Bugün Seçim Olsa Oylar Kime?

Genel & Güncel Konular

İletigönderen yolcu87 » Prş Nis 17, 2008 10:29

çetin taş ben cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki ankettenlerden bahsetmiyorum daha cumhurbaşkanlığı seçimi yokken akp seçmen tutumuna çok önem verdiği için hep anket çalışmaları yaptırıyor.. kendi anketlerinde ankarada %26 mı 27 mi ne öyle bi şeyler çıkmış.. hatta bir milletvekili iyi oldu tepki sayesinde oylarımız kat kat arttı diyordu..

bir çok kişi, oy bile kullanmayı önemsenmeyenler bu cumhurbaşkanlığı seçimine katılmamayı antidemokratik millet iradesine saygısızlık üllkekyi gerginliğe götürmek olarak gördüler ve akpden umduklarını bulamayanlar bile zıtlaşmada taraf oldular :!: madurdan :!: yana..

mesela güneydoğu anadoluda roportajlarda 7 sülale solcuydum akp'ye vercem artık diyenler vardı gayet samimi.. yine bir çok bölgedeki röportajlarda gösterecez onlara meclise girmemenin ne demek olduğunu diye gayet sinırli söylemler vardı..

tayyibin bu seçim krizinin ardından istikrar için bizi destekleyin söylemleri daha bir anlam kazandı..

bir yanda millet iradesine karşı çıkıp ülkeyi krize sürükleyenler azınlığın çoğunluğa tahakkümünü :!: savunanlar diğer yanda bunların mağdur ettiği iktidar partisi.. :!:

eğer cumhurbaşkanlığı krizi yaşanmasaydı gergin bir ortam olmasaydı akp yıpranmıştı bu bir geçrek.. bu kriz sayesine mazlum rolunde kendini yeniledi..

millet işi inata bindirdi.. yoksa tarım kesiminde çalışan milyonlarcası memnun muydu? milyonlarca işsiz memnun muydu?
bir de diğer partileri seçenek olarak görmediler önceki ekonomik krizdeki dibe batıştan dolayı her şeyi o döneme göre değerlendirdiler.. akp kötünün iyisiydi en azından onlar için.. (büyük çoğunluğu yabancı güçlerin elinde olan) borsa allak bullak olmuyordu.. aydın doğanın keyfi yerindeydi.. kanallarllari akpnin emrindeydi.. bunlar da halkıın gözüne perde çektiler.. bütün bunlar birleşince şimdiki durum ortaya çıktı..

fethullah konusuna gelince de evet eskiden pek bir gücü yoktu ama kar toğpunun tepeden yuvarlanıp çığa dönüşmesi gibi bir şey o.. yola çıktıktan sonra gerek yeşil sermaye gerek kendi iş adamları ile bu günlere gelmek için deli gibi çalıştılar.. tarikat çatısı altında büyüdüler büyüdüler..ve bir de uluslar arası desteği de alınca akasına devleştiler..

ama sadece dış destekle yapılacak şeyler değildi bunlar.. kendi yerli sarmayelerini kurdular en başından.. dış güçler onlara tuz biber oldu..şimdi de hükümet sayesinde aldıkları ihaleler de cabası..

yazdıkça insan sinir oluyor.. :roll:
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 17, 2008 17:30

Yani tartışmayalım diyorsun, sanki illa benim dediğim olsun gibi sezinledim ben bu durumu

kaye.Beni tanımadığın belli.İlle de benim dediğim olsun şeklinde bir iddiam yok.Yanlış sezinlemişsin.Senin dediğin olsun canım kardeşim..Baykal'ı tartışmaya devam edelim.

Bu siteyi takip edenler bu soruya çok rahat cevap verebilecektir.

Ben de farklı bir şey düşünmüyorum zaten.

Doğrudan yana olalım. Bir insanı hem doğrularıyla hem yanlışlarıyla kabul etmeyelim. Sadece doğru olanını arayalım.

Bu çelişkili bir cümledir.Aslında mantık basittir.100% doğruyu bulmak çok zor bir olasılıktır ve elbette ki insanları doğruları ve yanlışları ile kabul etmek gerekir.Sadece doğru olanını arayalım,çok güzel de bulamadığın zaman hayatın aramakla mı geçecek.

