Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

Genel & Güncel Konular

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen özgürtürk » Cum Mar 12, 2010 14:23

TSK artık bir olağan şüphelidir, tasfiye sürecine sokulmuştur. İşin üzücü yanı bu sürece komuta kademesinin de ortak olduğu izlenimi doğmasıdır.
Paslaşma ne zamana kadar sürecektir? Son kale son nefer de teslim alınıncaya kadar mı?
Neden üst subaylar sesini çıkartamamaktadır?
Neden NATO'da görev almamış ulusalcı generallerin üzerine gidilmesine izin verilmektedir?
Korkarım ki artık geri dönülemez bir noktaya gelinmiştir.
Tanrı Türkü korusun.
Kullanıcı küçük betizi
özgürtürk
Üye
Üye
 
İletiler: 84
Kayıt: Sal Mar 31, 2009 15:19

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen Comte » Cum Mar 12, 2010 14:59

TSK’daki çok mühim mühimmat!

Elektronik posta yolu ile Ankara polisine bir ihbar yapılıyor ve Gölbaşı’ndaki bir askeri birliğe sevkiyat yaptığı öğrenilen silah ve mühimmat yüklü kamyon durduruluyor, savcının emriyle Emniyet’e götürülüyor. Geceyarısı, olayda suç teşkil eden bir durum olmadığı anlaşılıyor. Ertesi gün basına bir açıklama yapılıyor: İhbarda bulunan şahıs ve şahıslar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca araştırılıyor.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, konuyla ilgili açıklamasında “Anlaşılıyor ki, belirli bir kumanda merkezi var. O kumanda merkezi bu planlamayı yapıyor. Bazen Bülent Arınç’ın evinin etrafında dolaşan iki subayı tespit ediyor, bazen meşru, legal, askeri sevkiyatı kaçak bir işlemmiş gibi ihbar ediyor. Herhalde TRT de o kumanda merkezinden sinyalle bu yayınları yapıyor” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de konuyu Meclis gündemine bir soru önergesi ile getirdi. Köktürk, “TRT tarafından yapılan yayınlarda, el bombalarının seri numaralarının silindiği şeklindeki gerçek dışı haberler TSK’ya karşı var olan asimetrik, psikolojik ve sistematik saldırının bir parçası mıdır?” diye sordu.
***
Diğer taraftan, Atilla Akar, kendi sitesinde “İhbar Ediyorum! Türkiye Cumhuriyeti Savcıları Derhal Harekete Geçin! TSK, Çok Tehlikeli Bir Silahlı Terör Örgütüdür!” başlığını taşıyan yazısında, TSK’nın elindeki uçakları, helikopterleri, savaş gemilerini, tankları, zırhlı taşıyıcıları, füzeleri, roketleri, topları, bombaları, tüfek ve cephaneyi, sayılarını da vererek ihbar etti!
Akar, “Örgütün başında İlker Başbuğ var, Ankara’da adına ’Genelkurmay’ denilen örgüt evinde oturuyor. Sanırım halihazırda ’1 Numara’ o! Ayrıca örgüt Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarından müteşekkildir. Örgütün Merkez Komite üyeleri de mevcuttur. Ayrıca örgüt bir tür ’Eyalet Sorumluları’ gibi düşünebileceğimiz 1. Ordu, 2. Ordu, 3. Ordu, Ege Ordu, Lojistik Komutanlık, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı gibi alt birimlere sahiptir” diye devam ediyor!
***
İster misiniz, bu ihbarı da ciddiye alıp soruşturma başlatsınlar!
Neyse ki bir ihbarın ciddiye alınması için imzasız olması veya gizli tanık tarafından yapılması gerekiyor.
İmzalı ihbarlara ise kimse kulak asmıyor!
Bu arada TSK örgütünün bir numarası Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve yardımcıları olan kuvvet komutanları İstanbul’da Sualtı Taarruz ve Sualtı Savunma Timlerinin eğitimlerini, Batı Karadeniz’de firkateynler tarafından yapılan güdümlü mermi atışlarını izlediler.
Desenize örgüt alenen eğitim yapıyor!
Yine örgütün asıl bir numarası olan Mustafa Kemal Paşa için mezun olduğu Makedonya’daki Manastır Askerî İdadisi’nde bir tören düzenlendi.
***
Öte yandan Kütahya Seyitömer Höyüğü’nde bulunan ve yaklaşık 4 bin yıllık oldukları belirlenen insan iskeletlerindeki beyinlerin, bor madeni sayesinde günümüze kadar bozulmadan kaldığı belirlendi. Kazı grubu başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, bu tarihi olayın, normal dokuların ve beynin korunmasına yönelik çalışmalarda adeta çığır açacağını söyledi.
Her mail ihbarı için bir operasyon düzenleyen ve aynı anda TRT’den yaygara koparanların beyinlerini de koruma altına almak için iyi bir buluş doğrusu!

