CHP'den Mustafa Balbay'a Destek

Genel & Güncel Konular

CHP'den Mustafa Balbay'a Destek

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Mar 07, 2009 17:48

CHP'den Mustafa Balbay'a destek

CHP'li Yılmaz Ateş, Balbay'ın iddianame olmadan Ergenekon'da tutuklanmasını eleştirdi.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Ateş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'a dayanışma mesajı gönderdi. Ateş, mesajında şunları kaydetti:

'Cumhuriyetçi, Atatürkçü, özgürlükçü ve ulusalcı kimliğiyle tanınan Mustafa Balbay'ın serbest bırakılmasından 9 ay sonra, daha iddianame ortada yokken, tekrar gözaltına alınarak tutuklanması, basın özgürlüğü ve demokrasimiz açısından çok düşündürücüdür.

Bir düşünce insanının, ülkemizin önemli gazetecilerinden birinin, anayasal düzeni değiştirmek suçlamasıyla ilişkilendirilmesini günümüzde anlama olanağı yoktur. Bu uygulamalar muhalefeti ve demokrasi güçlerini sindirmeye yönelik hareketlerdir.

Söz konusu 'Ergenekon' davası hukuki vasfını kaybetmiştir. Siyasi bir davadır ve komediye dönüşmüştür.

Savcılık görevini Başbakanın üstlendiği bir hukuk davasına dünya demokrasi tarihinde rastlanmamıştır. Bu dava demokrasi ayıbıdır. Savcı Başbakan bu davanın altında kalacaktır.

İşgal kuvvetlerinin dahi susturamadığı Cumhuriyet'i ve basınımızı savcı başbakanların hiç susturamayacağına inanıyorum.

Özgür, demokratik basınımızın sembolü haline gelen Cumhuriyet ve sayın Mustafa Balbay'a dayanışma duygularımla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
'

Kaynak

'Balbayları bitiremezsiniz'

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Bursa 7. Kitap Fuarı''ndaki Cumhuriyet Kitapları Standı'nı ziyaret eden Onur Öymen, gazetecilerin, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın tutuklanmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Balbay'ın tutuklandığını öğrendiklerinde büyük üzüntü duyduklarını belirten Öymen, şunları kaydetti:

''Vaktiyle Fransa'da, Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle zamanında, kendisine şiddetli eleştirilerde bulunan Jean-Paul Sartre'ın tutuklanmasını önermişler. (Sartre'ı tutuklayalım, size yönelik suçlamalarını önleriz) demişler. De Gaulle de (Siz ona hiçbir şey yapmayın. Jean-Paul Sartre, Fransa'dır) demiş. Biz de diyoruz ki; Mustafa Balbay, Türkiye'dir. Kimse muhalifleri susturarak avantaj sağlayacağını ümit etmesin. Eğer iktidarın böyle bir düşüncesi, ümidi varsa boşunadır. Türkiye'de Mustafa Balbay'ları bitiremezsiniz. Birini tutuklarsınız yüz tane, bin tane Mustafa Balbay çıkar.''

Onur Öymen, demokrasinin yaşandığı yerde eleştirinin de olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Eleştiriyi içinize sindireceksiniz. İktidar her ülkede var. Muhalefet ve eleştiri sadece demokrasilerde var. Herkes şunu bilsin ki Türk milleti, otoriter, totaliter, dinci Osmanlı İmparatorluğu'nu yıktığı gibi demokratik yöntemlerle AKP imparatorluğunu da yıkacaktır, sandıkta yıkacaktır. Kimse, muhalefeti susturarak iktidarda kalabileceğine inanmasın. Kimse yargıya siyaseti karıştırmaya kalkışmasın. Bunu yapmak, demokrasiye yapılacak en büyük kötülüktür. Biz inanıyoruz ki Ankara'da yargıçlar var, Türkiye'de hakimler var. Siyaseti yargıya karıştırmak isteyenler mutlaka başarısızlığa uğrayacaktır.''

Balbay'ın en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağını ümit ettiklerini belirten Öymen, ''Türk halkının Balbay'ın görüşlerine, eleştirilerine ihtiyacı var. Eleştirileri susturmak isteyenler, Türkiye'nin karanlık sayfalarında yerini alacaktır'' diye konuştu.

Onur Öymen'ın yakasına, Cumhuriyet Kitapları Standı'nda, ''Mustafa Öymen Balbay'' yazılı bir tanıtım kartı takıldı. Öymen, stantta bir süre yazarlarla da sohbet etti.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 07, 2009 18:59

Helal olsun CHP'ye.
Bu tavrını da yine birileri görmez ya olsun.
Aydınına sahip çıkmayan partinin Allah belasını versin.

