Bebek planı devreye girdi

Tartışma Alanı

Bebek planı devreye girdi

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Ağu 07, 2009 18:25

Bebek planı devreye girdi

Eski MİT müsteşarı, elçi görünümlü CIA ajanı, iki gazeteci ve Soros araştırmacısı gizli buluşmada ne konuştu...

Tarih: 18 Şubat 2005 Yer: İstanbul

Bebek’teki bir İtalyan lokantasında sır bir buluşma gerçekleşti. MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal, Referans gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Soros destekli TESEV’in yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, TRT eski Genel Müdürü Cem Duna, ABD CIA ajanı Büyükelçileri Eric Edelman ve Mark Parris bir araya geldi.

Buluşmadan aylar sonra Türkiye’de adı e-mail skandalına karışan AB Komisyonu’nun eski Türkiye Temsilcisi Karen Fogg’un da toplantıda olduğu ortaya çıktı. Yemek 2,5 saat sürdü. Yapılan onlarca habere rağmen toplantıda ne konuşulduğu hâlâ açıklanmadı ama, yemeğe katılanların bazı konulardaki eylem ve söylem birliği içeriğe ilişkin ipuçları verdi.

Yemeğin katılımcıları, tıpkı Ermenistan sınırının açılması tartışmalarında olduğu gibi bugün de sözde Kürt sorunu konusunda “ortak” fikirleri savunmaya başladı. Sözde sorunun çözümü için bebek katili Öcalan’ın muhatap alınmasını isteyen ekipdekiler, terörün siyasallaşması gerektiğini, TSK’nın operasyonlarını durdurması gerektiğini savunmaya başladı.

Haber-Analiz: Selda Öztürk KAY

Sönmez Köksal
MİT eski Müsteşarı...

Gazetelere yaptığı açıklamalarla AB ve ABD dayatması açılıma tam destek mesajları veriyor. Gizlice görüşülmesini önerdiği bölücüleri dağdan indirmek için 3 kademeli bir yol haritası öneriyor. Genel çerçevesi ile bütün bölücülere af getirilmesini talep ediyor. İmralı canisi Öcalan “Kamuoyundaki en gerçekçi yol haritası” diyerek Köksal’a övgü yağdırıyor.

Hasan Cemal
Milliyet Gazetesi yazarı...

PKK’nın yuvalandığı Kandil Dağı’na giderek katil Murat Karayılan’la röportaj yaptı. Bölücübaşının birbirinden küstahca tehdit ve mesajlarını Ankara’ya taşıma görevini üstlendi. Son günlerde köşesinde sözde Kürt sorununa çözüm arıyor. Hükümete bebek katili Öcalan’la masaya oturma, TSK’ya ise operasyonları durdurma çağrısı yapıyor.

Cem Duna
TRT eski Genel Müdürü...

Ekibin faal elemanlarından birisi olmasına rağmen henüz faaliyete geçmedi ama Radikal gazetesinde “Eski söylemler, çözümlenemeyen sorunlar, değişen dünya ” başlığıyla yayınlanan yazılarında “Türkiye’nin en önemli sorunu olarak gördüğü sözde Kürt sorununun çözümü için doğan fırsatın bir kez daha kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.

Eric Edelman
ABD’nin eski Büyükelçisi...

Yemeğin en önemli katılımcılarından birisi... Gittiği her yeri karıştırmasıyla tanınan CIA ajanı... Son sözde Kürt açılımıyla ilgili ne düşündüğü pek gün ışığına çıkmadıysada Türkiye’ye dayatılan ABD planının, hazırlayıcısı olduğu ifade ediliyor. Hatırlanacağı gibi Edelman Ankara’da görev yaparken 2003 yılında- büyük medya kuruluşlarından 10 gazeteciye ve 3 tarihçiye iki gün boyunca tanışma yemeği vermişti. Bu yemekte iki ABD’li stratejist, elçilik basın müsteşarı Joseph Hullington ve Kuzey Irak’taki sözde Kürt parlamentosunun fikir babası Nicholas Kass brifing vermişlerdi. ABD’deki Wisconsin Üniversitesi Osmanlı Tarihi Bölüm Başkanı Kemal Karpat’ın da katıldığı toplantıda sözde Irak’ın ve Ortadoğu’nun geleceği tartışılmıştı. Edelman, Türkiye’de iken tıpkı Bebek buluşmasının diğer fertleri gibi Öcalan’a önem verdiğini ifade ediyor ve İmralı canisinden “Bay Öcalan” diye bahsediyordu.

