Canımızı Yakan "1 Millet 4 Devlet" Ortakları / Müyesser YILDIZ

Canımızı Yakan "1 Millet 4 Devlet" Ortakları / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eyl 10, 2012 15:11

Canımızı Yakan "1 Millet 4 Devlet" Ortakları

Kudüs çıkışlı bir raporda: "Zemin var; Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti İsrail’in çıkarına. Ortadoğu’daki 35 milyon Kürtler en az bir devleti hak ediyor." dendiğinde şaşırmış gibi yaptık. En azından Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana emperyalizmin ana projelerinden birisinin bu olduğunu bilmeyen varmış gibi!..

Burada önemli nokta, "Kürt devletinin İsrail’in çıkarına" olduğunun ayan beyan söylenmesi ve "en az 1 devlet"ten söz edilmesidir.

AKP Devleti’nin İsrail’e karşı olduğu öne sürüldüğüne göre İsrail’in çıkarına olacak bir şeyi istememesi gerekir değil mi? Peki öyle mi, bakalım:

Geçtiğimiz haftalarda İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 4. Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak için Mekke'ye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e: "Bölgede birleşik Kürdistan kurulabilir mi, böyle bir tehditle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. İşte içinde "hayır" olmayan cevabı:

"Kürt nüfusla terör ve PKK'yı Türkiye içinde de dışında da ayırmak lazım. Kürt alerjisi olan bir millet gibi gözükmek istemeyiz; böyle bir şey söz konusu değil. Bu bir nüfustur, tarih boyunca nasılsa öyledir. En birbirine kardeş olan millet Türkler ve Kürtlerdir. Birbirinden ayırt edemezsin, ayırmazsın. Türkiye'de olduğu gibi bu coğrafyanın farklı farklı ülkelerinde var. Biz herkesin yaşadığı ülkede mutlu olmasını isteriz. Hür, özgür, mutlu olmasını isteriz. Kaç ülkede Türkler yaşıyor, değil mi? Birçok millet böyledir; farklı farklı ülkelerde yaşıyorlar. Ama herkes kendi ülkesinde mutlu olmalıdır. Kürtler açısından baktığımızda bu coğrafyanın bir gerçeğidir. Irak'ta, Suriye'de, İran'da da vardır. Başka yerlerde vardır. Dolayısıyla herkes kendi ülkesinde mutlu olmalıdır. Onların daima mutlu olması için en büyük koruyucusu ve destekleyicisi de Türkler olmuştur."

****
PKK’nın katliamları arttı, terör örgütünün Suriye sınırına yerleştiği anlatılmaya başlandı. O günlerde Dışişleri Bakanı Davutoğlu Barzani’yi gitti. Suriye’nin kuzeyi için "Barzani’ye evet, PKK’ya hayır" politikası açıklandı ve de Barzani’den yardım istendi. Bakın o görüşmede ne olmuş. Başbakan Erdoğan’a "Kürt ve terör raporları" hazırlayan AKP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal’a kulak verelim. Barzani ile Davutoğlu'nun yaptığı o görüşmeyi hatırlatan Bal şunları söyledi:

"Barzani'den bu girişimlere paralel bir somut adım gördük diyemeyiz. Kandil'le mücadele anlamında Türkiye sürekli şu mesajı verdi: 'Siz devletsiniz. Devletin halkı olur, toprağı olur ama oralar sizin toprağınız. Buraya hakim olun...'"

Davutoğlu Barzani’ye ne demiş? "Siz devletsiniz." demiş!.. Yani "İsrail’in çıkarına olacak Kürt devleti" olmuş da bitmiş maşallah!..


****
Aynı günler, PKK’nın önemli isimlerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’den şu açıklama geldi:

"Yegâne yol, bütün Ortadoğu coğrafyasında, Irak’ta olduğu gibi ya da benzeri İran’da da özerk Kürdistan olacaktır, Türkiye’de de özerk Kürdistan olacaktır, Suriye’ye de özerk Kürdistan olacaktır. Bunun başka bir yolu yoktur diye düşünüyorum. 20 milyon Kürt artık kendi varlığını reddeden bir halkın varlığına, varlığını armağan etmeyecektir. Bunu bütün dünya böyle bilsin. Halen kardeşliğine inandığımız Türk halkı da lütfen böyle bilsin. Varlığımızı tanımayan hiçbir halka varlığımızı armağan etmeyeceğiz."

Sınırların kaldırılıp Avrupa Birliği’ndeki gibi ortak para birimine geçilmesini isteyen Baydemir, "özerk Kürdistan’ın başkentlerinin Kamışlı, Diyarbakır, Erbil, Mahabad olduğunu" öne sürdü.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da: "Korkunun ecele faydası yok. İnsani, İslami, vicdani ve demokratik kriterlere göre bu barış sağlanmalıdır. Başka çaresi yoktur. Bundan sonra Ortadoğu'da 40 milyon Kürt'ü köle olarak, kimliksiz, statüsüz yönetemezsiniz. Peki ne olacak? Kavga, bölünme istemiyoruz; yeni bir Ortadoğu federasyonu istiyoruz. Bütün bir Ortadoğu'nun bütün renkleriyle Benelüks modelinde olduğu gibi vizelerin, gümrüklerin kalktığı, eyaletlerden oluşan bir yeni Ortadoğu federasyonu hepimizin derdine derman olacaktır." diyordu.

Ve son bir isim, KCK soruşturmasında tutuklanıp kısa bir süre önce tahliye edilen Prof. Büşra Ersanlı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu: "Terörist olduğuna inanmıyorum." diye, YÖK Başkanı Prof. Gökhan Çetinsaya: "Çok iyi tanıyorum. Aramızda görmek istiyoruz." diye kendisine kefil oldu. Ama o, PKK’yı nasıl tanımladığını söylemekten kaçındı. Dahası katıldığı bir TV programında Türkiye ve Azerbaycan için kullanılan "bir millet, iki devlet" ifadesini hatırlatıp, şu çıkışı yaptı:

"Türkler böyle derse, Kürtler de '1 millet 4 devlet' der."

İşte PKK’yı kudurtup canımızı ve ruhumuzu yakan proje… İşte o projenin ortakları!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...

Müyesser YILDIZ, 5 Eylül 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Müyesser YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x