlamentosunun önüne konulabilecek ve onları çok mahcup edecek 'bilgiye dayalı' yeterli olay ve belge de vardır. Ancak bilgi ve belge kullanmak yerine sert tepki yöntemlerini tercih etmenin hiçbir faydası yoktur."

Arslan BULUT, 26 Şubat 2018
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x