Arslan BULUT, YENİÇAĞ, 12 Mart 2010
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Mar 13, 2010 13:55

TSK, Sevkiyatı Bildirmiş!

Kamyonun, yola çıkması öncesinde Emniyet Müdürlüğü'nün bilgilendirildiği ortaya çıktı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait el bombası yüklü 06 BJ 9915 plakalı kamyonun, Muğla'dan yola çıkması öncesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün bilgilendirildiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Muğla Jandarma Alay Komutanlığı, el bombası taşıyan sivil plakalı kamyonla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bir faks mesajı çekti. Faks mesajında, kamyonun plakası, araçtaki silahlı muhafızların kimliği, aracın hareket tarihi, kalkış ve varış saatleri ile güzergahı hakkında bilgiler yer aldı.

Muğla Jandarma Komutanlığı, kamyonla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra, geçiş güzergahı üzerindeki diğer il emniyet müdürlüklerini de bilgilendirdi. Kaynaklar, polis ve jandarma birimlerinin güvenlik tedbiri nedeniyle bilgilendirildiğini kaydetti.

El bombalarının sivil kamyonlarla nakledilmesinin bir güvenlik zafiyeti yaratmadığı da kaydedildi. El bombalarının ateşleme tertibatından ayrılarak, kamyonlara yüklendiği ve bu yüzden patlama riskinin olmadığı öğrenildi. Kaynaklar, taşınan el bombalarının ancak özel olarak patlayıcı madde düzeneği döşenmesi durumunda havaya uçacağını ifade etti.

Askeri kaynaklar, TSK'da mühimmatların 'İlk giren ilk çıkar' prensibi çerçevesinde kullanıldığına dikkat çekip 'TSK eğitim ve operasyonlarında Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen işler haldeki en eski el bombaları kullanılır. Türkiye'nin dört bir tarafındaki askeri birliklerin depolarındaki mühimmattın hangi yıl üretildiği ve raf ömrünün dolmasına ne kadar kaldığı da takip edilir. Envanterde, raf ömrünü doldurmaya yakın, örneğin 1975 yılı yapımı el bombası varsa, hiçbir zaman 2009 yılında üretilerek envantere giren el bombası kullanılmaz. 1975 yılına ait el bombaları hangi birlikteyse, harekat ve eğitim ihtiyacı gereği bu mühimmatı kullanacak olan birliğe gönderilir'örneğini verdi.

Muğla'dan, Ankara'ya yapılan sevkiyatta da el bombaları Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gönderiliyordu. Özel Kuvvetler Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde gerçek mühimmatla en fazla eğitim ve operasyon yapan askeri birim olma özelliğini taşıyor.

İŞTE GÖREV KAĞIDI

'Seri numarasız el bombalarına seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında ilgi A gereği Mühimmat Ana Depo Komutanlığı / Yahşihan / Kırıkkale'ye tesliminin sağlanması maksadıyla Güllük Milas'taki Genelkurmay Özel Kuvvetler Destek Grup Özel Eğitim Merkez Takım Komutanlığı envanterindeki mevcut el bombalarının tümü Oğulbey Kışlası'na nakledilecektir'

Mail ihbarı

TSK'nın mühimmat yüklü kamyonunu ihbar ederek, rutin sevkiyata polis operasyonu yaptıran ihbarcıyı bulmak için savcılık soruşturma başlattı. İhbarın ise 'Mehmet Ali' rumuzu kullanan birinden elektronik posta yoluyla geldiği ortaya çıktı. Polis ihbarcıyı arıyor.

Kamyunun durdurulduğu 10 Mart'ta saat 15.57'de Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne gönderilen mailin başlığında 'Çok önemli lütfen bakınız' ibaresi bulunuyor.