Aslında sorun da burada zaten. Hepimiz birbirimize hak veriyoruz fakat "ama"ları ilave etmeden de geçemiyoruz. Sonra Hoca Nasreddin'in "Sen de Haklısın" fıkrasını dinler gibi oluyoruz. Bu ben de dahil herkes için geçerli.
En büyük ortak noktaları "Vatan" olan insanları ve sonra da grupları birleştirmeyi becerebilmeliyiz. Ama bu ne Deniz Baykal'ı (O'ndan bahsedildiği için adını kullanıyorum) savunarak ne de Deniz Baykal'ı kötüleyerek olamaz kanısındayım. Böyle olursa insanları ve grupları biraraya getirmek çok zor olacaktır...

:r :lol: 8) Canını sevdiğim,ben de aynı şeyi söylüyorum zaten.

Tuba kardeşim.Samimiyetinden dolayı sana çok teşekkür ediyorum.
Bak sana ne diyeceğim;aksine bizler bu ve benzeri tartışma platformlarına olanca açıklığıyla hem vatanı satanlar ve hem de onların yandaşları ile ilgili düşüncelerimizi açık ve net olarak yazıyoruz ya...İşte bu bence küçümsenecek bir cesaret değildir.Çağımızın en büyük reklam-tanıtım-pazarlama şekli internet aracılığı ile yapılan iletişimdir.Bizlerin bu sayfalardaki tartışmaları binlerce kişi tarafından takip ediliyor.Yazılarıyla katılmasalar bile okuyarak paylaştığımız düşüncelerden istifade ediyor bu binlerce kişi.Bu da Milli Mücadele'nin bana göre önemli bir yöntemidir ve bu yöntemden kesinlikle vazgeçilmemelidir.
Bunun harcinde elbette gerçekler var yüzümüze kırbaç gibi çarpan.Maddi güç çağımızda eskiden olduğundan birkaç kat daha fazla önem kazanmıştır.En basit örnek;22 Temmuz Seçimleri'nde sandık başkanlığı yaptım.Çeşitli partilerden sandık görevlileri yanımdaydı.AKPli görevliler;sandıktaki arkadaşlarına sabahtan akşama kadar yemek,meyve suyu,sigara,su gibi ihtiyaç malzemelerini taşıdılar.Diğer partilerin temsilcileri ise saat 15-16'ya kadar aç kaldı.Türkiye genelinde adamların bu sistem içerisinde çalışmasını sağlayan AKPlilerin çok zeki,sistemli ve programlı insanlar olmaları değildir.AKPlilere akıtılan PARAdır.Bu nedenle yapılacak mücadelede maddi güç elbette ki çok önemlidir.İnsanlar savaş koşulları dışında ölüm kalım mücadelesine girişmezler.Kurtuluş Saaşı'ndaki mücadele bir ölüm kalım mücadelesiydi.Yani varlık veya yokluk mücadelesiydi.Bu şartlar altında insanlar 2 çift çorabın birini,2 öküzün birini,2 altının birini Milli Mücadeleye akıttılar.Fakat bu parayı akıtacakları bir GÜÇte vardı.ATATÜRK önderliğindeki Kuvva-i Milliye idi bu.Şu an mücadele için insanların maddi imkanlarını akıtacakları böyle bir merkezde yok.Yani aslında hepimiz doğruları nüans farkları ile de olsa dile getiriyoruz ama gerçeklerin de farkına varmalıyız.
Yoksa senin özellikle yazının sonunda ki umutsuzluğuna katılmıyorum.Aksine bu umutsuzluğu kır ve at.Türk oğlu Türk'üz biz.Atamızın dediği gibi damarlarındaki asil kan senin en zor günlerinde dik durmanı ve doğru davranışı yapmanı sağlayacaktır.

Bu siteleri takip etsinler Tuba kardeşim.Önemli değil.Biz bu memleketin sevdalısıyız.Buraya yasadışı bir şeyler zaten yazmıyoruz ve yazmamız sözkonusu değil.Burada yazacağımız düşünceleri de istedikleri kadar okusunlar ve takip etsinler.Aksine kararlılığımızı görüp moralleri bozulur.