Can Paker
TESEV Başkanı...

Yönettiği vakıf, hazırladığı rapor ve yol haritaları ile dayatma projeye destek veriyor. Sözde Kürt sorunun bir an önce çözülmesini gerektiğini savunup, zaman zaman terörü imha operasyonları yürüten TSK’yı hedef alıyor. Hükümeti sözde sorun konusunda saldırgan milliyetçi bir dil kullanmakla ve gerekli adımları atmamakla suçluyor.

Cengiz Çandar
Referans gazetesi yazarı...

Bebek ekibinin gazetecilerinden birisi olan yazar, köşesini “ortak” fikirlerine taraftar toplamak için kullanmaya başladı. “Beğenin beğenmeyin, ister kızın ister köpürün, Abdullah Öcalan’ın Türkiye Kürtleri üzerinde gücü var” gibi sözleri sık sık tekrar ederek bebek katili ile masaya oturulmasını ve yol haritası hazırlaması için fırsat verilmesini telkin etmeye başladı.


İnternetajans.com, 10 Ağustos 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Bebek planı devreye girdi

İletigönderen antalyalim » Cum Ağu 07, 2009 20:20

Kurtulus Savasi öncesi memleketteki gizli bulusmalar, kuyu kazici serefsizler ve onlarin o zamanki babalari ABd yine devrede.
Peki buna ne zamana kadar sessiz kalinacak, seferberlik ilan edilsin ilk ben gitmezsem Hasan Cemal olayim, bu yukaridaki fotograf icinde bulunan arkadaslarda artik salatanat kayigi mi ararlar yoksa Amerikaya kacmaya calisan büyükleri gibi ATA ucaginda kendilerine yer mi ararlar bilemem ama, bi yakalarsam...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 522
Kayıt: Sal Ara 16, 2008 21:39
Konum: Evden

Re: Bebek planı devreye girdi

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Ağu 07, 2009 22:13

Bu güzel ülkede bir çete varsa o da işta bu SOROS'UN ÇOCUKLARI ÇETESİ'dir..
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Bebek planı devreye girdi

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 04, 2011 23:47

Bebek müzakerecileri!

Bebek’teki bir İtalyan lokantasında 6 yıl önce gizlice buluşan eski MİT’çi Sönmez Köksal, elçi kılıklı ABD ajanı Mark Parris, Cem Duna, TESEV Başkanı Paker ve gazeteciler Hasan Cemal ile Cengiz Çandar’ın esrarengiz toplantısının altından ’müzakere’ çıktı.

PKK’yla müzakere için arabuluculuk yaptılar

Teröristbaşı Öcalan ile AKP hükümeti arasında yürütülen müzakere zemininin temeli, 2005’in Şubat ayında Bebek Otel’de biraraya gelen eski MİT’çi Köksal, ABD’li elçi Parris, Cem Duna, TESEV Başkanı Paker ile gazeteciler Cemal ile Çandar tarafından atıldı.

