
Evet Devlet Bahçeli bir görev icra ediyor.
Ne midir o?
Bir tanesi küresel egemenlerin AKPye yüklediği misyonun Truva Atı ya da dolgu malzemesi olmaktır.
Dikkat edin AKP liderliği ne zaman sıkışsa Bahçeli Tayyipin adeta Hızır Aleyhisselamı oluyor ve omuz veriyor.
Türkiyenin son 7 yılındaki kritik seyirlerinde ve kavşaklarında hep Bahçeliyi görürsünüz!
Özür heyetindeki MHPli
AKPyi iktidara getirmek için okyanus ötelerinde alınan erken seçim kararına, seçime daha bir buçuk sene varken partisini sandığa gömme uğruna evet diyen Devlet Bahçelidir.
PKK, pardon DTP heyetine Çankaya Köşkünde benzer şeyler düşünüyoruz diyebilen Abdullah Gül gibi bir ismi Tayyip Erdoğanın bile örtülü muhalefetine rağmen Çankaya Köşküne çıkaran yine Devlet Bahçelidir.
Listeyi uzatmadan son yaptığına gelelim.
Sevgili Savaş Süzalın dün yazdıkları ortada...
Tayyip Erdoğan Davostaki tiyatro sonrasında hemen atağa kalktı ve Davostaki olayın bir tavır değil, gerçekte bir seçim oyunu olduğunu anlatmak için okyanus ötesine, yani Washingtona bir heyet gönderdi.
Heyetin amacı Kongre ve Senato üyeleri ile görüşüp Davosta yaşananları aktarmak ve Erdoğanın bazı beyanları için özür dilemekti.
Seçim korkusundan ötürü dikkat çeker endişesiyle herhangi bir bakanın dahil edilmediği heyet, Türk-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu organizasyonu ile ambalajlandı.
Evet Tayyip bey iç kamuoyuna Davos tavrıyla hâlâ caka satarken dışarıya da bütün bunların seçim uğruna olduğunu anlatmak için heyet hazırladı.
Heyetin Başkanı AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu.
Bu arkadaşı tanımak isteyenlere mini bir not:
Suat bey 2005-2007 yılları arasında Alman Marshal Fonu Direktörüydü.
Baykal hayır, Bahçeli evet dedi
Gelelim heyetteki isimlere:
CHPnin heyette bir temsilcisi yok.
Peki çağrılmadı mı?
Tersine ısrarla ve defalarca davet edildi.
Deniz Baykal bu davete Biz AKP tiyatrosu ya da senaryolarında figüranlık etmeyiz dedi ve dostluk grubunda bulunan milletvekillerinden birinin bile gitmesine olur vermedi.
CHP ya da Baykal bunu yaparken MHP, pardon Bahçeli ne mi yaptı?
O, İstanbul Milletvekili Mithat Melenin heyete dahil olması için talimat verdi.
Evet iyi anlaşılsın, Deniz Baykal, Biz Davosa özür turunda yokuz derken, Devlet bey tersi davrandı ve AKPye bir kez daha arka çıktı, ya da omuz verdi.
O zaman sorarım size böyle bir emri veren ve özür için milletvekilini AKPlilerle beraber yola koşan bir ismin, yani Bahçelinin Davos bağlamında yaptığı eleştirilerin bir geçerliliği ya da kıymet-i harbiyesi olabilir mi?
Açık ve seçik olarak görülüyor ki Bahçeli bu tutumuyla yine meçhul, yani bilinmeyen görevlerinden birini daha icra ediyor.
MHPnin Kemal Kılıçdaroğlusu!
Efendim öyle bir şey olamaz diyenler o zaman insaf ile izan ile bu fotoğrafı açıklamalıdır..
Bir başka husus Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir isim AKPyi tek başına tarumar ederken MHP adeta suskun koyun misali Parlamentoda görev icra ediyor. Tayyip Erdoğan seçim adına olmadık tiyatrolar sergileyip yeni gündemler yaratırken Devlet bey ebcet hesaplarıyla ülkücüleri afyonlamaya çalışıyor.
Sorarım size, MHPnin Kılıçdaroğlu misali yolsuzlukların üstüne gözü kara gidebilecek bir milletvekili yok mudur?
Elbette çoktur, ama Bahçeli öyle biri öne çıkar ve bana rakip olur diye yol kesiyor!
Seçim yaklaştıkça pek çok ülkücü kanaat önderinden Sırf Bahçeli gitsin diye yüreğime taş basıp MHPye bu seçimde oy vermeyeceğim şeklinde mesajlar alıyorum.
Bir husus bütün bu görüntülerden sonra net ve berrak hale gelmiştir..
- MHPnin Bahçeliden kurtarılması için seferber olmak artık milli bir ibadet haline gelmiştir.
Sabahattin ÖNKİBAR
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_hab ... ityaz=7074