Heee,çok ileri gidip bizleri tespit eder ve kim bilir belki bize zarar verebilirler mi acaba?Valla öyle kötü günler yaşıyoruz ki ben herşeyin olmasını beklerim.Amaaaa....
Onlardan korkan da Fetuş gibi olsun be Tubacığım :wink:
Bu nedenle diyorum ya sana buralarda düşüncelerimizi dile getirmek bile yeterince cesur davranıştır diye.

gokturkmehmet.Söylediklerin yapılabilir.Gerçekleşebilir düşüncelerin var.Sadece MHP'nin türban konusunda ATATÜRKÇÜ bir tavır izlediği düşüncene katılmıyorum.Bırak MHP'yi hiçbir sağ parti(var işte kardeşim sağ parti)türbana karşı tavır almamıştır.Almaz.ALAMAZ!!!

kadir çetin ben cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki ankettenlerden bahsetmiyorum daha cumhurbaşkanlığı seçimi yokken akp seçmen tutumuna çok önem verdiği için hep anket çalışmaları yaptırıyor.. kendi anketlerinde ankarada %26 mı 27 mi ne öyle bi şeyler çıkmış.. hatta bir milletvekili iyi oldu tepki sayesinde oylarımız kat kat arttı diyordu..

yolcu87,bu tartışmalar böyle uzar gider.Anketlerde genel olarak oranların seçimlerdeki oranlara yakın olduğunu o günkü gazetelerin internet sitelerini açıp görebilirsin.Meşhur Tarhan Erdem anketinde oranlar aynen seçimlerdeki gibi tahmin edildi ve ben dahil pek çokları Tarhan Erdem’e kızdık-hala kızıyorum,o ayrı-.Diğer yazdıkların genel olarak hepimizin katılabileceği olan bitenin özetidir.

Bu arada,Kadir kim yolcu87?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen İlteriş » Prş Nis 17, 2008 17:54

Cetintas arkadasim, benim bahsettigim bir egilimdir, MHP'nin tarihindeki ayriliklari biliyorsun, MHP, BBP'den daha az dincidir ve dini sadece oyunu artirmak icin kullanir aklisira.

Bir de Ataturk'e saygi duyarlar ama Fetocular sayesinde benimsemezler, Psikolojik harekata maruz kalan ve bu bakimdan savunmasiz insanlardir, bunlari biz etkileyebiliriz ayni yontemle.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen yolcu87 » Cum Nis 18, 2008 16:07

Çetin Taş yazdı:
ben cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki ankettenlerden bahsetmiyorum daha cumhurbaşkanlığı seçimi yokken akp seçmen tutumuna çok önem verdiği için hep anket çalışmaları yaptırıyor.. kendi anketlerinde ankarada %26 mı 27 mi ne öyle bi şeyler çıkmış.. hatta bir milletvekili iyi oldu tepki sayesinde oylarımız kat kat arttı diyordu..

yolcu87,bu tartışmalar böyle uzar gider.Anketlerde genel olarak oranların seçimlerdeki oranlara yakın olduğunu o günkü gazetelerin internet sitelerini açıp görebilirsin.Meşhur Tarhan Erdem anketinde oranlar aynen seçimlerdeki gibi tahmin edildi ve ben dahil pek çokları Tarhan Erdem’e kızdık-hala kızıyorum,o ayrı-.Diğer yazdıkların genel olarak hepimizin katılabileceği olan bitenin özetidir.

Bu arada,Kadir kim yolcu87?

yaa ben de zaten cumhurbaşkanlığı krizinden sonra yani genel seçimler öncesinde yapılan anketlerde akpnin oranlarınını çok yüksek olduğuna gerçeğe çok yakın olduğuna itiraz etmiyorum ki.. zaten o sonuçlardan ötürü yazdım tüm yazdıklarımı..ben kriz süreci olmadan öncekilerden bahsettim kriz öncekiler o kadar yüksek değilken sonrakilerde deli gibi yükselmişti.. yani bu sürecin akpye yaradığını söyledim özetle..

kadire gelince :D ne sen sor ne ben söyleyeyim :D dur düzetletecem ben onu merak etme kadir :roll:
dermişim :D
Kullanıcı küçük betizi
yolcu87
Üye
Üye

İletiler: 64

İletigönderen kaye » Cmt Nis 19, 2008 2:32

Çetin Taş yazdı:
kaye yazdı:Doğrudan yana olalım. Bir insanı hem doğrularıyla hem yanlışlarıyla kabul etmeyelim. Sadece doğru olanını arayalım.

Bu çelişkili bir cümledir.Aslında mantık basittir.100% doğruyu bulmak çok zor bir olasılıktır ve elbette ki insanları doğruları ve yanlışları ile kabul etmek gerekir.Sadece doğru olanını arayalım,çok güzel de bulamadığın zaman hayatın aramakla mı geçecek.

