CHP'den Erdoğan ve Büyükanıt hakkında suç duyurusu

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 30, 2010 13:45

CHP, e-muhtırayı ve gizli anlaşmayı yargıya taşıyor. CHP, Erdoğan ve Büyükanıt hakkında suç duyurusunda bulunacak.

CHP, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na haftabaşında suç duyurusunda bulunacak.

CHP Konya milletvekili Atilla Kart, NTV'ye yaptığı açıklamada 27 Nisan muhtırasının anayasal anlamda suç teşkil ettiğini ve karanlık ilişkilere neden olduğunu savundu.

Kart "Anayasal olarak görev-yetki ve sorumluluğun kullanımı konusunda ihlal var. Anayasal anlamda görevini ihlal eden Genelkurmay Başkanı ile 4 Mayıs'ta anlaşan protokol yaparak suç girişimine ortak olan da bir başbakan var" diye konuştu.

Cumuhuriyet savcılarının çoktan harekete geçmesi gerektiğini de kaydeden Atilla Kart "Neden 3 yıl beklediniz sorusuna " olayın belli bir aşamaya gelmesini ve bazı unsurlarının ortaya çıkmasını bekledim" yanıtını verdi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki gün NTV'de yaptığı açıklamada 27 Nisan muhtırasıyla ilgili şunları söylemişti:

"Bir komutan çıkıyor, e-muhtırayı Genelkurmay’ın internet sitesine koyuyor ve ‘Ben yazdım’ diyor. Bu suç değil midir? Yasalara göre suçtur. Siz bu komutanla bir yerde kanka oluyorsunuz, Dolmabahçe’de gizli görüşüyorsunuz. Ne Genelkurmay’ın ne de devletin arşivlerinde bu görüşmelerin içeriğiyle ilgili hiçbir bilgi yok. İkisi de diyor ki ‘Mezara gidecek, kimse bu sırrı bilmeyecek’.

Ben darbe yapmaya kalkacağım, e-muhtırayı koyacağım. Başbakan’la oturup, gizli sırları neyse bölüşüp paylaşacaklar. Ben emekli olduktan sonra altıma çok pahalı bir zırhlı araç alınacak ve ödüllendireceğim. Siz eğer darbelere karşı samimiyseniz, niye sorgulamıyorsunuz? Üstelik zamanaşımına da uğramadı. Görev yargının olur mu? Hükümet suç duyurusunda bulundu mu? Niye suç duyurusunda bulunmuyor? Elinden tutan mı var? Başbakan çıksın ‘Bu davanın da savcısıyım’ desin, diyemez. Çünkü o e-muhtıra AKP’nin tekrar iktidara gelmesi için oraya konulmuştur. Mağdur edebiyatı için konulmuştur.

Sayın Büyükanıt ile Sayın Erdoğan işbirliği yapmıştır. Çıksınlar söylesinler, ‘işbirliği yapmadık’ desinler. Darbenin arkasına sığınacaksınız, mağdur olduk edebiyatı yapacaksınız, e-muhtırayı verenleri ödüllendireceksiniz, onlara hiçbir şey söylemeyeceksiniz. Sonra da çıkacak ‘27 Nisan gecesi neredeydiniz?’ diyeceksiniz.

Siz neredeydiniz? Niye suç duyurusunda bulunmadınız? Niye savcıları harekete geçirmediniz? İşinize gelince geçiriyorsunuz, koşturuyorsunuz. İşinize gelince ‘Davanın savcısı benim’ diyorsunuz.

Olay buraya gelince dut yemiş bülbül gibi oluyorsunuz. Sayın Başbakan konuşmalıdır. Dolmabahçe’de ne konuştular, konuşmalı. Halkından gizli, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler devletin arşivine yansımıyorsa orada çıkar ilişkisi vardır. O çıkar ilişkisini açıklasınlar, biz de öğrenelim."

Habercek, 29 Temmuz 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Re: CHP'den Erdoğan ve Büyükanıt hakkında suç duyurusu

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 30, 2010 13:56

Büyükanıt'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan bildirisiyle ilgili iddialarına Büyükanıt, "Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum." yanıtını verdi.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, NTV'de 27 Nisan bildirisinin, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmasına dayandığı iddiasına Büyükanıt'tan yanıt geldi.

Büyükanıt, 'Bu ifadelerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi 53 yıl üniforma giymiş şahsıma karşı hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Milliyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya konuşan Büyükanıt, "Uzun bir açıklama yapmayacağım. Düşüncemi çok kısa biçimde kaleme aldım, size aynen okuyorum;

26 Temmuz 2010 tarihinde CHP liderinin, ‘27 Nisan bildirisinin Başbakan ve emekli Orgeneral Büyükanıt’ın işbirliği ile hazırlandığı’ şeklindeki ifadesi yazılı ve görsel basında yer almıştır. Bu ifadelerin gerçekle bir ilgisi olmadığı gibi 53 yıl üniforma giymiş şahsıma karşı hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan hayal mahsulü bir hakaret olarak görüyorum. Bu ifadeleri şiddetle kınıyor ve tekzip ediyorum." dedi.

Büyükanıt, 27 Nisan bildirisi ve Kılıçdaroğlu'nun yorumu üzerine daha fazla konuşmak istemediğini belirtti.

Daha önce Dolmabahçe görüşmesi ve 27 Nisan'la ilgili görüşlerinin bugün için de geçerli olduğunu belirten Büyükanıt 14 Haziran 2009'da Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada Dolmabahçe görüşmesinin devlet işi olduğunu söylemişti.

Büyükanıt, "Ben bulunduğum görevler itibarıyla dönemin başbakanları Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz ile de bu tür görüşmeler yaptım. Bunlar devlet işidir. Dolmabahçe görüşmesi de öyledir. Yarım asırdır devletime ve milletime şerefle hizmet ettim. Ancak şeref ve haysiyetime saldırı mahiyetinde kampanyalarla karşı karşıya kaldım. Bu olayın değişik bir boyutu var. Konu siyasete çekildi. İsmim üzerinden siyaset yapılması beni rencide ediyor. Uzun meslek hayatım boyunca hiçbir gizli ve gizemli işin içinde bulunmadım." demişti.

Büyükanıt, 27 Nisan bildirisinin yeniden gündeme oturduğu Şubat 2010’da da Bila'nın sorularını yanıtlamış, 27 Şubat bildirisinin muhtıra olmadığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"27 Nisan’la ilgili eleştirileri dinliyorum, okuyorum ve üzülüyorum. 27 Nisan sürekli gündeme getiriliyor. Bu bildiri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cumhurbaşkanlığı seçimine müdahalesi olarak yorumlanıyor. Oysa öyle değil.

Ben, hizmetteyken cumhurbaşkanlığı sözünü iki kez kullandım. Birincisi 12 Nisan 2007’de Genelkurmay Başkanlığı karargâhında yaptığım konuşmada. Bir soru üzerine aynen şöyle demiştim, ‘Seçilecek cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasada belirlenmiş ilkelerine sözde değil özde bağlı olacağını umut ediyorum. Tabii ki, yetki yüce Meclis’indir’. Benim söylediğim budur. Bunun aksini söylemek mümkün mü? Mümkün değildir. Çünkü, aksini söylerseniz, bundan, anayasada belirlenmiş ilkelere bağlı olmadığı sonucu çıkar ki, bu hem Cumhurbaşkanı’na hem de yüce Meclis’e hakaret olur.

Cumhurbaşkanı sözünü ikinci kez 27 Nisan’da kullandım. Oradaki ifadem de aynen şöyledir: ‘Son günlerde cumhurbaşkanlığı seçim süreci laik-antilaik sürecine dönüşmüştür’. Bunun neresi muhtıra?

Şimdi 27 Nisan’a muhtıra dediler, demeye devam ediyorlar. Muhtıra böyle olmaz. Muhtıranın tarihimizde örnekleri vardır. 27 Nisan'a muhtıra diyenler ya muhtıranın anlamını bilmiyorlar veya 27 Nisan bildirisini okumamışlar. 27 Nisan bir muhtıra değildir. Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahale değildir. 27 Nisan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin laiklik konusundaki duyarlılığının dile getirilmesidir. Başka bir şey değildir."

Cumhuriyet, 29 Temmuz 2010

Çelik'in CHP öfkesi dinmedi

Çelik Büyükanıt'la görüşmeye ilişkin somut bir şey söylemezken, sert ifadeler kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Büyükanıt ve Başbakan’ın 27 Nisan muhtırası ile anlaşma yaptığı” iddialarına bir kez daha yanıt veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Siz Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa Mahkemesi’ne götürerek, muhtırayı onaylayarak AK Parti ile gizli bir anlaşma mı yaptınız” diye konuştu.

Gündemdeki konulara ilişkin NTV’ye değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Çelik, CHP’nin 12 Eylül darbe Anayasasına “Evet” demenin dayanılmaz ağırlığı altında olduğunu, bu sebeple gündem değiştirmeye yönelik manevralarda bulunduğunu ileri sürdü.

Çelik, “Darbelerle anılan, darbelere şakşakçılık yapan bir tarihi vardır CHP'nin. Jakoben tutumunu göz ardı etmek için çeşitli hamleler yapıyor. Getirdikleri son TSK 35. madde değişiklik teklifi anayasal denetim yetkisi veriyor TSK'ya, kesinlikle 35. maddeyi ortadan kaldıracak değil daha pekiştirici. Getirdikleri teklif darbelere daha da fazla zemin hazırlıyor” diye konuştu.

Çelik, 27 Nisan Muhtırası’nın Başbakan Erdoğan ile dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında yapılan AKP’nin oylarını arttırmaya yönelik bir anlaşmanın ürünü olduğu iddialarına da sert sözlerle yanıt verdi.

Çelik şunları söyledi:

“27 Nisan muhtırası verildiğinde CHP'nin o dönemki lideri Deniz Baykal tek kelime etmedi, sesini çıkarmadı. Onur Öymen 'Ben bunun altına imzamı atarım' dedi.

Kılıçdaroğlu Grup Başkanvekili'ydi ve herhangi bir milletvekili değildi. O zaman çıkıp da 'Ben bunun aksini düşünüyorum, muhtırayı onaylamıyorum' deseydi daha da inandırıcı olurdu. Ben 1 Mart tezkeresine red oyu verdim, kendi partime rağmen. Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili iddialara kargalar güler, deliler bile güler, bunu daha önce açıkladım. Büyükanıt ve Erdoğan'ın gizli anlaşma yaptıklarını söylüyorlar, o zaman şunu sormak hakkımız: Siz Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa Mahkemesi’ne götürerek, muhtırayı onaylayarak AK Parti ile gizli bir anlaşma mı yaptınız? Kimse bu sözlere inanmıyor. CHP, militarist, jakoben, dayatmacı tavrını telafi etmek için uğraşıyor. Kılıçdaroğlu bir şey söylüyor, hemen partisi tepki veriyor ve Kılıçdaroğlu hemen 'Aslında ben böyle demek istememiştim' diyerek geri adım atıyor.”

Gerçek Gündem, 30 Temmuz 2010
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen orhunefe » Cum Tem 30, 2010 14:21

Bravo CHp'ye. Yeter artık bu tiyatro. Çalan onlar oynayan onlar üstüne ağlayanlar yine onlar.

Referandum sürecinde Akp'nin elma şekerini ellerinden almak çok akıllıca olacak.

Kemalizme ihanet edenler hesabını verecek!

Ordusuna halkına ikili oynayanlara mezarda bile rahat yok artık.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 30, 2010 17:20

Sağlar: 'Devlet işi mezara gitmez'

Fikri Sağlar'dan Dolmabahçe sorusu: Başbuğ biliyor mu?

Erdoğan ile Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesini gündeme taşıyan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ‘’Devlet işi, iki kişi arasında konuşulup, mezara götürülmez’’ dedi.

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesini gündeme taşıyan Kültür eski Bakanı ve CHP eski Mersin milletvekili Fkri Sağlar, ‘’Devlet işinin gereğini devlet yapar, devlet işi iki kişi arasında konuşulup, mezara götürülmez’’ dedi.

Sağlar, Dolmabahçe görüşmesi konusunda 16 Mayıs 2008 günü yazdığı yazıda ’Başbakan bu görüşmede Bayan Büyükanıt’ın yapmış olduğu harcamaları içeren bir dosyayı Genel Kurmay başkanının önüne koymuş’’ diye yazmış ve Büyükanıt ile davalık olmuştu. Sağlar GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada bu konudaki gelişmeleri şöyle aktardı:

‘’Bu yazıdan sonra, Yaşar Büyükanıt tazminat ve ceza davası açtı. Ceza davasından beraat ettim. Tazminat davası ise 17 bin lira olarak aleyhimize sonuçlandı ancak Yargıtay eleştiri sınırları içinde kalındığına hükmederek kararı bozdu. Benim Büyükanıt hakkında açtığım 10 bin liralık hakaret davası ise devam ediyor. Mahkeme, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evrakları arasında bulunduğu ileri sürülen, Büyükanıt ailesinin harcamalarına ilişkin belgelerin istenmesine karar verdi.’’

