Dönmenin erdemi!

Dönmenin erdemi!

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ağu 18, 2009 16:17

Dönmenin erdemi!

Her şey satılıksa kim kime ne diyebilir?

Zülfü Livaneli, 'Özgürlük' adlı bestesini bir şirkete sattı biliyorsunuz. Satış sözleşmesine göre reklâm yayında iken o şarkıyı bir daha duyamayacaksınız.

Ülkeye dönmek için de büyük bir gazetenin sponsorluğunu ve zamanın iktidar sahibi Turgut Özal’ın inayetini kabul etmişti. Sonra gelişine aracılık eden o gazetede köşe yazarı da oldu.

Zavallı Cem Karaca aynı yöntemi kullandı diye ne dönekliği kaldı, ne hırsızlığı. Çünkü o bunu açıktan yapmıştı. Turgut Özal’ın elini öpmüş, üstüne de “döndüm baba, döndüm işte oh be!” diyerek durumunu perçinlemişti.

Livaneli ise yumuşak bir iniş gerçekleştirdi. Soldan çark ederken CHP’yi ara durak olarak kullandı. Belediye Başkanlığına aday oldu, kazanamadı. Milletvekili oldu, tutunamadı. Sonra dışarı çıkıp bütün suçu durağa yükledi.

“Yiğidim, aslanım”daki yiğit aslanın, aslında solcu çocuklar değil Uğur Mumcu olduğunu da o yıllarda öğrendi herkes. 12 Mart’ın karanlığında katledilenler değildi ardından ağıt yakılan. Büyük gazetelerde yazıyordu, besteleri para getirmeye başlamıştı, teneke sesinin teneke olduğunu fark eden yoktu. Büyük romancı da oldu arada, sinemaya el attı.

Şimdi yeni bir kapı arıyor kendine. Şuradan belli "AKP'nin demokrasisinden şüpheniz olmasın" diyor, CHP'yi öne sürerek solun tümünü gericilikle yaftalamaya çalışıyor,. faşistlerle aynı çuvala koyuyor.

İdris Küçükömer yaptıydı ilk o hokusfokus’u solcular sağda, sağcılar soldaydı ona göre. Demokrat Parti sol jargonu kullanmıyor muydu? Öyleyse!

Öyleyse İttihat ve Terakki’den gelen ve CHP ile devam eden bir sağ siyaset söz konusuydu ülkede… Bu hokusfokus çok hoşuna gitti birilerinin, uzun yıllar solun aslında sol olmadığını göstermek isteyen “derin” analizlerin çıkış noktası oldu.

Sonra bu hokusfokusa dayanarak ANAP’ın, Refah Partisi’nin aslında solcu olduğunu iddia edenler de oldu. Ama niye böyle olduğunun göstereni görmedim daha.

CHP sol değil tamam ama CHP’nin solunu da tehlikeli buluyor arkadaşlar. Olmaz ya, CHP bir karar alsa ve kendi soluna doğru hareketlense ilk itiraz edecekler yine onlar olacak.

Son zamanlarda bunlar tavşan gibi çoğaldı biliyorsunuz. Kimisi liberal diyor kendine, kimi radikal demokrat! Rahmetli Ahmet Kaya “yorgun demokrat” diye bir deyim uydurduydu, onu da üstüne alınan yok.

Bakın işte tablo ortada, “özgürlük” satıldı, demek ki “her şey satılık”tı zaten. Tamam, da kardeşim solcu olmak zorunda olduğunuzu kim iddia ediyor? Solculuk para etmiyorsa bırakın ve tezgahınıza bakın.

Ey bütün koltuklarda oturmak isteyen siyaset ve sanat esnafı, düşün artık solun yakasından!

Ve ey solcular, şimdi anladınız mı “döndüm baba, döndüm işte oh be!” demenin erdemini?

Orhan GÖKDEMİR - 17 Ağustos 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x