Doğruları ve yanlışlarıyla kabul edelim, %100 doğrusunu bulmak zordur demişsiniz ama bu sayfadaki: Fetoş'un Yeğeni... şu sözler de yine size ait:
Çetin Taş yazdı:Yazı benimde dikkatimi çekmişti,bu konularda zaten Cumhuriyet'ten pek çok yazarla farklı düşünüyorum.Ben öncelikle KEMALİST olmak gerektiğini düiünüyorum ve demokrasi ve demokratlık adına yavşaklığı ve yavşakları savunanlara sahip çıkmaya karşıyım.Umarım kastettiğim yavşaklık ve yavşaklar anlaşılmıştır.

Bu sözünüz tartıştığımız kişi için ağır olabilir ama AB'ci bir lideri hatalarıyla kabul edelim demek bence yanlıştır. Tıpkı Cumhuriyet'teki her gazeteciyi doğrusu ve yanlışıyla kabul etmeye karşı olduğumuz gibi...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 19, 2008 8:55

kaye kardeş.Ciddi çelişki yaşadığını düşünüyorum.Cumhuriyet'teki her yazarı elbette kabul etmek doğru değildir ama CUMHURİYET gazetesi Atatürk sevenlerin başının tacıdır.Deniz Baykal'ı sevin ya da sevmeyin demiyorum ki ben.Ama Atatürk sever kişilerin oy versin ya da vermesinler başlarının tacı olması gereken CHP'nin genel başkanıdır.Netice olarak onu oradan indirme yeteneğimiz var mı ya da bizim muhalefetimiz sonucu yerini terkedecek mi veya bu muhalefet sonucu hangi aday yerine geçecek?Kastettiğimi anlatamamanın sıkıntısını yaşıyorum.Baykal'a alternatif bir lider çıktığı zaman zaten istemese de süreç onu emekliye ayıracaktır.O zamana kadar da Baykal ile değil AKP ile,RTE ile,AB ve yandaşları ile,ABD ve BOP savunucuları ile ve tabi ki Fetuş ve yandaşları ile mücadeleye ayıralım enerjimizi ve zamanımızı.
Yok,ısrarla Baykal'ı eleştireceğim düşüncesindeyse(n)kişi ya da kişiler;eleştirsin ya da eleştirsinler,ne diyebilirim ki?
Belki İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldığım mühendislik formasyonu,belki yolu yarılamış olmanın verdiği tecrübe,belki mantığım ve belki de bunların hepsi bana zaman kaybı olarak gördüğüm işlerden ziyade o zamanı verimli kılacak işlerle uğraşmak gerektiğini düşündürüyor.Ama insanların yoğurt yiyişleri farklıdır.Ve aynı düşünceden insanların birbirleri ile uğraşarak havanda su dövmelerinin hikayeleri ile doludur tarih.

Ve evet,alıntıladığın sözlerim kesinlikle Baykal için ağırdır.Daha önce de söylediğim gibi Baykal pek çok hata yapmış bir siyaset adamıdır ve özünde benim de 1 sene önceye kadar tamamen karşı olduğum bir siyasetçidir.AB'yi savunması Türkiye'deki partilerin genel sorunu olan geleceği görememeden kaynaklanıyor ve esasen Deniz Baykal'a benim de en fazla eleştirilerim bu ABci politikaları savunur pozisyonudur.Fakat dürüstlüğünden,insani değerlerinden ve ülke sevgisinden kesinlikle şüphe duymadığım bir insandır.Bizim bu sayfalarda tartışageldiğimiz malum kişilerin hepsinin milyon tanesine 1 tane Deniz Baykal'ı değiştirmem.

Ricam var senden.Bana ''siz'' değil de ''sen'' diye hitap edersen sevinirim.
Selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Pzr Nis 20, 2008 0:43

Ya aslında çelişki nerede biliyor musunuz (biliyor musun diyeyim isteğiniz (isteğin) üzerine) :)
özünde benim de 1 sene önceye kadar tamamen karşı olduğum bir siyasetçidir

İşte çelişki buradadır..
Atatürk sever kişilerin oy versin ya da vermesinler başlarının tacı olması gereken CHP'nin genel başkanıdır

AB'yi savunması Türkiye'deki partilerin genel sorunu olan geleceği görememeden kaynaklanıyor ve esasen Deniz Baykal'a benim de en fazla eleştirilerim bu ABci politikaları savunur pozisyonudur

Atatürksever birisi olarak, Baykal gibi çok önemli bir konumda olan birinin sokaktaki insanın bile görebildiği şeyleri yani geleceği göremediğini kabullenmek bence çelişkinin en büyüğüdür.
Atatürkçülükle bugünkü anlamda AB'ci olmanın örtüşmesi hiç beklenemez. Bunun adı geleceği görememek değildir, altında başka şeyler aramak lazımdır. Sen siyasetin içinde olduğun için benden daha iyi bilirsin diye düşünüyorum..
O zamana kadar da Baykal ile değil AKP ile,RTE ile,AB ve yandaşları ile,ABD ve BOP savunucuları ile ve tabi ki Fetuş ve yandaşları ile mücadeleye ayıralım enerjimizi ve zamanımızı.

