Bekir Coşkun Hürriyet'ten istifa etti

Genel & Güncel Konular

Bekir Coşkun Hürriyet'ten istifa etti

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eyl 09, 2009 0:36

Bekir Coşkun istifa etti

Hürriyet Gazetesi'nin en etkili kalemi Bekir Coşkun istifa etti. Coşkun, istifasını GAZETEPORT’a açıkladı. Coşkun’un Habertürk Gazetesi'ne geçmesi bekleniyor.

Emin ÖZGÖNÜL/GAZETEPORT

Hürriyet Gazetesinin en etkili yazarlarından Bekir Coşkun istifa etti. Coşkun, istifasını GAZETEPORT’a açıkladı ve "17 yıldır çok mutlu bir biçimde çalıştığım gazetemden ayrıldım. Kırgınlığım yok, herkese teşekkür borcum var’" dedi. Coşkun’un Habertürk Gazetesine geçmesi bekleniyor.
Coşkun’un, aniden izne çıkması ve yazılarına ara vermesi medya sektöründe çalkantılara neden olurken, sabah saatlerinde Coşkun’un istifa yolunda olduğu haberi GAZETEPORT’ta yer alınca gelişmeler de hızlandı. Cunda adasındaki yazlığında bulunan Coşkun, önce gazetesi ile arasında bir sorun olmadığını belirtti ve "Genel bir hava vardı, onun için izne çıktım. Benim hakkımda şimdi bir şey söylemek, yazmak yanıltıcı olur" demekle yetindi.

EVET İSTİFA ETTİM
Akşam saatlerinde ise Coşkun kararını kesinleştirdi ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile telefonla görüşerek istifa kararını bildirdi. Coşkun GAZETEPORT’a şu açıklamayı yaptı:
"17 yıldır görev yaptığım Türkiye’nin en etkili gazetesinden istifa ettim. Bu kararımı Ertuğrul Özkök’e bildirdim. Kalmam için çok ısrar etmesine rağmen kararım kesindi ve uyguladım. Hürriyet’te zor günlerde birlikte olduk şimdi veda ediyorum."

BARDAĞI NE TAŞIRDI?
Ankara’da bir süredir Coşkun’un Hürriyet’teki yazılarına müdahale edildiği özellikle hükümet aleyhinde yazı yazmamasının istendiği öne sürülüyordu. Coşkun’un yakın dostları "Yazıları makaslanmaya başlandı. Hükümeti eleştirmemesi bazı isimler aleyhinde yazmaması isteniyordu. Coşkun, iki sene önce Emin Çölaşan’ın seyrettiği filmi izlemeye başladı’’ dediler. Coşkun ise istifasının nedeni olarak GAZETEPORT’a şunları söyledi:
"Ben kararımı 15 gün önce verdim ama bunu kimseyle paylaşmadım. İstifama şu konu neden oldu diyemem ama AKP iktidarı olduğu sürece, hiçbir gazeteci, yazar, muhabir ve hatta matbaa işçisi, akşamları başını mutlu biçimde yastığa koyamaz"

"HABERTÜRK’TE DOSTLARIM VAR"
Coşkun, "Habertürk Gazetesi ile temasınız olmuş, orada mı işe başlayacaksınız?" sorusuna ise "Habertürk’te dostlarım var ve görüştüm. İnsan hayatında yeni bir heyecan, yeni bir başlangıç her zaman iyidir. Henüz net bir kararım yok. Benimle birlikte çalışmak isteyen dostlarım var. Gelişmelere bakacağım" dedi.
Coşkun "Bazı dedikodular da kulağıma geldi. Ertuğrul Özkök’ün umreye gitmesine karşı çıkmışım. Tam aksine çok akıllıca bir iş yaptı. Yazısını beğenerek okuyorum, İslam aleminin bu yazılardan alacağı çok ders, öğreneceği çok şey var" dedi.

GAZETEPORT
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Bekir Coşkun istifa etti

İletigönderen Ram » Çrş Eyl 09, 2009 1:30

Yakışır Bekir'e; bez getirin.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen bezgin » Çrş Eyl 09, 2009 8:16

Akilli adam. Tam zamaninda indi trenden.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen taylan67ta » Çrş Eyl 09, 2009 8:58

Geç kalmış bir karardır, yine de isabetli olmuştur. Çünkü Hürriyet hızla Fethullahçı bir gazete yapısına bürünme yolundadır. Tabi bunda Aydın Doğan' ın hükümete yaranma girişiminin de payı çoktur. Hayırlı olsun, Bekir Bey nerede olursa biz onu bulur, orada da okuruz. Yeter ki çizgisinden şaşmasın.
Kullanıcı küçük betizi
taylan67ta
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen antalyalim » Çrş Eyl 09, 2009 9:47