E-POSTA'YA DÜŞEN İHBAR

'06 BJ 9915 plakalı MAN kamyona dikkat!!! Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu ve 'Kozmik Oda'da yapılan aramalardan sonra Seferberlik üyeleri telaşa düştü. Ankara Seferberlik Tetkik Kurulu kullanmış olduğu sivil personelden bütün kirli silahları birer birer toplayarak Ankara'ya getirtiyor. Az önce Afyon'dan yola çıkan ve Ankara'ya gelecek olan 06 BJ 9915 plakalı kamyona uzun namlulu silahları olan şahıslar nezaret ediyor. Polis uygulamasından kurtulmak için araca subay kimliği taşıyan silahlı bir kişi bindirildi. Bu aracı mutlaka kontrol edin ama dikkatli olmalısınız. Çünkü silahlara nezaret eden uzun namlulu silah taşıyan kişi gerekirse çatışmaya girmeye de hazır olacak. Sevkiyatın ilk durağı Ankara, silahlar burada elden geçirildikten sonra namluları temizlenecek, seri numaraları değiştirilecek.'

TEPKİLER FAZLA BÜYÜTMEYİN

CumhurbaşkanI Abdullah Gül: Bunlar savcıların konularıyla ilgili. Hukukumuz ne gerektiriyorsa o yapılır. Bunları çok fazla büyütmemek gerekir''

KONU YARGIDA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: Yargıyı ilgilendiren bir konu. Savcılık bir açıklama yapar''

MERKEZDEN PLAN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: Anlaşılıyor ki belirli bir kumanda merkezi var, merkezinin devletin içinde ve dışında ajanları var, istihbarat topluyor, planlıyor.


İnternetajans, 12 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Mar 17, 2010 15:42

Resim
‘Kamyon’a suç duyurusu

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla gözaltına alınan 3 subay, Türkiye’yi ayağa kaldıran cephane yüklü kamyonla ilgili ihbarı yapan siber provokatörün peşine düştü. 3 subay, provokatör hakkında suç duyurusu yaptı.

“Zan altında bırakmak istiyorlar”

3 SUBAY adına savcılığa dilekçe veren avukat, “Müvekkillerim suçla ilişkilendirilmek ve zan altında bırakılmak istendi. Bu yalan, kasıtlı ve asılsız ihbarı yapan kişi ya da kişilerden davacı ve şikâyetçiyiz. Dava açılmalı” dedi.

Muhbir için suç duyurusu

Başbakan Yardımcısı Arınç’a suikast düzenleneceği şüphesiyle gözaltına alınan 3 subay, Türkiye’yi ayağa kaldıran cephane yüklü kamyonla ilgili ihbarı yapan siber provokatör hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait cephane yüklü kamyonu bir e-posta ile polise ihbar ederek asker ile polisi karşı karşıya getiren bilişim uzmanı provokatörle ilgili ilk suç duyurusu muvazzaf subaylardan geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ankara Seferberlik Başkanlığı’nda görevli 3 subay, bomba yüklü kamyonla ilgili ihbarı yapan kişi ya da kişilerden şikâyetçi oldu.

Yalan ve yanlış bilgi

Subaylar, söz konusu ihbarla Arınç soruşturmasının ilişkilendirilmek istendiğini, yalan ve yanlış bilgi verilerek soruşturmaya delil oluşturmanın ve yargıyı yanıltmanın amaçlandığını savundular. Çukurambar soruşturmasının şüphelileri Albay Y.A., Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin avukatı Süleyman Ayhan tarafından Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne verilen suç duyurusu dilekçesinde, 10 Mart 2010’da e-mail yoluyla yapılan “kamyon ihbarı” anımsatılarak, özetle şöyle denildi:

Zan altında bıraktılar

“Yapılan ihbarda, taşınan silah ve bombaların Ankara Seferberlik Başkanlığı tarafından daha önce çeşitli eylem ve olaylarda kullanılmak üzere dağıtılan silah ve bombalar olduğu vurgulanarak, müvekkillerimin görev yaptığı kurum ve kendileri suçla ilişkilendirilmek ve zan altında bırakılmak istenmiştir. Bu yalan yanlış ve kasıtlı ihbarla, ayrıca başsavcılığınız tarafından yürütülen soruşturmaya yalan ve yanlış bilgi vererek, delil oluşturmak ve yargıyı yanıltmak amaçlanmıştır. Bu yalan, kasıtlı ve asılsız ihbarı yapan kişi ya da kişilerden davacı ve şikâyetçiyiz. Haklarında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için ilgili yasa maddeleri gereği dava açılmalıdır.” Hatırlanacağı gibi 10 Mart 2010 tarihinde bir ihbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, askeri birliğe cephane sevkıyatı yapan silah ve mühimmat yüklü 06 BJ 9915 plakalı kamyonu Etimesgut’ta durdurmuş, araç savcının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne çekilmişti. Askerle polisi karşıya getiren bu olayın ardından kamyonda yapılan aramada silahların TSK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.


YENİÇAĞ, 16 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen Deli Haydar » Çrş Mar 24, 2010 16:30

“Kamyon İhbarcısı”ndan Odatv’ye E-Posta Geldi
Odatv / 14 Mart 2010

Bu haberimiz; elektronik ihbarlar ve telekulak haberleriyle çalkalanan yurdumuzda; olayların perde arkasının hiç de sanıldığı gibi olamayabileceğini, aslında teknolojinin çok daha çetrefilli bir silah olarak kullanıldığının belgesidir.

Türkiye cephane yüklü kamyon olayını tartışmaya devam ediyor. İhbar; Mehmet Ali rumuzuyla; mehmetali06168@hotmail.com adresi üzerinden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gelmişti.

İhbarın kim tarafından yapıldığı sorusu gündemdeki sıcaklığını korurken, Odatv’ye; söz konusu mehmetali06168@hotmail.com adresinden bir e-posta geldi.

Evet, yanlış duymadınız.

Gelen e-posta bizi bir internet sitesine bakmamızı öneriyordu.

Önerilen sitenin adresi: http://uygur.cephesi.com/?habergetir=71

Önce o sayfada yazanları aynen yayınlıyoruz:

Sahte Kara Bela olmadan “mehmetali06168@hotmail.com” adresi hakkında bilgi

Gündemde kendine bir köşe kapan ve o köşeyi birkaç gün işgal eden e-posta adresinin tamamıyla sahte ve gönderen kişi tarafından sallanmış bir adres olduğunu bildiriyorum.

Haberlere ilk çıktığı zamanlarda önemsemediğim ama daha sonra kontrol ettiğim adresin herhangi bir kullanıcısı olmaması sebebiyle ilk işim onu almak oldu ve kimler ne yazacak, kimler kişi listesine ekleyecek diye beklemeye koyuldum. Meraklı bekleyişim sonucu hâlâ devam etmekte olan e-posta trafiği içinde bir üniversite adresi de dahil kimilerinin tebriği, bazı haber gruplarından röportaj teklifi, kendini bilmez kişilerin küfürleri ve kendini hacker sanan - tespit ettiğim kadarıyla - 13 lamer’ın adresi almaya çalışma teşebbüsleriyle karşılaştım.

E-posta adresinin kayıt tarihi ile ilgili ekran görüntüsü:
Resim

Aranan Mehmet Ali gerçek isimli ya da rumuzlu kişi her kimse emniyete yolladığı iletiyi tamamıyla anonim göndermiştir. Bunun için adresin varlığını - yokluğunu araştırmaktan önce en basitinden bahsi geçen e-posta adresinin şirketi tarafından her iletinin altına reklam yerleştirildiğini bilmek yetmektedir. Adresin bende olduğunu bildiğimden dolayı her ne kadar orijinalini görmesem de, emniyete yollanan iletinin imza kısımlarında herhangi bir reklam ibaresi yer almadığını iddia ediyor ve bu tarz iletilerin ilk bakışta sahte olduğunu anlamanın mümkün olduğunu belirterek; bilgileri kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.

İmza: idikut”

Evet, gördüğünüz gibi; günlerdir tartışılan mehmetali06168 @hotmail.com adresi aslında hiç alınmamıştı. Ve Odatv’ye bunu haber veren okurumuz; bu posta hesabını sonradan almış; kendi internet sayfasında da olayı anlatmış ve o mail adresinden bize e-posta atmıştı.