İlk bakışta bu cümlen doğru gibi ya da ilk önce yapılacak şey gibi görünebilir ama bu temeli olmayan bir bina inşa etmeye benzer. Bu binayla ne kadar yaşayabilirsiniz ki!! Saydığınız kişilere karşı bugün için bir başarı elde etsek te, bu başarı uzun sürmeyecektir başımızdaki bu adamlarla. Bunu şu an şuna benzettim: Hani 80 darbesinden sonra memleketi komünizmden kurtardık ya, yani Rusya'dan kurtardık, ama bu seferde götürdük amerikanın kucağına oturtuk. Bu böyle olmamalı. Maksadımız günü kurtarmak olmamalı, hep bu yüzden kaybediyoruz zaten. Şu andaki durumumuzun sebebi de o günü kurtarmaktan ibaret olmamızdır diye düşünüyorum.
Belki İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldığım mühendislik formasyonu

Meslektaşız bu arada :) Yani özde aynı teferruatta farklı olmamızın sebebi bu değil gibi..
Ve aynı düşünceden insanların birbirleri ile uğraşarak havanda su dövmelerinin hikayeleri ile doludur tarih

Evet, vatanseverlik bile parçalanmış en başta ulusalcı-milliyetçi diye mesela..
Kastettiğimi anlatamamanın sıkıntısını yaşıyorum

Ben seni çok iyi anlıyorum, sen de beni anlıyor musun peki!
Ama Atatürk sever kişilerin oy versin ya da vermesinler başlarının tacı olması gereken CHP'nin genel başkanıdır

Seçim zamanı tekrar geldiğinde ben de senden farklı birşey yapmayacağım :) eğer şartlar böyle devam ederse :(
Fakaaat:
dürüstlüğünden,insani değerlerinden ve ülke sevgisinden kesinlikle şüphe duymadığım bir insandır.Bizim bu sayfalarda tartışageldiğimiz malum kişilerin hepsinin milyon tanesine 1 tane Deniz Baykal'ı değiştirmem.

Söylediğin doğru olabilir (%100 inanmasam da dediğine), benim için ise bu kişi annannemdir, evet annannem. Atatürk'ü de, vatanı da herkesten çok sever, doğruluk-dürüstlükte cetvel gibi biridir, 70 milyona değişmem ama, annannem bu ülkeyi yönetemez maalesef...
Baykal'a alternatif bir lider çıktığı zaman zaten istemese de süreç onu emekliye ayıracaktır

Bu dediğine de katılıyorum, hatta şu an ki siyasetçilerin en iyisi bile olabilir, ama bu süreç ne kadar sürer, ne zamana kadar bekleriz, sonunu göremediğim, bilemediğim bir şey beni hiç memnun etmiyor..
Biz burada sadece tartışıyoruz, hadi hemen Baykal'ı alternatifi olmadan indirelim aşağı da, en büyük muhalefet partisi (bu saydığımız eksikliklerine, yanlışlarına rağmen) başsız kalsın demiyorum yoksa.. Neden demiyorum; çünkü:
belki yolu yarılamış olmanın verdiği tecrübe,belki mantığım

:)

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 20, 2008 16:06

kaye,canım meslekdaşım.Baykal'ın sokaktaki kişilerin gördüğünü göremediğini düşünmüyorum.Ama siyaset pek çok kez gerçeklerden uzak kalıyor.Geçmişte yapılan yanlışlar şartlanmaya dönüşüyor.O zaman da AB'nin kesinlikle Türkiye'nin çıkarları ile örtüşen bir kurum olmadığını anlamak değil ama belki kabul etmek kolay ya da mümkün olmuyor.Bu konuda da iyimserim.Zamanla Baykal dahil tüm CHP'lilerin AB gemisinden ineceklerini ve belki de suya atlayıp karaya yüzeceklerini düşünüyorum.
Anneannenin kıymetini bil kardeşim,benimki 2 sene önce vefat etti,az önce senin anneannenden bahsettiğin yazını okurken bile burnumun direği sızladı.

Sevgiler kaye kardeş. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x