BOTAŞ, Melih Gökçek'e 1,2 milyar liralık haciz başlattı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

BOTAŞ, Melih Gökçek'e 1,2 milyar liralık haciz başlattı

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Haz 12, 2009 0:19

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Başkent Doğalgaz A. Ş. 'nin, BOTAŞ'a olan borcu 1 milyar 200 milyon liraya ulaşmış bulunuyor. Bu borçla ilgili herhangi bir ödeme yapılmaması üzerine BOTAŞ'ın haciz işlemine başladığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında ödemediği doğalgaz borcu yüzünden milyarlık haciz işlemi başlatıldı. Mayıs sonu itibariyle bu yıl için 450 milyon lira alacağı olan BOTAŞ'ın önceki dönemden de tahsil edemediği 676 milyon liralık daha alacağı bulunduğu belirtildi. Böylece BOTAŞ'ın alacağı 1 milyar 126 milyon TL'ye ulaştı.

BOTAŞ'ın haciz işlemi başlatmadan önce haziran ayının ilk haftasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bir ödeme beklediği ancak bunun da gerçekleşmemesi üzerine alacaklarını haciz yoluyla tahsil etme yoluna gittiği ifade edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in buna karşılık yeniden dava açarak yürütmeyi durdurma isteminde bulunması bekleniyor.

BOTAŞ yıllardır alacaklarını tahsil edemediği için nakit sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. BOTAŞ'ın Ukrayna gibi gaz kesintileri ile karşılaşmaması için yurtdışı ödeme yükümlülüklerini de zamanında yerine getirmesi gerekiyor. Bu nedenle ticari banka kredisi alma yoluna giden BOTAŞ'ın da kendi içindeki zararı artmış oldu.

2006 yılında bu sorunların çözümü için Maliye, Hazine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu gibi ilgili kuruluşların da devreye girmesi ve belediyenin yurtdışı kredilerine tedbir konması, ödeneğindeki payından kesintiye gidilmesine yönelik formüller geliştirildi.

Ancak bunlar yerine doğalgaz dağıtım işinin özelleştirilmesine karar verilerek, özelleştirme işlemi hızlandırıldı ve özelleştirme geliriyle borcun ödenmesi yasal güvenceye alındı ancak bu da çözüm olmadı. Böylece gün geçtikçe borç katlandı. Ankaralılar her an gazın kesilebilme riski ile karşı karşıya kaldı. Kesinti, 2 milyon gibi büyük sayıdaki abone grubunu olumsuz etkileyeceği için haciz işlemleri yoluyla borç tahsilatına çalışılıyor.


Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x