kkulaoglu yazdı: Özümüze dönelim.Eskilerin dediği gibi Türk titre ve kendine gel. Ama unutmamak gerekir ki bizim özümüz de tüm türk devletleri olduğu gibi Osmanlıda vardır.
Sayın Kkulaoglu, ben açıkçası özümü ve sözümü Osmanoğulları'nda değil, Karamanoğulları'nda daha açık bir biçimde görmekteyim. Kendini yoketmiş bir devletin adını sürekli dillendirmenin bir anlamı yoktur. Kendi subayı Ata Türk'çe tarih sahnesinden silinmiş bir devletin adının bugün kimlerce sıklıkla önümüze sunulduğu da açıktır. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında
ılımlı İslam ve
yeni Osmanlıcılık düşüncelerinin nasıl
üstten üstten verildiğini lütfen görünüz. Kazım Mirşan'dan dem vurup, hala daha Osmanlı diyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir... Büyük resme biraz daha uzaktan bakabilmek için size naçizane Bektaşi-Mason ilişkisini araştırmanızı öneririm.
Önceden de belirttiğim gibi bana göre Osmanlı İmparatorluğu Türk'ün
uyku dönemidir. Osmanoğulları uzun bir süre Türk'ü uyutmuştur! Osmanlı sarayında Türk'ten başka herkesin sözü geçmiştir. Osmanlı elbette hataları ve sevaplarıyla Türk Ulusu'nun
yakın tarihinin bir parçasıdır. Ancak Türk Ulusu asla Osmanlı değildir!
İnanın, birileri Osmanlı diye tutturdukça, birilerinin de Osmanlı'ya olan tavrı sertleşmektedir. Peki bu çatışmadan kim çıkar sağlamakta ya da bu çatışmadan bizim ne çıkarımız bulunmaktadır? Koca bir hiç! Bırakalım şu saltanat sevdasını da, Devletimiz'i kurtaralım artık.
kkulaoglu yazdı: Atatürkün bize anlatılmayan ve saklanan yönlerine ve araştırmalarına baktığımızda bunu görürüz. Her yönümüzde özümüze dönmeyi sağlamaya çalışmıştır. Din de buna dahildir.Bununla ilgili çok fazla belge ye kayıt vardır.Ne yazık ki kendinin vefatından sonra herşey durdurulmuştur. Bu kısım gerçekten acı ve üstüne yazılacak çok şey var.
kkulaoglu yazdı:Ama tokat cevabı veren vermiş.
Biz Osmanlının devamıyız
Mustafa Kemal Atatürk.
Atatürk'ün bize anlatılmayan ve saklanan yönleri ile araştırmalarını örnekleyip yukarıdaki "Biz Osmanlının devamıyız" sözünün kaynağını belirtir misiniz lütfen?
kkulaoglu yazdı: Bir arkadaşımızda benim Osmanlılarla kan bağım veya akrabalığım yoktur demiş.Bunu diyorsa demekki kendiside Türk değildir.
Biz bugün "Türk'ün bir ulusun değil, insanlığın adı olduğunu" söylüyor,
Yafes'tir, yıldırımdır diyoruz, siz ise hala daha "Osmanlı'yım demeyen Türk değildir" diyorsunuz... İnanın bir beyliğe bu derece bağlanmak sağlıklı bir düşünce değildir. Türk'ün Ata'sı dediğimizin de Osmanoğlu ailesiyle kan bağı yoktur, Karamanoğlu soyundandır. Bilerek, düşünerek konuşalım lütfen.
özgürtürk yazdı:Asil Türk'e "sefil Türkmen" yakıştırması yapan Osmanlı mı?
Müslüman Mısır'a sefer düzenleyip onbinlerce Müslümanın kanına giren ve bunun adına da "fetih" diyen Osmanlı mı?
Tekke ve medreselerde (ki o dönemde başka okul yoktu!) pozitif bilim okutulmasını yasaklayan Osmanlı mı?
Matbaayı 200 sene "zındık icadıdır" diye yasaklayan Osmanlı mı?
Mondros'u, Sevr'i imzalayan Osmanlı mı?
Atatürk ve silah arkadaşları hakkında idam fermanı çıkartıp işgal askerlerine Hilafet ordusu diyen Osmanlı mı?
Kurtuluş savaşı bitip işgal sona ererken korkak köpek gibi arka kapıdan bir İngiliz zırhlısına binip kaçan Osmanlı mı?
Sayın Özgürtürk'ün yanıt bekleyen sorularına değindiğinizde, konunun kendiliğinden çözüleceğini sanıyorum.
kkulaoglu yazdı: Lütfen 600 senelik bir devleti 5 olayla yargılamayın. Mutlaka hatalar vardır. Herkes hata yapar. M.Kemal dahil.Ama bazı şeyler eleştiri ve saygı çerçevisinde yapılır.
Ek bilgilerinize hiç değinmeden,
M.Kemal'in yaptığı birkaç hatayı bizlerle paylaşmanızı rica ediyorum.
kkulaoglu yazdı:Bugünden Cumhuriyetin ilanına kadar olan döneme bakılacak olursa. köklü bir çok kurumun,üniversitenin Osmanlıdan kalma olduğunu M.Kemal den sonra ciddi anlamda bir taş konmadıgını görürsünüz. Onun için gerçeği görerek konuşun.
Bu konuda GöktürkMehmet Bey'in özrünü paylaşmadığımı belirtmek isterim. Siz AKP iktidarı ağzıyla, bugünden Cumhuriyet'in ilanına kadar olan 87 yılı bir bütün olarak değerlendiriyorsanız, sizinle düşünce birliği yapmamız olanaksızdır. Siz, geçmiş yüzyılların gevşekliğinin ardından, yeni kurulan bir devletin her alanda oya gibi işlendiği 1923-1938 dönemini yok sayarsanız, kusura bakmayın ama ancak
ben sizden bir özür beklerim. Türkiye Cumhuriyeti'nin 20 yılı, Osmanlı İmparatorluğu'nun 200 yılına bedeldir.
kkulaoglu yazdı: Burda M.Kemal Tartışılamaz.Kimseninde buna hiçbir hakkı yoktur.
Bu arada özrünüzü bekliyorum.Yoksa butun laflarınızı aynen size iade ediyorum.
Yukarıdaki paragrafta, beş paragraf tepede hataları olduğunu savladığınız M.Kemal'in kimse tarafından tartışılamayacağını söylüyorsunuz. Her hatanın tartışılabilmesi gerektiği noktasından hareketle sizden, dört paragraf yukarıda beklediğim örneklerinizle birlikte
herkes gibi hataları olan M.Kemal'i tartışmaya açmanızı bekliyorum.