DSP'li vekillerden Sezer'e isyan
11 Şubat 2009
hurriyet.com.tr
DSPli 5 milletvekili Genel Başkana Aday ol bayrağı açtı! DSP dışı adaylarla seçime girilmesine başkaldıran milletvekilleri Sezeri uyardı: AKP değirmenine su taşıma- pırlantalı ortak düzenini güçlendirme! Milletvekilleri DSP liderini mektup bildiriyle sorumlu davranma davet etti.
Milletvekillerinin yaptığı çağrıda "Sezere ya kendin aday ol ya da Kılıçdaroğlunu destekle" denildi.
İşte özel ulakla ve faksla Z.Sezere gönderilen 5 milletvekilinin mektubu:
"Sayın Genel Başkan,
Eğer doğruysa, İstanbul adayımız A.Vefik Alp adlı ünlü mimarmış.
Bir parti, eğer bir yere aday gösterecekse, bu adayı önce kendi partisi içinde arar.
Uygun birini bulamazsa, temel siyasi ilke, o partinin Partisiz birini aday göstermesidir.
DSP acaba İstanbulda Çok Partili ya da Her Seçim Ayrı Partili birini mi arıyor?
Aday gösterdiğiniz yüzlerce DSPli Başkan adayının kaçı Ecevitçi ve DSPlidir?
Başka partilerde hayal kırıklığı yaşayanların, kapı dışında kalanların Teselli Adayı yapılması DSPnin yeni misyonu mudur?
Merhum Ecevit sonrasında 6 yıldan beri Örgüt.. Örgüt.. dedik durduk. Şimdi ise örgütleri yok sayarak hem kendimizi, hem milletimizi kandırıyoruz.
Başarılı görünmek uğruna, partinin aslında millete ait olan milyonlarca lirası bu dönemde sokağa atılacaktır.
Daha da vahimi
Övünç duyduğumuz birkaç Belediye Başkanımız dışındaki Teselli Adayları yüzünden oylar bölünmekle kalmayacak, parti olarak AKPnin değirmenine de su taşınmış olacak.
İstanbulda, Kemal Kılıçdaroğluna karşı, hele de böylesi bir aday çıkartmak demek,her demecinizde haklı olarak, Sivil ve Tarikatçı Darbe Girişimcisi diye nitelediğiniz AKP iktidarına ve Pırlantalı Ortaklık Düzenine destek olmak demektir.
Ecevitin izindeyiz!.. sözünün bir anlamı kaldıysa hiç değilse İstanbulda bu tür bir aday göstermekten lütfen vazgeçiniz.
İlla aday çıkartmak istiyorsanız, İstanbul Belediye Başkanlığına siz, evet siz aday olunuz.
SHP Lideri Karayalçın Ankaradan aday oldu, iyi de yaptı.
DSP Genel Başkanı olarak aynı adımı siz de İstanbulda atınız.
Lütfen adaylığınızı en kısa zamanda ilan ediniz.
Bu DSPnin siyasetteki iddiasını kanıtlamak için çok önemli bir fırsat olacaktır.
Ayrıca AKP-CHP adaylarına kilitlenen İstanbul seçimlerinde Genel Başkanlık sıfatınız nedeniyle otomatik olarak DSPyi ilk üç parti arasına sokacaktır.
Alacağınız oy, DSPnin Türkiye taban oyu olarak kabul edilecektir.
Topbaş ve Kılıçdaroğlunun birbirlerini yıpratmaları sonucu sizin seçilmeseniz bile DSPnin oyunu çok yükseğe fırlatacaktır.
Aday olmanızın bir yararı da 1,5 ay boyunca her gün medyada görünme imkânı nedeniyle DSPye ve size sağlayacağı bulunmaz bir PR fırsatı sunmasıdır.
Ayrıca Ecevitin oylarının mirası da rasgele adayların ünlerinin, isimlerinin parlatılmasına harcanmış olmayacaktır.
Konuyu lütfen iyi değerlendiriniz. Milletvekilliği olmak istemediğiniz gibi, Belediye Başkanı da olmak istemiyorsanız
Ankarada yaptığımız gibi, İstanbulun en güçlü adayı, Kılıçdaroğlunu destekleme kararı alınız? Çünkü İstanbul, Türkiyedir. Ecevitin partisi de Türkiyeye zarar veremez.
Vermemelidir. Saygılarımızla."
11 Şubat 2009 TBMM
Ahmet Tan Emrehan Halıcı Mücahit Pehlivan Recai Birgün Tayfun İçli İstanbul Mv. Ankara Mv. Ankara Mv. İzmir Mv. Eskişehir Mv.