Yine bir okuyucumuz şu araştırmayı yapmış:

“Ankara'daki Kamyon soruşturmasında bahsi geçen '66.230.230.230' numaralı IP adresini incelendiğimde 'Proxy' üzerinden 'Spam' mesajlar göndermek için kullanıldığını tespit ettim.

İhbarı yapan 'Mehmet Ali' rumuzlu vatandaş ihbarı Türkiye'den yapıyor ama 'Proxy' kullanarak gerçek IP adresini saklıyor.”


Şaşırdınız mı?

Uzun zamandır ihbarlarla, telekulaklarla, gizli dinlemelerle yatıp kalkıyoruz. Bu son olay ve daha önce yazdıklarımız da bir kez daha gösteriyor ki; bu “operasyonların” perde arkası çok çetrefilli bir yapıyı gözler önüne seriyor. Ve bu yapı; Türkiye’nin pek de umursamadığı teknolojiyi nasıl kullanacağını çok iyi biliyor.





Polisin Aradığı A.B.A Aslında Kim?
Odatv / 23 Mart 2010

Anadolu Ajansı son dakika haberi olarak geçti. Okuyalım:

“Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri mühimmat yüklü kamyona yönelik ihbarın gönderilmesine ilişkin soruşturma kapsamında, Balıkesir'de bir kişinin tespit edildiği bildirildi.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB), “Mehmet Ali” rumuzlu ihbarın gönderildiği IP numarasını inceleyen uzmanlar, elektronik posta oluşturulmasıyla ilgili yurt içi ve yurt dışında çeşitli adresler belirledi.

Yapılan görüşmeler ve teknik analizlerin ardından Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde A.B.A. (27) adlı bir kişi tespit edildi.

Bu kişinin adresinde arama yapılacağı öğrenildi.”

Haber böyle…

Peki, polisin arama yaptığı A.B.A kim?

Takip edenler bilir; Odatv.com olarak 14 Mart 2010 tarihinde “Kamyon İhbarcısı"ndan Odatv’ye E-Posta Geldi” başlıklı bir haber yayınladık.

Haberimizde; söz konusu ihbarın yapıldığı mehmetali06168@hotmail.com adresinden Odatv’ye bir e-posta geldiğini yazdık. Özetlersek; ihbarın yapıldığı bu e-posta adresinin aslında hiç alınmadığını fark eden bir okur; bunu kanıtlamak için o hesabı almış ve oradan bize e-posta mesajı atmıştı. Bu olayı da http://uygur.cephesi.com/?habergetir=71 adresinde yayınlamıştı.

Daha sonra İhlas Haber Ajansı, söz konusu e – posta hesabını daha sonradan alan bu kişiyi buldu ve bir röportaj gerçekleştirdi. O röportajdan bazı bölümleri okuyalım:

“(…)Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nde öğrenim gören 2. sınıf öğrencisi A.B.A. (23), söz konusu mail adresini medyada çıkan haberlerin ardından araştırdığını, boş olduğunu görünce de kendi adına kayıt yaptırdığını söyledi.(…)

(…)"Gerçek ihbarcı ben değilim" diyen A.B.A., sahte ihbar mailinin Amerika'da çıkan adresinin de sahte olduğunu düşündüğünü, emniyetin servis sağlayıcı Microsoft şirketiyle iletişime geçmesi halinde gerçek ihbarcıya ulaşılabileceğini söyledi. (…)

(…)Babası da eğitimci olan üniversite öğrencisi A.B.A., "Basın kuruluşlarından o kişi sanarak röportaj teklifleri geldi bana. Ben o zamanlar pek değerlendirmeye almadım. En çok göze çarpan mailler medya kuruluşlarından geldi, 'bizimle görüşebilir misin, röportaj yapabilir miyiz' diye. Bazı üniversitelerden tebrikler de geldi, başka şahıslardan küfür edenler de oldu. Ön yargılı insanlar çoktu. Bu adresin gerçek sahibi mi, değilmi diye düşünmeden birçok küfürlere maruz kaldık. Ama tabi gerçek muhatabı ben olmadığım için bunları dikkate almadım" dedi. (…)