Iyi yapmis, omurgali bir davranis. Ancak, bazi andaval hürriyet okurlari Bekir Coskun hürriyette yazarken biraz da olsa gercekleri yazan birisini okuyabiliyorlardi. Ufalmis beyinleri birseyler algilabiliyordu.Artik o da olmayacak
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen MansurSah » Çrş Eyl 09, 2009 10:26

taylan67ta yazdı:Geç kalmış bir karardır, yine de isabetli olmuştur. Çünkü Hürriyet hızla Fethullahçı bir gazete yapısına bürünme yolundadır. Tabi bunda Aydın Doğan' ın hükümete yaranma girişiminin de payı çoktur. Hayırlı olsun, Bekir Bey nerede olursa biz onu bulur, orada da okuruz. Yeter ki çizgisinden şaşmasın.

Adam Cumhuriyet'e, ne bileyim Aydınlık'a (*) falan geçmiyor ki. Muhtemelen Habertürk'e geçiyor. Yanlış kağıtta, düzgün çizgi olmaz. Bu açıdan Hürriyet'ten ayrıldığı isabet olmakla birlikte (ki istifa etmek yerine orda mücadele etseydi de onu da Çölaşan gibi kovsalardı daha iyi olmaz mıydı?) yeni geçeceği yerdir esas önemli olan.

(*) Biraz da olsa düzgün diyebileceğimiz birkaç periyodik yayın düşünmeye çalıştım da pek bulamadım.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen alamancı » Çrş Eyl 09, 2009 11:09

Hürriyet için büyük kayip. ben mesela hürriyeti emi çölasan ve bekir coskun için okuyordum. hürriyette AKPyi elestiren birkaç iyi yazar daha var haklarini yemeyelim. bekir coskun da gidince simdi hürriyeti okumam için neden iyice azaldi. fakat hürriyet ne de olsa çok satilan ve muhalif bazi gazetecilerin seslerini duyurabildigi bir gazetedir daha dogrusu gazeteydi. dinci fasist AKP hükümetinin bu kadar bile muhalefete tahammülü yok. hürriyete oh olsun demek yanlis tavir fasist baskilari elestirmek gerekir. hürriyet de hata yapti, ama esas suçlu muhalif basina fasizan baskilar yapanlardir. ben de bekir coskun nerede yazsa bulur okurum.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen thamos » Çrş Eyl 09, 2009 17:15

BEKİR COŞKUN HÜRRİYET’TEN AYRILIŞININ PERDE ARKASINI ODATV’YE ANLATTI

Hürriyet gazetesinin en önemli kalemlerinden olan, gazetenin 3. sayfasında okuyucularına “Onuncu Köy” den seslenen Hürriyet’in aykırı sesi, iktidarın korkulu rüyası Bekir Coşkun, 17 yıldır yazdığı Hürriyet gazetesinden istifa etti.

Bekir Coşkun yakında Ciner Grubu’nda yazılarına devam edecek.

Bekir Coşkun konuyla ilgili tek röportajını Odatv’ye verdi.

Odatv Bekir Coşkun’a herkesin merak ettiklerini açıkça sordu.

İstifasının nedenlerini, Hürriyet yönetiminden herhangi bir baskı veya sansür görüp görmediğini, Doğan Grubu’na verilen rekor vergi cezasıyla bu istifanın zamanlamasının çakışmasının tesadüf olup olmadığını ve son olarak Türkiye’nin geleceğini sorduk.

Bekir Coşkun açık yüreklilikle sorularımızı yanıtladı.

İşte Bekir Coşkun’un açıklaması:

Ben bu kararı bundan 15 gün önce vermiştim. Bu kararı verdiğimde cezadan haberim yoktu tabii ki. Şunu hissediyorum ki bu cezanın bir parçası Aydın Doğan’a, bir parçası da bize kesildi. Bu bir tek Aydın Doğan’a kesilmiş bir ceza değil ki.

Bu durum biraz da bir yazarın psikolojik durumuyla ilgilidir. Bir yerdesiniz ve o yerde baskılar var. Siz de sanki o işten sorumluymuş gibi hissediyorsunuz. Sanki sizden dolayı da orada baskı yapılıyor gibi…

Dedikodular, listeler dolanıyor. Başbakan’ın ekibinden patrona listeler gidiyor. “Bu adamlar çok aleyhte yazıyorlar” gibi. Patron dik duruyor, izin vermiyor ama bu kez o eziliyor. Cezalar ortada…

Bana baskı falan yapıldı, sansür uygulandı diyemem. Böyle bir şey olsa bile ben bunu söylemem zaten.