‘’E- MUHTIRA AKP’YE YARADI’’

Sağlar, CHP’nin bu konunun üzerine giderek suç duyurusunda bulunmasının da önemli olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

‘’Benim 2 yıl önce söylediklerimin, bugün CHP tarafından takip edilmesi sevindiricidir. E-muhtıra konusunda, Başbakan ile Büyükanıt arasında bir anlaşma olduğunu iddia ediyorlar. Bu konuda yorum yapamam ama gelişmelere bakınca, mağduriyet algılamasının, AKP’nin oylarını arttırdığı ve e-muhtıranın AKP’ye yaradığı kesindir. Toplum demokrasiye müdahaleyi kabul etmiyor. Büyükanıt’ta da, Dolmabahçe görüşmesinden sonra tavır değişikliği görüyoruz. 12 Nisan’da ‘Sözde değil, özde Cumhurbaşkanı istiyoruz’ dedi. 14 Nisan’da Cumhuriyet mitingleri başladı. 27 Nisan’da e-muhtıra verildi, 5 Mayıs’da Dolmabahçe görüşmesi yapıldı. Dolmabahçe sonrası da, Büyükanıt’ın iktidara ve Cumhurbaşkanlığı seçimine bakışında tavır değişikliği ortaya çıktı’’

‘’BAŞBUĞ’UN BİLMESİ LAZIM’’

Sağlar, Büyükanıt’ın Dolmabahçe görüşmesini ‘’Devlet işi’’ olarak nitelediğini de hatırlatarak şöyle dedi:

‘’Eğer ‘Devlet işi’ ise, bu konuyu bugünkü Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da bilmesi lazım. Bilmiyorsa, devlet işi değil, birey işidir. Bu konuda İlker Başbuğ’un açıklama yapması konuyu aydınlatabilir. Devlet işi ise, o konuda ne yapıldı. Ayrıca Başbakan ‘Ben bu görüşmeyi mezara kadar götüreceğim’ dedi. Devlet işi mezara taşınır mı ? Devlet işinin gereği yapılır. O işin gereğini iki kişi kendi arasında yapmaz. Başbakan ile Genelkurmay Başkanı görüşür, bir konuyu ele alır ama o konu devlet işi ise, gereğin devlet kademeleri yapar. Devlet işi mezara gitmez.’’

Habercem, 30 Temmuz 2010
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 30, 2010 18:13

CHP: Büyükanıt yargılanmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyükanıt'a 'Neyi tekzip ediyor' diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la çıkar birliği yaptığını ve 27 Nisan e-muhtırasını Ak Parti’nin iktidar olması için hazırladığını iddia ettiği eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya yaptığı açıklamalar için, “Bildiriyi koymadığını mı, görüşmediğini mi, AKP’nin mağduriyeti için rol almadığını mı, Dolmabahçe’de iki saat görüştüğünü ve bunu mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor?” dedi.

Büyükanıt’ın avukatlığını Ak Partililerin yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Siz iktidara geldiğinizde Büyükanıt’ı yargılayacak mısınız” sorusuna, “kesinlikle” yanıtını verdi. Büyükanıt’ın suç işlediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Muhtıra vermek suç değil mi, bir kamu görevlisinin hükümete karşı bildiri yayınlaması suç değil midir?” dedi.

Kanal B’nin yayınına katılan Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bir Genelkurmay Başkanı, bir Başbakan devlette özel görüşme yapamaz, devletten gizli bir görüşme yapamaz. MGK’daki görüşmeler kamuoyuna açıklanmıyor, ama devletin arşivlerinde yer alıyor. Neymiş mezara kadar gidecekmiş, neymiş mezara gidecek olan sizin işbirliğiniz mi? Bekliyorum Sayın Başbakan konuşsun diye.”

Recep Bey akıllı, hiç konuşmuyor

Büyükanıt’ın Milliyet’e yaptığı, “Bu şahsıma hakarettir” açıklamasının anımsatılması üzerine, Kılıçdaroğlu, “Bildiriyi koymadığını mı, görüşmediğini mi, AKP’nin mağduriyeti için rol almadığını mı, Dolmabahçe’de 2 saat görüştüğünü ve bunu mezara kadar saklayacağını mı tekzip ediyor? Recep Bey daha akıllı davranıyor, hiç konuşmuyor” dedi.

Muhtıra vermek suç değil mi?

“Büyükanıt kendini garantiye aldı diyorsunuz. Suç mu işledi” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Elbette. Bu ülkede muhtıra vermek suç değil mi? Silivri’de bir sürü emekli general yargılanıyor onlarla ilgili davalar açıldı. Niye Büyükanıt’la ilgili dava açılmıyor? Bir kamu görevlisinin hükümete karşı bildiri yayınlaması suç değil midir?” yanıtını verdi.