(…)A. B. A, "Olaydan hemen sonra bu mail adresini web'e düşer düşmez aldım. Bir gün sonra bu adresle ilgili haber yayınlandı, basın kuruluşlarına yine aynı adres üzerinden bir ileti göndererek kendi kişisel sayfamda yayınladım haberi. Teknik bilgi de verdim bu konuda, gerçek kimliğimi açıklamadım. 'İdikut' takma adını kullandım. Uygur arkadaşlarla bir bağlantım var, onların davalarıyla ilgili toplumumuz bilgilensin diye bu adı kullandım. Bu adres üzerinden haber yapıp tanıttım, kısmen amacıma da ulaştım. Haber yayınlanır yayınlanmaz dakikada 10'dan fazla farklı IP adreslerinden giriş çıkışlar oldu" şeklinde konuştu.” (…)

(…)Ben 'idikut'un reklamını yapmış oldum. Bu konunun haber değeri de yüksek olduğu için kendi kişisel çıkarımı düşünmeden bir amaca yarasın diye böyle bir girişimde bulundum" diyen A.B.A, "Kamuoyu bilsin istedim, çünkü konu çok ciddi. Öğrenci olduğum için birgün başıma iş gelebilir diye düşündüm. Ben bu tür girişimlerde delille iş yaptığım için herhangi bir korkuya kapılmadım. Ama aileme bunu söylemekle hata yaptığımı düşünüyorum. Özellikle babam bu konularda çok hassas olduğu için sürekli tepkisiyle karşılaştım. Onlar da gündemi bildikleri için korku ve endişeye kapıldılar" diye konuştu.(…)"

Evet, görüldüğü gibi polisin tespit ettiği A.B.A, aslında ilk olarak Odatv’ye ulaşmış, daha sonra da medyaya konuşmuştu.

Aslına bakılırsa; Anadolu Ajansı’nın haberinde gözden kaçan bir nokta var. İhbarla ilgili tespit edilen farklı adresler söz konusu. Yani polis, tüm şüpheleri değerlendirmek için, bu aramayı yapmak durumunda.

Ancak bu olay bütün medyada “İhbarcı Tespit Edildi” manşetleriyle yer buldu. Heyecanlarına yenik düşen gazeteciler, olayın anlattığımız perde arkasını bilmeden ve ajansın haberini doğru okuyamadan kararı verdiler.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Bomba Yüklü Asker Kamyonuna Polis Gözaltısı

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 30, 2010 13:22

İhbarcı Neden Bulunamıyor?

Savcılık Microsoft'ta 'mehmetali'yi sordu.

Microsoft da 'mehmet ali'yi çıkaramadı.

Microsoft, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bombaları taşıyan sivil kamyonla ilgili ihbarın yapıldığı iddia edilen “mehmetali06168@hotmail.com” adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ihbarcının bulunması için soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şubesi, Microsoft Türkiye Temsilciliği’yle irtibata geçerek, “mehmetali06168@hotmail.com” adresine ilişkin bilgi istedi. Şirketin ABD’deki merkezinde yapılan incelemeler sonucunda elektronik posta adresinin Microsoft’a ait Hotmail’de kayıtlı olmadığı ve geçmişte de bu adresin hiç kullanılmadığı belirlendi. Şirket, konuya ilişkin bilgileri yazıyla Emniyet birimlerine iletti. Yazıda, ihbarın gönderildiği “66.230.230.230” no’lu IP’nin sahte olduğu, ihbarcının birden fazla server kullanarak maili ABD’den atmış gibi gösterdiğine yer verildi. İhbarcının kendisini “Mehmet Ali” olarak tanıtmasının ardından, aynı rumuz, emniyete gönderilen neredeyse tüm ihbar maillerinde kullanılmaya başlandı. Terörle Mücadele Şubesi’ne ihbarın yapıldığı 10 Mart’tan itibaren gelen 90 mailin 81’nin “Mehmet Ali” rumuzuyla atılması dikkat çekti.

Başbakan ihbarı şifreli

Başbakan Tayyip Erdoğan’a suikast yapılacağı yönündeki ihbarın da “Mehmet Ali” rumuzuyla yine Ankara Emniyeti’ne gönderildiği ortaya çıktı. Sadece rakamların bulunduğu maili inceleyen polis, ihbarın “Q” klavyedeki her harfe numara verilerek şifrelendirildiğini belirledi. “Başbakana suikast yapılacak dikkat” yazılı maille ilgili bilgiler önce savcılığa, ardından Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na bildirildi.


İnternetajans, 30 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x