Ben 6 yıldır aynı şeyi yazıyorum. Diyorum ki bu AKP yönetiminin niyeti kötü. Bu yönetimin niyeti Hürriyet’i ve karşı medyayı bitirmek. Adamlar Türkiye’yi değiştiriyorlar, kendi rejimlerini kuruyorlar. Bunun farkına varın artık. Hürriyet, siyasi çekişmeler veya o parti, bu parti değil Türkiye değişiyor. Bu adamlar Türkiye’yi yıkıp yeniden yapmak istiyorlar. Kendileri yeni bir devlet kuruyorlar. 6 yıldır ben bunu söylüyorum ama bir türlü bunu kimseye anlatamadım.

Hürriyet’in yayını için deyeceğim bir şey yok. Hürriyet’in yayını eskiden beri aynı çizgide devam ediyor. Ama AKP’nin bazı yanlışlarını görmezlikten gelmek hataydı. Benim bir gitme durumum olursa orada da aynı şeyler olacaktır. Bu milyarlık ceza korkusu bütün patronları korkuttu. Bu durum sadece benimle ilgili veya Aydın Doğan’la ilgili değil. Ben 17 yıl Hürriyet’e emek verdim ve Hürriyet’in bir parçasıydım. Bu insanın kendi oğlunu kesmesi gibi bir duygudur. Kolay mıdır bırakıp gitmek?

Büyük bir gazetede el üstünde tutulan ve en çok okunan yazar olarak , işler tıkır tıkır yürürken “hadi ben gidiyorum” demenin bedeli kolay olabilir mi? Bu büyük yıkımın bir parçasıdır, bunu unutmayın. Son iki-üç gündür herkes Hürriyet’in başına gelenlere baksın. Bunun diğer kurumların başına gelenlerden bir farkı yok. Hürriyet’in başına bunlar geldi. Yargının başına gelenleri zaten biliyorsunuz, yargıçların yatak odalarına kadar girip dinlediler. Askerlerin başına gelenleri biliyorsunuz, generaller tek tek istifa ettiler. Bazıları da mahkemelerde sürünüyor. YÖK’ün başına gelenleri gördünüz. Türkiye’de herhangi bir kurumun bunların elinden kurtulması mümkün değil. Bu zorluklar bugün benim başıma geldi ama yarın bir başkası olabilir. Aydın Doğan’la ben aslında aynı kaderin iki parçası gibiyiz. O büyük bir para cezasına uğrarken ben 17 yıllık yuvamı kaybettim. Bunlar kolay şeyler değil.

http://www.odatv.com/Medya/bekir_coskun ... 17573.html
Bilgelerin dudakları,anlamayan kulaklara kapalıdır.
Kullanıcı küçük betizi
thamos
Üye
Üye

İletiler: 152

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eyl 09, 2009 17:30

Gökcek - Güler görüsmesini yayinlamaya cesaret edemeyip, bir de bunu ilkeleri dogrultusunda yayinlamadiklarini yazan, yalanlarini yüzüne vuran yorumlari yayinlamayan OdaTv'nin gücü Aydin Dogan'a geciyor herhalde :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Bekir Coşkun Hürriyet'ten istifa etti

İletigönderen yigitler » Prş Eyl 10, 2009 18:35

Bekir Coskun'un Hurriyetten ayrilmasina sevindim, Hurriyet gazetesinin artik hic sayginligi kalmadi. Simavi ailesinin elinde iken Turkiye'nin bir numarali gazetesi idi, ama sonra Aydin Dogan gazeteyi aldi ve her iktidara gelen hukumetlere yalakalik yapti. Iki yil once Emin Colasan'in yazilarini sansurlediler ve sonunda kovdular, sonra gazete halkin gozunden dustu. Bekir Coskun gitti, yerine Yilmaz Ozdil geciyor, ama korkarim Ozdil'in akibeti de ayni olacak, cunku o da bir muhalif yazar. Ama Sn Coskun niye Haberturk'e geciyor, Haberturk'un Hurriyet'ten bence pek fark yok, Haberturk de liboslarla, Akp'yi pohpohlayanlarla ve birinci sinif danglaklarla dolu bir gazete/TV kanali. Insallah Bekir Coskun cizgisini degistirmez ve Yigit Bulut gibi bir donek olmaz, ve yurudugu yola devam eder. Cumhuriyet, Sozcu, Yenicag ve Tercuman gibi duzgun gazeteler varken niye Haberturk?
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x