Çetin Taş yazdı:Ram,biz seninle tartıştık bu konuyu ama bir konuyu yanlış anlamışsın.Ben çıkış yolunun particilikten geçmediğini biliyorum ve bunu da zaten her fırsatta yazdığım yorumlarda söylemeye çalışıyorum.Bu nedenledir ki 22 Temmuz öncesi pek çok yazımda iktidar partisine karşı olan herkesin güç birliğini savundum.Bunun içindir ki CUMHURİYET mitinglerinde İPli,MHPli,CHPli,DSPli,başörtülü cumhuriyet sevdalılarının birlikteliğinden mutluluk duydum ve bu sayfalara yazdım.Yukarıda Türkan'ın sorusuna cevap verdim yoksa körü körüne İPliliği,CHPliliği,MHPliliği veya başka bir partililiği asla savunmadım.Ama sorunumuz şu ki iktidar partisinin bize göre ülkeyi getirmiş olduğu karanlığın önlemi olan sol-sağ güçbirliği oluşmadı ve oluşamıyor.Ayrıca DSP ve CHPlilerin istifa etmesi sorunu çözecek mi?Ne olacağını sanıyorsun bu adamlar istifa edince?Bu cehaletle bu toplumun ''vay helal olsun ne güzel yaptılar da istifa ettiler,ne güzel milli duruş sergilediler''mi diyeceklerini sanıyorsun?Yoksa hemen yapılacak seçimlerde iktidar partisinin ''bakın işte bunlar sorumluluktan kaçtılar,milletin vekilliğinden kaçtılar''propagandasının cazibesine kapılıp meclisten silmeyecekler mi sanıyorsun?Milletimi seviyorum ama belki de seninle temel ayrılığımız ben halkımızın şu an ki bilinç düzeyine güvenmiyorum.Ve geçmişte de çok tartışma konusu olan HALK İÇİN HALKA RAĞMEN düşüncesini savunuyorum.Halkın geneline güvenerek bir beklentiye girmek kısır döngünün rejimin ve ATATÜRK CUMHURİYETİ'nin aleyhine işleyecektir.Özellikle ülkemizin son 25 yılı bunu gayet net göstermiştir.
Ram yazdı:Yok, ben anlatamadım. Sen CHP'ye ve Deniz BAYKAL'a bazı konularda toz kondurmamaya çalışıyorsun. Çok partici olsaydın CHP'ye geçmezdin zaten. Demek istediğim budur. Sol-sağ güç birliği olmaz Çetin. Bir güç birliği olursa da sağ-sol olmaz., olamaz, olmamalı da. Olursa zaten baştan bozulmaya mahkûmdur o güç birliği.
Çetin Taş yazdı:Ram yazdı:Yok, ben anlatamadım. Sen CHP'ye ve Deniz BAYKAL'a bazı konularda toz kondurmamaya çalışıyorsun. Çok partici olsaydın CHP'ye geçmezdin zaten. Demek istediğim budur. Sol-sağ güç birliği olmaz Çetin. Bir güç birliği olursa da sağ-sol olmaz., olamaz, olmamalı da. Olursa zaten baştan bozulmaya mahkûmdur o güç birliği.
Ben de yanlış anlatmışım demek ki.Ben Zülfü'nün belediye başkan adayı olduğu seçim hariç CHP'ye oy vermedim(ki o zaman da SHP vardı).Şu anda da aslına bakarsan içim ve kafam hangi partiye oy vermek konusunda rahat değil.Yani ben CHPli değilim.Ama şu an ki şartlarda seçime gidilirse CHP'ye oy veririm diye düşünüyorum.Ama biliyorsun benim gibi adamlar aşırı duygusaldır.Sandığa gittiğimde o an ki halet-i ruhiyemle çoban yıldızına da basabilirim mührü.
Çetin Taş yazdı:Sol-sağ güçbirliği olmadan bir güçbirliği olmaz.Elbette ki kastettiğin bu birliktelik olduktan sonra solun solculuk,sağında sağcılık yapmaması gerektiğiyse bunda hemfikiriz.Zaten oluşması zor olan bu birlikteliği iyice olmayacak bir noktaya çekmenin bence anlamı yok Ram.CHP'ye ya da Deniz Baykal'a toz kondurmamak şeklindeki eleştirini de kabul ediyorum çünkü ben bu medya,bu sendikal düzen,bu iş dünyası ortamında CHP'nin elinden geleni yaptığına inanıyorum.Bunlar yeterli değildir ama yapılan pek çok şeyden de milletin haberi yoktur.Ama bunları duyurmak konusunda CHP yetersizdir.Bu konuda ki hiçbir eleştiriye ''hayır'' demiyorum.''Yapılanlar yetersizdir''ieklindeki eleştirilere de katılıyorum.Yanlış anlaşılmışsam düzeltiyorum.
