Devletin Kimliğine Saldıranlar

Devletin Kimliğine Saldıranlar

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Şub 24, 2009 1:24

Daha önceki yazılarımın bir çoğunda Devletimiz'in bugünkü Üniter, Ulusalcı, Cumhuriyetçi yapısından rahatsızlık duyan bir kesimin olduğunu belirtmeye çalışmıştım.

Daha açıkçası, Kurtuluş Savaşı sonrası, Atatürk ve Arkadaşları ile Türk Halkının yeniden yarattığı Devletimizin kuruluş felsefesini bir türlü hazmedemeyenler ve onu yıpratmaya çalışanlar bulunduğunu ifade etmeye gayret etmiştim.

Ne yazık ki,bazı yetkililerin ve aydın diye bu Millete özellikle görsel basın üzerinden fikir verenlerin her geçen gün daha da saldırganlaşan söylemlerini ve hatta eylemlerini duydukça ve gördükçe bu kanaatim daha da güçlenmektedir.

İşte size son bir haftada söylenen ve yapılanlardan sadece birkaç örnek:

Haber Türk televizyonu, Kim Haklı proğramında, Hamza TÜRKMEN isimli biri, bakın neler söylüyor;

Kurtuluş Savaşı'nın gerçekle ilgisi olmayan 'HAYALİ (SANAL)' bir savaş olduğunu iddia ediyor.

Atatürk'ün Ümmet anlayışını yıkarak ve Hilafeti kaldırarak bir şekilde bu topluma ihanet ettiğini belirtiyor.

Daha da ötesi ,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına esasen, laik devlet dayatmasına boyun eğilmesi ve onlarla işbirliği yapılması karşılığında bizzat Batılı Devletler tarafından müsaade edildiğini açıklıyor.

Açıkçası Atatürk'e doğrudan küfredemediği ve Ulus Devleti'de alenen lanetleyemediği için, bunu çok ustaca ve dolaylı bir şekilde, ancak bir o kadar da alçakça yapıyor.

Diğer örneğe gelince:

Erbil'de Fetullah ekiplerinin organize ettiği «Kürt Sorununa Çözüm» toplantısına katılan Mümtazer Türköne ise Osmanlı'daki yapılanmadan bahsettikten sonra yazısının bir bölümünde bakın ne diyor:

«Cumhuriyet'in Ulus-Devlet projesi ise bir mecburiyettir.Bu projeyi gerçekleştirmek için seferber edilen milliyetçi tezlerin çoğu abartılı ve uydurmadır.»

Cengiz Çandar'da yazıdan alıntı yaparak bu görüşü destekleyen ikinci bir yazı yazıyor.

Şu işe bakın ki, bu ülkenin sözüm ona aydın kişileri dolaylı bir söylemle, bizlerin sahip çıkmaya çalıştığı Milli Kimliğimiz ve Değerlerimizin bazı uydurma görüşlere dayalı olduğunu ifade etmeye çalışıyor.

Son bir örnek'de resmi yönetimden hem de bu ülkenin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulundan:

Gümüşhane'de bir İlköğretim Okulu'nun duvarına Başbakan'ın siyasete ve oy toplamaya yönelik günü birlik sözleri yazılıyor.Tıpkı Atatürk'ten bir vecize gibi ve ona emsal teşkil edecek şekil ve görüntüde.

Tüm bu söylem ve yaklaşımları dikkate aldığımızda;

Üniter Devlet yapımız, Cumhuriyetimiz ve onun sembolü Atatürk karşıtı olan bir kesimin çeteleşerek yoğun bir çalışma içerisine girdiğini, psikolojik savaş dahil her türlü imkana sahip bulunduklarını, böylece birileri tarafından önlerininin açılmaya çalışıldığını ve her geçen gün de cesaretlerinin arttığını düşünüyorum.

Bilmem bu çetelerin, yaptıklarının ve fırsat bulunca ne yapmak istediklerinin farkında mısınız ?

Bu Ülkede çeteleri çökertmek isteyen samimi Demokrasi ve Cumhuriyet sevdalılarına duyurulur.

Saygılarımla…

Ali İhsan GÜRCİHAN, HEDDAM - 21.02.2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 10 konuk

x