DSP'de kılıçlar çekildi

Genel & Güncel Konular

DSP'de kılıçlar çekildi

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 02, 2009 20:16

DSP'de yerel seçimler öncesinde başlayan çatlak giderek büyüyor. Kılıçdaroğlu'na destek çağrısı yapan 5 vekilin ihracı istendi

DSP, parti yönetimine Kemal Kılıçdaroğlu'nu destek çağrısı yapan 5 milletvekilini ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk etti.

DSP milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli ortak bir yazılı açıklama yaparak Başkanları Zeki Sezer'e İstanbul'da CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi için çağrıda bulunmuştu.

Aynı mektupta DSP'nin İstanbul'dan Ahmet Vefik Alp'i aday göstermemesi isteği de dile getirilmişti.

RAHŞAN ECEVİT'TEN TEPKİ

DSP yönetiminin 5 milletvekiline karşı disiplin mekanizmasını çalıştırmasına ilk tepki Rahşan Ecevit'ten geldi. Ecevit, bu hareketi yanlış bulduğunu belirterek şunları söyledi "Parti Ecevitsizleştirilmek isteniyor, hesaplaşacağız..."

DSP'nin şu an Meclis'te 13 milletvekili bulunuyor.

YAĞIZ: "5 VEKİLİN DAVRANIŞI KABUL EDİLEMEZ"

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, partisinin milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli'nin Örgüt Kurulu'nca alınan karar gereği “ihraç istemiyle” Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini söyledi.

Yağız, 5 milletvekilinin ihraç isteminin gerekçesinin yalnızca CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeleri olmadığını belirterek, söz konusu milletvekillerinin partilerinin adaylarına oy verilmemesi için çalıştıklarını, bunun da hiçbir partinin yetkili organınca kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.

İÇLİ: "GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM"

DSP’de Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, disiplin kuruluna verilmelerine sert tepki göstererek, toplanması gündemde olan olağanüstü kurultayda DSP Genel Başkanlığına aday olduğunu bildirdi. İçli, “Kimse Genel Başkanın seçtiği delegelerle Kurultaya gitmeyi göze alamaz ama ben hodri meydan diyorum ve genel başkanlığa adayım” dedi. dı Disiplin Kurulu’na verilen isimler arasında geçen Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan “Bunlar partiyi Ecevitsizleştirme gayretleri. Ancak zaten Ecevit’in olmadığı yerde biz de olmayız” dedi.

İçli yaptığı açıklamada, Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine sert tepki gösterdi. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan’ın İstanbul’da Kılıçdaroğlu’nun seçim otobüsüne çıkmasının bedelinin kendisine de ödettirilmek istendiğini kaydeden İçli “Ahmet Tan seçim otobüsüne çıkmasına rağmen benden de kurtulmaya çalışıyorlar anlaşılan. DSP’ye ihanetle suçlanıyorum. Ben her kademede görev yaptım. Ecevit döneminde görev yaptım. Nasıl böyle bir şeyle suçlanabilirim” dedi. Mustafa Sarıgül’ün partiye katılmasına tepki gösterdiğini, aday belirleme sürecinde bazı il ve ilçelerdeki aday belirleme çalışmalarına karşı durduğunu belirten İçli, örgütlerden ‘Kurultay talepleri’ gelmesine rağmen, ‘Durum seçime gidiyoruz’ dediğini kaydetti. İçli, “Anladığım kadarıyla bu talepler yönetimin kulağına gitmiş. Hodri meydan diyorum. Bu kurultayda iddialarını ispat etsinler. Ben de onların ne kadar ilkesiz ve tutarsız davrandığını ortaya koyayım.” diye konuştu. Disiplin Kurulu’na sevk edilmelerine parti örgütlerinin sessiz kalmayacağını ifade eden İçli, “Genel başkanın seçtiği delegelerle kurultaya gitmeyi kimse göze almaz ama ben hodri meydan diyorum ve genel başkanlığa adayım” dedi.

“ECEVİT’İN OLMADIĞI YERDE BİZ DE OLMAYIZ”

Adı ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na verilen isimler arasında geçen Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan da, kendisine iletilen herhangi bir bilgi olmadığını kaydetti. Pehlivan, “Buna güçleri yetmez, ancak yine de böyle bir şey yapıyorlarsa bu seçimdeki hatalarını gözlerden kaçırmak için bizi partiden uzaklaştırmaya çalıştıkları içindir. Hadi bizi uzaklaştırdılar diyelim, Ecevit’i partiden nasıl uzaklaştıracaklar. Bunlar partiyi Ecevitsizleştirme gayretleridir. Ancak zaten Ecevit’in olmadığı yerde biz de olmayız” diye konuştu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11351407.asp?gid=229
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 21:37