Ulan ne beddua ettim heeeee!!! :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen AlpereN » Cmt Mar 07, 2009 20:10

Anayasal Düzeni yıkmak suçundan 35 yıl önce 3 genç idam edildi.Bugün ise Anayasal Düzeni yıkmak suçundan müebbet hapis,idam cezası kalkmamış olsaydı idamla yargılanırdı Balbay.
Mustafa Balbayın tutuklanması beni son zamanlarda üzen en kötü olay oldu.Ne Denizler biter, Ne Uğurlar biter, Ne de Balbaylar....

Mustafa Balbaya burdan selamlar...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen maydonos » Cmt Mar 07, 2009 20:20

Alperen "hukumeti yikmak sucu" diyorlar.Ama komik olan sey bu hukumet ve destekci partilerin senin dedigin hukumden yargilanip yuce divana gitmeleri gerekir.Evet biz Turkleri ve ozellikle yurtseverleri yok etmek bu orumcek kafalilara nasip olmayacak.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Mar 07, 2009 21:06

Mustafa BALBAYi iceriye aldilar dediler kanim dondu.
Rahatsizligim nedeniyle hastanedeydim.
Arkadaslar bizleri gerceten buna inanarak yaziyorum cok kötü
günler bekliyor bu akp denilen ve yardakcisi fetocu basin basimizda bulundukca.
Ne günlere kaldik BALBAYIN isledigi suc "Cumhuriyeti yikmakmis"
Tanrim sen olan aklimizi koru.

Artik anlamakta zorlaniyorum,nerede bu asker yargitay, danistay kardesim neredesiniz öldünüzde bizimmi haberimiz yok.

Ey benim Yargitay Cumhuriyet bas savcim neredesin? Ne demokrasi ne insan haklari nede degerlerimiz kalmis bulunuyor.Haddim olmayarak sormak istiyorum kapatma davasini ne zaman acacaksiniz?
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen 42.ve 47.GÖNNÜLLÜ » Cmt Mar 07, 2009 21:09

gerçekten ailece çok üzüldük vatan millet bayrak diyenler 14 saat sorguya alınıyor.ankara rüzgarı programıda biter heralde artık...
Kullanıcı küçük betizi
42.ve 47.GÖNNÜLLÜ
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 21:11

Üzülme bozkurtlar diyari. Küresel fasizm, bu tezgahlarla kendi sonlarini yaklastirdiklarinin farkinda degil. Savasmak gerekiyorsa ABD'nin savas kartelleriyle de savasacagiz, onlarin Türkiye'deki fason imalathaneleriyle de.

İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen antalyalim » Cmt Mar 07, 2009 22:01

Arkadaslar Balbayin ve sözde Ergenekon yalanindan yargilanan Insanlarin cogu , Mevcut düzeni yikmaya tesebbüsten, yargilaniyor. Böyle bakildiginda aslinda hepimiz ona ugrasiyoruz. Kilicdaroglu, Baykal, ben hatta buradaki bütün üyeler
AKP nin defolup gitmesi icin ugrasiyoruz.
Eee söz konusu olan Mevcut düzen de F-tipi düzen ve RTE'nin istedigi gibi Tam Bagimli Türkiye olunca hepimizi iceri atmalari gerekiyor.
Buyursunlar...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen omniscient35 » Cmt Mar 07, 2009 23:02

Durmayacaklar.Zaten gerekli bir sebep de yok durmalari icin.Herkes onlara biat edene,tüm ülke dikensiz gül bahcesi olana kadar.Artik tamamen karsisindakileri yok etmeye calisiyorlar.Isin kötüsü umut da yok.Bugünün yarini da vardir demekten baska birsey gelmiyor elden.
Kullanıcı küçük betizi
omniscient35
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 07, 2009 23:32

Isin kötüsü umut da yok.Bugünün yarini da vardir demekten baska birsey gelmiyor elden.

omniscient kardeş.Umut var,merak etme.Az ama yine de var.Bu kadar umutsuz olma.Bu dönem Samsun'a çıkan ATATÜRK ve silah arkadaşlarının durumuna benziyor.ATATÜRK ve tüm silah arkadaşları padişah tarafından hain ilan edilmişti kısa bir süre sonra.Ne oldu sonra,o yavşak padişah İngilizlere sığınıp kaçmak zorunda kaldı?!?!?Bu günler de o günlere benziyor,rahat ol,içini ferah tut.Biz Türk'üz.Umulmadık anda umulmadık bir şey olur,bir olay gerçekleşir,bir kişi gelir.Ondan sonra da zaman tersine çevrilir.