Çetin Taş yazdı:Benim cehaletten kastettiğim 47% değil Ram.Ben nüfusun geneli için söylüyorum.Yani CHP'ye oy verenler cahil değil şeklinde bir düşüncem yok.Partiler üstüdür bu düşüncem.
Çetin Taş yazdı:Elbette ki Milli Mücadele dönemindeyiz Ram.Ama ortak sıkıntımız bu mücadelenin hangi şekilde,kim ya da kimlerin etrafında toplanarak düzenleneceği konusudur.
Selamlar.
Ram yazdı:İlk önce tekrar söylemeliyim ki, sağ ve sol varolmayan iki ideolojidir.
Çetin Taş yazdı:Ne sürç-ü lisan etmiş olacaksın Ram kardeşim?Aşkolsun.Bizim aramızda sürç-ü lisan olmaz.
İPe 15 sene kadar üyeydim ve bu sürenin her gününden dolayı gurur duyuyorum.22 Temmuzdan hemen sonra İPten ayrılma nedenlerimi sana anlatmıştım.Birincisi babamın CHPden ilçe başkanı olma durumu söz konusuydu ve ben de babamı desteklemek zorundaydım.İkincisi ve aslında inan daha etkili olan neden 22 Temmuzdan sonra mevcut durumda AKPden kurtulmak için etrafında toplanılması gereken güç merkezinin CHP olduğuna inanmış olmamdı.Ama aradan geçen sürede CHPye üye olmadım.Bunu bilmeni istiyorum.
Çetin Taş yazdı:Ram kardeş,inançların tartışması olmaz,olursa da boşuna tartışılmış olur.Merak etme ben sana Baykal savunması falan yapmayacağım.Aslına bakarsan bu adamı bu kadar savunduğumu üniversiteden arkadaşlarım görselerdi inanamazlardı.Fakat ben artık Baykal şöyle,Baykal böyle sabit pozisyonumuzdan daha iyi bir lider bulana kadar Baykalla neler yapılabilir arayışında olmamız gerektiğini savunuyorum.
Çetin Taş yazdı:Baykala bu zamana kadar alternatif liderleri beraber hatırlayalım istersen:
-İsmail Cem(Allah rahmet eylesin ama yaptığı hatanın asıl AKPyi yarattığını sanırım hatırlıyorsun),
-Aydın Güven Gürkan(Allah rahmet eylesin,6 oku tartışmaya açan ilk kişilerdendir,ATATÜRKÇÜLÜK'ten ziyade SOSYAL DEMOKRATLIK konusunun partinin temel felsefesi olması gerektiğini savundu),
-Ertuğrul Günay(Allahta seni güldürsün Ram kardeşim),
-Hikmet Çetin(ekselansları Bilderbergçi,doğduğu köye su-elektrik bile getiremeyen, Afganistandaki BM Genel Valisi),
-Altan Öymen(iyi bir insan ama genel başkanlık asla,emanetçilik yaptı,gördük,yapamadı),
-Ercan Karakaş(Atatürkün partisini yıllarca kullanıp 6 oka hakaret eden adam),
-Fikri Sağlar(bir sonraki isimle birlikte Leyla Zanaların TBMMye SHP listelerinden taşınmalarını sağlayan isim),
-Murat Karayalçın(Ankara Belediye Başkanı iken beğenirdik ama Fikri Sağlar ile birlikte Zanagilleri meclise taşıyınca aslında bitti o,aynı hatayı yıllar sonra SHP Genel Başkanı iken de Kürtçü faşist parti ile seçim ittifakına giderek yaptı).
Yeni isimlere bakalım:
-Mustafa Sarıgül(Aslında yeni bir aday değil,son 5 senedir hep gündemde.Fetuşun CHPyi ele geçirme operasyonunun aktörü,yıllardır Sarıgül yandaş medya tarafından cilalanır ve parlatılır,şeriatçı yayın organlarında Sarıgülün solculuğu ve sosyal demokratlığı yere göğe sığdırılamaz,Türkiyenin dört bir yanına Sarıgülün akıttığı paralar da cabası.Bu paraların kaynağını sen sormazsın sanırım Ram kardeş.Okuyan arkadaşlar da tahmin etsin artık.),
-Haluk Koç(çok sevdiğim bir siyasetçi,milletvekilliğinin hakkını geçen dönem ziyadesiyle verdi ama genel başkanlık için uygun değil,sevmem bu lafları ve sıfatları ama karizmatik değil),
-Umut Oran(Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı,tanımıyorum,ortak tanıdıklarımız var çünkü o da tekstil işinden ve yaşı çok genç ama tanımıyorum).