Dolmabahçe’ye suç duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkar birliği içerisinde olmakla suçladığı, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 seçimlerinden 2,5 ay önce 4 Mayıs 2007’de Dolmabahçe Sarayı’nda baş başa yaptıkları ve herhangi bir tutanağın tutulmadığı görüşmeye dair çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. TBMM Anayasa Komisyonu üyesi de olan Avukat Atilla Kart, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “27 Nisan suç ihlalidir, 4 Mayıs görüşmesi ise daha da öte suç ihlalidir. Bu belirsizliğin giderilmesi gerekiyor, görüşme içeriği açıklanmalıdır” dedi.

‘Arınç’ı Penguen’e havale ediyorum’

Arınç, Kılıçdaroğlu için “Her çıktığı yerde aynı Genç Parti’nin sloganları gibi slogan üretiyor. İçi boş. Sadece ’hesap soracağız’ diyor, ’kıvırtıyor’ diyor. Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor” dedi. CHP lideri, bu sözlere “Sayın Arınç’ı Leman ve Penguen dergilerine havale ediyorum” yanıtını verdi.

Gerçek Gündem, 30 Temmuz 2010
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Ağu 01, 2010 11:56

Resim

Hükümetin Büyükanıt'a büyük jesti

Hükümet, 2 yıl önce, yıpratma kampanyaları nedeniyle atama kararnamesini YAŞ toplantısından önce onayladığı Büyükanıt'a ikinci jesti yapıyor.

Görev süresi 30 Ağustos'ta dolacak olan Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'a, 'Devlet Şeref Madalyası' verilmesine ilişkin kararname Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Emekliliğinde kullanacağı son model zırhlı Audi A8 nedeniyle muhalefetin eleştirilerine hedef olan Org. Büyükanıt, manevi değeri yüksek bir veda hediyesini hükümetten almış olacak.

HEDİYE VAZO

Org. Büyükanıt'ın pazartesi günü Başbakan Erdoğan'a yaptığı, oldukça sıcak geçen veda ziyaretinde Erdoğan'ın ne hediye ettiği de merak konusu oldu. Öğrenildiğine göre Erdoğan Büyükanıt'a, protokol tarafından hazırlanmış klasik bir vazo hediye etti. Spekülasyonlara neden olmaması için bu hediyenin ne olduğu açıklanmadı. Büyükanıt'a, 'Devlet Şeref Madalyası' verilmesine ilişkin kararname ise Bakanlar Kurulu tarafından onay için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Kararnamenin onaylanmasının ardından madalya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Org. Büyükanıt'a verilecek. Şeref madalyası son olarak eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Suud'a verilmişti.

NAR SUYU İÇTİLER

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt veda turlarına TBMM Başkanı Köksal Toptan ile devam etti. Toptan, veda ziyareti sırasında Org. Büyükanıt'a nar suyu ikram etti. Toptan'ın veda hediyesi ise Meclis'e ait Yıldız Porselen ürünü 'aşiyan kase' oldu. Görüşmenin ardından Toptan, Büyükanıt'ı kapıya kadar uğurlamak istedi ancak, Büyükanıt nezaketinden dolayı teşekkür etti ve Toptan'ın kapıya kadar çıkmasına izin vermedi. Büyükanıt, gazetecilere bugün saat 14.30'da CHP Genel Merkezi'ne gideceğini söyledi. Zırhlı Audi makam otomobilinin gündeme getirilmesi nedeniyle CHP ile Büyükanıt arasında soğuk rüzgârlar esmişti.

3 soruda devlet şeref madalyası

1. KİMLERE VERİLEBİLİYOR?

Bakanlar Kurulu'nun teklifi, Cumhurbaşkanının tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurtiçinde veya yurtdışında üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere. Görev süresi biten Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay başkanlarına.

2. TÜRKİYE'DE KİMLERE VERİLDİ?

İlk olarak 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı'ya verildi. Daha sonraki liste şöyle: 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Hilmi Özkök. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e ise verilmedi.

3. HANGİ YABANCILARA VERİLDİ?

Haydar Aliyev, Alia İzzet Begoviç, Hüsnü Mübarek, Franjo Tudjman, Eduard Şevardnadze, Bill Clinton, Rauf Denktaş, Abdullah Bin Abdülaziz El Suud.

tümgazeteler, 14 Ağustos 2008
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x