"Karanlıkları aydınlatmak için kendimi feda ediyorum. Hoşça kalın."
‘Adalet Şehidi’ Deniz Öğretmen Yarbay Ali Tatar, bıraktığı mektupta böyle veda etti.
Yalan beyanlar, gizli tanıklar, asılsız ihbar mektuplarıyla ‘komutanlarına suikast yapacağı’ iddiasını kendine yediremeyip intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın, iki gün sonra ölümünün 4. yıldönümü.
Washington'daki vatanseverler Beyaz Saray'ın önünde ‘Sessiz Çığlık’ eylemi yaptı.
Çok sayıda gösterici pazar günü ‘Lafayette Park’ta toplandı.
Dondurucu bir soğuk vardı.
Göstericiler ‘Mustafa Kemal'li bayraklarla ‘Onuncu Yıl Marşı’nı söyledi. Turistler tempo tuttu.
Beyaz Saray ile karşısındaki ‘Lafayette Park’ arasında, trafiğe kapalı olan Pensilvanya Caddesi'nde, ‘Silivri Tutsakevi’ni canlandıran bir maket yapıldı.
Washington Türk Politika Merkezi (Turkish Policy Center) üyelerinin canlandırdığı tutsaklar, parmaklıklar ardından ‘adalet, özgürlük’ diye haykırdı.
Göstericilerin taşıdığı tutukluların resimlerini izliyorum.
Gözüm Yarbay Tatar'ın fotoğrafına takılıyor.
Cemaat ve yandaş medya tarafından peşinen suçlu ilan edilen Tatar gibi yüzlerce tutuklu masum insanı düşündüm.
Gözümün önüne, Ankara’da Sakarya Caddesi’nde ilkini izlediğim ‘Sessiz Çığlık’ toplantısında eşlerini, çocuklarını, babalarını bekleyen aileler geldi.
Sahte deliller üreten adalet cellatlarının, kendi ailelerinin yüzüne nasıl baktıklarını düşündüm.
Washington’daki ‘Vardiya Bizde Eylemi’ büyük ilgi topladı.
Beyaz Saray'ın resmini çeken turistler gösteriyi videoya kaydetti.
Türkiye’deki adaletsizliği anlatan yüzlerce el ilanı dağıtıldı.
Adı 'Sessiz Çığlık'tı ama protestocular susmadı.
Türkiye’deki hukuk dışı yargılama, düzmece deliller ve görünmeyen sahte tanıkların ifadesiyle verilen kararlar lanetlendi.
"Amerika, demokrasi düşmanlarını destekleme” diye bağırdılar.
Her kelime, kurşun sesi gibi Beyaz Saray duvarlarında yankılandı.
AKP destekçileri görünmedi.
Adalet, demokrasi düşmanları yoktu. Cumhuriyet düşmanları saklanmıştı.
“Süpürmeyin, kullanın” diyenlerin sesi çıkmadı.
Yarbay Ali Tatar'ın katillerine lanet okundu.
Zalimlerin adalet oyununu bozmak için söz verildi.
Gözaltı, fişleme olmadı, kimse tutuklanmadı. TOMA’lar su sıkmadı.
Washington’daki ‘Vardiya’ dayanışması amacına ulaştı.
“Mustafa Kemal’in Askerleri” andımızı okudular, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla, yeniden buluşmak üzere ayrıldılar.
Yılmaz POLAT, 17 Aralık 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr