İmralı'ya da, Oslo'ya da gönderen benim!
Başbakan Erdoğan, Çin gezisinin son gününde iç ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan İçin "İmralıya da gönderen benim, Osloya'da gönderen benim" dedi.
Skyturk.net
PKK silah bırakırsa operasyonlar durur! 20.04.2012
Erdoğan, bir gazetecinin, 'Gelecek ay Irak'ın Kuzeyi'nde Kürt Konferansı'nın toplanacağı ve PKK'nın silahsızlandırılmasına ilişkin konunun ele alınacağı ifade ediliyor. Dün Mesut Barzani'yle yaptığınız görüşmede bu konu değerlendirildi mi?'' sorusu üzerine şöyle konuştu: 'Dün gündemimizde bu olmadı ama her zaman Kuzey Irak'la yaptığımız görüşmelerde gündemde olan bir başlık. Çünkü bölücü terör örgütü, bizim çağrımız o, silahı bırakması lazım. Silahı bıraktığı andan itibaren de zaten bizim Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak tavrımız nedir, tamamıyla operasyonların durdurulması istikametindedir.
Kaynak: Aksam
İçişleri Bakanı Şahin Uludere'de 'vur' emrini kimin verdiğini açıkladı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere'de 34 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan olayda 'vur' emrini Hava Kuvvetleri'nde görüntüleri izleyen komutanların verdiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, NTV canlı yayınında Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.
İşte Şahin’in programda yaptığı açıklamalardan satır başları:
Uludere olayı güvenlik güçlerimizin tecrübe hanesine işlenmiştir. Bundan sonra muhakkak ki daha dikkatli davranılacaktır.
Vur emrini kim vermiştir? Hava Kuvvetleri'nde görüntüleri izleyen, olayı analiz eden komutanlar vermiştir. Öyle gözüküyor. Hayatlarını kaybetmemiş olsalar ve sağ ele geçirilmiş olsalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı.
Kaçakçılık yapanlar orada hayatını kaybeden 34 insanımızla sınırlı değil. O bölge Kandil’e doğru bölücü örgütün kontrolünde bir bölge.
Örgütün para kaynaklarından biri de kaçakçılıktır. Hayatını kaybeden insanlarımız olayın sadece figüranlarıdır. Olayın başrol oyuncularını sorgulamak gerekir.
Kaynak: Hurriyet
Tayyip Erdoğan'dan İmralı İtirafı
...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben Milli İstihbarat Teşkilatımın mensuplarını başbakanlığım dönemimde İmralı'ya gönderdim. Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim.
Kaynak: muhaligazete.com
Son 3 ayda 150 nin üzerinde şehit olduğunu savunan Tekin, şunları kaydetti: Her gün anneler ağlıyor. Daha dün anneler ağladı. Bunun için parlamentonun , siyaset kurumunun ele alması gereken sorunlar var. Bu sorunlarla ilgili asgari düzeyde Meclis in üstüne düşen görevleri yapması açısından böyle bir önerimiz oldu.
Kaynak: AA
NOT: Haberi yazili veren kaynaklar, açiklamayi tam yazmamis.
Fahri Oslo Kaymakami Hakan Fidan'in kurumu araciliginda yuruyen, "Tsk'nin tepesiyle stratejik ortaklik" çalismasi belli bir asamaya gelmis gibi... 31 mart
Aygün'ü adım adım izledi 35'inci kilometrede kaçırdı
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık Tunceli yolunun 35’inci kilometresinde PKK tarafından kaçırıldı.
Kaynak: Hurriyet
Devlet(!)'in planladigi beklenmedik gelismelerini seyredecegimiz zaman geldi.
Turk milleti, goreniyle gormeyeniyle izleyecek.
24 Kasim 2011
Viyana’da PKK AKM'yi kundakladı
PKK Viyana'daki Atatürk Kültür Merkezi'ni kundakladı. Viyana Atatürkçü Düşünce Derneği'ne ait AKM binasının lokal olarak kullanılan bölümü tamamen yandı.
Kaynak . ulusalkanal.com
Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk