Davutoğlu'nun ABD'yle Tanışıklığı / Yılmaz POLAT

Davutoğlu'nun ABD'yle Tanışıklığı / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eki 16, 2012 23:02

Davutoğlu'nun ABD'yle Tanışıklığı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ABD'yle tanışıklığı yıllar öncesine gidiyor. ABD resmi kayıtlarında Davutoğlu'nun Amerikalılarla 1990'lara uzanan bir mazisi olduğu görülüyor.

Soğuk savaş sona ermiş.1997 Başkan Bill Clinton'ın Dünyada halkla İlişkilere (Public Diplomacy) önem verdiği bir yıl. Washington, Müslüman ülkelerdeki İslami hareketleri dikkatle izliyor. Türkiye'deki gelişmeler de ilgi alanları arasında üst sıralarda yer alıyor. CIA'nın Orta Doğu bölge sorumlusu Graham Fuller'in Türkiye'yi Ilımlı İslam modeli yapma projeleri sır olmaktan çıkmış, üretime devam ediyor. Ankara'da ABD Büyükelçisi Marc Grossman. Halkla İlişkilere de Helena Kane Finn bakıyor. Morton Abramowitz'den görevi devralan Grossman, büyükelçiliği Mark Parris'e devretmeye hazırlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı 4-6 Ekim 1997 tarihinde İslamabad’da bir konferans düzenledi. Washington konferansa büyük önem veriyordu. Her başkentteki ABD'li görevli kendi konuşmacısını seçti. "Batı'nın İslam'a- İslam'ın Batı'ya Bakışı" konulu konferansa, Suudi Arabistan'dan Saleha Mahmud ve İsmail Nawwab Mısır’dan, Abdel Vahab El Messiri ve Sharia İbrahim Salih, Hindistan’dan Tahir Mahmud, Bangladeş’ten Razia Aktar Bano, Singapur’dan Hüseyin Mutalip, Fas’tan Ali Kettani ve Kazakistan'dan Ömerserik Kasenov davet edildi.

Davutoğlu Amerikalıların yabancısı değil. O sırada Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki Refahyol Hükümeti istifa etmiş, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk'la birlikte ANASOL-D Hükümeti'ni kurmuştu. Recep Tayyip Erdoğan aynı yıl Siirt'te okuduğu şiirden dolayı verilen 4 aylık mahkûmiyeti tamamlamıştı. Erdoğan'ın yakın dostları arasında Washington'a dönen Büyükelçi Musevi asıllı Morton Abramowitz de vardı.

Ahmet Davutoğlu Bilim ve Sanat Vakfı'nın Başkanlığını yapıyordu. Aksaray-, Millet Caddesi Gülşen Apartmanı 4 nolu dairede vakıf çalışmalarını yürütüyordu. İstanbul ve Ankara'da Amerikalı dostlar da edinmişti. Yakınlık kurduğu çevreler arasında Washington'daki bazı İslamcı akademisyenler de vardı. Davutoğlu Amerikalıların davetli listesinde üst sıralarda yer alıyordu. Amerikalılar Davutoğlu'nun da konferansa katılmasını istedi.Davutoğlu kabul etti.. ABD Dışişleri Bakanlığı konuşmacıların uçak bileti ve kalacak yer dahil tüm Pakistan masraflarını karşıladı.

Davutoğlu'nun kariyeri hızla Millet Caddesi'ndeki vakıf binasının dışına çıktı, dinler arası diyalogdan dış politikaya kaydı. Başbakan Erdoğan'ın dış politika mimarı oldu. Başbakan'ın Dış Politika Danışmanı, parlamento dışından Dışişleri Bakanı ve Parlamenter Bakan oldu. Washington’un en iyi ''100 Global düşünür'' listesine girmeyi başardı.


Yılmaz POLAT - 16 Ekim 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x