Su sol adam olmaz.
Aklima bu yaziyi okuyunca soyle bir fikir geldi.
Baykal tum sol ve vatansever bir parti olan Hepari toplasa deseki " ben artik fahri baskanlik yapacagim.Fikir beyan ederim ama etliye sutluye karismam.Lider olarak tek lider olmasin dogunun lideri Kilictaroglu, bati ise Pamukoglu' nun diger kucuk partiler ise guclu olduklari bolgeleri daha cok guclendirsinler.Tum vatanseverler birleselim, ulkemizi su haramilerden arindiralim" dese ne guzel olurdu.Kotu bir dusuncemi bilmiyorum ama birileri bunu yapmali.Tum vatanseverler birlesmeli.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 02, 2009 21:42

maydonos,zaten bunu halk yapıyor,yapacak merak etme.Senin dediğini yıllardır Doğu Perinçek söylüyordu.Ne Ecevit,ne de Baykal sallamadılar.
Ne olursa olsun.Merak etme,gelecek aydınlık.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Prş Nis 02, 2009 22:01

maydonos yazdı:Su sol adam olmaz.
Aklima bu yaziyi okuyunca soyle bir fikir geldi.
Baykal tum sol ve vatansever bir parti olan Hepari toplasa deseki " ben artik fahri baskanlik yapacagim.Fikir beyan ederim ama etliye sutluye karismam.Lider olarak tek lider olmasin dogunun lideri Kilictaroglu, bati ise Pamukoglu' nun diger kucuk partiler ise guclu olduklari bolgeleri daha cok guclendirsinler.Tum vatanseverler birleselim, ulkemizi su haramilerden arindiralim" dese ne guzel olurdu.Kotu bir dusuncemi bilmiyorum ama birileri bunu yapmali.Tum vatanseverler birlesmeli.

Peki, dogu'daki kafasi Kurtculukle bulandirilmis %70 sormayacak mi? Ey Kilicdaroglu, sen Tuncelilisin, bizdensin, ama Pamukoglu da sizin partide, ustelik bizim PKK'yi kismen cokerten adam, sen bizi aptal mi saniyorsun? Demeyecekler mi?

CHP filan Guneydogu'dan oy toplamak icin ulke butunlugu ve Ataturk Milliyetciliginden taviz vermemelidir, esasen buna gerek de yoktur, cunku oradan alsa alsa %1 oy alir bundan sonra. AKP ulkeyi zihinlerde boldu bile! Kurtculuk ve alt kimlik laflari sayesinde PKK'nin oyu %70'e ulasti! Bu oradaki butun Kurtlerin oyu demek! Onlar savas isterse onlara savas verilecek, baris isterlerse baris. Baska yolu yok.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 02, 2009 22:26

Arkadaşlar,bazı çalışmalarım var,bitirince sizler ile bu çalışmaları paylaşacağım.Ama ana hatlarıyla CHP'nin yapacağı ilk iş Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı kalabalık aileler ve aşiretler ile anlaşmaktır.Halkın sevdiği kişileri partiye katmaktır.Tabi ki bölge halkına yönelik eğitimsel,iktisadi,kültürel çok sayıda çalışma hazırlanıp sunulmalıdır.

Bu yazdıklarımdan aşiret düzenini savunduğum anlaşılmasın.Aksine KEMALİST DEVRİM tamamlandığında eksik bırakılan en önemli konu olan TOPRAK REFORMU yapılacaktır.Ama köprüye geçene kadar da ayıya dayı demek gereklidir.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Nis 02, 2009 22:39

GöktürkMehmet yazdı:Peki, dogu'daki kafasi Kurtculukle bulandirilmis %70 sormayacak mi? Ey Kilicdaroglu, sen Tuncelilisin, bizdensin, ama Pamukoglu da sizin partide, ustelik bizim PKK'yi kismen cokerten adam, sen bizi aptal mi saniyorsun? Demeyecekler mi?

GöktürkMehmet, doğu başıboş bırakıldığı için istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Aslında PKK sorunun çözümü basit. Sayın Erdal Sarızeybek'in söylediği gibi PKK'nın mali kaynaklarını kurutmak, sonra doğudaki feodaliteyi yoketmek (toprak reformu süreci kolaylaştırır), basındaki Kürtçüleri, liboşları ve cemaatleri tasfiye etmek, o bölge insanını eğitmek ve ulusal bilinci onlara öğretmek, işin ekonomi ayağını da unutmamak gerekir. Tabii ki bunlar meşakkatli işler. Bunları ancak ulusal düşünceye sahip liderler başarabilir.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 22:48

GokturkMehmet sende tum doguyu pkk li yaptin.Gursel Tekin Agri'li yani Chp de cok adam var ama zuladalar.Kilictaroglu dogunun lideri olursa ve Gursel Tekin'le yine ekip olabilirler.Dogu daki insanlar yalnizlar aslinda ne devlete nede iktidarlara guvenmiyorlar. Caresizler.Pamukoglu batinin lideri olacak.Dogu ile alakali ortak politikalar uretilebilir ama kimse kimsenin bolgesini sulandirmayacak.
Benim ki zaten sadece bir fikirdi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Prş Nis 02, 2009 23:29

Ben Guneydogu dedim Maydonos, Agri, Guneydogu Anadolu bolgesinde degildir. Butun Guneydoguyu da PKK yapmadim, Guneydogu halkinin %70'i PKK'nin siyasi uzantisina oy verdi! Bunlarin Kurtlerin tamamini temsil etmedigini soyluyorsan, bolgede Turk olmadigini da soyluyorsun demektir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Prş Nis 02, 2009 23:35

Sadece masumane bir yazi yazdim.Aslinda tartismak istemiyorum.Tamam, sen haklisin desem gonlun rahat olacaksa sende haklisin.Asla doguda yalnizca Kurtler yasiyor demek istemedim bu dogruda olmaz.Yalniz sana bir ornek vereyim benim dogdugum koyde Bosnak, Kurt, Turk, Zaza ve yazin yaylaya da Cerkezler gelirler.Senin anladigin gibi olmasi icin kendimi inkar etmem gerekir.Kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x