Bir kazık daha yedik!

Bir kazık daha yedik!

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 12, 2009 12:20

Bir kazık daha yedik!

“Avrupa Birliği’ne üye olacaksınız, atın şu imzayı” dinamiği içinde bir kazık daha yedik veya yemek üzereyiz...

İlk önce Vatan Gazetemiz’in dünkü internet sayısında çıkan habere bir göz atalım;

“...Nabucco doğalgaz boru hattı ile ilgili Guardian’ın yaptığı özel haberde “Türk gaz anlaşması Rus boyunduruğunu kırdı” başlığı kullanıldı. Üst düzey AB yetkilileri, bir yıllık kördüğümün ardından, AB ile Türkiye’nin, Hazar havzasındaki potansiyel bir enerji madeninin kilidini açacak çığır açıcı bir boru hattı anlaşmasına ulaştılar. 25 Haziran’da Ankara’da imzalanacak anlaşma, Orta Asya, Kafkaslar ve Ortadoğu’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıması planlanan Nabucco boru hattı projesi, Kremlin’in gaz ithalatı konusunda Avrupa’ya uyguladığı engelleri kırmak için kilit önemde. Üst düzey bir AB yetkilisi, “Türkler şartlarımızı kabul etti. Herhangi bir koşul yok” dedi. Ankara Nabucco boru hattından pompalanacak gazdan vergi almak ve taşınan gazı yüzde 15 indirimli kullanmak için sıkı bir pazarlık yaptı. Müzakerelerdeki tıkanıklık geçen hafta Prag zirvesinde aşıldı. Avrupa Komisyonu’nun Enerjiden Sorumlu Üyesi Andris Piebalgs bu zirvede Türkiye’nin Nabucco’nun taşıyacağı gazı yüzde 15 indirimli kullanma isteğinden vazgeçtiğini söyledi. Avrupa Birliği yetkilileri Türkiye’nin şimdiye kadar ortaya koyduğu şartların, Nabucco projesini finansal açıdan çekici olmaktan çıkardığını belirtiyorlardı. Prag’daki zirveyi organize eden üst düzey bir Çek yetkili, müzakereleri “İstanbul’daki bir pazar yerinde yapılan pazarlıklara” benzeterek sonuca dair bir şey söylenemeyeceğini belirtti. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu kritik anda Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’ya “Anlaşma birkaç hafta içinde imzalanacak” dedi. Türk lider, Nabucco konusundaki bir anlaşmayı dolaylı olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili müzakerelerde sağlanacak ilerlemelere bağladı. Ancak, Barroso ve diğerleri, Ankara’nın Nabucco anlaşması için bir koşul öne sürmediğini belirtti...”

Sevgili dostlar, haber aynen böyle! Bildiğiniz gibi aylardır Nabucco ile ilgili gizlenen detayları sizlere aktarmaya çalışıyorum. Amaç çok net ve açık; yatırımı Türkiye borçlanıp yapacak, kurulucak şirketin kontrolü Avusturya’da olacak, Türk toprakları yine bedavaya kullanılacak, bize sadece işin “pisliği” kalırken, “Rus tekelini kırdık”, “Avrupa’ya girdiniz” algılaması daha doğrusu “havuçları” eşliğinde, yabancı petrol şirketleri ve bazı devletler “parayı cebe indirecek!"

Sevgili dostlar, konu hakkındaki bütün “gerçekleri” bu köşenin arşivinde yazdım. Girin lütfen okuyun. Bu projenin Türkiye’ye hiçbir yararı yok! İstediğimiz birkaç detay vardı, yukarıda okudunuz “onlardan da vazgeçmişiz!" İşin bir de “Vanayı kapatırsınız” yalanı var! Geçin bunları, topraklarınıza, doğanıza tecavüz ederek geçecek hatlardan “para” bile isteyemiyorsunuz, vanayı kapatacaksınız!

Ayrıca yukarıdaki metinde bir de “korkunç” bir cümle var; “...Andris Piebalgs bu zirvede Türkiye’nin Nabucco’nun taşıyacağı gazı yüzde 15 indirimli kullanma isteğinden vazgeçtiğini söyledi. Avrupa Birliği yetkilileri Türkiye’nin şimdiye kadar ortaya koyduğu şartların, Nabucco projesini finansal açıdan çekici olmaktan çıkardığını belirtiyorlardı...”

Evet, yanlış okumadınız “Türkiye para isterse cazip olmazmış!" Siz “Rus tekelini Avrupa üzerinden kaldıralım” diyeceksiniz ama dönüp Türkiye’ye de diyeceksiniz ki; “Aman para isteme, para da kazanalım!"

Sevgili dostlar, bu anlaşmayı bu haliyle imzalayanlar, tarihe “kara bir leke” olarak geçerler! Bu haliyle imza atanlar, gün gelir bunun hesabını verirler! Tekrar ediyorum, bir Türk vatandaşı olarak çıldırıyorum; bizi kandırıyorlar! Bizi kullanıyorlar! Hakkımız olanı vermeden, çalıyorlar! Yok mu Türkiye’de buna ses çıkaracak “sivil toplum kuruluşları, muhalefet?" Yok mu vicdan, sağduyu, akıl? Yalvarıyorum; orada kimse yok mu?

Yiğit BULUT
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: Bir kazık daha yedik!

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal May 12, 2009 13:20

Yiğit Bulut yazdı:Bildiğiniz gibi aylardır Nabucco ile ilgili gizlenen detayları sizlere aktarmaya çalışıyorum. Amaç çok net ve açık; yatırımı Türkiye borçlanıp yapacak, kurulucak şirketin kontrolü Avusturya’da olacak, Türk toprakları yine bedavaya kullanılacak, bize sadece işin “pisliği” kalırken, “Rus tekelini kırdık”, “Avrupa’ya girdiniz” algılaması daha doğrusu “havuçları” eşliğinde, yabancı petrol şirketleri ve bazı devletler “parayı cebe indirecek!"

Sevgili dostlar, konu hakkındaki bütün “gerçekleri” bu köşenin arşivinde yazdım. Girin lütfen okuyun. Bu projenin Türkiye’ye hiçbir yararı yok! İstediğimiz birkaç detay vardı, yukarıda okudunuz “onlardan da vazgeçmişiz!" İşin bir de “Vanayı kapatırsınız” yalanı var! Geçin bunları, topraklarınıza, doğanıza tecavüz ederek geçecek hatlardan “para” bile isteyemiyorsunuz, vanayı kapatacaksınız!

Geleceğimizi çalıyorlar...

Evet, yanlış okumadınız çocuklarımızın geleceği çalınıyor ve atılan imzalara Türkiye sessiz kalıyor...

Kim mi çalıyor?

Avrupa’nın en küçük ülkelerinden birinde kurulmuş bir şirket... Şirket’in “ülkesi” küçük ama ortakları çok büyük ve etkili...

Daha mı açık yazayım?

Yazarım... Avusturya’da kurulu Nabucco Gas Pipeline International GMBH, Türkiye’nin gelecekteki “bütün haklarını” üstüne geçirmek üzere! Türk kamuoyunu uyardım, bir daha uyarıyorum!

Bu noktada konu hakkındaki sorularımı sizlerle paylaşmak ve “faks-telefon-mektup” her yollar bunları Türk kamuoyuna dağıtmanızı rica etmek istiyorum... İşte sorular

1- 6 milyar dolarlık bir proje olan Nabucco Projesi ile ilgili olarak, Avrupa ülkeleri tarafından hükümete ve Bakanlığımıza “Karar mekanizmalarında yer almayacaksınız” yönünde bir baskı var mı?

Bu baskıya karşılık olarak ne gibi cevaplar, hangi tarihteki belgeyle verilmiştir?

2- Nabucco Projesi’nde, inşa edilecek münhasır boru hattının en büyük bölümü Türkiye’den geçecek olmasına rağmen, Avrupa ülkelerinden gelen bu baskının nedeni nedir?

3- Bu proje kapsamında en büyük yatırımı BOTAŞ yapacak olup, yüzde 30 özkaynak, yüzde 70 kredi kullanacağı planlanmaktadır. Ancak 6 ortaktan oluşan Nabucco Projesi’nde her ülke tüm haklarını, Avusturya’da kurulu Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye kayıtsız şartsız devretmeyi kabul etmiş durumdadır. Kabul edilen bu duruma göre Türkiye bu anlaşmadan hangi kazançları sağlayacaktır?

4- Nabucco Projesi’nde yer alan bu 6 ortağın, Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye ortaklık hissesi ülke bazında nedir?

5- Nabucco Gas Pipeline International GMBH’nin Avusturya’ya ödeyeceği vergilerden bu 6 ortak nasıl faydalanacaktır?

6- Nabucco Gas Pipeline International GMBH’nin ilgili ortaklara sadece taşıma tarifesinden iletim bedeli ödeyeceği doğru mudur?

7- Nabucco Gas Pipeline International GMBH, boru hatlarındaki tasarruflarda tek yetkili olacağı ifade edilmektedir. Türkiye’nin bu tasarruflarda ne kadar payı ve yetkisi olacaktır?

8- Bu konuda, hükümetlerarası anlaşma imzalanması, Avrupa ülkeleri tarafından ısrarla istenmekte olup, Türkiye’nin atacağı adım ne olacaktır?

Sevgili dostlar, bu projenin “en büyük ve en önemli ülkesi Türkiye”... AB’nin kaynak çeşitliliğini ve arz güvenliğini artırmak için olmaz olan şey Türkiye’nin jeopolitik konumu. Azerbaycan, Irak, İran, Mısır, Türkmenistan gazının Avrupa’ya ulaşması, Türkiye’nin jeopolitik konumu sayesinde söz konusu oluyor ve bu jeopolitik konum “satın alınabilecek” bir özellik değil... Fakat ne hikmetse Nabucco tasarısında Türkiye’ye bir Bulgaristan ya da Romanya imiş muamelesi yapılıyor ve siyasal iktidar da Türkiye’nin bu farklılığını vurgular/kullanır şekilde gözükmüyor. Avusturya bir yandan Nabucco Boru Hattı’nın biteceği yer olan Baumgarten’deki doğalgaz depolama alanını Gazprom’a satıp, hem Rus hem de Nabucco’dan gelecek gazı kullanarak Baumgarten’i Hub yapmaya çalışırken, Türkiye kendi jeopolitik konumu ile Avusturya’yı (Baumgarten’i) enerji jeopolitiği açısından “ihya” ediyor...

Sonuç: “Bu proje kapsamında en büyük yatırımı BOTAŞ yapacak olup, yüzde 30 özkaynak, yüzde 70 kredi kullanacak... Ve işin en acısı Türkiye, haklarını, Avusturya merkezinde kurulu Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye kayıtsız şartsız devretmeyi kabul etmiş durumda... Böyle bir yapı içinde diğerlerine göre kat kat fazla yatırım yapacak BOTAŞ ve binlerce km toprağını kullandıracak Türkiye, bu işten sadece” çırak çıkacak...

Son söz: Uyan Türkiyem Uyan! Geleceğin “senin ellerinden alınıyor”, toprağın bedavaya kullanılmak üzere pazarlanıyor ve bizler hâlâ uyuyoruz!

Yiğit BULUT, 25.12.2008

Sizlerden yardım istiyorum!

Bu köşede daha önce bazı detaylarını yazdım ama elime yeni bilgi ve belgeler geçtikçe “daha da rahatsız oluyorum” ve inanamama katsayım artıyor. Lafı uzatmayacağım; aşağıda özet halinde yazacaklarımın bütün Türkiye’de yayılması için hatta bizi yönetenlere “her yerden mektuplarla, fakslarla, mesajlarla” yağmur olup yağması için sizlerden yardım istiyorum. Karar vericileri uyarmalıyız! Onların çok işi olabilir, algılamaları karıştırılmış-bozulmuş olabilir ama bizler, dışarıdan bakarken gördüklerimizi aktarmalıyız!

Sevgili dostlar, ana soru şu; bütün pisliği ve maddi yükünü çektiği ve bütün haklarını Avusturya’da bir şirkete devrettiği bu projeden Türkiye’nin kazancı ne?

Şimdi sizlerden “her yere yayın” diye rica ettiğim detaylara geçelim;

1- 6 milyar dolarlık bir proje olan Nabucco Projesi ile ilgili olarak, Avrupa ülkeleri tarafından hükümete ve bakanlığımıza “Karar mekanizmalarında yer almayacaksınız” yönünde bir baskı var!

2- Nabucco Projesi’nde, inşa edilecek münhasır boru hattının en büyük bölümün Türkiye’den geçecek olmasına rağmen, Avrupa ülkelerinden gelen bu baskının sebebi Türkiye’nin “düşünemez hale getirilip” ipin ucunu kaptırması!

3- Bu proje kapsamında en büyük yatırımı Botaş yapacak olup, yüzde 30 özkaynak, yüzde 70 kredi kullanacağı planlanmakta. Ancak 6 ortaktan oluşan Nabucco Projesi’nde her ülke tüm haklarını, Avusturya merkezinde kurulu Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye kayıtsız şartsız devretmeyi kabul etmiş durumda. Kabul edilen bu duruma göre Türkiye bu anlaşmadan dolayı bütün haklarını kaybedecek.

4- Nabucco Projesi’nde yer alan bu 6 ortağın, Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye ortaklık hissesinin ülke bazında ne olduğu bile belli değil!

5- Nabucco Gas Pipeline International GMBH’nin Avusturya’ya ödeyeceği vergilerden bu 6 ortak nasıl faydalanacak, bizi sırtımızdan kazanılan para Avusturya devletine vergi olacak!

6- Nabucco Gas Pipeline International GMBHi, ilgili ortaklara sadece taşıma tarifesinden iletim bedeli ödeyecek yani Türkiye “hava alacak.” Ana borunun geçeceği en önemli ortak Türkiye diğer 5 önemsiz ortak gibi değerlendiriliyor ve değerlendirilecek.

7- Nabucco Gas Pipeline International GMBH, boru hatlarındaki tasarruflarda tek yetkili olacak ve Türkiye’nin bu tasarruflarda ne kadar payı ve yetkisi olacak tamamen belirsiz!

8- Bu konuda, hükümetlerarası anlaşma imzalanması, Avrupa ülkeleri tarafından ısrarla istenmekte olup, Türkiye’nin atacağı adımın ne olacağı konusunda ortada bir devlet politikası yok!

Sevgili dostlar, bu proje kapsamında en büyük yatırımı Botaş yapacak olup, yüzde 30 özkaynak, yüzde 70 kredi kullanacak. Ancak 6 ortaktan oluşan Nabucco Projesi’nde her ülke tüm haklarını, Avusturya merkezinde kurulu Nabucco Gas Pipeline International GMBH’ye kayıtsız şartsız devretmeyi kabul etmiş durumda. Böyle bir yapı içinde diğerlerine göre kat kat fazla yatırım yapacak Botaş ve binlerce kilometre toprağını kullandıracak Türkiye de maalesef “teslim olmuş” durumda!

Sonuç: Bu gerçekleri bütün Türkiye’ye anlatmama ve “bu haksızlıkların” yetkililer tarafından farkedilene kadar “mesaj, faks, mektup” olup yağmasına lütfen yardım edin! Sizin çocuklarınızın geleceğini çalmasınlar diye savaşıyorum, lütfen yardım edin!

Not: Yandaki resme bakın ve elinizi vicdanınıza koyun; Türkiye diğer 6 ülke ile “aynı” pozisyonda mı?

Yiğit BULUT, 22.01.2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen bozkurtlar diyari » Sal May 12, 2009 13:55

Arkadaslar tüylerim tiken tiken oluyor bunlari okuyunca
Bu ülke yani bizim ülkemiz nereye gidiyor.
Yarinlarimizi sattirmaktan ne zaman kurtulacagiz.
Nerede bu Chp /nerde bu Mhp yav kardesim sizin göreviniz ne?
Adamlar bizleri kepaze ediyor,Fransa ve Almanya artik acik acik söylüyor istemiyoruz.
Halen coni istiyor diye avrupaya girecegiz diye bir sey olabilirmi.
Adamlar en azindan bunu dürüstce söylüyorlar is-te-mi-yo-ruz.Basinizin caresine bakin.
Bu kadar rezil olmanin ne anlami var.

Paylasim icin tesekkürler.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Sal May 12, 2009 16:13

yok kardesim! bunlara karsi cikacak birsivil toplum kurulusu yok! olsa bile ilk karci cikmalarinda, uzerlerine ergenekon
polislerini(fetullah'in kopeklerini) salarlar,birkac incelem ve tutuklamadan sonra,hepsinide iceriye atarlar, ortalikta bu-
na karsi cikanlari temizlemis olurlar! akp'nin bugune kadar ergenekon yalanini bunlarin ustunu ortmek icin kullandigini
herkes gordu! Bundan sonra, Turkiye'nin hakli oldugu kosullar yerine getirilmeden Nabucco'yu onaylayacak Turk yonetici-
lerine karsi cikacak Ulusalcilari'da,akp'lilerin ergenekon dumeniyle iceriye atacaklarina adim gibi inaniyorum!
Ya iste sevgili dostlar, ulkemizi kimler yonetiyor 8 yildir goruyoruz! Haydi simdi gelinde bu kuresel cetelere ve onlarin
Turkiye'deki orgutune(akp) karsi cikin.
Ulkeyi savunmak,kaynaklarimizi savunmak,topraklarimizi savunmak,topraklarimizi parasiz kullandirmamak darbecilik-fasistlik,statukoculuk,ulusalcilik,ergenekon'culuk oluyor!
bunlarin tersini yapmak,ulkemizi her turlu dumen cevirerek satmak ise demokratlik,insan haklari ve ozgurluk oluyor!
haydi bakalim yerseniz!
Biz yemiyoruz da, bize yedirmeye,dayatmaya calisiyorlar!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 13, 2009 0:21

avrupa memlekete akp sayesinde boruları ! döşeye dursun...asıl boru hattını bir daha ki seçimlerde bu millet tayyibe döşeyecek.ondan sonra borunun ucundan pompala gazı, ver ateşide...o gazla burdan fetuşun eteklerine kadar koşa koşa gider :kikirik:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen kush » Çrş May 13, 2009 0:26

güzel özetlemisin sessiz sedasız. Katilmamamk mümkün degil. Ama bunun faturasi yanan eteklerle fetosa kosmaktan cok daha agir olmali. Bu millete yapilan kötülügün faturasini bakalim bu millet kac yilda ödeyecek ve bunlara sebep olanlari nasil anacaklar. Tarih bunlari bize gösterecektir.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 13, 2009 1:04

kush yazdı: Ama bunun faturasi yanan eteklerle fetosa kosmaktan cok daha agir olmali.

işte yurt dışına kaçmadan yakalayabilirsek vatana ihanet suçundan yargılar asarız.kaçarsa da o boruların verdiği g.t ağrısı ona yeter deyip kendimizi teselli edecez ne yapalım :mrgreen:
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x