İş o şeyin,o olayın ne olduğunu,o kişinin kim olduğunu bilmekten geçiyor.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İrade-i Milliye » Pzr Mar 08, 2009 0:48

omniscient35 yazdı:Durmayacaklar.Zaten gerekli bir sebep de yok durmalari icin.Herkes onlara biat edene,tüm ülke dikensiz gül bahcesi olana kadar.Artik tamamen karsisindakileri yok etmeye calisiyorlar.Isin kötüsü umut da yok.Bugünün yarini da vardir demekten baska birsey gelmiyor elden.

Bir gün Banu Avarı televizyondan dinlemiştim ve o gün söylediklerini hiç unutmadım. Yine günlerden bir gün ülkesinin geleceğinden umutsuz olan Banu Avar, Attila İlhanın odasına girmiş. Attila İlhana işte umutsuzum diye dert yanmış. Attila İlhan da Banu Avara kızmış ve bir daha ağzından umutsuzluk lafını duymayacağım demiş. Ülkenin durumu, 1919dan daha kötü değil demiş. Sen umutsuz olursan, halk ne yapsın demiş. Banu Avar da işte o gün bugündür biz yazarlar umutsuzluk kelimesini sildik hafızamızdan demişti. Bize düşen de umutlarımızı kaybetmemektir. Esaretin Bedeli filmini izleyenler bilirler, orada ne deniyordu: "Umut bazen iyi bir şeydir."

Bütün bunlara rağmen umutsuz olmakta insanlara tabii ki hak vermiyor değilim. Hepimiz çoğu kez umutsuz duygular içerisinde kendimizi bulmuşuzdur, ama umudumuzu kaybedersek de yaşamanın, mücadele etmenin bir anlamı kalmıyor. Zor günler geçiriyoruz ve tarihimizde böyle dönemler hep olmuştur. Silkinmek, üzerimizdeki ölü toprağını atmak zamanı geçiyor. Bir an önce uyanmazsak en umutlularımız bile umtsuzluğa düşecek.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 08, 2009 6:05

Arkadaslar, öldük mü ki umutsuzluktan bahsediyorsunuz?

Bezgin, Fikret Kizilok'tan dinleyince bu sarkinin sarki oldugunu anladim, sagol paylasim icin, digerleri ne kadar kotu soyluyorlarmis meger.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Mar 08, 2009 10:09

Bin tane Balbay çıkar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay’ın Ergenekon Davası’nda tekrar gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra dün Bursa’da TÜYAP tarafından düzenlenen Kitap Fuarı’na giderek, Cumhuriyet Yayınevi’nin standını ziyaret etti.

Öymen’in yakasına, Cumhuriyet Kitapları Standı’nda, "Mustafa Öymen Balbay" yazılı bir tanıtım kartı takıldı. Öymen, iktidarın muhalefeti susturarak avantaj sağlamayı düşünmesinin yanıltıcı olduğunu söyledi. Öymen, "Mustafa Balbayları bitiremezsiniz. Türkiye’de bir Mustafa Balbay’ı tutuklarsınız, 100 tane, 1000 tane Mustafa Balbay çıkar" dedi.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11160763.asp?gid=229
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzr Mar 08, 2009 10:26

Arkadalar ART'nin yayin akisina baktim Ankara Rüzgari devam ediyor.
Emin CÖLASAN yaliniz bu serefsizlerin hepsine yeter!
Emin abi yaninizdayiz sakin bu Prog.birakmayin en az secimler bitene kadar.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen kush » Pzr Mar 08, 2009 13:17

Ne mutlu AKP li olanlara !
Ne mutlu bu vatani satanlara!
Ne mutlu onur ve seref kavramlarini bilmeyenlere!
Ne mutlu geceleri rahat rahat uyuyabilenlere!
Ne mutlu bunlara sessiz kalanlara!
Ne mutlu onlara ki halk yiginlari sefalete hizla yaklasirken hala onlari destekleyebilmekte!
Ne mutlu ki bunlari görebilenlere ve hala kayitsiz sartsiz sessis kalabilenlere !
TAKDIRI ILAHIDIR BU. Her millet müstahak oldugu Hükümet tarafindan yönetilir. Ne de olsa Millet uyumak istiyor. Gercek aci geliyor. Yalanlar tatli. Alan memnun veren memnun. Bize de ne oluyorsa. Mustafa Balbay gibileri yüzlerceci kiclarini yirtarken millet Propaganda, magazin ve Polemikle uyusturlmus durumunda. Allah iste böye pislik yagdiriyor aklini kullanmayanlarin üzereine. Umarim Allah bize acirda tahminimden daha yumsak tokatlar bizleri uyanmamiz icin. Allah hepimize yardimci olsun. AMIN
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x