Haber: Salim Yavaşoğlu
Bebek Otel’de 18 Şubat 2005’te yapılan sır toplantıya katılanların hepsi, Türkiye’yi terör örgütü PKK ile pazarlık yapması için masaya oturtmaya çalışmışlar. Otelin İtalyan Lokantası’nda yapılan toplantıyı kamuoyuna, 22 Şubat 2005 günü manşetinden Yeniçağ duyurdu. Alınan tedbirlerle otel çevresinde adeta kuş uçurulmayan yemeğe, büyükelçi görünümlü CIA ajanı Mark Parris, MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Avrupa Toplulukları Daimi Temsilciliği gibi bir çok görevlerde bulunan Cem Duna, Soros destekli TESEV Başkanı Can Paker ve gazeteci görünümlü darbe kışkırtıcılığı yapmış itirafçılar Hasan Cemal ile Cengiz Çandar katıldı. Katılanların ise her birinin toplantının konusuyla ilgili ağızlarını bıçak açmadı. Ancak, katılanların hepsinin bir ortak noktası ortaya çıktı; PKK ile Türkiye Cumhuriyeti’nin masaya oturup pazarlık etmesi yaptıkları açıktan ve gizli çalışmalar.

Aynı anda Öcalan’la görüşüldü

Toplantıda yer alan isimlerin o günden bugüne yaptıkları faaliyetler ile gelişmelere bakılırsa, Bebek’te bir görev paylaşımı yapıldığı ortaya çıkıyor. Toplantıyla eşzamanlı olarak İmralı’da teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeler başlatılıyor. Bu, Türk Devleti’nin, sorgulama sırasındakilerin dışında bölücü örgütün başıyla ilk temasıydı. Dönemin üst düzey MİT yetkilisi olan Emre Taner, ilk defa 2005 yılında Öcalan ile görüştü. Görüşmeden sonra Emre Taner, Şenkal Atasagun’un yerine MİT Müsteşarı yapıldı. Görüşmeyi 6 Aralık 2005 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök kamuoyuna duyurdu.

Has arkadaşı teröristbaşı

Hasan Cemal de bu görüşmeden haberi olduğunu çalıştığı gazetede yazdı. Sık sık Kandil ve benzeri PKK kamplarını ziyaret ettiğini bütün kamuoyu biliyor. Cemal, adeta PKK elebaşları Öcalan ve Murat Karayılan’ın “halkla ilişkiler” görevlisi gibi çalışıyor. Cemal, 1993 yılı Nisan ayında Lübnan’ın Bekaa Vadisi’nde, Suriye kontrolündeki Bar İliyas kasabasında Öcalan’la geçirdiği 24 saati hala ballandıra ballandıra anlatıyor.

Kamuoyu oluşturuldu

İki yıl önce 2009’un Mayıs ayı başında bu sefer Kandil’deki PKK merkezine gitti ve Karayılan’la yaptığı röportaj 5 Mayıs 2009’da Milliyet Gazetesi’nde yayınlandı. Bu röportajın ana konusu PKK ile Türkiye Cumhuriyeti’nin pazarlık yapmasıydı. Kapalı kapılar arkasında yürütülen görüşmeler, adeta Karayılan’ın anlatımıyla Hasan Cemal’in kaleminden aktarıldı. Bu haberlerle bir taraftan bu konuda kamuoyu oluşturuldu, diğer taraftan da tepkilerin ne olacağı ölçüldü. Bu yazılarda, Karayılan’ın çözüm olmazsa ne yapacaklarını belirten tehdit dolu açıklamaları da ihmal edilmedi. Hasan Cemal, Norveç’in başkenti Oslo’da sürdürülen müzakerelerin açığa çıkmasından sonra PKK liderleri ve İmralı’da Öcalan’la yapılan görüşmelerden haberdar olduğunu isimler vererek, yer zaman belirterek kendi ağzıyla da itiraf etti. 27 Haziran’da Milliyet gazetesinde yayınlanan röportajında Cemal, PKK-MİT-Hükümet arasında yapılan görüşmelerle ilgili görevli olduğunu açıkladı.


Koordinatör, büyükelçi görünümlü ajan Parris

PKK-MİT-Hükümet arasındaki görüşmelerde arabulucuk eden Bebek ekibini Mark Parris, koordine ediyor. CIA’nın Orta Ddoğu ve Türkiye uzmanı olan Yahudi asıllı ABD’li diplomat Mark Parris,1997-2000 yılları arasında ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini yürüttü.