Bu isimlerin sonuncusu hariç hepsi tanıdığımız insanlar.Hangisi Baykaldan daha iyi genel başkan olabilecek kişiler(di) Ram kardeşim?
Çetin Taş yazdı:Bir de şu var,bu evrenin hiçbir noktasında 1 tane Deniz Baykalı milyon tane Recep Tayip Erdoğana değişmem Ram kardeşim.
Çetin Taş yazdı:Yine başta dediğim gibi tartışılan konular inanç halini almışsa çözüm bulunmaz.Senin bu istifa etseler daha iyi olurdu düşüncene katılmıyorum.Çünkü daha önce düşündüğüm şeye hala inanıyorum.Bu medya gücü,bu iş dünyası desteği,bu iktidar olanakları AKPnin arkasında olduğu sürece bu türden istifaları rahatlıkla görevden kaçtılarşeklinde halka yedirirler ve neticesindeki seçimlerde de TBMMde daha da az CHPli ve DSPli vekil görürüz.
Çetin Taş yazdı:Aynı şeyleri tartışmayalım bence.Ama bir güçbirliğinin mekanını,adresini tartışabiliriz.Ben mesela bir ara ADDnin partileşeceğinden çok ümitlenmiştim ama olmadı.Daha önce de demiştim,ille de CHP olmasın diyenler var ise bu birlikteliğin adresi ADD önderliğindeki bir hareket olabilir.Ama eğer bu tür bir hareket olmazsa vatanseverlerin etrafında toplanmaları gereken adres CHP olmalıdır.
Çetin Taş yazdı:Milli Mücadele döneminin benzerini yaşadığımız konusunda hem fikiriz ve aslına bakarsan şu bizim tartışma platformu benzeri yapılar bile bu sürece hizmet veriyor.Önemli olan bizleri bir araya getirecek zeminin yaratılması ve bunun da er geç olacağına inanıyorum.Ama savaş koşularını henüz yaşamıyoruz Ram ve inan savaş koşullarında bu mücadele çok daha farklı ve etkili olur.Buradan benim savaş istediğim manasını hiçbir arkadaşım çıkartmasın lütfen ama senin o dediğin koltukla,makamla,mevkiyle yapılmayan milli mücadelenin şartları bugünkünden bir önemli farka sahipti.O da savaş koşularının yaşanmasıydı Ram kardeşim.
Selamlar kardeşim.
Çetin Taş yazdı:Not:Aslında ben senin yazına hemen cevap yazmıştım ama bazen sitede sorun oluyor.Birkaç kez daha yaşamıştım yine olmuş.Gönderdim sandığım mesajlar gitmemiş oluyor.Bu yazıyı mümkün olduğu kadar sana daha önce yazdığım yazıya yakın yazmaya çalıştım.Sıcağı sıcağına biraz daha farklı bir şeyler yazmıştım sanki ama neyse.Özü sanırım aynı oldu.
Çetin Taş yazdı:Bu arada konuyla alakasız olacak ama yaşının 30 olduğunu tahmin ediyorum.Çünkü 30 yaşımdayken ben de bu istifa etsinler düşüncesindeydim ve ben de kesinlikle Baykal karşıtıydım.![]()
onlardaki iradenin onlardaki birliğin onlardaki azmin olması gerek..
Çetin Taş yazdı:Şairin biri demişte kim demiş hatırlamıyorum;''ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız''
Bu siteyi takip edenler bu soruya çok rahat cevap verebilecektir. İş bunu zaten halka anlatmakta.. Önyargılı, bilgisiz insanlara bunu verebilmekte. Bunu idrak eden insanlar çoğunluğa erişince zaten diğer sorunlar da çözülmüş olacaktır o gün..Çetin Taş yazdı:25 sene önce Fetuş'un parası olmayan,sıradan bir müezzin olduğu bilgisine sahip olunca mevcut trilyonluk cemaatin nasıl oluştuğu sorusu akla gelmelidir.İşte o zaman da cevap bu işleri takip edenlerin verebileceği cinstendir.
Çetin Taş yazdı:Gerçekten de ben bizim sitenin daha da fazla katılım sağlandıktan sonra belki de(neden olmasın)vatansever bir gençlik hareketinin çatısını oluşturabileceğini düşünüyorum.
Çetin Taş yazdı:İşte o zamana kadar da biz durup Baykal'ı tartışmaya devam ederek daha fazla vakit kaybetmemeliyiz.
Çetin Taş yazdı:Bakın benim bir önerim var.Gelin CHP'nin yapamadığında hem fikir olduğumuz konularda çözüm önerilerini sıralayalım.
Çetin Taş yazdı:Yoksa aslında ne senin yazdıkların,ne Ram'ın yazdıkları yanlış şeyler değil.
Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk