Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Tem 04, 2016 16:14

Çocuk Koruma Kanununa Aykırı Ders Kitabı

“4.Sınıf, İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi”

Bu kitapla ilgili şikâyetlerimi 13.4.2016 tarihinde dilekçeyle Talim ve Terbiye Kuruluna bildirdim. Dilekçeme 12.5.2016 tarihinde cevap geldi. Diyor ki:

“İlgi yazınız Bakanlığımızca incelenmiştir. İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi ders kitabına dair tespit ve önerileriniz, ilgili çalışmalarda değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.

Eğitim konularına gösterdiğiniz ilgi ve hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz.” İmza: Dr.Mehmet Sürmeli (Bakan a. Kurul Başkan Yardımcısı)

Değerli okurlarıma sorayım. Siz ne anladınız bundan? Sümen altı edildi bile, diyorsunuz. Daha önceki kitap şikâyetlerimizde en oyalayıcı cevapta “Kitapta yanlış yoktur”, “Şikâyetiniz dikkate alınacaktır” veya örneğin 1.sınıf okuma kitabında “Ses temelli eğitime geçtiğimizden ‘Ali’ye ayna tut’, ‘Er meme em’, gibi cümlelerde hata yoktur” gibi cevaplar veriliyordu.

Bu kitap için verilen cevaptan bir şey anlamak zor. Kitabı kaldırın diye dilekçe veriyorum, bana önerileriniz değerlendirilecektir” diye boş bir cevap geliyor.

Birçok insana danıştım, sonunda idari kararlarda deneyimli bir arkadaşımdan hukuk yolunu öğrendim. Böyle ucu açık bir cevaptan sonra iki ay içerisinde talebiniz doğrultusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını tarafınıza bildirmek zorundalar. Cevap gelmediyse 2 ay sonra Danıştay’da dava açma hakkı doğuyor.

İşte, bu cevabın 2 ay bekleme süresi 12 Temmuz’da doluyor ve ben bu kitabın kaldırılması yönünde şikayet dilekçemi Danıştay’a vereceğim. Oradan bu kitabın sakıncalı olduğu kararı bilirkişi incelemesiyle de tespit edildiği zaman savcılığa suç duyurusu yapacağım.

Kitapta çocuk hakları öğretiliyormuş gibi göstererek çocuğun akıl ve ruh sağlığıyla oynanmaktadır. Çocuğun akıl ve ruh sağlığına zarar vermek suretiyle çocuğu istismara açık hale getiren böyle bir ders kitabı Çocuk Koruma Kanununa aykırıdır. Meclis Çocuk İstismarını Önleme Komisyonunda bu konunun ele alınması gerekir.

Diğer yandan, zararlı bir ders kitabına açtığımız dava sonucunda o kitabı kaldırabiliyoruz, fakat bu kitabın yayınevi zararlı kitap yayınlamaktan hiçbir ceza almıyor, üstelik ertesi yıl benzeri bir başka zararlı kitabı MEB’na satabiliyor. Eğer çocuğa zararlı yayını ders kitabı olarak kullandırmak suç kapsamına alınırsa, işte bu durumda ÇKK’da ifade edilen “Çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimini koruyucu ve destekleyici tedbirler” alınmış olur. ÇKK’daki bu eksikliği tamamlamak üzere gerekçeli bir ek yasa hazırlanmalı ve acilen TBMM Başkanlığına sunulmalıdır.

Ders kitaplarına ilişkin daha önce açılmış davalarda, örneğin 1.sınıf Türkçe Okuma Yazma” kitabına, görevlendirilmiş eğitimbilim heyetleri tarafından mahkemeye sunulan “Sakıncalıdır, okutulmamalıdır” şeklindeki raporlar yeni ek yasaya gerekçe olmak üzere hazır haldedir.

Sevgili okurum, bir dava da siz açabilir, açılmış davaya müdahil olabilirsiniz. Çünkü çocuklar bizim korumamız altında olduklarını hissetmelidirler.

.....

İşte Şeker Bayramı geldi. Bayramlar asıl çocuklar içindir. Çocuklara verdiğiniz şekere ve hediye kitaplara dikkat edin. Çocuklar sağlıklı şeker yiyebilsinler, sağlıklı kitaplarla eğitim alabilsinler. Bu dileklerimle bayramınız kutlu olsun.

Ve bugün 2 Temmuz; bir daha 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı olmasın.

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 2 Temmuz 2016
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com[/align]
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x