“Türk” araştırmacısı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yakalanmasından sonra PKK’nin silahlı mücadeleye son vermesini niteliksel bir değişim olarak görülmesini istedi. Mark Parris’in, Türkiye’den de bunu iyi değerlendirmesini istemesi bugünkü PKK-MİT-Hükümet müzakerelerini o dönemden beri planladığının açık ifadesi olarak değerlendirildi. CİA ajanı Parris, Kürt sorununun çözümünde askeri operasyonların yetmeyeceğini sık sık dile getirdi. Siyasi çözüm arayışları içine girilmesini dikte etti.

Her zaman kullandı

Kuzey Irak’tan da sorumlu olan ajan Parris, PKK terör örgütünü İsrail’in çıkarları doğrultusunda her zaman kullanmıştı. Parris, ABD’nin İsrail ve Moskova’daki büyükelçiliklerinde de kilit görevlerde bulundu. Açılımın başlatıldığı 2009 yılında da Türkiye’ye gelen ajan Parris, Ocak 2002’den bu yana Washington Enstitüsü’ndeki Türk Araştırmaları Programı’nın danışmanlığını yapıyor. Türkiye’nin Amerikalı Dostları Derneği’nin de Başkanı olan Parris, Amerikan Türk Konseyi’nin yönetim kurulunda da görevli.

Toplantıda yer alan 5 ismin o günden bu zamana kadar yürüttükleri faaliyetler ve gelişmeler, Bebek’te bir görev paylaşımı yapıldığını ortaya koyuyor. Toplantının hemen ardından hükümetin İmralı ve PKK ile görüşme başlattığını Karayılan da doğrulamış, yaptığı açıklamada, “Geçen beş yıl içinde Türk devleti ile bazı ilişkilerimiz oldu. İlk iki yılda bu ilişki bazı dostlar aracılığıyla yürütüldü, son üç yılda ise doğrudan görüşmeler yapıldı” diye konuşmuştu.


Görev adamı “teşkilattan” Çandar

Radikal yazarı Cengiz Çandar, Kandil ve İmralı ile görüşmelerin AKP döneminde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde MİT Müsteşarı Emre Taner ile başladığını anlatanlardan. Çandar, geçtiğimiz yaz başında TESEV adına “PKK Nasıl Silah Bırakır?” adlı rapor hazırladı. Gelişmeleri değerlendiren Çandar, bugün söylem değiştirerek PKK lehine vites yükseltti. Çandar, İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen “Türkiye ve Demokrasi” konulu panele katıldıktan sonra haftalık yayınlanan Telgraf Newspaper’a verdiği röportajda, “Ben de PKK olsam silahlarımı teslim etmem” dedi. PKK’nın gücünün silahlarından geldiğini belirten Çandar, Türkiye’nin elinde silah olan PKK ile sorunu çözmesi gerektiğini söyledi.

Örgüt diplomatı gibi

Sorunun çözülmesi için devletin PKK ile müzakere etmek zorunda olduğunu söyleyen Çandar, AKP hükümetinde bu görüşmeleri devam ettirecek bir iradenin olmadığına dikkat çekti. PKK ve Abdullah Öcalan için farklı bir dilin yavaş yavaş oturtulması gerektiğini belirten Çandar şöyle konuştu: “PKK’nın gücü şu an Çukurca baskınından veya falanca yere mayın koymaktan gelmiyor. Siyasi alandan geliyor. PKK silahları teslim etsin olmaz. PKK elinde silahları olduğundan siyasi anlamda da güçlü. PKK olsam ben de silahlarımı teslim etmem. ‘Ben vazgeçtim alın silahları’ demek teslim olmaktır. PKK bunu yapmaz. PKK’nın silahlarını teslim etmesinin gerçekçi olmadığını, şu an ki siyasi gücünün kaynağının da silahlarının elinde olmasından ötürü olduğunun farkındayım.”

Gül’le özel görüşme

“Kürtler ile Türklerin psikolojik olarak ayrıldığı ve bunun fiziksel ayrılıktan daha tehlikeli olduğu” tezinin kendisine ait olduğunu söyleyen Çandar, “2009 yılında açılım başladığında özel bir görüşmemizde bunu cumhurbaşkanımıza da söyledim” diyerek devletin tepesinde konuyla ilgili ne kadar önemsendiğini de ortaya koydu. Cümlenin devamı ise tam bir skandal. Çandar, Cumhurbaşkanı Gül’ün, “PKK’nın bu açılımı bozmak isteyeceği ve benim gibilerin açılımın selameti için örgütü eleştirmem gerektiğini söyledi” diyerek kendisinin gazeteci görünümlü bir görev adamı olduğunu açığa vurdu. Bir dönem, ANAP hükümetlerinde bakanlık yapan Hasan Celal Güzel’in, 1987’de Turgut Özal’la gittiği Şam’da yanında bulunan MİT yöneticilerinden Hiram Abas’ın Çandar’ı kendisine, “teşkilattandır” diye tanıttığı basın yayın organlarında yer alıyor.


TESEV’e Soros’tan yılda 2 milyon dolar

Vakıf, fonlanan paralarla Çandar gibilere PKK-Kürt raporları hazırlatıyor. Bebek ekibinin finansörlüğünü, Can Paker’in başkanı olduğu, turuncu devrimlerin organizatörü George Soros tarafından fonlanan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) yapıyor. Verilen görevler doğrultusunda araştırmalar yaptırıp, raporlar hazırlatıyor. Gerek 10 kişiye hazırlatılan yeni anayasa taslağı gerekse de ekipten Çengiz Çandar’ın hazırladığı 117 sayfalık “Dağdan İniş-PKK Nasıl Silah Bırakır-Kürt Sorunu’nun Şiddetten Arındırılması” adlı rapor gibi. TESEV, PKK ile MİT ve AKP arasında yürütülen görüşmeler için kamuoyunu hazırlamaya çalışmakla yetinmiyor, nasıl davranmaları gerektiğine yönelik reçeteler hazırlayıp, tarafların önlerine sürüyor. Kendisini “AB ve ABD” taraftarı olarak tanımlayan Paker, 14 Nisan 2008 tarihinde Sabah’ta yayınlanan söyleşide, “Soros’dan yılda 2 milyon dolar alıyoruz. Ne var para almışsak” diye
konuşmuştu.


Sönmez Köksal’ın dediği oldu

“İmralı’yla görüşmeler siyaseten üstlenilmeli” önerisi bugün gerçeğe dönüştü. Eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal da, açıklamalarıyla PKK-MİT-Hükümet görüşmelerinin Türkiye’deki mimarlarından olduğunu bir kez daha gösterdi. Akşam gazetesinden Burcu Bulut’a röportaj veren Köksal, hükümetin İmralı’yla bizzat görüşmesinden, teröristbaşının affına kadar ilginç önerilerde bulundu. 28 Haziran 2011’de yayınlanan açıklamada Köksal, “İmralı’yla görüşmeler siyaseten üstlenilmeli” dedi. Arkasından 1.5 ay geçmeden ses kaydı ortaya çıktı ve görüşmeler de siyaseten bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstlenildi. Büyükelçilik, TRT Genel Müdürlüğü, Avrupa Toplulukları Daimi Temcilciliği gibi pek çok görevlerde bulunan Cem Duna ise Ermenistan açılımının da fikir babalarından. Duna, Kürt sorununun çözümünde yakalanan şansın kaçırılmaması gerektiğini öğütlüyor. Türkiye’nin kırmızı çizgilerini kelepçe olarak görüyor.


YENİÇAĞ, 4 Kasım 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x