Ana muhalefet partisi CHP, yerel seçimler öncesi bir açılım daha yaptı. Daha önce çarşaflıları parti üyesi yapan Baykalın kurmayları, ardından da her mahalleye Kuran kursu projesi başlatmıştı. Dün de CHP Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Bedir, Kadiri tarikatının İstanbuldaki liderlerinden olan Abdül Hafız Aydına parti rozeti taktı.
Başkan adayı Bedir tanıttı
Dün akşam 19.00 sıralarında CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığında gerçekleşen partiye katılım töreni oldukça sakindi. Sultanahmet Camii eski imamı olan ve CHP Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Bedir, Kadiri tarikatının İstanbul liderlerinden Abdül Hafız Aydını tanıttı. Basına açıklama yapan Bedir, şunları söyledi: Sultanbeylide 9 bin oy seçmen kitlesine haiz Abdül Hafız Aydın partimize katıldı. Abdül Hafız Bey Siirt Tillo aşiretinden Abdülkadir Geylani Hazretlerinin daha doğrusu Fakirilluah Hazretlerinin torunudur ve mecliste kazaen vefat eden DYP milletvekili Abdülrezzak Ceylannın da yeğenidir. Doğuda geniş bir ailedir. Sadece Sultanbeylide 9 bin seçmen kitlesine haiz sevilen sayılan bir ailenin de büyüğüdür. Kendileri bu ailenin de İstanbuldaki önderidir. Bilindiği üzere biz parti olarak temel insan hak ve özgürlükleri bağlamında her türlü inanışa her türlü kültüre saygı duyan ve kucaklayan bir partiyiz. Kendilerinin müracaatını kabul ettik. Bugün de işlemleri bitti.
10 şiddetinde sallarız
Saygıdeğer kanaat önderimiz Sultanbeylide gücümüze güç katmıştır. Kuran kursu ve çarşaf gibi açılımları doğru bulmuyorum. Yani açılım diye telakki edilmesini doğru bulmuyorum. Kimse bunu bir tarafa çekmesin. Partimizin kurucusu da Elmalılı Hamdinin tefsirlerini basarak halka dağıtmıştır. Biz burayı 10 şiddetinde sallayacağız. Deniz Baykalın fotoğrafının önünde Aydına rozet takan Bedir birlikte poz verdi. Aydın ise, CHPde daha iyi hizmet vereceğime inanıyorum. Kadiri tarikatı olarak İstanbul genelinde büyük bir potansiyel olduğu gibi Sultanbeylide de potansiyelimiz var. Sultanbeylideki insanımız AKP tarafından o kadar büyük zarara uğratıldı ki onun için halkıma hizmet vermek için CHPye katıldım. Sayın Baykal ile görüşme şansım olmadı ama inşallah olacak. Halkımız gerçekten çok mağdur durumda. Onları temsil etmek için geldim. Burada dini siyasete alet etmeyeceğiz dedi.
Aile geniş tanımıyoruz
KADİRİ Tarikatının kurucusu Şeyh Abdulkadir Geylaninin 35inci kuşaktan torunu olan Feriduddin Aydının İstanbulda yaşayan ailesi, CHPye verdiği destekle gündeme gelen Abdulhafız Aydını tanımadıklarını açıkladı. Aydın Ailesi VATANa şu açıklamayı yaptı: Ailemiz çok geniş. 40 yıldır İstanbulda ikamet ediyoruz. Ancak ailemizden Abdulhafız Aydınnın ismini duymadık. Fakat aile çok geniş olduğu için ismini bilmediğimiz uzak bir akrabamız olabilir. Şeyh Abdulkadir Geylaninin 35inci kuşaktan torunu olan Feriduddin Aydın, ailenin temsilcisi... Feriduddin Aydının babası Şeyh Selahaddin Efendi, Kadiri Tarikatı lideriydi. Onun yerine Feriduddin Aydın geldi.
VATAN