Cephaneliği e-posta ihbarı ortaya çıkardı!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Cephaneliği e-posta ihbarı ortaya çıkardı!

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Nis 23, 2009 8:53

Poyrazköy'deki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri alan içinde bulunan askeri mühimmatın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir e-posta ihbarı ile ortaya çıkardığı belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine yapılan ihbarda askeri mühimmatın kim tarafından ne zaman ve nereye gömüldüğüne kadar her şeyi anlatan elektronik posta sayesinde altı gözaltının yapıldığı öğrenildi.

Gelen ihbarın Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara iletilmesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla iş makineleriyle gerçekleştirilen kazılarda 9'u dolu 10 lav silahı, 20 ses bombası, 19 aydınlatma fişeği, 250 gram C4 patlayıcı, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 el bombası tapası ve 800 adet G3 mermisi bulunmuştu.

İstanbul polisinin ele geçirdiği mühimmata götüren zincir ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün http://www.iem.gov.tr adresli web sitesine gelen bir e-posta sayesinde yakalandığı gelen bilgiler arasında. 16 Nisan tarihinde gönderilen e-posta ile harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele polisi öncelikle ihbarın yapıldığı internet cafeyi tespit etti.

AYRINTILI KROKİ İLE MÜHİMMATIN YERİ BELİRTİLMİŞ

Oldukça uzun olan ihbar e-postasında Poyrazköy’deki Keçilik askeri bölgesinde askeri mühimmatın gömülü olduğu belirtiliyordu. Krokinin olmadığı ihbar postsında 80 dönümlük arazide cephaneliğin nerede bulunduğu ise oldukça detaylı bir şekilde tarif ediliyordu. Mühimmatın gömülü olduğu yerler en ince ayrıntısına kadar tarif edilerek belirtilmişti. Polise gelen e-posta'daki bilgiler bununla sınırlı değildi. İhbarda cephaneliğin kimler tarafından elde edildiği ve kimler tarafından da araziye gömüldüğü de isimleri ile polise bildirilmişti.

Gelen bu elektronik posta üzerine polis önce arazinin tapu kayıtlarını inceledi. Tapudaki bilgilerin ihbarda gelen bilgileri doğrular nitelikte olduğu tespit edildi. Daha sonra ise ihbarda ismi geçen yani cephaneyi temin eden ve toprağa gömen kişilerin adresleri belirlendi. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Savcılara iletilen ihbar mektubu ile ilgili olarak gerekli kazı izinleri de alındıktan sonra operasyon başlatıldı.
Poyrazköy’deki arazide başlatılan kazı çalışmalarında olumlu sonuç alınarak e-postada belirtilen mühimmat ele geçirildikten sonra bu kez de mühimmatı askeri birlikten çıkarttığı ileri sürülen isimlerin adresleri üzerine baskınlar yapılmaya başlandı.

ERGENEKON SAVCILARI KAZI BÖLGESİNDE

Kazı çalışmalarını Ergenekon savcıları Murat Yönder, Ercan Şafak ve Fikret Seçen olay yerinde yakından takip ediyor. Bu arada operasyonlar kapsamında 4'ü muvazzaf asker, ikisi de emekli asker olmak üzere 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Muvazzaf subaylardan ikisinin yarbay ikisinin de binbaşı rütbesinde olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan muvazzaf subaylar Merkez Komutanlığına getirildi. Gözaltılardan 5'i İstanbul'da, 1'i de Ankara'da gerçekleşti. İhbar mektubunda aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu bir çok ismin geçtiği ve onların da gözaltına alınabileceği öğrenildi.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x