Eğitim çalıştayı rezaleti

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Tem 26, 2009 0:22

Eğitim sorunları çalıştayına girmek isteyen 11 öğrenci gözaltına alındı, profesörler tartıştı.

Yükseköğretimin sorunlarının tartışıldığı çalıştaya girmeye çalışan öğrencileden üçü önce içeriye alındı, sonra kapı dışarı edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı "Türkiye'de yüksek öğretimin sorunları" adlı çalıştay bir grup öğrenci tarafınfdam protesto edildi.

İstanbul Beyoğlu'nda, çalıştayın yapılacağı otelin önünde toplanan öğrenciler üniversite harçlarına yapılan zamları protesto eden sloganlar atmaya başladı.

Resim

Öğrenciler, geleceklerini ilgilendiren toplantıya alınmamalarını protesto etti. Grup içeri girmeye çalışınca, polis müdahale etti. 11 kişi gözaltına alındı.

Öğrenciler ile görüşen Prof. Eser Karakaş, 3 öğrencinin içeriye girmesini sağladı. Konuşmacıların, demokratik üniversiteden bahsettiği sırada içeri alınan öğrencilerden biri, "burda demokrasi yok" diye bağırınca, korumalar tarafından apar topar salondan çıkarıldı.

Resim

Öğrencilere yönelik sert müdahale, bazı öğretim üyelerince de protesto edildi .

Şenatalar ve İnsel'den sert tepki

Bunun üzerine salonda bulunan sivil polisler ve korumalar öğrenciye müdahale ederek, önce ağzını kapattılar daha sonra 1 arkadaşıyla birlikte karga tulumba gözaltına alıp salondan çıkardılar.

Resim

Bu sırada salonda bulunan Galatasaray Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, "Faşistler" diye bağırınca yanındaki Bilgi Üniversite Öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Şenatalar da ayağa kalkarak, "Bırakın çocukları ne yapıyorsunuz?" diye seslendi.

Prof. Karakaş'ın "Burhan bir saniye onlarla konuştum. Protesto yapmayacaklarına dair söz verdiler, ben de onlara programda söz hakkı vereceğimi söyledim. Ama onlar sözlerinde durmadılar. Bunun için onları kınıyorum" demesi üzerine Prof. Şenatalar ise "Siz öğrencilerinize böyle mi söz veriyorsunuz?" diye sordu.

Resim

İnsel ise bu kez, "Güvenlik güçleri böyle mi müdahale etmeli" diye çıkıştı. Karakaş da, "Ben güvenlik güçlerinin amiri değilim. Ben talimat vermiyorum" diye açıklama yaptı. Şenatalar tepkisini, "Çocukları böcek gibi ezmeleri gerekmezdi" diye sürdürdü.

Salonda gözaltına alınan 2 öğrenci yaklaşık 40 dakika sonra serbest bırakıldı. Bırakılan öğrencilerden biri tekrar salona gelerek toplantıya katıldı ve konuşmaların ardından kürsüde kısa bir konuşma yaptı.

Resim

Gerçek Gündem
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 1 konuk

x