CIA Parmağı / Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

CIA Parmağı / Uğur MUMCU

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Ara 13, 2012 21:00

CIA Parmağı

Güneydoğu yöremizdeki Kürt terörizminde CIA parmağı yok mu?

Var olduğu anlaşılıyor. Amerika da, Kurtuluş Savaşı öncesinde Ermeni ve Kürt sorunları konusundaki tavrını yeniden alıyor.

Önce Ermeni teröristlerin. Türk diplomatlarına karşı giriştiği alçakça saldırılar görmezlikten gelindi, şimdi de Kürt terörizmine arka çıkan tavırlar sergileniyor.

Öteden beri hem Sovyetler hem de Amerika Kürt sorunu ile ilgilenir. Çünkü bu sorun, Ortadoğu sorunlarının içinde bir parçadır.

Kürt sorunu ile yalnızca Amerika ve Sovyetler mi ilgilidir?
— Hayır... Humeyni rejimi de Kürt sorununa sahip çıkabilmek için çabalıyor. Bu amaçla Acemce, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe ve Türkçe kitaplar yayımlıyor.

İran'ın "Vazeret-i İrsad-ı İslâmi" adlı adlî bakanlığınca yayımlanan kitap İslâm İnkılâbı Muhafızları Teşkilâtı Siyasî Bürosu'nca yayımlanmış.. Kitap,

Kürtleri İslâm İnkılâbı içinde yer almaya çağırıyor.

Kurtuluş Savaşı ile ilgili "İngiliz Kraliyet Belgeleri" bugünlere de ışık tutuyor. Amiral Sir F. Derobeck'in Lord Curzon'a yazdığı 26 Mart 1920 tarihli rapordan bir bölüm sunalım:
— Kürdistan, Türkiye'den tamamen ayrılıp özerk olmalıdır. Ermenilerle Kürtlerin çabalarını bağdaştırabiliriz. İstanbul'daki Kürt Kulübü Başkanı Said Abdülkadir ve Paris'teki Kürt delegesi Şerif Paşa emrimizdedir. (İngiliz belgelerinde Türkiye, Erol Ulubelen, Çağdaş Yay., S: 258, Kraliyet Belgeleri, sayfa 48, belge 33)

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu'nu Ermeni ve Kürtlere bırakan Sevr Antlaşmasını Kürtler adına imzalayan kimdir?

İşte İngiliz Gizli Servisi'nin "emrimizdedir" dediği Şerif Paşa! Kürtlerin Mustafa Kemal Paşa'ya karşı kullanılması plânı yabancı yazarlarca da saptanmıştır. (Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri, TTK Yay. 145)

Lozan Antlaşması görüşmelerinde «Kürt Devletbnin en ateşli savunucusu kimdir? İngiliz Delegasyonu Başkan: Lord Curzon (Lozan Barış Konferansı, Tutanaklar ve Belgeler, SBF Yay., S: 348 vd.)

10 Temmuz 1913 günü İstanbul'dan Lenj Curzon'a çekilen 1437 sayılı telgrafta Kürtlerin ingiliz mandası istedikleri, İngiliz Binbaşı Noel'in bu amaçla Kürt. ajanlar ile görüşeceği yazılmıştır. (İngiliz Belgelerinde Atatürk, Bilâl Şimşir, TTK Yay.. S: 39)

Kürt sorunu, hep büyük devletlerce kurcalanır.

Bunun son yıllardaki örneklerinden biri Kürt lideri Molla Mustafa Barzani'nin CIA tarafından desteklenmesi ve koruma altına alınmasıdır.

The Daily Telegraph, 2 Şubat 1977 günlü sayısında Barzani'nin bir demecine yer vermiştir. Kürt lideri, bu demecinde Amerikan yönetiminin Irak'taki Kürt ayaklanmasını desteklediğini, ancak Carter yönetimi sırasında bu desteğin kesildiğini söylemiştir.

1970'li yıllarda Amerika, Irak'taki Baas yönetiminin Sovyet etkisi altına girmesinden kaygılanarak, «Baas~ rejimi» ne karşı Kürtleri ayaklandırmış ve Barzani aşireti reisi Molla Mustafa Barzani'yi de desteklemişti.

Barzani'nin son günlerini ClA'nın koruması altında Amerika'nın Rochester kentinde geçirdiği ve 1979 yılında da hastanede öldüğü de biliniyor.

Bugünler için bilinmeyen herhalde ABD'nin Şam Büyükelçisi Mr. Eaglaton'un bir Kürt uzmanı olduğu, bu yüzden CIA tarafından Kürt harekâtını kontrol için Suriye'ye gönderildiğidir.

Son bir yıl içinde, diplomat uzman ya da gazeteci kimlikleri ile Güneydoğu'ya giden yabancıların yüzde sekseni Amerikan pasaportu taşımaktadır. Bu olgu da herhalde düşündürücüdür.

Amerikalıların Güneydoğu merakı nereden kaynaklanıyor? Eski CIA Ankara İstasyon Şefi Paul Henze niçin Diyarbakır'a ve Van'a gidiyor? Niçin ABD Elçilik Müsteşarı, PKK teröristlerine arka çıkıp bu teröristler hakkında Cenevre Antlaşması'nın uygulanmasını istiyor?

Uğur MUMCU - Cumhuriyet, 18 Şubat 1988
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: CIA Parmağı / Uğur MUMCU

İletigönderen gcicek » Cum Ara 14, 2012 0:05

Amerika İkinci Pearl Harbour'ını hazırlayıp kuleleri vurdurtup; G-8'i oturmak amacını Çinin Endüstri devrimini öngörmesiyle;dünyadaki hızlı değişimi engellemek amacıyla seksenli yıllarda hazırlatmıştır -ki arayüzleri de kullanarak dünya savaşını doksanlı yıllarda fitillemiştir...Küreselleşmek mi,evrenselleşmek mi? Üçayaklı Dev'in arasında ticari kaygılarla devletten yönetilen devlet,komplo teorileri...artık cevap verme sırası onlarda....5Nsız,siz,KİMSİNİZ SİZ?...
Kullanıcı küçük betizi
gcicek
Üye
Üye
 
İletiler: 6
Kayıt: Prş Ara 13, 2012 23:48


Şu dizine dön: Uğur MUMCU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x